Καλώδιο jack σε RCA

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Γεια χαρά σε όλους
Έχω μία Audigy 2 platinum ex με διάφορων λογιών εξόδους, εκτός από RCA και θέλω να την συνδέσω σε έναν στερεοφωνικό αναλογικό Arcam. Με ένα φθηνό καλώδιο 3.5 to 2xRCA ακούγεται θόρυβος, τόσο από την έξοδο της κάρτας όσο και από την έξοδο ακουστικών που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα. Φταίει το καλώδιο; έχετε να προτείνειτε κάποιο καλώδιο; η έξοδος ακουστικών είναι 1/4.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω μήπως τα XLR που έχει με κάποιον προσαρμογέα;
Ευχαριστώ

νομιζω δεν ειναι σωστο να παρεις απ την εξοδο των ακουστικων. ισως απο κει να προερχεται το προβλημα. line out δεν εχει?

Απάντηση: Re: Καλώδιο jack σε RCA

νομιζω δεν ειναι σωστο να παρεις απ την εξοδο των ακουστικων. ισως απο κει να προερχεται το προβλημα. line out δεν εχει?

Αναγκαστικά από την έξοδο ακουστικών θα πάρει.
Για τον θόρυβο δεν πρέπει να ευθύνεται το καλώδιο..
Έχω την ίδια κάρτα,με καλώδιο από 3 ευρά και ουδέν πρόβλημα!

Last edited:
Όχι μπορεί και από την κυρίως κάρτα η οποία βγάζει 3 εξόδους. Από τα front left-right με jack 3,5mm σε 2 rca

Τον ίδιο ακριβώς θόρυβο κάνει και από την κάρτα της μητρικής. Αν φταίει ο ανεμιστήρας, γιατί να ακούγεται και από την εξωτερική μονάδα;

Δοκίμασες να την βάλεις σε άλλη θύρα.
Ο λόγος που προτιμούμε εξωτερικές,είναι ακριβώς αυτός,το βρώμικο και θορυβώδες περιβάλλον του υπολογιστή.
Και πάλι μερικές φορές καταφέρνει να περάσει θορύβους.
Οπότε δοκίμασε άλλη θύρα,όσο πιο μακριά από την κάρτα γραφικών και τους ανεμιστήρες.

Είναι PC και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη PCI θύρα, λόγω Micro ATX.

Δεν φταίει το καλώδιο RCA, μάλλον έχεις βρόχο γείωσης. Κόψε τη γείωση από την τροφοδοσία του PC. Ο απλούστερος τρόπος είναι να καλύψεις με μονωτική τις επαφές του φις.

Η πρίζα του PC έχει μόνο δύο φις. Τι ακριβώς πρέπει να καλύψω;

_________________4f8ffd2ddf025.jpg

Βεβαίως αυτή είναι προσωρινή λύση,πρέπει να το ψάξεις και περαιτέρω,δεν είναι ότι καλύτερο να κόβουμε την γείωση.

του καλωδίου εννοούσα. Και η δική μου πρίζα έχει μόνο δύο φις, ακριβώς όπως η φωτό.

Απάντηση: Re: Καλώδιο jack σε RCA

του καλωδίου εννοούσα. Και η δική μου πρίζα έχει μόνο δύο φις, ακριβώς όπως η φωτό.

Αυτό που σου έχω σημειώσει πρέπει να καλύψεις με μονωτική,το μεσαίο λαμάκι.

Το ξαναλέω,όχι για μόνιμα,πρέπει να το ψάξεις από κει και πέρα.
Υπάρχει βέβαια κόσμος που παίζει έτσι χρόνια,εγώ όμως οφείλω να το πω.

screenqx6.jpg

Αγορασε το πρωτο απο αριστερα και με μια πενσα τραβα και αφαΙρεσε το κατω σιδερακι .

Ετσι δουλευω το λαπτοπ πεντε χρονια χωρις κανενα προβλημα.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙS ΣΕ PC.......ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ

Ειναι το ιδιο που σου λεει και ο sokmav.....αλλα στο πιο κυριλε:flipout:

Last edited:
Ok, είχατε δίκιο. Έφυγε η φασαρία. Πώς πρέπει να το ψάξω τώρα για να μην πάρουμε φωτιά;

Ok, είχατε δίκιο. Έφυγε η φασαρία. Πώς πρέπει να το ψάξω τώρα για να μην πάρουμε φωτιά;

Η εχεις προχειρο διπλα σου ενα πυροσβεστηρα ή ρωτας στους ντιουηδες:flipout:
Ειμαι σιγουρος οτι θα αποκλεισουν την λυση που σου δωσαμε εμεις.