καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
17. Χειριστής των καλωδίων θα είμαι εγώ. Πριν εγείρετε οποιαδήποτε αντίρρηση επ’ αυτού, σκεφθείτε πως δεν έχω κανένα λόγο, να μην ακολουθήσω την τυχαία σειρά που έχω εξαγάγει, αφού εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζω τι θα απαντήσετε, ενώ, όντας πίσω από τα ηχεία, δεν θα είμαι και σε θέση να ακούω αξιόπιστα το δοκίμιο, όπως εσείς.

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μπορεί να κάνετε και εσείς ένα λάθος κατά την διαδικασία αλλαγής των καλωδίων.
Επί της διαδικασίας λοιπών και για να μην αμφισβητήσει κανείς το τελικό αποτέλεσμα, θα σας πρότεινα να έχετε και ένα κοινά αποδεκτό μάρτυρα ώστε να προσδώσετε μεγαλύτερο κύρος στο τεστ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Διευκρινισα καποια πραγματα στο εν λογω μηνυμα για τον κυριο και δεν θεωρω οτι επρεπε να ενοχληθει. Δεν ειναι κακο να μην εχει παρει πανεπιστημιακη μορφωση καποιος. Εαν ενοχληθηκε ομως ανακαλω.

Πανεπιστημιακη μορφωση και πτυχια εχω παρει κυριε.

Αμορφωτοι σε ολα τα επιπεδα και κακοηθεις ειναι καποιοι αλλοι.

Δεν ειμαι ομως απο αυτους που κορνιζαρουν και επιδεικνυουν τα πτυχια και τις εγκυκλοπαιδικες γνωσεις τους (εντος κι εκτος διαδικτυου). Και ξερετε γιατι?

Γιατι πιστευω οτι δεν εχουν καμια σχεση με την πραξη στο χομπι μας.

Οι γνωσεις χρησιμοποιουνται λανθασμενα και δογματικα απο καποιους αρτηριοσκληρωμενους τυπους που διαβαζαν παπαγαλια την φυσικη και την χημεια στο σχολειο χωρις διαθεση να πειραματιστουν κτλ.

Χρησιμοποιουν τις γνωσεις τους μονο και μονο για να την "πεσουν" εναντιον ολοκληρου του χωρου του high end. Μονο και μονο διοτι θεωρουν οτι εφοσον αυτοι δεν ακουνε διαφορες, ε δεν υπαρχουν και διαφορες...
Εγω ομως οπως κι ολοι οι χαιενταδες απο δω μεσα πιστευουμε οτι ολοι αυτοι ειναι απλα ΚΟΥΦΟΙ.

Ασχετα αν εγω το λεω ευθεως ενω καποιοι αλλοι ειναι καπως πιο...διακριτικοι.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

H ψυχοακουστική εξηγεί το γιατί ένας άνθρωπος ακούει διαφορετικά από έναν άλλο. Όχι γιατί ακούει διαφορετικά ένα καλώδιο από ένα άλλο.

Η αντίληψη με την ακοή είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Ας μη τις συγχέουμε, η ψυχοακουστική μελετά τη συνειδητοποίηση της ηχητικής πληροφορίας (ένας θόρυβος στο χώρο, που χωρίς να κοιτάξουμε τι είναι καταλαβαίνουμε ότι αφορά π.χ. το κλείσιμο μίας πόρτας, σιδερένιας, βαριάς κατασκευής και όχι η αυλόπορτα του σπιτιού, μικρής μεταλλικής επιφάνειας με μεγάλα κενά).

Έχετε δίκιο. Αντικαταστήστε όπου βλέπετε "ακούει" με "αντιλαμβάνεται". Λάθος επιλογή λέξεων.

Αυτό σημαίνει συνειδητοποίηση ηχητικής πληροφορίας σε επίπεδο «γνώσης», «αίσθησης».

Ο κάθε άνθρωπος, το έχει διαφορετικά ανεπτυγμένο και συνήθως είναι «καλλιεργημένο», ιδιαίτερα, σε καταστάσεις που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

Last edited:
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μπορεί να κάνετε και εσείς ένα λάθος κατά την διαδικασία αλλαγής των καλωδίων.
Επί της διαδικασίας λοιπών και για να μην αμφισβητήσει κανείς το τελικό αποτέλεσμα, θα σας πρότεινα να έχετε και ένα κοινά αποδεκτό μάρτυρα ώστε να προσδώσετε μεγαλύτερο κύρος στο τεστ.

Δεκτόν.

Τοτε γιατι ενοχληθηκατε κυριε;
Πανεπιστημιακη μορφωση και πτυχια εχω παρει κυριε.
Να τα χαιρεστε αγαπητε, αν και ειλικρινα δεν αφηνετε αυτην την εντυπωση οταν "πιστευετε" πχ τα παρακατω:
Γιατι πιστευω οτι δεν εχουν καμια σχεση με την πραξη στο χομπι μας.
Εγω ομως οπως κι ολοι οι χαιενταδες απο δω μεσα πιστευουμε οτι ολοι αυτοι ειναι απλα ΚΟΥΦΟΙ.
Δικαιωμα σας να "πιστευετε" οτι θελετε. Δικαιωμα τους να "πιστευουν" και αυτοι διαφορα για εσας, πιθανως πχ οτι ειστε ΧΑΖΟΙ. Αν αποδεχτειτε οτι εχετε τις ιδιες (στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερες) πιθανοτητες με τους αλλους να κανετε λαθος, ολα θα ειναι καλυτερα. Αν νομιζετε οτι οσοι δεν "πιστευουν" στο "δογμα" σας, το κανουν σκοπιμως για να υποθαλψουν την δουλεια σας, τοτε θα επρεπε ως επαγγελματιες να εχετε ηδη ανακαλυψει τροπους για να μετατρεψετε το "δογμα" σε "κανονα" με επαρκεις αποδειξεις και οχι να καλειτε τους πιστους να συσπειρωθουν εναντια στους απιστους γνωστες που επιδεικνυουν γνωσεις και ζητουν αποδειξεις. Απλα πραγματα, χωρις πτυχια και πανεπιστημια. Μονο κοινη λογικη χρειαζεται και φυσικα αποδοχη των προκλησεων. Στην θεση σας θα ελαμβανα κι εγω μερος στην δοκιμη για να υποστηριξω την θεση μου. Εκτος κι αν φοβομουν οτι μπορει μια στο εκατομμυριο να κανω λαθος. Τι λετε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

1ον)Το φίλτρο που σχηματίζει το καλώδιο δεν είναι ζωνοπερατό αλλά βαθυπερατό. Μέτρησα με το πολύμετρο μία χωρητικότητα των 100nF ανά ζεύγος σε ένα αθωράκιστο απλό καλώδιο IEC και μαι αντίσταση της τάξεως των 0.3Ω :smash: ανά αγωγό (αφαιρώντας το σφάλμα που εισάγουν τα probes). Αν υποθέσουμε και μια αυτεπαγωγή του κάθε αγωγού έχουμε ένα σχετικά απλό βαθυπερατό φίλτρο. Τώρα εξαρτάται από το τι θα "δει" το καλώδιο στο άκρο από τη μεριά της συσκευής ώστε να υπολογίσουμε τα χαρακτηριστικά του φίλτρου. Εξαρτάται λοιπόν κάθε φορά από το πόσο απλοποιητικές παραδοχές κάνουμε για να μελετήσουμε κάτι. Το ζητούμενο είναι αν απαιτηθεί μεγαλύτερη ακρίβεια να ξέρουμε ποιες παραδοχές πλέον δεν ισχύουν...

2ον)Δεν υποστηρίζω πως η διαφορά (αν υπάρχει) οφείλεται στην εξασθένηση των περεμβολών. Αυτό δεν ειπώθηκε από εμένα αλλά αν ισχύει είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί.

3ον)Επειδή δεν πιστεύω στα μαγικά και τα βουντού από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς για να διαπιστώσει τι κάνει εν'τέλει αυτό το καλώδιο (αν κάνει κάτι)

Βαθυπερατό φίλτρο!!!! έκανα ένα υπολογισμό σύμφωνα με τις τιμές που μετρήσατε κάντε και εσείς και παρακαλώ δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα, συχνότητα εισόδου έβαλα 47Hz, αντίσταση 1Ω και πυκνωτή 100nf, με αυτά τα στοιχεία πείτε μας την Fo.
Σας βάζω και το σχετικό σχηματάκι για βοήθεια.

Attachments

• lp.gif
    lp.gif
    6.8 KB · Views: 18
Κυριε Κογια η σιωπη σας αυτες τις μερες με εκανε να πιστεψω οτι εχετε δεχτει τους ορους μου.

Εκανα λαθος.

Νομιζω κατεστησα σαφη την επιθυμια μου να μην παριβρεσκεσται στο σπιτι μου για λογους που εξηγησα. Μαλιστα ανεφερα οτι μπορειται να αναθεσεται σε οποιοδηποτε αλλο ατομο αυτην την αποστολη.

Ας λυσουμε πρωτα αυτο και συνεχιζουμε. Οι ενστασεις μου για τα υπολοιπα ειναι μικρες.

Τελικα εκεινη η αντισταση του καλωδιου που μετρησε ο tonal ηταν η οχι 0,3Ωμ ;

Πιστευω πως ειναι απαραδεκτη τιμη για οποιοδηποτε καλωδιο σε τοσο μικρη αποσταση .

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κυριε Κογια η σιωπη σας αυτες τις μερες με εκανε να πιστεψω οτι εχετε δεχτει τους ορους μου.

Εκανα λαθος.

Νομιζω κατεστησα σαφη την επιθυμια μου να μην παριβρεσκεσται στο σπιτι μου για λογους που εξηγησα. Μαλιστα ανεφερα οτι μπορειται να αναθεσεται σε οποιοδηποτε αλλο ατομο αυτην την αποστολη.

Ας λυσουμε πρωτα αυτο και συνεχιζουμε. Οι ενστασεις μου για τα υπολοιπα ειναι μικρες.

Τότε παρακαλώ προτείνετε κάποιον άλλο χώρο, με σύστημα της απολύτου αποδοχής σας.

Τελικα εκειnη η αντισταση του καλωδιου που μετρησε ο tonal ηταν η οχι 0,3Ωμ ;

Πιστευω πως ειναι απαραδεκτη τιμη για οποιοδηποτε καλωδιο σε τοσο μικρη αποσταση .

Απλά έβαλα τιμή R=1Ω διότι κάτω από αυτή την τιμή η συχνότητα εξόδου του φίλτρου παρέμενε η ίδια, σύμφωνα βέβαια πάντα με την τιμή του πυκνωτή και δεδομένης της συχνότητας εισόδου, καλύτερα η αντίσταση να είχε μια πολύ μεγαλύτερη τιμή γιατί τότε τουλάχιστον θα λέγαμε ότι μπορεί να δουλέψει έστω σαν φίλτρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Απλά έβαλα τιμή R=1Ω διότι κάτω από αυτή την τιμή η συχνότητα εξόδου του φίλτρου παρέμενε η ίδια, σύμφωνα βέβαια πάντα με την τιμή του πυκνωτή και δεδομένης της συχνότητας εισόδου, καλύτερα η αντίσταση να είχε μια πολύ μεγαλύτερη τιμή γιατί τότε τουλάχιστον θα λέγαμε ότι μπορεί να δουλέψει έστω σαν φίλτρο.

Δεν ξερω τι δεν καταλαβα αλλα ο tonal λεει οτι μετρησε σ ενα απλο καλωδιο ρευματος αντισταση 0,3 Ωμ . το μετρησε η δεν το μετρησε ;; tonaaaaaal !!

Κυριε Κογια ασφαλως θα αστειευεσται.

Νομιζω τους ορους μου τους εθεσα απο την αρχη και ημουν απολυτα ξεκαθαρος.

Σας εξηγησα απο την αρχη τι ζηταω απο εσας. Δεν σας υποσχεθηκα κατι που δεν τηρησα. Περιμενα οτι θα κανεται το ιδιο.

Αφησατε να πλανατε η εντυπωση οτι συμφωνειται.

Προς τι αυτη η στοφη των 180 μοιρων?

Καταλαβα. Ειναι το γνωστο μοτο σας στριβειν δια του αρραβωνος.

Δεν ξερω τι δεν καταλαβα αλλα ο tonal λεει οτι μετρησε σ ενα απλο καλωδιο ρευματος αντισταση 0,3 Ωμ . το μετρησε η δεν το μετρησε ;; tonaaaaaal !!

Θεωρητικά λοιπόν τα ακριβά καλώδια θα έχουν ακόμα μικρότερη αντίσταση, μα αυτό προσπαθώ να αποδείξω εδώ και τόσες μέρες ότι είναι φύση αδύνατον ένα τέτοιο η οποιοδήποτε άλλο καλώδιο αυτού του μήκους να δουλέψει σαν φίλτρο, αλλά δεν με ακούει κανείς και πλατιάζετε το θέμα.
Κανείς δεν είπε ότι ''μπορεί'' να ακούτε καλύτερα απλώς επειδή τα περισσότερα σε αυτό τον χώρο υπακούν σε φυσικούς νόμους δεν υπάρχει κάποιος που να τεκμηριώνει την λειτουργία αυτών των καλωδίων, τουλάχιστον όπως εσείς την ορίζετε.
Λέω και πάλι ο καθένας μπορεί να ακούει ότι θέλει και ποτέ δεν κρίνω κάτι τέτοιο.

Κυριε Κογια ασφαλως θα αστειευεσται.

Νομιζω τους ορους μου τους εθεσα απο την αρχη και ημουν απολυτα ξεκαθαρος.

Σας εξηγησα απο την αρχη τι ζηταω απο εσας. Δεν σας υποσχεθηκα κατι που δεν τηρησα. Περιμενα οτι θα κανεται το ιδιο.

Αφησατε να πλανατε η εντυπωση οτι συμφωνειται.

Προς τι αυτη η στοφη των 180 μοιρων?

Καταλαβα. Ειναι το γνωστο μοτο σας στριβειν δια του αρραβωνος.

Δεν έχει στοίχημα, δεν έχει τεστ. Και τις αλλαγές θα τις κάνω εγώ. Όχι ότι δεν εμπιστεύομαι το Βασίλη, αλλά τί διάολο, να χάσω το πανηγύρι;

9 στις 10.

Άλλος;

Κύριε Κανακάκη, όταν αναφέρεστε σε μένα, σας παρακαλώ να προσέχετε τα λόγια σας. Οκ;

Αντε ρε παιδια...προχωρηστε το!
Παντως,νομιζω οτι ξερω απο τωρα τα αποτελεσματα του συγκριτικου.
Εχουμε κανει παλιοτερα κατι αναλογο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Βαθυπερατό φίλτρο!!!! έκανα ένα υπολογισμό σύμφωνα με τις τιμές που μετρήσατε κάντε και εσείς και παρακαλώ δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα, συχνότητα εισόδου έβαλα 47Hz, αντίσταση 1Ω και πυκνωτή 100nf, με αυτά τα στοιχεία πείτε μας την Fo.
Σας βάζω και το σχετικό σχηματάκι για βοήθεια.
63GHz σχεδόν (-3dB) θεωρώντας τις απώλειες του διηλεκτρικού και την αυτεπαγωγή μηδενικές και το καλώδιο συγκεντρωμένο κύκλωμα.
Η χωρητικότητα 100pF .
Τώρα λοιπόν προσθέστε και το φορτίο που είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τον πυκνωτή και βρείτε τη συχνότητα αποκοπής.

Αντε ρε παιδια...προχωρηστε το!
Αμην, το σηριαλ πλησιαζει τον αριθμο επεισοδιων της λαμψης. Παντως δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που θα στοιχηματιζε εναν μισθο μεσω αντιπροσωπων. Μου φαινεται τραβηγμενη η απαιτηση της μιας πλευρας. Αν τελικα δεν θελει να τον προσκαλεσει σπιτι του, ας βρεθει τουλαχιστον ενα ουδετερο γηπεδο.

Status
Not open for further replies.