Έτυχε και το άκουσα σε φίλο μου 2 φορές και μου άρεσε αρκετά...οπότε μάλλον θα προχωρήσω τότε...thx
Τώρα, όσο αφορά την κατευθυντικότητα στα καλώδια ηχείων ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί να εξηγείται (αν όντως υπάρχει φυσικά..) τη στιγμή που όταν μιλάμε για "μεταφορά σήματος" δεν το εννοούμε κυριολεκτικά (δηλαδή το σήμα δεν πηγαίνει πουθενά ουσιαστικά..) αλλά απλά έχουμε ζεύξη μεταξύ του ενισχυτή και των ηχείων.
Ναι, αλλά η μηχανική ιδιότητα πρέπει να επηρεάζει κάποιο ηλεκτρικό χαρακτηριστικό, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει ακουστή.
Το βρήκα αυτό το καλωδειο (παντού υπάρχει τελικά) και είναι συνδεμένο εδώ και τρεις μέρες στο σύστημα. Έχει όντως καλό αποτέλεσμα, ακούγεται πιο καθαρά από πριν (να πω την αλήθεια δεν το περίμενα) αλλά και πάλι δεν έχω αυτό που θέλω. Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα post, είναι σαν να υπάρχει μια κουρτίνα μπροστά από τα ηχεία, σαν να κρατάει κάτι τον ήχο πίσω και να μην τον αφήνει να απλωθεί στο χώρο. Μήπως πρέπει να κοιτάξω και το καλωδειο της τροφοδοσίας του ενισχυτή (βεβαία πολλά μπορεί να φτενέ αλλά τώρα εστιάζω την προσοχή μου εκεί) ?Aπ'οτι βλεπω οι αγωγοι ειναι παραλληλοι και ενωμενοι μεταξυ τους.
Οταν ελεγα για ηλεκτρολογικο εννοουσα αυτο στην φωτο.Αυτο(x2) επιτρεπει να επιλεξεις την συστροφη η μη των δυο αγωγων που θα χρησιμοποιησεις.
Οι διαφορετικες γεωμετριες παιζουν ρολο στον τελικο "ηχο" του καλωδιου,επισης ο αριθμος των strands σε καθε αγωγο κλπ..........
Αυτο στην φωτο ειναι 10.0 sq.mm/75 strands.Με πολυ ελαφρια συστροφη,περιπου 7-8 στροφες ανα μετρο,το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.
Βεβαια το γουστο μετρα στην καθε περιπτωση.
Πάντως φτηνό δεν το λες το συγκεκριμένο καλώδιο.. μιλάμε για 1.75 + 4.59 = 6,34 $ ανά πόδι, άρα 20,79 $ / μέτρο, δηλαδή ~17 το μέτρο.
Δεν τα λες λίγα..
ευχαριστώ. Μόνο απ έξω μπορώ να το παραγγείλω? Στο google δεν μου βγάζει κάτι από Ελλάδα.
Διατομή εννοείς 10mm?
Το μέτρο πόσο πάει περίπου αυτό?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.