καλωδιο για TRIANGLE

και κατι ακομα φιλε μου, επειδη το εχω ψαξει αυτο το ηχειο , προσωπικα το θεωρω μουσικο οργανο σε σχεση με τους ανταγωνιστες του (στην ιδια τιμη)

μεγαλη ζημια κανουν τα σιδερακια που ενωνουν τις ταπες πισω απο το ηχειο.
οποτε φροντισε να το διπλοκαλωδιωσεις, ή τουλαχιστον να τα βγαλεις αντικαθιστωντας τα με καποιο καλωδιο.

επιπλεον, αν σου τσιριζει, (ειναι καθαρα λογω χωρου, εκτος και αν το παιζεις με πολυκαναλο), μην κανεις κανενα αστειο και βαλεις ρικοφον ή κατι τετοιο. θα χασεις τη μαγεια του.
το ηχειο αυτο δεν ακουμπιεται με τετοια :music-smiley-005:
.
το μονο που το βελτιωσε ηταν το να βρω το ιδιο ηχοαποροφητικο υλικο που εχει μεσα (εβαλα και αλλα και το ακουσμα χαλουσε) και να του προσθεσω και αλλο.

αυτο το ηχειο ειναι "ακραιο" για την κατηγορια τιμης του και με εμαθε πολλα πραγματα για τα ηχειαοσο το "σκαλιζα"

Aν νομιζεις οτι εχεις τελειωσει με ολα τα υπολοιπα για αρκετο καιρο (cd, ηχεια, ενισχυτης) δοκιμασε μερικα και βλεπεις. Δες καποιο entry level Nordost ας πουμε.
Αν σκοπευεις να κανεις και αλλη αλλαγη στο συστημα σου, δοκιμασε τα καλωδια μετα.

νορντοστ με τριανγκλ?:violent-smiley-030:
εχεις ακουσει αυτο το συνδιασμο σε ενα μεσο σαλονι με ανακλαστικες επιφανειες?
ειδικα αν τα παιζεις με τρανζιστορ?

εγω αυτο ειχα και λεω, πριμαλουνα και παλι πριμαλουνα.:BDGBGDB55:

δεν ξερω αν ηταν το blue αυτο που ειχα, (και το εχω ακομα στον nad 3020i με τα klh οπου παιζει πολυ καλα εκει) , ηταν οι ταινιες με το χρυσαφι χρωμα, αλλα δοκιμασε σε αυτη την τιμη το πριμαλουνα και δες τι διαφορα θα ακουσεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

Αφού δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας απο απλή σύσταση
όπως λές
και επίσης το οτι δεν έχει σημασία το ακριβό ή το φτηνό αλλά... πως ματσάρει το σύστημα σου
απάντησε μου πώς γίνεται το ακριβό καλώδιο πέρα απο ματσάρισμα,χώρο,αυτιά να ακούγεται πάντα καλύτερα
Μήπως τελικά πέρα απο μηχανήματα,χώρο,ταίριασμα,αυτιά πάρχει και ένας λόγος τιμής....και θά πρέπει βα βοηθήσουμε τον φίλο λέγοντας την αλήθεια...
αν καποια στιγμη βρεθεις αθηνα ελα να σου βαλω καλωδιο των 60 ευρω να ξεσκησει του 1000ρικου και αλλαζοντας ηχεια να ακουσεις του 1000ρικου να παιρνει πισω το αιμα του
τοσο απλα

Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

Αφού δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας απο απλή σύσταση
όπως λές
και επίσης το οτι δεν έχει σημασία το ακριβό ή το φτηνό αλλά... πως ματσάρει το σύστημα σου
απάντησε μου πώς γίνεται το ακριβό καλώδιο πέρα απο ματσάρισμα,χώρο,αυτιά να ακούγεται πάντα καλύτερα
Μήπως τελικά πέρα απο μηχανήματα,χώρο,ταίριασμα,αυτιά πάρχει και ένας λόγος τιμής....και θά πρέπει βα βοηθήσουμε τον φίλο λέγοντας την αλήθεια...

Kαι ποιός σάς είπε οτι το ακριβότερο ακούγεται πάντα καλύτερα ?
Και ποιά είναι η αλήθεια ? οτι πετάς χύμα τα μηχανήματα σε ένα χύμα χώρο, τα εντοιχίζεις και επειδή είναι ακριβά θα παίξουν καλά ?
Και ποιός είναι , τέλος πάντων πιά , αυτός ο λόγος τιμής ΑΝ δέν έχει καθορισθεί η τελική απόδοση που είναι συνάρτηση παρα πολλών πραγμάτων

Το ακιριβοτερο εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ακουστει καλυτερα. Οχι παντα ομως. Σιγουρα υπαρχουν και πολλα υπερτιμημενα μηχανηματα.
Τα καλα μηχανηματα σε ενα απλα αξιοπρεπη χωρο, ΝΑΙ θα παιξουν τις περισσοτερες φορες καλα.
Εχω ακουσει καλα μηχανηματα σε αθλιους χωρους, πολλες φορες, να παιζουν καλα.

Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

και κατι ακομα φιλε μου, επειδη το εχω ψαξει αυτο το ηχειο , προσωπικα το θεωρω μουσικο οργανο σε σχεση με τους ανταγωνιστες του (στην ιδια τιμη)

μεγαλη ζημια κανουν τα σιδερακια που ενωνουν τις ταπες πισω απο το ηχειο.
οποτε φροντισε να το διπλοκαλωδιωσεις, ή τουλαχιστον να τα βγαλεις αντικαθιστωντας τα με καποιο καλωδιο.

επιπλεον, αν σου τσιριζει, (ειναι καθαρα λογω χωρου, εκτος και αν το παιζεις με πολυκαναλο), μην κανεις κανενα αστειο και βαλεις ρικοφον ή κατι τετοιο. θα χασεις τη μαγεια του.
το ηχειο αυτο δεν ακουμπιεται με τετοια :music-smiley-005:
.

αυτο το ηχειο ειναι "ακραιο" για την κατηγορια τιμης του και με εμαθε πολλα πραγματα για τα ηχειαοσο το "σκαλιζα"

Ακριβως ετσι ειναι!!!!Πετας οπωσδηποτε τα ><<σιδηρικα>> και βαζεις καλωδιο.. Ειδικα στο θεμα στησιμο θελει παρα πολυ προσοχη στην τοποθετηση.Επειδη ειναι αρκετα διαφανο ψηλα εαν λογο τοποθετησης χασεις εστω και λιγο μπασο φωναζει μετα ψηλα.2.παιξε παρα μα παρα πολυ με την κλιση μεσα εξω του ηχειου.Ακουει οποιαδηποτε μεταβολη απλα το αποτελεσμα το ακους απο τα ψηλα......3.Ενα αλλο σημειο που ψαχνω τωρα το οποιο δεν ξερω αν συμβαινει παντου ,απλα κανε ενα τσεκ,μαλλον δεν θελει και παρα πολυ μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.Θα μου πεις οτι εχει αμεση σχεση με την θεση ακροασης και γενικως τι υπαρχει απο πισω απο το ηχειο,ναι ,αλλα εκει που θα καταληξεις δωστους μια μικροτερη αποσταση και θα δεις......Δεν το εχω τσεκαρει σε αλλο χωρο αλλα μου δινουν την εντυπωση και αλλου που τα εχω ακουσει οτι παιζουν καλλυτερα με μικροτερη αποσταση σε σχεση με το by the book που λεμε.:grandpa::grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

Kαι ποιός σάς είπε οτι το ακριβότερο ακούγεται πάντα καλύτερα ?
Και ποιά είναι η αλήθεια ? οτι πετάς χύμα τα μηχανήματα σε ένα χύμα χώρο, τα εντοιχίζεις και επειδή είναι ακριβά θα παίξουν καλά ?
Και ποιός είναι , τέλος πάντων πιά , αυτός ο λόγος τιμής ΑΝ δέν έχει καθορισθεί η τελική απόδοση που είναι συνάρτηση παρα πολλών πραγμάτων

καλημερα! φυσικα και το ακριβοτερο δεν ακουγεται παντα καλυτερα
για δυο λογους κατα την αποψη μου.
ο ενας, να ειναι πολυ χρεωμενο για αυτα που δινει. η πραγματικη του αξια δηλαδη να ειναι μικροτερη και λογο πολιτικης η εταιρια-δικτυο να το χρεωνει παραπανω. μπορει βεβαια σε αυτο να φταιει οτι εχει ακριβη κατασκευη, αλλα τουτο δεν σημαινει παντα οτι κανει καλη δουλεια με ενα σεταπ.
ισχυει και το αντιστροφο οπως τουλαχιστον ειδα στα καλωδια της πριμαλουνα. οπου παιζουν απο καλα εως παρα πολυ καλα σε ολες τις συσκευες που τα δοκιμασα.

δευτερο ειναι, οτι ενα διαφανο-καθαρο μηχανημα ή περιφερειακο, ειναι παντα πιο απαιτητικο και θα εκθεσει τα συνοδα ή τον χωρο.
φαντασου το καρμα 3.2r να συνοδευτει απο ενα A/V sony! σε κακο χωρο.
τι θα σου δωσει?
δραμα!:flipout:
το ιδιο (κατ'αναλογια αλλα σε μικροτερο βαθμο) ισχυει και στα καλωδια.

ετσι λοιπον φιλε μου, αν πεταξεις χυμα τα καλα μηχανηματα οπως σωστα λες, δεν θα παιξουν και καλα.
αν ειναι απαιτητικα ή διαφανα, θα σιχτυριζεις την αγορα σου.

για παραδειγμα, το ηλιαδα, λογω σφικτου και κατ'επεκταση λιγοτερου μπασου, αλλα βασικα λογω τουιτερ-κορνας ειναι απαιτητικο οπως σωστα λεει και ο φιλος τριανγκλ

ενα σημειο που απο οτι ειδα με το ηχειο αυτο, ειναι οτι θελει προσοχη στη συμμετρικη αποσταση απο τον πλαινο τοιχο.
αν ας πουμε το ενα απεχει 90 ποντους και το αλλο 80, εκανες πατατα!:flipout:
αντιθετα, τα klh ακουστικης αναρτησης, τα φιουσιον και τα αμπυ παρολο που τα τελευταια ειναι πολυ καλυτερα ειναι πολυ λιγοτερο ευαισθητα σε αυτο.
ακομα και ηχεια οπως οι ναυτιλοι και τα ουτοπια δεν επιρεαζονται τοσο πολυ.

μερικες ακομα συμβουλες για το φιλο που το αγορασε ειναι:
διαιρεσε το πλατος του δωματιου με μονο αριθμο (συνηθως το 5) και βαλε τα εκει (κεντρο τουιτερ). μην το διαρεσεις με το 7 γιατι θα το φερεις κοντα στο πλαινο. παιζει πολυ διαφορετικα αν απεχει 90 ποντους με το να απεχει 65 ποντους για παραδειγμα.

μετα, την καλυτερη θεση την επαιρνα τουλαχιστον στο δικο μου χωρο οταν το ηχειο ειχε αποσταση απο τον πισω τοιχο τα 8/5 της αποστασης απο τον πλαινο. (οπως το λεει ο cardas)
στην αρχη μπορει να σου φανει οτι ελλατωθηκε το μπασο αλλα στην ουσια θα εχει καθαρισει απο το κακο μπουμαρισμα.
παιξε παντως με την πισω αποσταση αλλα μην το φερεις στην ιδια με το πλαινο. φερτο ή περισσοτερο ή λιγοτερο.
πετα τα σιδερακια απο τις ταπες στην πρωτη ευκαιρια και απεφυγε να εχεις τηλεοραση ή καποια τζαμαρια συνθετου πισω απο τα ηχεια.
και προπαντως βαλε ενα χαλί μεταξυ εσου και των ηχειων.
απαραιτητο αυτο!

κατι ακομα, να βγαλεις τις ακιδες και να βαλεις αντικραδασμικα ποδαρακια.
θα δεις ισχυρη διαφορα.
ειχα αγορασει εναντι 140 ευρω απο τον σολιντ φαουντεισιον καποια πολυ καλα που εκαναν διαφορα.
επιλεον λογω τουιτερ θα σου δειξει και διαφορες στην στηριξη των μηχανηματων. εκει παιζεις απο φτηνες μεχρι ακριβες λυσεις
καλη συνεχεια
:operator:

Last edited:
Νικόλα, μιας και τα έχεις πρόσφατα (εννοώ το ψάξιμο με τον καινούριο σου χώρο) κατάθεσε παρακαλώ την άποψη σου στο εξής :

Ποσοστιαία (κατά το δυνατόν), οι αλλαγές που παίρνεις με τις μοκέτες, την αλλαγή της θέσης βιβλιοθήκης, της θέσης των ηχείων, κτλ. ) πόσο σημαντικότερες σε αποτέλεσμα είναι σε σχέση με την αλλαγή των καλωδίων που κατά καιρόν έχεις κάνει ;

Ευχαριστω πολυ nickolas!
Τα εχω καπου 3-4 εβδομαδες τωρα και παιζω με την θεση τους ακομα.
εχω βαλει και κατι photos tou δωματιου εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16442
Eχω βαλει γρανιτη κατω απο τα ηχεια και το μπουμαρισμα σχεδον εξαφανιστηκε.
Επισης αλλαξα τα σιδερακια χθες με καλωδιο και το basso εγινε πολυ πιο σφιχτο. Παντως πολλοι λενε οτι του λειπει το basso αλλα εμενα μου φενεται αρκετο:)Kαι γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το ηχειο αυτο:)
Μαλιστα οταν το έπαιξα και με ενα παλιο τρανζιστορατο ενισχητη ειχε ακομα πιο πολυ basso αλλα επαιζε χωρις καθολου λεπτομερεια.
αυτο με την θεση του cardas θα το ψαξω σημερα-αυριο, ευχαριστω ξανα για ολες τις συμβουλες:)

Last edited:
Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω με κανέναν
απλά... θέλω να επισημάνω σε όλους οτι ναι!! δέχομαι το στήσιμο, το ματσάρισμα και την τιμή των μηχανημάτων και ότι είναι ουσιώδες...
αλλά θέλω να μου απάντήσετε εάν έχω δικίο ή άδικο
στο τι είναι καλύτερο????
Να ακούς ένα αρκετά ακριβό σύστημα με φθηνά καλώδια????
ή
Ενα φθηνό σύστημα με ακριβά καλώδια????

Η γνώμη μου είναι να υπάρχει μια αντιστοιχία.

Τα ακριβά καλώδια θα τα αδικήσει το φτηνό σύστημα, το ακριβό σύστημα θα το ρίξουν τα φτηνά καλώδια.

Συνεπώς, κρατάμε τις ισορροπίες. Πάντα με την προϋπόθεση ότι μηχανήματα και καλώδια έχουν ματσαριστεί σωστά, αλλιώς μπορεί και να έχουμε ανέκδοτα...

....Εάν έχει επιλυθεί το βασικό πρόβλημα ''χώρος - ηχείο - ενίσχυση'', τα υπόλοιπα θα γίνουν πολύ εύκολα, και κυρίως θα δώσουν απειροελάχιστες διαφορές, οπότε θα πρέπει να ζυγίσεις τις δαπάνες σου.....

Δεν υπάρχουν αναλογίες τύπου 'πολύ ακριβό ηχείο / πολύ ακριβό καλώδιο ' που να έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν by default. Πολλά φιδολαδίσια πανάκριβα καλώδια, απεδείχθη ότι ήταν κινέζικες oem κατασκευές, στις οποίες απλώς αετονύχηδες αμερικανοί κολλούσαν ταμπελάκια....

Απάντηση: Re: καλωδιο για TRIANGLE

καλημερα παιδια, πολμαρινις μαλλον εχεις καλο χωρο! το μονο προβλημα ειναι ο καθρεπτης απο πισω, αλλα τι να κανεις?

λογικο αυτο που ειπες με τους γρανιτες, καθως το ξυλινο πατωμα σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα απο την αλλη δεν σου δινει και ισχυρες ανακλασεις
και λογικο οτι επειδη εχεις κτ88 να εχεις και καλο μπασο
αν καποιες φορες ακους μονος σου, δοκιμασε να δεις τι διαφορα θα παρεις στον ηχο, οταν καλυπτεις το καθρεπτη με μια μαλακη μαλλινη κουβερτα.
νομιζω οτι θα εκπλαγεις.

λογω ανεσης χωρου, πειραματισου με το να τοποθετησεις τα ηχεια στην θεση καρδας ακριβως. αν θυμαμαι καλα πολ/ζεις το πλατος του δωματιου με το 0.274 και τοποθετεις σε αυτη την αποσταση απο το πλαινο τοιχο.(κεντρο τουιτερ).
μετα αυτο που βρηκες το πολ/ζεις με το 1.618. τοποθετεις εκει για την αποσταση απο τον πισω απο τα ηχεια τοιχο. (προσωψη ηχειου με τοιχο πισω απο ηχειο).
παραλληλα μεταξυ τους. παιξε λιγο με την κλιση τους δινοντας τους ελαφρα κλιση αν το θελει ο χωρος, οχι ομως μεγαλη κλιση γιατι θα σου χαλασει το βαθος της σκηνης.

Νικόλα, μιας και τα έχεις πρόσφατα (εννοώ το ψάξιμο με τον καινούριο σου χώρο) κατάθεσε παρακαλώ την άποψη σου στο εξής :

Ποσοστιαία (κατά το δυνατόν), οι αλλαγές που παίρνεις με τις μοκέτες, την αλλαγή της θέσης βιβλιοθήκης, της θέσης των ηχείων, κτλ. ) πόσο σημαντικότερες σε αποτέλεσμα είναι σε σχέση με την αλλαγή των καλωδίων που κατά καιρόν έχεις κάνει ;

δημοκηδη φιλε μου, δεν μπορω να βαλω ακριβη ποσοστα, και ειναι και δυσκολο να απαντηθει αυτο που με ρωτας καθως η μια αλλαγη γινοταν μετα την αλλη, αλλα η ισχυροτερη διαφορα ηρθε
με την τοποθετηση της βιβλιοθηκης πισω απο τα ηχεια.
ακομα και αδεια αρκει να εχει τα ραφια της.
(αν της τα βγαλεις, δεν κανεις τιποτα).
δευτερη ισχυροτερη αλλαγη σε βαρυτητα ηταν οταν εβγαλα τα στερεα αλλα ελαφρα τραπεζακια που πανω τους πατουσαν τα μηχανηματα και τα εβαλα στο πατωμα.
τριτο η απομακρυνση των μηχανηματων απο τον πισω τοιχο και ειδικοτερα τη γωνια.

τα πιο πανω ειναι βασικες προυποθεσεις και απο εκει μετα μπορουμε να μιλαμε για οτιδηποτε αλλο που θα τιουναρει τον ηχο.

σαν τιουναρισμα, οι μοκετες ειναι καλες. πολυ καλες.
αλλα ισως να πρεπει να αφαιρεσω αυτην που ειναι στο μεσο πισω απο τα ηχεια, ή το χαλι πισω απο τα ηχεια.
ο λογος ειναι οτι μου λειπει η κορυφαια αμεσοτητα του set.
μαλλον χρειαζονται καποιες ανακλασεις αλλα με μετρο.

μην ξεχνας οτι το καθε ηχειο ειναι διαφορετικο, με διαφορετικη διασπορα.
επιπλεον (και αυτο ειναι πολυ σημαντικο) το ποσοστο με το οποιο επιρεαζεται το καθε ηχειο, εχει να κανει και με το χωρο.
στο νεο σαλονι που εχει καλες αναλογιες, οι διαφορετικες θεσεις επιρεαζουν το αμπυ πολυ λιγοτερο απο το παλιο σαλονι που ειχε περιεργο σχημα.

απο την αλλη ειναι και θεμα ηχειου.
το αμπυ για παραδειγμα ενω επειρεαζεται αρκετα απο τη θεση που θα στηθει, αποδιδει καλα και ποιοτικα σε καθε θεση, καθως η διασπορα του ειναι κορυφαια. απλα σου μεταβαλει τις διαστασεις της σκηνης και την αναλυση καθως και τον ογκο του μπασου.
η ηλιαδα ομως λογω μικροτερης διασπορας μπορουσε πιο ευκολα να σου θολωσει και να σου σκουξει.

Νικόλα ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ωστόσο, αυτό που εννοούσα ήταν το εξής :
α. Αλλάζω την θέση της βιβλιοθήκης και την βάζω πίσω από τα ηχεία. Παίρνω μια διαφορά προς το καλύτερο της τάξεως, βαριά -βαριά, πχ. του 10 % σε σχέση με την προηγούμενη χωροταξική διάταξη του χώρου ακροάσεων

β. Αλλάζω καλώδια ηχείων στο ίδιο σύστημα. Από καλώδια των 10 ευρώ / μέτρο πηγαίνω σε άλλα των 200 ευρώ / μέτρο. Η διαφορά προς το καλύτερο είναι της τάξεως πχ. του 5 % ή 20%, whatever .

Συγκρίνω τα ανωτέρω και αποφαίνομαι, χονδρικά, αν αξίζει να ψάξω καλύερες χωροταξικές λύσεις, ή να δώσω 1.000 ευρώ για καλώδια.

Πιστεύω ότι με κατάθεση αναλόγων εμπειριών μας θα βοηθηθούν οι καινούριοι φίλοι, όπως ο Paul, στις αναζητήσεις τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

αν καποια στιγμη βρεθεις αθηνα ελα να σου βαλω καλωδιο των 60 ευρω να ξεσκησει του 1000ρικου και αλλαζοντας ηχεια να ακουσεις του 1000ρικου να παιρνει πισω το αιμα του
τοσο απλα
Δυστυχώς δεν κατάλαβες οτι το θέμα δεν είναι το ξέσκησμα όπως λές ούτε το άν αλλάξεις ηχεία τι θα γίνει...
Το θέμα είναι ένα καλώδιο των 100 ευρώ στο ιδιο σύστημα πάντα είναι δυνατόν να ακούγεται καλύτερο απο ένα καλώδιο των 1000 ευρώ?????