Καλωδιο 1080ρ

20 January 2008
12
Καλησπερα σας.
Ειναι το πρωτο μου μηνυμα και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου απαντησετε οσο πιο γρηγορα γινεται γιατι βιαζομαι με την εγκατασταση.
(πιεζομαι πολυ παιδια)

Η ερωτηση μου:

Τι καναλι (τι διαμετρου) θα πρεπει να τοποθετηση ο ηλεκτρολογος για να περασω αργοτερα καλωδιο 1080ρ; Νομιζω οτι μπορει να περασει μεχρι 23χιλ. καναλι.

Αν αυτο ειναι δυσκολο(να περαστει αργοτερα) θα πρεπει να προχωρησω αμεσα στην αγορα του καλωδιου .
Σε αυτην την περιπτωση απο οσο προλαβα να διαβασω καταλειγω στο Atlona. Τι λετε; Η αποσταση ειναι 8μετρα.
Παρακαλω πειτε μου (ειτε με email , ειτε μεσω του μηνυματος μου) καποιο καταστημα απο Ελλαδα για να το παραγγειλω αμεσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλησπερα σας.
Ειναι το πρωτο μου μηνυμα και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου απαντησετε οσο πιο γρηγορα γινεται γιατι βιαζομαι με την εγκατασταση.
(πιεζομαι πολυ παιδια)

Η ερωτηση μου:

Τι καναλι (τι διαμετρου) θα πρεπει να τοποθετηση ο ηλεκτρολογος για να περασω αργοτερα καλωδιο 1080ρ; Νομιζω οτι μπορει να περασει μεχρι 23χιλ. καναλι.

Αν αυτο ειναι δυσκολο(να περαστει αργοτερα) θα πρεπει να προχωρησω αμεσα στην αγορα του καλωδιου .
Σε αυτην την περιπτωση απο οσο προλαβα να διαβασω καταλειγω στο Atlona. Τι λετε; Η αποσταση ειναι 8μετρα.
Παρακαλω πειτε μου (ειτε με email , ειτε μεσω του μηνυματος μου) καποιο καταστημα απο Ελλαδα για να το παραγγειλω αμεσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλωσόρισες στην παρέα μας, εγώ θα σου πρότεινα να περάσεις εξαρχής την καλωδίωση για να ξεμπερδεύεις...
Εκτός από την διάμετρο του καλωδίου θα πρέπει να υπολογίσεις και τους ακροδέκτες που θα πρέπει να περάσουν από το κανάλι... καθώς και τις γωνίες.. να είναι ανοικτές οι καμπές μιας και τα hdmi είναι ευαίσθητα καλώδια..
Καλωσόρισες και πάλι!!!-bye-

Παιδια κατεληξα στο supra HF 100 HDMI 8μετρο και ειμαι ετοιμος να το παραγγειλω.
Παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας.

MIA XAΡΑ ...ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ..ΕΓΩ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕΙ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλωδιο 1080ρ

HDMI 12m, πιο φτηνο δεν βρήκα.

http://www.best-buy.gr/prodcat.php?cat=145&st=2

Οκ, ευχαριστώ.
Το θέμα είναι βέβαια να κλειδώνει στα 1080p μην χρειαστει σε 1-2 χρονια να ξηλώνουμε γυψοσανίδες... Ξέρει κανείς τίποτε επί τούτου;;;

Τα SUPRA κλειδώνουν ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στα 1080p μεχρι και 12 μετρα!
Το γραφει και πανω στο κουτί τους!

Απο κει και περα, για περισσοτερα απο 12 μετρα ειναι αμφιβολο, αλλα με εναν καλο ενισχυτη σηματος καλωδιου, δεν νομιζω ότι θα υπαρξει καποιο προβλημα! :grandpa:

Σίγουρα και δοκιμασμένα στα 15m είναι τα Oehlbach, τα Real Cable και το φθηνό το Gebl.

Για αυτά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κλειδώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα και από το HTPC και από το Esoteric στα 1080p.

Συζητώντας πάντα για αυτή την κατηγορία τιμής.
;)

Ευχαριστώ πολύ, μάλλον θα ακολουθήσω το δρομο που έδειξε ο συνφορουμίτης Αλέξανδρος.

Απάντηση: Re: Καλωδιο 1080ρ

Τα SUPRA κλειδώνουν ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στα 1080p μεχρι και 12 μετρα!
Το γραφει και πανω στο κουτί τους!

Απο κει και περα, για περισσοτερα απο 12 μετρα ειναι αμφιβολο, αλλα με εναν καλο ενισχυτη σηματος καλωδιου, δεν νομιζω ότι θα υπαρξει καποιο προβλημα! :grandpa:

Ζητώ την γνώση και σοφία των συνφορουμιτών:

Και εγώ με αυτήν την εντύπωση ήμουν ότι μέχρι τα 12 μέτρα κλειδώνουν εγγυημένα στα 1080p. Και παρήγγειλα το 12μετρο το οποίο έφτασε σήμερα.

Έκπληκτος διαπιστωσα ότι στη συσκευασία αναφέρει ότι τα μήκη 1-6 μέτρα υποστηρίζουν HDMI 1.3 και 1080p, τα μήκη 8-10 HDMI 1.2 και 1080p και τα 12-15 μέτρα HDMI 1.2 και 1080i.

Συσκευές για να συνδέσω και να δοκιμάσω δεν έχω αφού είμαι ακόμη στο στάδο της κατασκευής παρήγγειλα το καλώδιο νωρίτερα ωστε να τοποθετηθεί μέσα σε γυψοσανίδα.

Έχει κανένας άλλος το συγκεκριμένο καλώδιο, και αν ναι, σε τι ανάλυση παίζει; Γιατί αν είναι μετά να ξηλώνουμε γυψοσανίδες.....

Attachments

• DSC00628.jpg
    DSC00628.jpg
    49.5 KB · Views: 21
Re: Απάντηση: Re: Καλωδιο 1080ρ

Ζητώ την γνώση και σοφία των συνφορουμιτών:

Και εγώ με αυτήν την εντύπωση ήμουν ότι μέχρι τα 12 μέτρα κλειδώνουν εγγυημένα στα 1080p. Και παρήγγειλα το 12μετρο το οποίο έφτασε σήμερα.

Έκπληκτος διαπιστωσα ότι στη συσκευασία αναφέρει ότι τα μήκη 1-6 μέτρα υποστηρίζουν HDMI 1.3 και 1080p, τα μήκη 8-10 HDMI 1.2 και 1080p και τα 12-15 μέτρα HDMI 1.2 και 1080i.

Συσκευές για να συνδέσω και να δοκιμάσω δεν έχω αφού είμαι ακόμη στο στάδο της κατασκευής παρήγγειλα το καλώδιο νωρίτερα ωστε να τοποθετηθεί μέσα σε γυψοσανίδα.

Έχει κανένας άλλος το συγκεκριμένο καλώδιο, και αν ναι, σε τι ανάλυση παίζει; Γιατί αν είναι μετά να ξηλώνουμε γυψοσανίδες.....

Αυτή τη στιγμή ελάχιστα καλώδια HDMI - HDMI στα 15m είναι συμβατά με 1,3.

Όσα είναι χρησιμοποιούν κάποιον ενισχυτή σήματος για να 'αντεπεξέλθουν'.

Υπάρχουν και εταιρείες που δηλώνουν τη συμβατότητα αλλά που τελικά δεν παίζουν.

Αν μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή σε κανένα δίμηνο πιστεύω ότι θα εμφανιστούν προσιτές λύσεις.

Κρίνοντας από το μήκος, υποθέτω ότι σε ενδιαφέρει η εικόνα (σύνδεση με προβολέα υποθέτω).

Με αυτό το δεδομένο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να σε απασχολεί το 1.3.

Μόνο όσον αφορά τα DeepColor και LipSync έχει νόημα αλλά και αυτά είναι περιορισμένης (αν όχι μηδαμινής) χρήσης. Στα BR / HD-DVD είναι εκτός προδιαγραφών. Μόνο αναφορικά με κάποιες κάμερες ίσως έχουν νόημα.

Και πάλι όμως, το πρόβλημα (εφόσον υπάρχει) στα πολλά μέτρα είναι προφανώς η αδυναμία διατήρησης του συνολικού bandwidth που απαιτεί το 1.3 (340 σε σχέση με τα 165 των 1.0-1.2).

Με δεδομένο όμως ότι το σημαντικότερο τμήμα του bandwidth αφορά τις υψηλότερες αναλύσεις εικόνας (2560*1600*60 του 1.3 σε σχέση με τα 1920*1080*60 των 1.0-1.2) οι οποίες είναι πρακτικά άχρηστες ακόμα και όχι πχ τον ήχο και με βάση την πρακτικά μη χρήση πχ του DeepColor (το οποίο και αυτό απαιτεί bandwidth) προκύπτει ότι, για χρήσεις εικόνας, δεν πρέπει να μας προβληματίζει η συμβατότητα με το 1.3.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι, αν μιλάμε για εικόνα, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις κάτι ή / και να μπλέκεις με πανάκριβα καλώδια με ενισχυτές.

Προσωπικά θα πήγαινα στο SUPRA 15m το οποίο παίζει όπου το έχω δοκιμάσει (αλλά και γενικά ακούω καλά λόγια) και το οποίο έχει επίσης και λογική τιμή (~100 Ευρω).

Τα παραπάνω αφορούν βέβαια την γενιά προβολικών 1080.

Οι επόμενες γενιές και αναλύσεις (4Κ) δεν υφίστανται ακόμα και η κουβέντα για αυτές μάλλον είναι άτοπη (μέχρι να βγουν υποψιάζομαι ότι θα έχουμε δει κάμποσες νέες εκδόσεις του HDMI).

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Βέβαια, το να περιμένω 2-3 μήνες δεν είναι επιλογή, γιατί τα μαστορέματα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από ότι είδα στο σαιτ της Gebl, το 15μετρο δεν ανεβάζει 1080p.

Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με τις συσκευές που συνδέει κανείς και τις ανοχές στο σήμα που αυτές έχουν, να παίζει αν κάποιος συνδυασμός πετυχαίνει καλύτερες αναλύσεις ή όχι;

Το 1.3 δεν με ενδιαφέρει για τα έξτρα που προσφέρει (όχι ακόμα πάντως). Με ενδιαφέρει όμως το 1080p σε αντιδιαστολή με το 1080i. Και το 12μετρο supra ...ήδη το αγόρασα (εξ ου και η φωτο με τα χαρακτηριστικά του...)

Ναι, οι συσκευές παίζουν ρόλο.

Θεωρώ όμως με ότι ένα καλώδιο της τάξης του Supra, δεν θα έχεις πρόβλημα στα 15m.

Και φυσικά όταν μιλάμε για 1080, εννοούμε 1080p.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά αν δεις την φωτο που επισύναψα 3-4 μηνύματα νωρίτερα οι προδιαγραφές του καλωδίου μιλούν για 1080i. Και αυτός είναι και ο λόγος ανησυχίας μου.