Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Ναι, θα προβάλει από τα 8-10.
Τότε γιατί θέλει τοσο μακρύ καλώδιο ρε παίδες ?

Γιαννη, ισως δεν σε βοηθησα να καταλαβεις...

Λοιπον, η αποσταση του προβολεα απο την πηγη θα ειναι 15-18 μετρα. Ομως ο προβολεας δεν θα προβαλλει προς την πηγη αλλα προς την αντιθετη κατευθυνση, καταλαβες? Θελω δηλαδη να βγαινει το καλωδιο απο την πηγη που θα ειναι μεσα στο σπιτι και να πηγαινει στον προβολεα που θα ειναι στην αυλη. Το πλαισιο ομως που προβαλλει θα ειναι απεναντι, μεσα στην αυλη, σε μια ιδιοκατασκευη 4.5μ διαγωνιου περιπου.
Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος τωρα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Γιαννη, ισως δεν σε βοηθησα να καταλαβεις...

Λοιπον, η αποσταση του προβολεα απο την πηγη θα ειναι 15-18 μετρα. Ομως ο προβολεας δεν θα προβαλλει προς την πηγη αλλα προς την αντιθετη κατευθυνση, καταλαβες? Θελω δηλαδη να βγαινει το καλωδιο απο την πηγη που θα ειναι μεσα στο σπιτι και να πηγαινει στον προβολεα που θα ειναι στην αυλη. Το πλαισιο ομως που προβαλλει θα ειναι απεναντι, μεσα στην αυλη, σε μια ιδιοκατασκευη 4.5μ διαγωνιου περιπου.
Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος τωρα -bye-

Συγνώμη και θα δώσεις 260 ευρώ για τον αντάπτορα που θα συνδέει τα δύο 10 μετρα hdmi καλώδια συν το κόστον των δύο 10μετρων καλωδίων; Are you crazy?? :eek:

Πάρε αγόρι μου ένα dvdάκι με 100 ευρώ με hdmi και βάλτο δίπλα στον προβολέα με 1 μέτρο καλωδιάκι hdmi και βάλε μακρύ καλώδιο για coaxial ή οπτική ίνα για τον ήχο.

Τασο, αυτη ειναι κι εμενα η βασικη μου σκεψη, αυτο μου προτεινε και ο Καστρουνης. Και μπορει να παρω κι ενα μακρυ component για να το συνδεω οταν θελω να δω τηλεοπτικο σημα απο το δορυφορικο. Αυτη δεν ειναι καλυτερη λυση και πιο φθηνη?

Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Τασο, αυτη ειναι κι εμενα η βασικη μου σκεψη, αυτο μου προτεινε και ο Καστρουνης. Και μπορει να παρω κι ενα μακρυ component για να το συνδεω οταν θελω να δω τηλεοπτικο σημα απο το δορυφορικο. Αυτη δεν ειναι καλυτερη λυση και πιο φθηνη?

Σίγουρα είναι καλή σαν λύση αλλά αν τελικά η απόστασή σου δεν ξεπεράσει τα 15m τότε υπάρχουν επιλογές καλωδίων HDMI σε χαμηλή κατηγορία τιμής που μεταφέρουν χωρίς πρόβλημα σήμα 1080p.

Ένα παράδειγμα αποτελεί το Real Cable και ίσως και το Supra, το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει αλλά γνωρίζω από φίλους ότι συνεργάζεται χωρίς προβλήματα.

Κωστα, τελικα η αποσταση οπως λες δεν θα ξεπερασει τα 15 μετρα. Θα ειναι μεταξυ 10 κ 15 μετρα, οποτε λες καλυτερα να παω σε ενα 15μετρο HDMI καλωδιο? Ποσο εχουν αυτα περιπου?

εγώ είχα πάρει το SUPRA το 8μετρο 80Ε :antlers:
Το 15 μετρο υπολογισε το γυρω στα 120 ευρω πανω-κατω...

ΤΡΟΜΕΡΟ καλώδιο, από πλευράς κατασκευής αλλά και απόδοσης.
(έχει τριπλή θωράκιση και βύσματα επιχρυσωμένα με χρυσό 24κ)!

Re: Απάντηση: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

Κωστα, τελικα η αποσταση οπως λες δεν θα ξεπερασει τα 15 μετρα. Θα ειναι μεταξυ 10 κ 15 μετρα, οποτε λες καλυτερα να παω σε ενα 15μετρο HDMI καλωδιο? Ποσο εχουν αυτα περιπου?

Φυσικά.

Να υπολογίζεις από 150 euro - 250 euro.

Πανο το SUPRA μεταφερει 1080p αν και δεν προβλεπεται απο τις προδιαγραφες του ( η SUPRA το εγγυαται μεχρι τα 8 μετρα ).

Στα 15 μετρα η αποδοση του SUPRA ειναι φτωχη και η διαφορα εντονα ορατη με το ματι σε σχεση μ ενα 15μετρο XLO HTHDMI-15M/1.3 το οποιο ομως κοστιζει 360 ευρω (SUPRA vs XLO σε EPSON TW-1000 ) . Σιγουρα και αλλα καλωδια που εχουν προδιαγραφες 1080p και 1.3 θα παιζουν επισης καλυτερα .

Θα παρατηρησω οτι δεν ειπες με πιον προβολεα θα παιξεις . Εαν ειναι να χρησιμοποιησεις καποιον 1280x720 δεν χρειαζεται να ξοδευτεις και το SUPRA δεν θα σε προβληματισει .
Αν προκειται για καποιον DLP 800x600 η λυση του component ειναι πολυ συμφερουσα .

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξει σε κάποιον προσιτό προβολέα 1080p.

Αλλά ανεξάρτητα με αυτό, εφόσον θα αγοράσει σήμερα ένα καλώδιο HDMI δεν πρέπει να σκεφτεί και το μέλλον?

Το Real Cable 15m που χρησιμοποιώ, επί το πλείστον, για τους προβολείς που κάνω review δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και είναι ένα πολύ προσιτό καλώδιο.

Υπάρχουν φθηνές λύσεις και αξιόπιστες, και φυσικά υπάρχουν και ακριβές λύσεις με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μία ισορροπία.

Μια επένδυση της τάξης του 10% με 15% στο κόστος του προβολέα πιστεύω ότι είναι αρκετή.

Κωστα, η τελικη επιλογη του προβολεα θα αποφασιστει την τελευταια στιγμη. Εχουμε ακομα μπροστα μας μεχρι το Πασχα πολλες εξελιξεις οποτε εαν πω κατι τωρα σιγουρα αυτο θα εχει προφανως αλλαξει μεχρι τοτε...

φιλε πανο εχω το van den hull και παιζει αψογα το 15 μετρα και σιγουρα ποιο φθηνο απο το supra το εχω 1 χρονο χωρις προβλημα

Απάντηση: Re: Καλωδιο προβολεα για μεγαλη αποσταση

φιλε πανο εχω το van den hull και παιζει αψογα το 15 μετρα και σιγουρα ποιο φθηνο απο το supra το εχω 1 χρονο χωρις προβλημα

Τακη, σ' ευχαριστω. Θα το εχω στα υποψιν. :grinning-smiley-043