Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Πάντως η δική μου εμπειρία λέει ότι αν το καλώδιο "κλειδώσει" τότε είναι ΟΚ. Έχω δύο καλώδια, το ένα πιστοποιημένο 1.3a, 1,8m και το άλλο όχι (5 ευρώ, από το καλάθι προσφορών του Carrefour, 5m μήκος).

Και τα δύο συνδέθηκαν με την "απόλυτη πηγή HD" ένα popcorn hour A110 και έπαιξαν άψογα blu-ray rip με DTS-MA ήχο. Βέβαια, αυτό αφορά μια 52'' TV, σε μια οθόνη 120'' ίσως να μπορέσει κάποιος να διακρίνει διαφορές από τα errors (καθώς απ' ότι λέγεται στο HDMI δεν υπάρχει error correction).

Αλήθεια έχει δει κανένας πως εμφανίζονται αυτά τα errors στην πράξη;

O Argi φαινεται να ξεχνα (ή να προσπαθει να υποβαθμισει) το γεγονος οτι ειχαμε κανει τετοιο τεστακι μεταξυ ακριβου και φθηνου καλωδιου HDMI και, οπως αναμενοταν, οι διαφορες ηταν ανυπαρκτες...
Για οσους θελουν να διαβασουν ιδου το θεμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27515

Κατα τα αλλα, ευχαριστως να το επαναλαβουμε, αν και δεν νομιζω να αλλαξει κατι: ουτε θα δουμε διαφορες, ουτε θα πεισουμε τον Argi :p

γιατι εισαι αφελης
και μου δινεις τροφη ?
ξεχνας οτι ηταν να με καλεσεις αλλα ποτε δεν το εκανες
Το τι θα δουμε ολοι μαζι μην βιαζεσαι να πεις γιατι ετοιμαζω πραματα και θαματα.
Θα ζητησω απο το μελος jomark 911 να φερει το παλιο του hdmi
Εκει να δεις γελια
Μεταξυ μας τωρα αν θες με pm τον ρωτας
1 γιατι αλλαξε hdmi
2 ποιο ηταν το προβλημα
3 ποιος του εδωσε την διαγνωση για το προβλημα
4 και αν αντεχεις γραφτα μετα στον αερα
3 ερωτησεις
3 απαντησεις
ακουω

Πάντως η δική μου εμπειρία λέει ότι αν το καλώδιο "κλειδώσει" τότε είναι ΟΚ. Έχω δύο καλώδια, το ένα πιστοποιημένο 1.3a, 1,8m και το άλλο όχι (5 ευρώ, από το καλάθι προσφορών του Carrefour, 5m μήκος).

Και τα δύο συνδέθηκαν με την "απόλυτη πηγή HD" ένα popcorn hour A110 και έπαιξαν άψογα blu-ray rip με DTS-MA ήχο. Βέβαια, αυτό αφορά μια 52'' TV, σε μια οθόνη 120'' ίσως να μπορέσει κάποιος να διακρίνει διαφορές από τα errors (καθώς απ' ότι λέγεται στο HDMI δεν υπάρχει error correction).

Αλήθεια έχει δει κανένας πως εμφανίζονται αυτά τα errors στην πράξη;

Δεν υπάρχει ψηφιακή σύνδεση χωρίς error correction, διαφορετικά θα ήταν αδύνατη η λειτουργία των ψηφιακών γενικότερα.

Όταν λέμε ότι μία ψηφιακή σύνδεση έχει "κλειδώσει", ουσιαστικά εννοούμε ότι ο αριθμός των λαθών διατηρείται έως ένα κατώφλι, ώστε να είναι διορθώσιμα.

Αν τα λάθη ξεπεράσουν αυτό το κατώφλι, τότε αυτό που θα δούμε εξαρτάται από την σχεδίαση της συσκευής. Οι περισσότερες θα παγώσουν την εικόνα ή θα ξεκλειδώσουν. Αν η συσκευή έχει πιο χαλαρό πρωτόκολο και αφήνει τα λάθη να καταλήξουν στον επεξεργαστή της, τότε θα κάνουν την εμφάνισή τους ψηφιακά τεχνουργήματα, ξεκινώντας από χρωματιστές τελίτσες ή τετραγωνάκια και φτάνοντας μέχρι μία ακατανόητη "σαλάτα" δεδομένων.

Πάντως, πιο άτονα χρώματα ή θολούρα δεν αποτελούν αποτελέσματα κακής ψηφιακής σύνδεσης εικόνας, αυτά ανήκουν στη σφαίρα του αναλογικού...

αρχιστε να σκεφτεστε πως θα
μεταλλαξετε την ανθυποβολη και οτι αλλο θελετε
Σε κατι οπως
τελικα ο τρελλος ειχε δικιο
ή
εμεις παντως δεν ειχαμε δει ,
και τοσα αλλα
εχετε χρονο μπροστα σας
απλα σκεφτειτε ..................

γιατι εισαι αφελης
και μου δινεις τροφη ?
ξεχνας οτι ηταν να με καλεσεις αλλα ποτε δεν το εκανες
Το τι θα δουμε ολοι μαζι μην βιαζεσαι να πεις γιατι ετοιμαζω πραματα και θαματα.
Θα ζητησω απο το μελος jomark 911 να φερει το παλιο του hdmi
Εκει να δεις γελια
Μεταξυ μας τωρα αν θες με pm τον ρωτας
1 γιατι αλλαξε hdmi
2 ποιο ηταν το προβλημα
3 ποιος του εδωσε την διαγνωση για το προβλημα
4 και αν αντεχεις γραφτα μετα στον αερα
3 ερωτησεις
3 απαντησεις
ακουω

To ποιος ειναι αφελης ή αδαης, θα το κρινουν οσοι μας διαβαζουν και γνωριζουν την Ελληνικη...-bye-

ΥΓ. Δεν συνηθιζω να καλω κοσμο στα σπιτια αλλων...

αυτο το θυμασαι

Προς το παρον δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.

Ο Μανωλης εχει γραψει και μαλιστα "θρασυτατα" οτι ειδε διαφορες μεγαλες, κι επισης εχω ακουσει το Κωστα Παπαγεωργιου να λεει το ιδιο πραγμα
καθως επισεις θυμασαι πως καποιος αλλος μπορουσε να με καλεσει αλλα δεν το εκανε.............

το οτι ειχε γραφτει οτι θα ημουν καλεσμενος
και δεν
κουβεντα

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, όπως κι εσύ λες, αφού δεν ήσουν παρών, το να συνεχίζεις όχι απλώς να κάνεις υποθέσεις αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, να επιχειρηματολογείς περί του αντιθέτου εκ του αποτελέσματος στο οποίο όλοι οι παρόντες καταλήξαμε, είναι μάλλον άσκοπο

τελος δες στο #35 που με προσκαλεσε ο τακης αλλα δεν ορισε το που και ποτε
και δες το 72 που μαζευτηκατε χτες βραδυ χωρις να μα ειμαι παρων
αν αυτο το θεωρεις προσκληση παιζεις με την νοημοσυνη καποιου

εχεις εκτεθει τοσες φορες με αυτα που εχεις γραψει
μα τοσες φορες
δεν καταλαβαινεις οτι οταν καποιον τον καλεις και ξαφνικα τον αφηνεις απο εξω ανευ δικαιολογιας,
αφηνεις το κοινο να βγαλει συμπερασματα που δεν σε συμφερουν.

-
Quote:
Originally Posted by rex
My initial point was just that any digital cable that is working properly (i.e. transmitting the ones and zeros accurately) will be indistinguishable from any other in terms of picture quality, etc.

Rex,

While years ago I used to believe this, swapping digital audio cables and video cables DO make a difference, sorry but I must completely disagree with you on this one, it sounds right in theory, but in practice, it doesn't pan out.
αξιζει να διαβασει κανεις τι λενε στο avrevforum επι τουτου

ολα αυτα ειναι απο αυτο το θρεντ..................

Προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός; :flipout:

και ποιός μας εμποδίζει να κανονίσουμε νέα συνάντηση;

παρόλο που δεν πιστεύω στα exotic hdmi καλώδια των πολλών εκατοντάδων ευρώ, αλλά σε κάτι επώνυμο και λογικά τιμολογημένο, μπορώ να φέρω ένα profigold 5m. και ένα Atlona (πλακέ) 5μ.

Νομίζω ότι αν βρεθεί ένα κατάστημα για να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κοσμος είναι το καλύτερο.

Υ.Γ. Θα 'φερνα και ένα Supra 8m. αλλά δεν γίνεται να ξηλώσω τα πάνελς από το δωμάτιο....

αυτο το θυμασαι

Προς το παρον δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.

Ο Μανωλης εχει γραψει και μαλιστα "θρασυτατα" οτι ειδε διαφορες μεγαλες, κι επισης εχω ακουσει το Κωστα Παπαγεωργιου να λεει το ιδιο πραγμα
καθως επισεις θυμασαι πως καποιος αλλος μπορουσε να με καλεσει αλλα δεν το εκανε.............

το οτι ειχε γραφτει οτι θα ημουν καλεσμενος
και δεν
κουβεντα

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, όπως κι εσύ λες, αφού δεν ήσουν παρών, το να συνεχίζεις όχι απλώς να κάνεις υποθέσεις αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, να επιχειρηματολογείς περί του αντιθέτου εκ του αποτελέσματος στο οποίο όλοι οι παρόντες καταλήξαμε, είναι μάλλον άσκοπο

Καταρχην, αδυνατω να κατανοω προς τι το "παραληρημα"...
Περαν αυτου, καλο ειναι να μην εμπλεκεις ουτε τον Μανωλη ουτε τον Κωστα σε αυτη την κουβεντα, αν οι ιδιοι δεν το επιθυμουν, εκτος και αν απλα θες να δημιουργησεις εντυπωσεις...
Τωρα, απο λαθος ή επειδη δεν ηθελε ο οικοδεσποτης, ΔΕΝ παρεστεις στο test.
Sο What? Θα αλλαζε κατι ή νομιζεις οτι λεμε ψεμματα για οτι ειδαμε?
Και στην τελικη, ειπα, να το επαναλαβουμε οποτε θες, με την ιδια ομως αυστηρη μεθοδολογια...
Παντως, μην εξαπτεσαι βρε Αρτζι, ουτε εταιρια καλωδιων να ειχες! :p

Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Νομίζω ότι αν βρεθεί ένα κατάστημα για να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κοσμος είναι το καλύτερο.

+1

Αυτο ειναι το καλυτερο....

Για να μην υπαρχουν περιορισμοι .

Υ.Γ. Θα 'φερνα και ένα Supra 8m. αλλά δεν γίνεται να ξηλώσω τα πάνελς από το δωμάτιο....

Σιγα το καλωδιο ρε συ....

Ουτε 3000 δεν πιανει :flipout:

Ο αλληλοσπαραγμος ειναι στο dna μας
τωρα εχω ηδη κανονιζω την δοκιμη και περιμενω την θαυμασια απαντηση του τζομαρκ 911
Τι κριμα αυτα που θα πει θα στεναχωρησουν - εκθεσουν καποιους
Τι κριμα που το καλωδιο του θα ειναι παρων στην δοκιμη να κανει και αυτο την δικη του παρασταση
τι κριμα που η πλασιμπο του αρτσι θα μας γυρισει μπουμεραγκ και απο την ζαλη θα το ρειξουμε στην πλακα
Και τι κριμα που ολα αυτα τα διαβαζουν καμποσοι και βγαζουν συμπερασματα που δεν μας συμφαιρουν.
Ειναι τοσα τα κριμα

Παντως, μην εξαπτεσαι βρε Αρτζι, ουτε εταιρια καλωδιων να ειχες!

το ειπαν και αυτο με πλαγιο τροπο με pm παντα
Αυτο μπροστα μου γιατι πισω μου .................

η τιμια δήλωση της hdcable.uk...(η οποία ειναι και HDMI official adopter)

τώρα καταλαβαίνετε ποιοι αισχροκερδούν και ποιοί όχι...

http://www.hdcable.co.uk/expensive-hdmi-cable/

"In competitive markets there will always be a wide spectrum of varying prices and quality of products. You can buy a HDMI cable for as little as 99p or as expensive as £200. The crazy thing is it is entirely possible that a short length 99p cable will give just as good a picture quality as the £200 HDMI cable. This is down to the nature of HDMI being a lossless digital signal. The bombshell here for the uninformed is that digital HD video images such as those produced by your PS3, Satellite HD box or blu-ray player cannot have varying grades of picture quality between two cables, this is technically impossible."

μπράβο στην hdcable.uk...απο εκεί θα αγοράσω τα επόμενα καλώδια μου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλωδιο HDMI ακριβο = καλυτρη εικονα/ηχος?

ΔΕΝ παρεστεις στο test.
Sο What? Θα αλλαζε κατι ή νομιζεις οτι λεμε ψεμματα για οτι ειδαμε?
Απλώς Τάκη αν ήταν ο argi παρών θα είχαμε έναν, ευγενικό μεταξύ άλλων, γνώστη του αντικειμένου μαζί μας να μας βγάλει από την κατάσταση ημιμάθειας που μας χαρακτηρίζει προφανώς
Τωρα ας δουμε πως η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.
Ας δουμε πως.
Γνωστοι εδω μεσα εβαλαν 2 διαφορετικα καλωδια και διαφορα πατερνακια
και νομιζαν οτι θα δουν διαφορες στο χρωμα.
Αυτο ειναι ειναι η ημιμαθεια.
Και να δούμε και το φως το αληθινό.

Κρίμα πάντως. Ακόμα και το παραλήρημα (θα έπρεπε να) έχει και τα όριά του.

Last edited:
η τιμια δήλωση της hdcable.uk...(η οποία ειναι και HDMI official adopter)

τώρα καταλαβαίνετε ποιοι αισχροκερδούν και ποιοί όχι...

http://www.hdcable.co.uk/expensive-hdmi-cable/

μπράβο στην hdcable.uk...απο εκεί θα αγοράσω τα επόμενα καλώδια μου.

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η bluejeanscable.

Παραθέτουν όλη τη θεωρία, μιλάνε και για τα Κινέζικα καλώδια, αλλά καταλήγουν στο γνωστό (και λογικό): "Sometimes, all one can do is try a cable on a given set of devices, and see if it works."

Υ.Γ. Ναι, είμαι πελάτης τους! :p