Καλωδιο ρευματος για projector

vout

Senior Member
1 July 2007
323
Πειραιας
Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή καλωδίου ρεύματος μήκους 2.5 μέτρα για το βιντεοπροβολέα μου. Αν υπάρχει καμία καλή πρόταση σε μεταχειρισμένο και αυτό ευπρόσδεκτο είναι.

Αγαπητέ vout, έχεις κάποιες ειδικές ανάγκες όσο αφορά το καλώδιο ρεύματος;

Θέλεις π.χ. να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις περιβαλλοντικές συνθήκες, να έχει συγκεκριμένες μηχανικές ιδιότητες, ή να είναι ηλεκτρομαγνητικά θωρακισμένο;

Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια ερώτηση στην Κατηγορία μας.

Αγαπητέ Δημήτρη αντιμετωπίζω τον προβολέα όπως όλα τα άλλα οπτικοακουστικά μέσα.Για παράδειγμα όπως ένας ενισχυτής που τραβάει πολύ ρεύμα χρειάζεται καλύτερο καλώδιο ρεύματος απ' αυτό που συνήθως προσφέρεται στη συσκευασία με την ίδια λογική και ο προβολέας χρειάζεται καλύτερο καλώδιο. Έχω αναβαθμίσει τα καλώδια σε λες σχεδόν τις συσκευές μου και οι διαφορές ταν πολύ ορατές και ακουστές. Στην ουσία αντιμετωπίζω τα καλώδια σαν συσκευές. Στόχος μου είναι το τελικό αποτέλεσμα να μειώσω όσο γίνεται το θόρυβο του δικτύου και να πάρω ένα αποτέλεσμα πιο κοντά σε αυτό που ακούω και βλέπω όταν ακούω μουσική η' απολαμβάνω μια ταινία αργά το βράδυ. Οι αγορές των καλωδίων που κάνω είναι πάντα ανάλογες της άξιας των μηχανημάτων που έχω ήδη η' των μηχανημάτων που σκοπεύω να πάρω στο αμμεσο μέλλον. (Οταν έχω ένα προβολέα των 1800 ευρώ και που πρόκειται να τον αλλάξω με έναν προβολέα των 2300 ευρώ μια αγορά ενός καλωδίου ρεύματος της τάξεως των 250 ευρώ δεν την θεωρώ παράλογη).Τέλος, με τα καλά καλώδια ρεύματος δεν παίρνεις καινούργιο μηχάνημα αλλά αξιοποιείς περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα.

Θέλεις να πεις ότι σε σύγχρονο ψηφιακό βιντεοπροβολέα έχεις καταφέρει να δεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας του μόνο και μόνο αλλάζοντας το καλώδιο ρεύματος;

Γιατί από όσο γνωρίζω, κανείς παγκοσμίως δεν έχει αποδείξει (μετρήσει, επαναλάβει σε ABX test) κάτι τέτοιο.

η λογικη λεει :
αν ενα καλωδιο κανει διαφορα στον ηχο γιατι να μην κανει και στην εικονα?
σε αυτο που δεν ειδα διαφορα ειναι στα βυσματα
στις αγγελιες μπορεις να βρεις καποια καλωδια
αν παλι θες να παρεις κατι φρεσκο στα λευτα που δινεις χτυπας δυνατο καλωδιο
Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω
καλο θα ηταν να καναμε και καμμια λαιβ δοκιμη με 2 ιδιους προβολεις
σε ιδιες συνθηκες θεασεις
ωστε να δουμε δουλευουν ή οχι τα καλωδια ρευματος στους προβολεις?

Re: Απάντηση: Καλωδιο ρευματος για projector

η λογικη λεει :
αν ενα καλωδιο κανει διαφορα στον ηχο γιατι να μην κανει και στην εικονα?

Δεν είναι ακριβώς έτσι βρε Αργύρη.

Είναι σαν να λες "αφού η ασπιρίνη κάνει καλό στον πονοκέφαλο, γιατί να μην κάνει και για τον καρκίνο;".

Δεν είναι ίδια πράγματα ένας ενισχυτής και ένας ψηφιακός βιντεοπροβολέας.

Ο προβολέας περισσότερες ομοιότητες έχει με ένα PC παρά με έναν ενισχυτή.

Και, δόξα το Θεό, κανείς δεν έχει βγει ακόμα να πει ότι το PC του πηγαίνει καλύτερα με after market καλώδιο τροφοδοσίας.

Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω
καλο θα ηταν να καναμε και καμμια λαιβ δοκιμη με 2 ιδιους προβολεις
σε ιδιες συνθηκες θεασεις
ωστε να δουμε δουλευουν ή οχι τα καλωδια ρευματος στους προβολεις?

Για να κάνουμε σωστή δοκιμή πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι προβολείς παίζουν ακριβώς τα ίδια. Ακόμα και αν έχουμε δύο πανομοιότυπους προβολείς, καινούργιους, με 0 ώρες στις λάμπες, αυτό πρακτικά δεν μπορούμε να το εξασφαλίσουμε, όση ρύθμιση και να κάνουμε λόγω ανοχών στα υλικά.

Είναι εξαιρετικά δύσκολη μια τέτοια δοκιμή.

Δεν είναι ακριβώς έτσι βρε Αργύρη.

Είναι σαν να λες "αφού η ασπιρίνη κάνει καλό στον πονοκέφαλο, γιατί να μην κάνει και για τον καρκίνο;".

δεν ειπα οτι ειναι ακριβως ετσι
ειπα οτι ασφαλη συμπερασματα βγαζουμε κατοπιν δοκιμων
πραμα που ακομα δεν εχουμε κανει
οσο αφορα το τι κανει σε ενα pc κανε μια δοκιμη σε
να ακουσεις τι θορυβο κανει σε αναψε σβησε
και βαλτο σε ενα πολυμπριζο με απλο και καλο καλωδιο
και κανε το εξης
να θετεις σε λειτουργια καποια αλλη συσκευη και δες αν περνα παρασιατα στην οθονη
και με τα 2 καλωδια
α ρωτα και τον σπονσορα πιο πανω να στο επιβεβαιωσει

Εννοείς στην οθόνη του PC?

Σε ενημερώνω ότι έχω να δω παράσιτα σε οθόνη μου από τότε που κατάργησα τις CRT.. και έχω μόνο απλά καλώδια ρεύματος σε απλά πολύπριζα.

Και έχω φτάσει να δοκιμάζω μέχρι και 5 μηχανήματα στο ίδιο δωμάτιο, χωρίς καμία αλληλεπίδραση. Νομίζω πως η περίπτωσή μου μάλλον αποτελεί worst case scenario. Αν εγώ δεν έχω θέματα, μάλλον κανείς δεν θα έχει, εκτός αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Σπόνσορα; Ποιον εννοείς;

2/ Έφερα σαν παράδειγμα τον ενισχυτή επειδή με την αλλαγή του καλωδίου ρεύματος με ένα καλό αντιλαμβάνεται και ο πιο άσχετος διαφορά στα δυναμικά , στο μέγεθος της στερεοφωνικής εικόνας, στο μπάσο. Τον ήχο αυτό χωρίς την χρήση του καλού καλωδίου τον ακούς αργά το βράδυ.Όπως προανέφερα θέλω να έχω την εικόνα του προβολέα που απολαμβάνω αργά το βράδυ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.(ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΟΝΤΡΑΣΤ). Άλλαξα καλώδιο ρεύματος και στο blue-ray και δεν ειπα οτι άλλαξε κατηγορία το μηχάνημα απλά η εικόνα του ήρθε πιο κοντά σε αυτήν που έπαιρνα αργά το βράδυ.
To pc είναι ένα εργαλείο που το έχεις για να σε εξυπηρετεί και σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα και όχι η ποιότητα της εικόνας του.

Όπως προανέφερα θέλω να έχω την εικόνα του προβολέα που απολαμβάνω αργά το βράδυ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.(ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΟΝΤΡΑΣΤ).

Μήπως να φροντισεις απλώς για την καλύτερη συσκότιση του χώρου;

Έχω φροντίσει ιδιαίτερα τον χώρο μου (Μοκέτες, χοντρές κλειστοχρωμες κουρτίνες , ηχοαποροφητικα. . . ) και ασχολούμαι με το άθλημα του home-cinema από το 1994 και του ήχου απο το 1990.. Οπότε καλό είναι να μου απαντούν όσοι ασχολούνται σοβαρά και υπεύθυνα. Έχει δίκιο ο Δημήτρης ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η δοκιμή.

αμα μπακ
κριμα μολις εφαγα
παμε
σπονσορας = ultralink xlo\
παμε τωρα
εδω μπροστα μου εχω εδω και 4 χρονια μια φλατ φουτζιτου ζιμενς
αν και δουλευω σε 9οροφο κτηριο ψιλοφροντισμενο απο ρευμα
και επειδη το πολυμπριζο εχει ακομα 4 συσκευες πανω του ισως σε εμενα κατι να γινεται στη δικη μου περιπτωση
μετα απο αυτο καποια πραματα γινονται και για ψυχολογικους λογους
τελος στους προβολεις εχω συναντησει την μεγαλυτερη δυσκολια στο να ακουσουν απο καποιο προιον ( πλην καλωδιων)
αλλα και σε αυτο αφηνω ενα μικρο παραθυρο γιατι ψηνω μια νεα δοκιμη

xaXaxaxaxaxAXaXaxAxaxaXaXaxaxaXaXAxaxaxaxaxAXAxaxA

Δεν σε πειραζει τα 303030 μετρα καλωδιο τις δεης και μετο 1 μετρο καλο που θα βαλεις θα ακουσεις καλυτεραααα χαχαΧαΧαΧαΧαχαχαΧα

Αυτο μου θυμιζει το τεστ με την κρεμαστρα για καλωδιο που τελικα επεξε καλυτερα απο ενα πανακριβο ... Βρε τι αλλο θα ακουσουμεεεεεε

Sorry παιδια αλλα δεν αντεξα.

Δοκιμη αμα κανετε να την κανετε χωρις να ξερεις τι καλωδιο εχεις εκεινη την στιγμη επανω ...

Εννοείται ότι δεν θα ξέρεις τι καλώδιο υπάρχει πάνω. Αν τελικά αποφασίσετε εγώ θέλω να βοηθήσω. Ότι καλό προσθετεις στην αλυσίδα του ρεύματος το βρίσκεις μπροστά σου. Αν διαβάζατε προσεκτικά αυτά που γράφω θα βλέπατε τι θέλω τις συνθήκες που έχω αργά το βράδυ όπου προφανώς η ΔΕΗ δεν αλλάζει τα καλώδια της.

Έχω φροντίσει ιδιαίτερα τον χώρο μου (Μοκέτες, χοντρές κλειστοχρωμες κουρτίνες , ηχοαποροφητικα. . . ) και ασχολούμαι με το άθλημα του home-cinema από το 1994 και του ήχου απο το 1990.. Οπότε καλό είναι να μου απαντούν όσοι ασχολούνται σοβαρά και υπεύθυνα. Έχει δίκιο ο Δημήτρης ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η δοκιμή.

Ε, αφού είσαι ‛παλιός´ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα και προφανώς κανένας ασόβαρος και ανεύθυνος δεν θα σε κάνει να εξετάσεις την πιθανότητα το καλώδιο ρεύματος στον ψηφιακό προβολέα να μην σου προσφέρει απολύτως τίποτα .

Το γεγονός άλλωστε, ότι, όπως είπε και ο Δημήτρης, του οποίου το δίκιο, άρα και την ορθότητα της σκέψης υποθέτω, συμμερίζεσαι, κανείς παγκοσμίως δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κάτι τέτοιο προφανώς σου είναι αδιάφορο (προφανώς πρέπει ο αριθμός των ασόβαρων και ανεύθυνων παγκοσμίως να είναι ανησυχητικά υψηλός).

Δεν πειράζει, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Εξάλλου το ζητούμενο είναι ο καθένας να ευχαριστιέται με αυτό που ασχολείται. Τώρα το πως την βρίσκει, λίγη σημασία έχει.

Edit

ΒΤW Παλιότερα είχαμε κάνει και ένα συγκριτικό για καλώδια HDMI σε προβολείς. Θα ήταν ενδιαφέρον να δεις τα συμπεράσματα και να αναλογίζεις (εκτός των άλλων) αν το καλώδιο ρεύματος είναι λογικό να έχει μεγαλύτερη σημασία από το HDMI.

Last edited:
Και να πουμε και κατι αλλο ... Καλυτερα καλωδια βαζουμε με καλυτερες διατομες για καλυτερη αποδοση και καλυτερο μεταλο και και και και , και στο τελος ολλα αυτα περνανε απο μια ασφαλεια που εχει ενα καλωδιακι τοσο ψηλο σαν τριχα . Και θα μου πειτε οτι ειναι μικρη η ασφαλεια και δεν υπερεαζει ... Αλλα παμε στο αλλο οτι τα καλωδια τις δεης ειναι χιλιομετρα και την διαφορα την κανει το ενα μετρο απο τα δικα μας ...Για εμενα γιατι και εγω εχω ασχολιθει στο παρελθον με καλωδια και ρευματος και υχειων και και και , και την μεγαλυτερη διαφορα την ακουσα οταν ημουν μονος και ειχα και καλη διαθεση ... Οποτε για εμενα ειναι ολλα αυτα ψυχολογικα ... Και ειδικα του ρευματος .