Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Τωρα χαλας την πιατσα,
αν εβαζες αυτες τις ινφο θα μπορουσαμε να κατηγορησουμε την ακριβη εταιρια
που τις ειπε.
Εσυ εβαλες μια φτηνιαρα εταιρια να πει κατι τετοια
Εισαι πιατσοχαλαστης:flipout:

Πολυ καλο το λινκ σου Αργυρη (σαν να μιλαω στον γιο μου τον Αργυρη αισθανομαι) κατατοπιστικοτατο ,Απαντησε στα ερωτηματα μου και ειμαι οκ θα παω να τα δωσω τα παραπανω ευρω σε καλωδια ειμαι σιγουρος πως αξιζει

Εγω δεν προτρεπω κανενα να αγορασει κατι,
απλα να δοκιμασει.
Αν κατι στα ματια ή στα αυτια του δεν δουλευει κατι απλα δεν ασχοληται.
Αλλα και κανεις δεν εχει το δικαωμα να τον χλευαζει για την επιλογη του αν δει ή ακουσει κατι.
δεν παει να πει οτι επειδη θα πληρωσουμε κατι ακριβα ή ακριβοτερα με το ζορι πρεπει να εχει διαφορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο HDMI ακριβο = καλυτρη εικονα/ηχος?

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες θεωρητικά. Το όνομα μου είναι Κώστας και όποτε και όπου θέλετε φέρνω το καλώδιο για δοκιμή. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ευχαρίστως να συναντηθούμε και να κάνουμε όσες δοκιμές θέλετε (Κώστας κι εγώ -bye-)... μάλιστα θέτω σαν τρίτο υποψήφιο για τη δοκιμή το καλώδιο 1,5 μέτρων που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, το οποίο μου στοίχισε 5 από το Χονγκ Κονγκ με τα μεταφορικά μέσα.

Η μεθοδολογία που προτείνω είναι η εξής:

1. Τα τρία καλώδια σημαίνονται τυχαία με ετικέττες "Α", "Β" και "Γ".
  2. Αναθέτουμε σε ένα τρίτο μέλος το οποίο δεν γνωρίζει πριν τη δοκιμή ποιό καλώδιο είναι ποιό και που δεν έχει οπτική επαφή μαζί μας κατά τη διάρκεια των δοκιμών να συνδέει-αποσυνδέει τα καλώδια ανάμεσα σε πηγή και μέσο προβολής.
  3. Το συγκεκριμένο άτομο συνδέει τυχαία ένα από τα τρία καλώδια και σημειώνει αν είναι το "Α", το "Β" ή το "Γ", και ξεκινά την αναπαραγωγή του προγράμματος της επιλογής σας για 5 λεπτά. Μετά το πέρας σημειώνετε αν πιστεύετε πως το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε είναι το Furutech ή κάποιο από τα άλλα δύο. Μετά το καλώδιο αποσυνδέεται.
  4. Η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται 20 φορές. Αν μετά το πέρας έχετε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% στις επιλογές σας (δηλαδή έχετε ξεχωρίσει σωστά 16 φορές στις 20 αν χρησιμοποιείται το Furutech ή όχι) τότε συμφωνούμε πως υπάρχει αντιληπτή διαφορά ανάμεσά τους.

Όπως το θέσατε πολύ ωραία λοιπόν, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα... περιμένω νέα σας :antlers:

Κωστα εχεις σκεφτει τι θα γινει αν καποιος δει διαφορες?
εχεις σκεφτει πως θα το δικαιολογησεις
Εχεις σκεφτει τι θα γινει αν δεις και εσυ διαφορες?
Θ α βγεις να το πεις στα ισια παιδια εκανα λαθος
ή θα βγαλους οσους τις δουν αοματους.
Καλυτερα αρχισε να το σκεφτεσαι
η θεωρια θα παει περιπατο.
Αρχισε απο τωρα
καλωδια μου λετε ποια θελετε και μπορω να εχω οτι κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα
και ενα που δεν υπαρχει δικο μου
Αρχισε να σκεφτεσαι δικαιολογια.
Πριν 5 χρονια εκανα ελληνα ριβιουερ να το ρειξει στα απιστευτα σε κατι που ακουγονταν πιο τρελλο απο αυτο με τα hdmi.
Και καταπιε την γλωσσα του οταν ειδε οτι αυτα που νομιζε οτι ηξερε τελικα δεν ηταν ετσι.
Αρχισε και ακουω ποτε θελετε να γινει.

Κωστα εχεις σκεφτει τι θα γινει αν καποιος δει διαφορες?
εχεις σκεφτει πως θα το δικαιολογησεις
Εχεις σκεφτει τι θα γινει αν δεις και εσυ διαφορες?
Θ α βγεις να το πεις στα ισια παιδια εκανα λαθος
ή θα βγαλους οσους τις δουν αοματους.
Καλυτερα αρχισε να το σκεφτεσαι
η θεωρια θα παει περιπατο.
Αρχισε απο τωρα
καλωδια μου λετε ποια θελετε και μπορω να εχω οτι κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα
και ενα που δεν υπαρχει δικο μου
Αρχισε να σκεφτεσαι δικαιολογια.
Πριν 5 χρονια εκανα ελληνα ριβιουερ να το ρειξει στα απιστευτα σε κατι που ακουγονταν πιο τρελλο απο αυτο με τα hdmi.
Και καταπιε την γλωσσα του οταν ειδε οτι αυτα που νομιζε οτι ηξερε τελικα δεν ηταν ετσι.
Αρχισε και ακουω ποτε θελετε να γινει.

Αν έχω άδικο σαφώς και θα βγω να πω πως είχα άδικο... και δεν θα με πειράξει καθόλου επειδή ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εφέρνε την επανάσταση στα όσα γνωρίζουν και διδάσκουν ειδικοί στον τομέα του επαγγελματικού ήχου και εικόνας, άρα θα είναι ταυτόχρονα και επιστημονική ανακάλυψη.

Γνωρίζω ήδη τι ποσοστά επιτυχίας να περιμένω από μία τέτοια δοκιμή. Ας αποδείξει κάποιος πως κάνω λάθος λοιπόν.

στην ψηφιακή μετάδοση η ποιότητα του καλωδίου παιζει ρόλο μόνο σε σχέση με το μήκος του καλωδίου και ακραίες περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών. Τουλάχιστον έτσι λεει η θεωρία της ηλεκτρονικής.

Το jitter στα audio cd που για πολλά χρόνια γινόταν χαμός, ποιος το καταλάβαινε τελικά? και με τι μηχανήματα? Γιατί πλεον δεν μιλάμε για αυτό? Μήπως γιατί πλεον το ποσοστό λάθους είναι πρακτικά ανύπαρκτο?
Αν αναλογιστούμε την φυσική ανικατότητα του ματιού μας να καταλάβει προβλήματα ή ψηφιακές διορθώσεις στην κινούμενη εικόνα, τότε καταλαβαίνουμε οτι οι διαφορες δεν φαίνονται ( αν υπαρχουν)

Παρόλα αυτά ειμαι πολύ περίεργος για τα αποτελέσματα των τεστ που συζητάτε........ειδομεν

Μια ευλογη απορια
η audioquest εχει αυτη την θεωρια
http://www.audioquest.com/resource_tools/downloads/whitepapers/HDMI_Demystified_rev_1_05.pdf
καλη ή κακη , αυτη ειναι
Ποια ειναι η θεωρια περι hdmi απο μα μικρη εταιρια ? και που την βρισκουμε?
Ευχαριστω

Πολυ καλο λινκ με πληροφοριες εδωσε ο Jargon για οσους εχουν υπομονη να διαβασουν ειναι διαφωτιστικο τουλαχιστον για τα δικα μου ματια :http://www.bluejeanscable.com/articles/speed-rated-hdmi-cables.htm

οπως και του Argi που μολις διαβασα που ειναι και αναλυτικοτερο

Και τα δυο παραπάνω links περιγράφουν χαρακτηριστικά του HDMI standard.

Μπορεί να βρει κάποιος από εσάς που βλέπετε αυτές τις διαφορές στην εικόνα, ένα οποιοδήποτε paper / link το οποίο να υποστηρίζει τις δηλώσεις σας;

Έλα τώρα, μη γίνεσαι κακός...

Οι συμφορουμίτες μπορεί να νόμισαν την εικόνα του παλμογράφου για αυτό που θα έβλεπαν στην οθόνη της τηλεόρασης/προβολέα τους...

Και τα δυο παραπάνω links περιγράφουν χαρακτηριστικά του HDMI standard.

Μπορεί να βρει κάποιος από εσάς που βλέπετε αυτές τις διαφορές στην εικόνα, ένα οποιοδήποτε paper / link το οποίο να υποστηρίζει τις δηλώσεις σας;

Εγω προσωπικα μιλαω για τις αποριες που εχω(ειχα μαλλον) σχετικα με τις τιμες των καλωδιων hdmi και το ποσο ρολο παιζει στην ποιοτητα αυτων που ακουω και βλεπω,καμμια δηλωση δεν εκανα παραπανω και αυτο γιατι εχω πληρη αγνοια γυρω απο το θεμα και γιαυτο ερωτω και ενημερωνομαι οσο μπορω απο τα διαφορα λινκ που δινουν οι συμφορουμιτες,θα τα βρειτε και εσεις χρησιμα (ειναι βεβαια εις την Αγγλικην αλλα βλεποντας το to easy-αληθεια αυτο που κολλαει?- την γνωριζεται) η γνωση οση και αν εχει καποιος ποτε δεν τελειωνει ετσι?

Το too easy κολλάει στο μήνυμα του φίλου JL_?.

Όσο για τη Γνώση, εννοείται ότι ποτέ δεν τελειώνει.

Όμως, αυτό που προσπαθώ να περάσω, είναι το ότι δεν υπάρχει Γνώση περί διαφορών στην ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια HDMI.

Και τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βλέπουν διαφορές, μου φαίνεται περίεργο.

Όμως, αυτό που προσπαθώ να περάσω, είναι το ότι δεν υπάρχει Γνώση περί διαφορών στην ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια HDMI.

Και τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βλέπουν διαφορές, μου φαίνεται περίεργο.

Γνωση για το αν δειχνει καλυτερα προσωπικα οπως ειπα δεν εχω,διαβαζοντας τα διαφορα λινκ εμαθα πως εχουμε Standard + High speed καλωδια ,εμαθα πως θα πρεπει το καλωδιο που θα αγορασω να εχει πιστοποιησεις απο HDMI.org,διαπιστωσα πως υπαχει τουλαχιστον διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης μεταξυ φτηνων και ακριβων καλωδιων ,και ειμαι ακομα με την απορια γιατι εφοσον κανουν την ιδια δουλεια υπαχει τετοια διαφορα στιην τιμη,γιατι οπως ειπε και ο Κων/νος το πηρε με 5 ευρω απο Χονγκ-Κονγκ και δεχεται οποιαδηποτε συγκριση με ακριβο (και μου φαινεται μια χαρα ο ανθρωπος) :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο HDMI ακριβο = καλυτρη εικονα/ηχος?

Ευχαρίστως να συναντηθούμε και να κάνουμε όσες δοκιμές θέλετε (Κώστας κι εγώ -bye-)... μάλιστα θέτω σαν τρίτο υποψήφιο για τη δοκιμή το καλώδιο 1,5 μέτρων που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, το οποίο μου στοίχισε 5 από το Χονγκ Κονγκ με τα μεταφορικά μέσα.

Η μεθοδολογία που προτείνω είναι η εξής:
  1. Τα τρία καλώδια σημαίνονται τυχαία με ετικέττες "Α", "Β" και "Γ".
  2. Αναθέτουμε σε ένα τρίτο μέλος το οποίο δεν γνωρίζει πριν τη δοκιμή ποιό καλώδιο είναι ποιό και που δεν έχει οπτική επαφή μαζί μας κατά τη διάρκεια των δοκιμών να συνδέει-αποσυνδέει τα καλώδια ανάμεσα σε πηγή και μέσο προβολής.
  3. Το συγκεκριμένο άτομο συνδέει τυχαία ένα από τα τρία καλώδια και σημειώνει αν είναι το "Α", το "Β" ή το "Γ", και ξεκινά την αναπαραγωγή του προγράμματος της επιλογής σας για 5 λεπτά. Μετά το πέρας σημειώνετε αν πιστεύετε πως το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε είναι το Furutech ή κάποιο από τα άλλα δύο. Μετά το καλώδιο αποσυνδέεται.
  4. Η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται 20 φορές. Αν μετά το πέρας έχετε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% στις επιλογές σας (δηλαδή έχετε ξεχωρίσει σωστά 16 φορές στις 20 αν χρησιμοποιείται το Furutech ή όχι) τότε συμφωνούμε πως υπάρχει αντιληπτή διαφορά ανάμεσά τους.
Όπως το θέσατε πολύ ωραία λοιπόν, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα... περιμένω νέα σας :antlers:

Ευχαρίστως αποδέχομαι την πρόσκληση συνονόματε-bye-
Έχω όμως διαφωνία ως προς τη μεθοδολογία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας βιντεοπροβολέας με 2 εισοδους hdmi. Επιπλεον, καθε καλωδιο γραφει επανω τη μαρκα του οποτε ξεχνα το γεγονος οτι αυτος που θα τ'αλλαζει δεν θα ξερει τι βαζει. Δεν χρειαζεται να γινει 20 φορες, 2-3 το πολυ.
Θα ηθελα να φτιαξω εγω τη μεθοδολογια και να αφησω σε εσας την τελικη επιλογη.

προβολεα και χωρο βαζω εγω
καλωδια οποιος θελει
να ξερετε μονο ενα πραμα
απο το πολυ παιξε παιξε το βυσμα φθειρεται ευκολα με οτι αυτο συνεπαγει

Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Εγω πραγματικά θα βγάλω το καπέλο σε αυτούς τους ανθρώπους, όταν όχι απλά μου πούν ότι βλέπουν διαφορές, αλά να μου τις δείξουν κι'όλας....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο HDMI ακριβο = καλυτρη εικονα/ηχος?

Ευχαρίστως αποδέχομαι την πρόσκληση συνονόματε-bye-
Έχω όμως διαφωνία ως προς τη μεθοδολογία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας βιντεοπροβολέας με 2 εισοδους hdmi. Επιπλεον, καθε καλωδιο γραφει επανω τη μαρκα του οποτε ξεχνα το γεγονος οτι αυτος που θα τ'αλλαζει δεν θα ξερει τι βαζει. Δεν χρειαζεται να γινει 20 φορες, 2-3 το πολυ.
Θα ηθελα να φτιαξω εγω τη μεθοδολογια και να αφησω σε εσας την τελικη επιλογη.

Μερικές διασαφηνήσεις προς τα παραπάνω:

1. Για να είμαστε σίγουροι πως το σήμα θα περνά από τα ίδια ακριβώς στάδια επεξεργασίας, και πως το μόνο που αλλάζει είναι το καλώδιο άρα αυτό ευθύνεται για οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια είσοδο στο μέσο προβολής. Επίσης με τον τρόπο που προτείνετε θα απεικονίζεται κάθε φορά η αλλαγή πηγής (ένδειξη "HDMI1" και "HDMI2" από τον προβολέα στην οθόνη προβολής), το οποίο ξεφεύγει από την έννοια του double blind καθώς θα ξέρετε πως έχει αλλάξει καλώδιο.
  2. Συμφωνώ πως δεν είναι εφικτό να μην γνωρίζει αυτός που αλλάζει τα καλώδια ποιό βάζει ονομαστικά κάθε φορά. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να μην υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσα σε αυτόν και εμάς που θα παρακολουθούμε και γενικά να μην δίνεται καμμία ένδειξη από μέρους του για το τι κάνει πίσω από τα μηχανήματα.
  3. Το να γίνει η δοκιμή μόνο 2-3 φορές δεν θα μας δώσει σε καμμία περίπτωση αξιόπιστο αποτέλεσμα. Δεδομένου πως έχουμε δύο επιλογές στη δοκιμή, "Furutech" και "Όχι Furutech", ακόμα και στην τύχη μπορεί να γίνει η επιλογή και να επιλεχθεί το Furutech στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων. Οι 20 δοκιμές που πρότεινα θεωρώ πως είναι ένα κατώτατο όριο για να βγει κάποιο συμπέρασμα.

Αναμένω και τις υπόλοιπες προτάσεις σας για τη δοκιμή.

προβολεα και χωρο βαζω εγω
καλωδια οποιος θελει
να ξερετε μονο ενα πραμα
απο το πολυ παιξε παιξε το βυσμα φθειρεται ευκολα με οτι αυτο συνεπαγει

Καταρχάς σ'ευχαριστώ που προσφέρθηκες να παραχωρήσεις τον χώρο σου και τον προβολέα για τις δοκιμές... αν είναι σύμφωνος και ο Κώστας θα ήθελα να γίνει εκεί η σύγκριση.

Μία ερώτηση μόνο: υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί ο χώρος πίσω από τα μηχανήματα με τον χώρο ακρόασης ώστε να μην βλέπουμε το άτομο που αλλάζει τα καλώδια όπως γράφω παραπάνω;

Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Εγω πραγματικά θα βγάλω το καπέλο σε αυτούς τους ανθρώπους, όταν όχι απλά μου πούν ότι βλέπουν διαφορές, αλά να μου τις δείξουν κι'όλας....

για την ερχομενη βδομαδα
αν ολα πανε καλα θα εχω ενα pioneer 91
οποτε αν θες και μπορεις γιαννη πες μας καποιες ημερομηνιες που σε βολευουν
Και γενικα πως σας ακουγεται κατι την αλλη τριτη 14 του μηνος
ή αν θελετε καποια αλλη-ες ημερομηνια-ες
μου λετε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Καταρχάς σ'ευχαριστώ που προσφέρθηκες να παραχωρήσεις τον χώρο σου και τον προβολέα για τις δοκιμές... αν είναι σύμφωνος και ο Κώστας θα ήθελα να γίνει εκεί η σύγκριση.

Μία ερώτηση μόνο: υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί ο χώρος πίσω από τα μηχανήματα με τον χώρο ακρόασης ώστε να μην βλέπουμε το άτομο που αλλάζει τα καλώδια όπως γράφω παραπάνω;
νασαι καλα
το πλειερ θα ειναι διπλα απο τον προβολεα
και πισω απο την πλατη ολων οσων βρεθουν στο χωρο.
Κανενας δεν θα γυρισει πλατη.
Τα καλωδια θα εχουν μαρκαριστει με ταινια
και ο καθεενας θα εχει ενα χαρτι και θα βαθμολογει τυφλα και οτι βλεπει.
Αν κατι δεν μας αρεσει το αλλαζουμε.
Το ρευμα θα ειναι απολυτα φροντισμενο
και η πηγη αν ολα πανε καλα θα ειναι η τοπ αυτη την στιγμη.
Τελος θα ειναι η πρωτη ανοιχτη δοκιμη τετοιου τυπου.