Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Ετσι εξηγειται γιατι το πηρα χωμα το equip. :flipout:

Καλά εσένα για τις ματρόσκες που βλέπεις μη σου πω ότι σε πιάσαν και κορόιδο :flipout::flipout::flipout:

Αναμενοντας την απαντηση σου να σε παρακαλεσω να μην γραφεις με bold και με μεγαλα γραμματα......

Δεν ειμαστε τυφλοι. Ακομα...
Δεν σας ειπα τυφλους

και δεν χρειαζεται να με παρακαλας απλα μου το λες
και εγινε

Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Δεν ειμαστε τυφλοι. Ακομα...

Speak for yourself.

Είμαι περήφανος που είμαι και ημιμαθής και τυφλός (το κουφός εννοείται).

:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Το μπλε του γιαννη δεν νομιζω να ζεστενεται γιατι αν ζεσταθει το καλωδιο. Το πλειερ σε τι κατασταση θα ειναι?

Δεν χρειάζεται να ζεσταθεί πολύ ούτε το player ούτε το καλώδιο. Μερικοί βαθμοί είναι αρκετοί. Και η "ζημιά" συνήθως γίνεται στις επαφές του βύσματος, όχι στο καλώδιο.

Τωρα το ειδες και αυτο
και εδω λεμε οτι οχι οτι δεν κλειδωνε του γιαννη,
αλλα οποτε το καλωδιο ηθελε
εκανε τα δικα του.
Αρα το κλειδωνει δουλευει δεν ισχυει.
Παει αυτο.
Στην πορεια θα δουμε και αλλα

Πολλά έχουμε δει, και σίγουρα πολλά θα δούμε, αλλά όλα αυτά είναι χονδροειδή προβλήματα κλειδώματος.

Διαφορές στην ποιότητα της εικόνας δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να δούμε..

Speak for yourself.

Είμαι περήφανος που είμαι και ημιμαθής και τυφλός (το κουφός εννοείται).

:p
και ποιος γραφει ?
ο τζεκιλ?
ή ο χαιντ?
επι τουτου

οποτε να υποθεσω οτι δεχεστε την προκληση-προσκληση να αναγνωρισετε τις διαφορες στην εικονα μεταξυ 3 καλωδιων HDMI σε τυφλο τεστ, για να μας αποδειξετε και εμας οτι τις βλεπετε και να παραδεχτουμε το λαθος μας;

οποτε να υποθεσω οτι δεχεστε την προκληση-προσκληση να αναγνωρισετε τις διαφορες στην εικονα μεταξυ 3 καλωδιων HDMI σε τυφλο τεστ, για να μας αποδειξετε και εμας οτι τις βλεπετε και να παραδεχτουμε το λαθος μας;

θαναση το τεστ τρεχει
αν θες ξερεις οτι η πορτα του room therapy ειναι παντα ανοιχτη
και για σενα και για ποιον θελει
Αυτη την φορα θα ακουσεις και σωστο ηχο
και κατι που δεν παει το μυαλο σου

Σας αρέσουν τόσο πολύ οι θεωρητικές συζητήσεις σε σημείο που να πιστεύω ότι άμα γίνει καμία σωστή δοκιμη θα απογοητευτείτε γιατί δεν θα έχετε πια θέμα να συζητάτε. Είμαι πειραματικός, αν θέλετε κάνουμε τη δοκιμή με τη σωστή μεθοδολογία και κοινά αποδεκτή απ' όλους με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη παρόντα.Αλλιώς, ο καθένας μένει με την άποψη του και συμμετέχει σε ατέρμονες συζητήσεις. Όταν αποφασίσετε να κάνετε δοκιμή ενημερώστε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Τωρα το ειδες και αυτο
και εδω λεμε οτι οχι οτι δεν κλειδωνε του γιαννη,
αλλα οποτε το καλωδιο ηθελε
εκανε τα δικα του.
Αρα το κλειδωνει δουλευει δεν ισχυει.
Παει αυτο.
Στην πορεια θα δουμε και αλλα

έχουμε γράψει άπειρες φορές οτι ενδέχεται ένα καλώδιο να κλειδώσει οριακά* και να παρουσιάζει θόρυβο με την μορφή χρωματιστών pixel.
Απλά μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφει κανείς και επιμένεις στα δικά σου link των πωλητών highendάδων.

*κλειδώνει οριακά = ανεκτός αριθμός λαθών από το DCC όπου και διορθώνονται - λάθη στο TDMS κανάλι οπου περνάνε σαν color noise και βγάζουν μάτι.

Τώρα αν εγώ σας ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα συγκεκριμένο καλώδιο, αν δηλαδή αξίζει απο πλευράς ποιότητας και τιμής, θα είμαι off topic;;;;;;

Re: Απάντηση: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Σας αρέσουν τόσο πολύ οι θεωρητικές συζητήσεις σε σημείο που να πιστεύω ότι άμα γίνει καμία σωστή δοκιμη θα απογοητευτείτε γιατί δεν θα έχετε πια θέμα να συζητάτε. Είμαι πειραματικός, αν θέλετε κάνουμε τη δοκιμή με τη σωστή μεθοδολογία και κοινά αποδεκτή απ' όλους με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη παρόντα.Αλλιώς, ο καθένας μένει με την άποψη του και συμμετέχει σε ατέρμονες συζητήσεις. Όταν αποφασίσετε να κάνετε δοκιμή ενημερώστε.

Κώστα πες μου τι μεθοδολογία είχες υπόψιν για να κανονίσουμε. Αυτά που πρότεινα παραπάνω δεν τα δέχεσαι;

Τώρα αν εγώ σας ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα συγκεκριμένο καλώδιο, αν δηλαδή αξίζει απο πλευράς ποιότητας και τιμής, θα είμαι off topic;;;;;;

Να σου πω πως το βλέπω εγώ (και να σου απαντήσω εμμέσως στην ερώτησή σου):

Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι 100-150 € max είναι λογικό να τα δώσεις για κάποιο μεγάλο (πχ 15m) καλώδιο αναγνωρισμένης εταιρίας (πχ ένα Supra) και σε καμία περίπτωση να μην θεωρήσεις ότι τα έσκασες χωρίς λόγο (με δεδομένο πχ ότι και ένα των 50-60 Ευρώ μπορεί εν τέλει να σου κάνει την ίδια δουλειά αλλά με διαφορά τιμής που να μην σε κάνει να αισθάνεσαι κορόιδο).

Οπότε, αν βαριέσαι / δεν θες να το ψάξεις στα ‘φθηνά / φθηνιάρικα’ για να πεις ότι έκανες την δουλειά σου με το ελάχιστο δυνατό κόστος, ένα καλώδιο της παραπάνω κατηγορίας πιστεύω ότι είναι η χρυσή τομή.

Για να γίνω πιό συγκεκριμένος σήμερα βγήκα για ψώνισ:

Αρχικά πήρα μία κάρτα γραφικών Asus HD4350 silent με έξοδο HDMI, απαραίτητη για το pc μου για αρχή.

Στη συνέχεια πήγα σε ένα αλλο κατάστημα να ψωνίσω ένα 5μετρο HDMI cable με πρόθεση να δώσω γύρω στα 50 άντε 60 το πολύ Ευρά.

Μου έδειξαν ένα "super- duper" που δεν συγκράτησα τη μάρκα, στα 147 Ε. Φοβήθηκα ότι θα χάσω όλα τα μαλιά της κεφαλής μου, που για να τα έχω αυτή τη στιγμή τα έχω πληρώσει και αυτά ακριβά - αλλά χαλάλι της, της ΒΚ!
Τους ζήτησα να πάμε σε κάτι πιό προσιτό και ή επόμενη πρόταση ήταν το Hama 1.3 με χρυσούς ακροδέκτες στα 99 Ε.

Με πολύ βαριά καρδιά και αφού ταλαντεύτηκα για αρκετή ώρα, το αγόρασα για να μη γίνω ρόμπα που θα έφευγα με άδεια χέρια.

Για να μην πολυλογώ άλλο, μέχρι να γυρίσω στο σπίτι το είχα ήδη σκυλομετανοιώσει. Δεν το άνοιξα βέβαια και είμαι έτοιμος να το πάω πίσω και να παραιτηθώ από το σπόρ.....

αλήθεια γιατί να επιμένω στο να μετατρέψω το pc μου σε πηγή και να μην αναζητήσω μιά πιό ορθόδοξη λύση...

Δεν περιμένω να μου απαντήσετε για τη ψυχοσύνθεση μου που με σπρώχνει να κάνω τέτοιες επιλογές. Αυτό είναι θέμα του ψυχοθεραπευτή μου...

Εσείς να μου πείτε κατι επί της ουσίας. PLEASE!!!

Last edited:
Διαφορές στην μετάδοση του σήματος απο καλώδιο σε καλώδιο μπορεί να υπάρξει....προσέξτε...στην μετάδοση όχι στην απόδοση.
Τα πολύ ακριβά καλώδια συνήθως είναι φτειαγμένα απο χαλκό που δεν περιέχει οξυγόνο με ποσοστό καθαρότητας 99.996% και επιχρυσωμένους ακροδέκτες 24k, ώστε να πετυχαίνουν πολύ καλά την μετάδοση του σήματος.
Επειδή όμως ,ο χρυσός είναι αδρανές υλικό σε θερμοκρασίες δωματίου, διαθέτουν επίσης υψηλή αντοχή και δεν διαβρώνονται εύκολα.

Εγω θα ήθελα να σας πω οτι με τέτοιου είδους δοκιμές , α , β , γ δεν γίνονται συγκριτικά , και ιδίως απο μνήμης .Με τίποτα δεν μπορείς να θυμάσαι λεπτομέρεια η λεπτομέρειες εικόνας, και να αναδείξεις την καλύτερη.Αν σου κάνουν εντύπωση τα χρώματα , μπορεί να χάσεις στο κόντραστ, η στην ευκρίνεια.Αν εστιάσεις στην ευκρίνεια , χάνεις τα υπόλοιπα, και πάει λέγοντας.
Ο μόνος σωστός τρόπος είναι η Α-Β σύγκριση δυο καλωδίων απο την ίδια πηγή ταυτόχρονα.Παίρνουμε τα δυο καλώδια απο την πηγή η τον av με δύο hdmi , και τα οδηγούμε στον ίδιο προβολέα που εχει διπλή είσοδο hdmi και απλά αλλάζουμε είσοδο.Αντε βάζουμε και το player στο repeat a-b για να βλέπουμε την ίδια σκηνή και αλλάζουμε είσοδο.
Ο μόνος σωστός τρόπος για απόλυτη σύγκριση.Τα υπόλοιπα είναι στατιστικά μπακάλικα.

Υπαρχει τροπος να μετρηθει ενα σημα οταν φυγει απο την πηγη μεσω ενος καλωδιου HDMI ?

Ολα τα αλλα ειναι υποκειμενικα. Εγω το βλεπω, εσυ οχι. Και η μετρηση ειναι κατι που μπορει να μεταφερθει σε ενα φορουμ για να μαθει και καποιος.

Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Εγω θα ήθελα να σας πω οτι με τέτοιου είδους δοκιμές , α , β , γ δεν γίνονται συγκριτικά , και ιδίως απο μνήμης .Με τίποτα δεν μπορείς να θυμάσαι λεπτομέρεια η λεπτομέρειες εικόνας, και να αναδείξεις την καλύτερη.Αν σου κάνουν εντύπωση τα χρώματα , μπορεί να χάσεις στο κόντραστ, η στην ευκρίνεια.Αν εστιάσεις στην ευκρίνεια , χάνεις τα υπόλοιπα, και πάει λέγοντας.
Ο μόνος σωστός τρόπος είναι η Α-Β σύγκριση δυο καλωδίων απο την ίδια πηγή ταυτόχρονα.Παίρνουμε τα δυο καλώδια απο την πηγή η τον av με δύο hdmi , και τα οδηγούμε στον ίδιο προβολέα που εχει διπλή είσοδο hdmi και απλά αλλάζουμε είσοδο.Αντε βάζουμε και το player στο repeat a-b για να βλέπουμε την ίδια σκηνή και αλλάζουμε είσοδο.
Ο μόνος σωστός τρόπος για απόλυτη σύγκριση.Τα υπόλοιπα είναι στατιστικά μπακάλικα.

αυτή τη μέθοδο προτείνω και εγώ με μια σημείωση.Μπορούμε σαν πηγή να χρησιμοποιήσουμε το pioneer lx-91 με δυο εξοδους hdmi.

Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI ακριβό = καλύτερη εικόνα/ήχος?

Αυτο ουσιαστικα καναμε: Στειλαμε σημα απο την ιδια πηγη passthrough στον Lumagen (ο οποιος διατηρει active και τις δυο εξοδους hdmi για να εχουμε αστραπιαιο Α-Β) και απο εκει τα δυο 15τρα καλωδια HDMI πηγαιναν στις 2 εισόδους του JVC HD-100 οπου απλα κάναμε switch στην είσοδο του προβολέα.

Οι 2 είσοδοι και έξοδοι του LUMAGEN και του JVC είχαν προφανώς ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Το ολο συστημα ηταν καλιμπραρισμενο απο τον Μανωλη.
Περισσοτερα εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27515