Καλώδιο ηχείων

Απάντηση: Καλώδειο ηχείων

Έτυχε και το άκουσα σε φίλο μου 2 φορές και μου άρεσε αρκετά...οπότε μάλλον θα προχωρήσω τότε...thx

Re: Καλώδειο ηχείων

Εφ'οσον σου αρεσε,τοτε προχωρα.Αυτο ειναι το σημαντικοτερο στον ηχο,να αρεσει σε σενα που θα το παρεις :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Καλώδειο ηχείων

Έτυχε και το άκουσα σε φίλο μου 2 φορές και μου άρεσε αρκετά...οπότε μάλλον θα προχωρήσω τότε...thx

Μια λεπτομερεια.

Το ακουσες στο συστημα του φιλου σου.Αν μπορεις ακουσε το και στο δικο σου να σιγουρευτεις.

Στην ουσια,ακουσες το συστημα του φιλου σου,με το supra ως καλωδιο ηχειων..........οχι απλως το καλωδιο.

Τώρα, όσο αφορά την κατευθυντικότητα στα καλώδια ηχείων ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί να εξηγείται (αν όντως υπάρχει φυσικά..) τη στιγμή που όταν μιλάμε για "μεταφορά σήματος" δεν το εννοούμε κυριολεκτικά (δηλαδή το σήμα δεν πηγαίνει πουθενά ουσιαστικά..) αλλά απλά έχουμε ζεύξη μεταξύ του ενισχυτή και των ηχείων.

Τώρα, όσο αφορά την κατευθυντικότητα στα καλώδια ηχείων ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί να εξηγείται (αν όντως υπάρχει φυσικά..) τη στιγμή που όταν μιλάμε για "μεταφορά σήματος" δεν το εννοούμε κυριολεκτικά (δηλαδή το σήμα δεν πηγαίνει πουθενά ουσιαστικά..) αλλά απλά έχουμε ζεύξη μεταξύ του ενισχυτή και των ηχείων.

Το +++ παει απο τον ενισχυτη στο ηχειο και απο το --- στον ενισχυτη.

Ολα τα καλωδια "μεταφερουν" σηματα κλπ...........

Η κατευθυντικοτητα ειναι "μηχανικη" κατασταση στην δομη των κρυσταλλων του μεταλλου.Οχι ηλεκτρικη.

Δυο εντελως διαφορετικα πραγματα.

Ναι, αλλά η μηχανική ιδιότητα πρέπει να επηρεάζει κάποιο ηλεκτρικό χαρακτηριστικό, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει ακουστή.

Aκριβως.Απλα το διευκρινιζω διοτι μερικες φορες η κατευθυντικοτητα αποδιδεται σε αλλους λογους.

Π.χ,στα interconnects λεγεται οτι την κατευθυντικοτητα την καθοριζει το που θα κολληθει η θωρακιση(οταν προκειται για καλωδιο balanced).Αυτο ειναι λαθος.Ακομη και ενα αθωρακιστο interconnect εχει κατευθυντικοτητα.

Eπιπλεον,ναι,το που θα κολληθει η θωρακιση,επισης επηρεαζει το ακουστικο αποτελεσμα.

Aπ'οτι βλεπω οι αγωγοι ειναι παραλληλοι και ενωμενοι μεταξυ τους.

Οταν ελεγα για ηλεκτρολογικο εννοουσα αυτο στην φωτο.Αυτο(x2) επιτρεπει να επιλεξεις την συστροφη η μη των δυο αγωγων που θα χρησιμοποιησεις.

Οι διαφορετικες γεωμετριες παιζουν ρολο στον τελικο "ηχο" του καλωδιου,επισης ο αριθμος των strands σε καθε αγωγο κλπ..........

Αυτο στην φωτο ειναι 10.0 sq.mm/75 strands.Με πολυ ελαφρια συστροφη,περιπου 7-8 στροφες ανα μετρο,το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.

Βεβαια το γουστο μετρα στην καθε περιπτωση.
Το βρήκα αυτό το καλωδειο (παντού υπάρχει τελικά) και είναι συνδεμένο εδώ και τρεις μέρες στο σύστημα. Έχει όντως καλό αποτέλεσμα, ακούγεται πιο καθαρά από πριν (να πω την αλήθεια δεν το περίμενα) αλλά και πάλι δεν έχω αυτό που θέλω. Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα post, είναι σαν να υπάρχει μια κουρτίνα μπροστά από τα ηχεία, σαν να κρατάει κάτι τον ήχο πίσω και να μην τον αφήνει να απλωθεί στο χώρο. Μήπως πρέπει να κοιτάξω και το καλωδειο της τροφοδοσίας του ενισχυτή (βεβαία πολλά μπορεί να φτενέ αλλά τώρα εστιάζω την προσοχή μου εκεί) ?

Καλησπέρα σχετικά με τα καλώδια ηχείων σκεφτόμουν παλαιότερα να τα αλλάξω και εγώ έχω κάτι "χύμα" καλώδια απο το ράδιο Κατουμά αγορασμένα πρίν 8 χρόνια και τα έχω σε διπλοκαλωδίωση στο σύστημά μου. τα κόβω όταν οξυδώνονται και τα σχετικά και τα είχα απο το προηγούμενο σύστημά μου. Τώρα με το καινούσγιο σύστημα επειδή δεν μου αρέσει να τα έχω στις μπόρνες των ηχείων και του ενισχυτή βιδωτά απο το πλάι σκέφτηκα να πάρω μπανάνες για να είναι κάτι μόνιμο και να μήν βγαίνει με το παραμικρό απο τις μπόρνες. με μια βόλτα απο το e-bay πέτυχα αυτές http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110477071163 και αφενός θα ήθελα τη γνώμη σας, αφετέρου επι του γενικού ψαξίματος έπεσα επάνω σε αυτό το καλώδιο το οποίο το θεωρώ ποιοτικότερο του δικού μου και σε πολύ καλή τιμή http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390025453155

Θα ήθελα και για αυτό τη γνώμη σας να το χτυπήσω... ή δεν αξίζει
Το καλώδιο που έχω δεν είναι επώνυμο μοιάζει όμως με αυτό που είναι στην φωτό του πόστ 25 αυτού του νήματος μόνο που έχει στιν μέση περι τα 3 μμ χαλκό και γύρω του ασημένια επίκάλυψη. Λοιπόν τί λέτε...Ευχαριστώ πολύ

Αν δεν το δοκιμάσεις στο σύστημά σου καλό είναι να μην πάρεις τίποτα....
Αν βέβαια σου περισσεύουν, οι δοκιμές καλές είναι...

Με αφορμή το νήμα, να πω ότι αυτές τις ημέρες δοκιμάζω τα πάντα σχετικά με καλώδια και έχω πελαγώσει...
Έχω δύο-τρία θεματάκια με το σύστημά μου που θα ήθελα να βελτιώσω και δυστυχώς μετά από άπειρους συνδυασμούς καλωδίων ρεύματος (σε πηγή ή/και ενισχυτή), i/c (απο τη πηγή στον ενισχυτή ή/και απο την πηγή σε dac) και ηχείων..... φτιάχνω κάτι και χαλάω κάτι άλλο...
Προφανώς τα θέματα του κάθε συστήματος δεν λύνονται με τα καλώδια, αυτό έχω καταλάβει. Δεν είναι equalizer να ρυθμίσεις τοπικά...
Κερδίζεις σε ατάκα - χάνεις σε συριστικά.... γλυκαίνεις τα συριστικά και τις μεσουψηλές - πλαδαρεύουν οι χαμηλές και χειροτερεύει το μπουμάρισμα... βελτιώνεις τη σκηνή σκληραίνει πχ. συνολικά ο ήχος.... χάος!

Κάπου παραδίπλα, τα παλαιά καλώδια με κοιτάνε και χασκογελάνε... "εδώ θα έρθεις πάλι"...

Απογοήτευση... δεν βγαίνει τίποτα θετικό προς το παρόν... Φαντάζομαι πίκρα να αγόραζα χωρίς να δοκιμάσω...

Εντάξει κοίτα και εγώ το σκέφτομαι για τα καλώδια μιας καο τα ήδη υπάρχοντα ειναι no name και η μια επόνυμη επιλογή πιστεύω δεν θα είναι άσχημη. Τώρα με 48ευρω μπανάνες και καλώδιο από επόνυμο οίκο δε με χαλάει. Έτσι κι αλλιώς για το σύστημα που έχω δεν θα έδεινα πάνω από εκατό ευρώ.

η Audioquest γενικα βγαζει "μαλακα" καλωδια που δεν σκληραινουν κ δεν κανουν επιθετικο τον ηχο. Τα απλα του κιλου τα χω δοκιμασει σε πολλες εκδοχες τους κ πιστευω οτι το συγκεκριμμενο που βρηκες στην τιμη αυτη, αξιζει την αγορα. για να καταλαβεις, καποια στιγμη εντελως απο περιεργεια, δοκιμασα noname καλωδιο του 120 ευρω , καλυτερης ποιοτητας κ παχους απο το απολυτα φτηνοτερο που το βρισκεις κ με 50 λεπτα/μ. Στο καπακι βαζω το πιο φτηνο QED Original , μιλαμε για καλωδιο που κοστιζει 1.80, κ η διαφορα ηταν τεραστια σε σχεση με τη μικρη διαφορα τιμης. Το επωνυμο αμεσως καθαρισε τα μεσαια , αμεσα εμφανες κ αντιληπτο.

Πάντως φτηνό δεν το λες το συγκεκριμένο καλώδιο.. μιλάμε για 1.75 + 4.59 = 6,34 $ ανά πόδι, άρα 20,79 $ / μέτρο, δηλαδή ~17 το μέτρο.

Δεν τα λες λίγα..

δεν τα υπολογισα καν... Ειδα το 1.75 και εμεινα σε αυτο το νουμερο. Αν ειναι ετσι οπως τα λες, δεν ξερω αν ειναι τοσο συμφερον. Εγω θα ελεγα στο φιλο να κινηθει σε κατι απλο κ φθηνο σε QED για να μειωσει το οποιο ρισκο κ κοστος.

Μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα γι αυτό το καλώδιο?

Ετοιμαζόμουν να πάω σε κάτι αρκετά ακριβότερο, αλλά στο σύστημά μου που το άκουσα δεν ήταν καθόλου κακό. Να διευκρινίσω ότι λόγω μεγάλης απόστασης των ηχείων από τον ενισχυτή, θέλω κοντά 12 μέτρα καλώδιο οπότε οι δοκιμές είναι λίγο δύσκολο.

Το ηλεκτρολογικό που αναφέρεται στις πιο πίσω σελίδες, ποιο είναι? Πως το ζητάτε?

Αυτο που χρησιμοποιω ειναι Ιταλικο.Να κοιταξω αν γραφει τι μαρκα ειναι και να σου πω.
Ειναι 10 sq.mm με 76 strands αν τα μετρησα καλα.

Για 12 μετρα μαλλον καλο ειναι να δοκιμαζες μια παρομοια διατομη.

ευχαριστώ. Μόνο απ έξω μπορώ να το παραγγείλω? Στο google δεν μου βγάζει κάτι από Ελλάδα.

Διατομή εννοείς 10mm?

Το μέτρο πόσο πάει περίπου αυτό?

Re: Απάντηση: Καλώδιο ηχείων

ευχαριστώ. Μόνο απ έξω μπορώ να το παραγγείλω? Στο google δεν μου βγάζει κάτι από Ελλάδα.

Διατομή εννοείς 10mm?

Το μέτρο πόσο πάει περίπου αυτό?

Διατομη εννοω τετραγωνικα μμ οχι διαμετρο.

Δεν θυμαμαι τωρα ποσο παει το μετρο,αλλα σιγουρα ειναι αρκετα φτηνο.

Τωρα που να βρεις ακρη με τα ηλεκτρολογικα καλωδια οσον αφορα αντιπροσωπους κλπ......!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω το βρηκα σε καταστημα στην Λευκωσια που αγοραζω διαφορα υλικα.

Παντως εχουν και website http://www.latrivenetacavi.com/

ωραία, θα ρίξω και μια ματιά στα εδώ ηλεκτρολογικάδικα μπας και...
Απ ότι κατάλαβα αυτό δεν είναι όπως τα κλασσικά που είναι 2 παράλληλοι ενωμένοι ε?