Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλησπερα -bye-

Θελω τη γνωμη σας τι καλωδιο να χρησιμοποιησω για να συνδεσω τον προβολεα που θα παρω με την πηγη μου (προφανως ενισχυτης V/A). Η αποσταση θα ειναι 15-18 μετρα, γιατι ο προβολεας θα μπει στην αυλη για θερινες απολαυσεις. :Banane0:

Ποιον προβολεα εχεις ; Θα ειναι μονιμη (τους καλοκαιρινους μηνες) η τοποθετηση του η θα τον μεταφερεις καθε φορα ;

Ευκολο.
Παιρνεις 2 10μετρα και τα ενωνεις μεταjυ τους με ενα καβλιτζεκακι θαυματουργο.
(kleidvnei kai sta 1080p).

Εχω ενα παρει, αν θελεις σου λεω details

Luxman: Δεν θα ειναι μονιμη η τοποθετηση του, θα ειναι πανω σε ειδικο τραπεζακι συρομενο (περιμενω details απο κ.Καστρουνη).

Ντινο: τι καλωδιο εννοεις? HDMI ή component?

Για τόσο μεγάλο μήκος αν πας σε ψηφιακό καλώδιο πρέπει να σκάσεις ΠΟΛΛΛΛΑΑΑ λεφτά και αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί!) repeaters και τέτοια ξεφεύγεις τελείως!
Μολονότι τα αναλογικά θα σου έχουν απώλειες λόγω του μήκος, νομίζω ότι είναι καλύτερα για να κρατηθεί το κόστος σε λογικό επίπεδο. Εξάλλου η προβολή σε αυλή δεν έχει ιδανικές συνθήκες και οι απώλειες του καλωδίου είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.
Θα σου πρότεινα VGA ως πρώτη επιλογή, αλλιώς component. Εξάλλου αυτά τα καλώδια μπορείς να τα βρεις/φτιάξεις σε ό,τι μήκος μήκος σε βολεύει.

By the way, γιατί περνάς το σήμα του dvd ή του HTPC σου μέσα από τον a/v receiver σου? Δεν είναι καλή επιλογή. Προτίμησε να το συνδέεις απευθείας στον προβολέα/τηλεόραση.

Θοδωρη, εχεις δικιο σε αυτο που λες. Θα εχω προφανως αλλοιωσεις μεσω του ενισχυτη. Αλλα το θεμα ειναι οτι εαν θελω να τραβαω καλωδιο απευθειας απο την καθε πηγη, θα πρεπει να εχω αλλο καλωδιο για το δορυφορικο, αλλο για την επιγεια τηλεοραση κι αλλο για το BLUE RAY. Δηλαδη τουλαχιστον 3. Με την αλλη λυση θα τραβηξω μονο ενα καλωδιο απο τον ενισχυτη και θα αλλαζω την πηγη μεσω αυτου.

Ντινο, thanks -bye-

Γιαννη, ισως στην τελικη μου κανει και το 15μετρο, αρκει βεβαια να μπορει ο προβολεας να μπει λιγο πιο πισω, χωρις να χασω απο εικονα...

Η ερωτηση βεβαια που με απασχολει ειναι εαν με τοσο μεγαλο καλωδιο κλειδωνει το σημα σιγουρα ή θα πρεπει οταν αγορασω τον προβολεα να κανω δοκιμες των καλωδιων και μετα να αγορασω?

Πάνο όταν θα βάλεις το προβόλη στα 15 μέτρα σίγουρα θα χάσεις από εικόνα. Προσπάθησε να τον βάλεις όσο πίο κοντά μπορείς χωρις να χρησιμοποιήσεις το zoom του φακού. Πρώτα όμως πες μας και πόσες ιντσες θες να έχεις.

To kablitzekaki που εχω, οταν θελεις μπορω να στο δανεισω να το δοκιμασεις οτν ερθει εκεινη η ωρα.

Πάνο όταν θα βάλεις το προβόλη στα 15 μέτρα σίγουρα θα χάσεις από εικόνα. Προσπάθησε να τον βάλεις όσο πίο κοντά μπορείς χωρις να χρησιμοποιήσεις το zoom του φακού. Πρώτα όμως πες μας και πόσες ιντσες θες να έχεις.

δεν λεει οτι θα προβαλει απο τα 15 μετρα. μακρια καλωδια θελει

Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Γιαννη, οι ιντσες προβολης θα ειναι καπου στις 160-170 περιπου...

Ναι, θα προβάλει από τα 8-10.
Τότε γιατί θέλει τοσο μακρύ καλώδιο ρε παίδες ?

Απάντηση: Re: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

ποιος προβολεας θα ειναι?

Οτι πει ο Μανωλης Ντινο, δεν ασχολουμαι και πολυ με αυτα...παντως καποιον μεχρι 2 χιλιαρικα. Ετσι κι αλλιως τον θελω περισσοτερο για αγωνες το καλοκαιρακι με παρεα στην αυλη, μπυριτσες και τα σχετικα. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Ναι, θα προβάλει από τα 8-10.
Τότε γιατί θέλει τοσο μακρύ καλώδιο ρε παίδες ?

Στροφες, ανηφορες, κατηφορες κλπ.

(καπου αλλου το πας εσυ, δεν μπορει:chinscratch: )