Καλώδιο Ρεύματος

dimitris.40

Established Member
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους κ συντονιστές του Forum εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά υγεία,κ προσωπική ευτυχία.Θα ήθελα με τις αρχες του καινούργιου χρόνου να σας ρωτήσω κάτι μιας κ οι γνώσεις σας είναι πολύτιμες.Διάβάσα εδώ μέσα για την κατασκευή ενός καλωδίου ρεύματος,κ τον τρόπο που το κατασκεύασε ο φίλος είδα κ τις φωτογραφίες,κ πραγματικά το θέμα που παρουσίασε είναι εντυπωσιακό.Αν με τον ίδιο τρόπο κατασκευάσω κ εγώ ένα τέτοιο καλώδιο το οποίο προορίζεται νε περάσει μέσα απο κανάλι,που θα συνδέσω την τηλεόραση με έναν σταθεροποιητή τάσης.Στο παραπάνω κανάλι που αναφέρομαι διέρχονται όμως 2 καλωδια scart μια οπτική ίνα ,κ ένα καλώδιο HDMI το παρπάνω καλώδιο θα επηρεάσει την λειτουργία όλων αυτών των καλωδίων θα έχω πρόβλημα με την εικόνα της τηλεόρασης,σε αναπαραγωγή ταινιών HD,η με τον Home cinema γενικά?Επειδή δεν έχω κάποιο άλλο τρόπο να περάσω το συγκεκριμένο καλώδιο για την σύνδεση της TV ρωτάω την γνώμη σας αν πιθανών θα μπορούσε να παρουσιαστει κάπιο άλλο πρόβλημα,με τις παραπάνω λειτουργείες.Σας ευχαριστώ πολύ.

ερωτηση:

τι θα μπορυσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα απο την στιγμη που η υπολοιπη εγκατασταση ειναι τουλαχιστον ανεπαρκης για τα κριτηρια του hi end ?

ερωτηση:

τι θα μπορουσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα οταν αυτο τροφοδοτει ενα σταθεροποιητη τασης ο οποιος ενω μεν πολυ αργα φροντιζει να διατηρει την ταση σταθερη αλλα την γεμιζει σκουπιδια με τους ρελεδες τους μετασχηματιστες και τους πυκνωτες που εχει μεσα ?

ερωτηση :

τι θα μπορουσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα που τροφοδοτει ενα σταθεροποιητη και μια τηλεοραση η οποια απο την μανα της εχει τροφοδοτικο switching ( και το γραφει και απο πισω ) οτι λειτουργει το ιδιο καλα απο 100 μεχρι 240 βολτ και αρα η σταθεροτητα της τασης της ειναι παγερα αδιαφορη ?

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους κ συντονιστές του Forum εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά υγεία,κ προσωπική ευτυχία.Θα ήθελα με τις αρχες του καινούργιου χρόνου να σας ρωτήσω κάτι μιας κ οι γνώσεις σας είναι πολύτιμες.Διάβάσα εδώ μέσα για την κατασκευή ενός καλωδίου ρεύματος,κ τον τρόπο που το κατασκεύασε ο φίλος είδα κ τις φωτογραφίες,κ πραγματικά το θέμα που παρουσίασε είναι εντυπωσιακό.Αν με τον ίδιο τρόπο κατασκευάσω κ εγώ ένα τέτοιο καλώδιο το οποίο προορίζεται νε περάσει μέσα απο κανάλι,που θα συνδέσω την τηλεόραση με έναν σταθεροποιητή τάσης.Στο παραπάνω κανάλι που αναφέρομαι διέρχονται όμως 2 καλωδια scart μια οπτική ίνα ,κ ένα καλώδιο HDMI το παρπάνω καλώδιο θα επηρεάσει την λειτουργία όλων αυτών των καλωδίων θα έχω πρόβλημα με την εικόνα της τηλεόρασης,σε αναπαραγωγή ταινιών HD,η με τον Home cinema γενικά?Επειδή δεν έχω κάποιο άλλο τρόπο να περάσω το συγκεκριμένο καλώδιο για την σύνδεση της TV ρωτάω την γνώμη σας αν πιθανών θα μπορούσε να παρουσιαστει κάπιο άλλο πρόβλημα,με τις παραπάνω λειτουργείες.Σας ευχαριστώ πολύ.

Περνάω 20 μέτρα καλώδιο ρεύματος (το απλό φθηνό ηλεκτρολογικό) μαζί με καλώδια σήματος (YUV) προς τον προβολέα μου, χωρίς πρόβλημα.
Λογικά το hdmi και η ίνα είναι ακόμα λιγότερο ευαίσθητα σε παρεμβολές.
Πιστεύω - χωρίς να ξέρω τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής σου- (θόρυβοι από συσκευές π.χ) ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

ερωτηση:

τι θα μπορυσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα απο την στιγμη που η υπολοιπη εγκατασταση ειναι τουλαχιστον ανεπαρκης για τα κριτηρια του hi end ?

ερωτηση:

τι θα μπορουσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα οταν αυτο τροφοδοτει ενα σταθεροποιητη τασης ο οποιος ενω μεν πολυ αργα φροντιζει να διατηρει την ταση σταθερη αλλα την γεμιζει σκουπιδια με τους ρελεδες τους μετασχηματιστες και τους πυκνωτες που εχει μεσα ?

ερωτηση :

τι θα μπορουσε να προσφερει ενα δυο μετρα καλωδιο φτιαγμενο με διαστημικα υλικα που τροφοδοτει ενα σταθεροποιητη και μια τηλεοραση η οποια απο την μανα της εχει τροφοδοτικο switching ( και το γραφει και απο πισω ) οτι λειτουργει το ιδιο καλα απο 100 μεχρι 240 βολτ και αρα η σταθεροτητα της τασης της ειναι παγερα αδιαφορη ?

+1000%
πεστα ρε Σάκη.....που να ακούσεις και το αποτέλεσμα το blind test με τα super καλώδια και το καλώδιο του θερμοσίφωνα....που εγινε στο παρελθόν από ειδήμονες.....

που να ακούσεις και τα purifier τα βαζεις πανω στο hiend ενισχυτη σου
και σου φτιάχνει τον ήχο !!!! δεν λεω, σαν διακοσμητικά μια χαρά είναι
αλλά μέχρι εκεί !!!!

υ.γ
καλώς ήρθες Σάκη και καλή διαμονή

ave kokare !!! καλη χρονια υγεια και αγαπη για σενα και την οικογενεια σου ...

PS
ολα τα μαιλ που μου στλενεις τα κανω προωθηση στην γυναικα μου .... εχει εκδηλωσει το ενδιαφερον να σε γνωρισει ...

θα κρατάει και ρόπαλο ???? :flipout:

άλλο ενα παλιό thread με blind test σε καλώδια τροφοδοσίας

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23553&highlight=blind+test

υ.γ
εμένα ακόμα δεν με πιστεύουν !

Ξύνεις πληγές του παρελθόντος Κώστα και δεν βρίσκω λόγο.

Αλλοι θέλουν να πιστεύουν σε κάποια πράγματα και άλλοι όχι..Καλύτερα
να τα αφήνουμε ώς έχουν μιας και οι δύο ''πλευρές'' έχουν η κάθε μιά
το λόγο της για κάτι τέτοιο...

Καλημέρα και σε σένα και Καλή Χρονιά. Απαντώ εν τάχει:

Το συγκεκριμένο καλώδιο ρεύματος, στο οποίο αναφέρεσαι, ως κατασκευή επιτελεί ακριβώς αυτό το σκοπό, ήτοι να προστατεύει την παροχή ισχύος προς τη συσκευή από εξωτερικές παρεμβολές, λόγω της θωράκισης που φέρει εξωτερικά. Και επειδή η θωράκιση είναι συνδεδεμένη με τη γείωση (οι φωτογραφίες του νήματος, που αναφέρθηκες είναι δικές μου), οι "βλαβερές" εξωτερικές παρεμβολές αποκλείονται και απορρίπτονται μέσω της θωράκισης στη γη. Άρα, όπως και να το συνδέσεις δεν έχεις πρόβλημα. IMHO, of course.

Χρόνια Πολλά.

Υ.Γ.:
Περισσότερες πιθανότητες (αν και ελάχιστες έως αμελητέες) έχεις να επηρεασθούν τα σήματα που διέρχονται μέσα από τα καλώδια SCART, το ένα από το άλλο και αντίστροφα, ειδικά αν είναι φτηνές κατασκευές, ακόμα λιγότερες από τα υψίσυχνα φηφιακά σήματα του καλωδίου HDMI (διότι τα ψηφιακά καλώδια έχουν κι αυτά θωράκιση κατά κανόνα), παρά από τις όποιες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που πιθανόν να εκπέμπει το καλώδιο ρεύματος. Αυτές, όπως είπα παραπάνω, δεν περνάνε από τη θωράκιση προς τα έξω, ακριβώς όπως κάποιες εξωτερικές δεν περνάνε τη θωράκιση από έξω προς τα μέσα.
-

Last edited:
Ξύνεις πληγές του παρελθόντος Κώστα και δεν βρίσκω λόγο.

Αλλοι θέλουν να πιστεύουν σε κάποια πράγματα και άλλοι όχι..Καλύτερα
να τα αφήνουμε ώς έχουν μιας και οι δύο ''πλευρές'' έχουν η κάθε μιά
το λόγο της για κάτι τέτοιο...

Ξάνω πληγές ? γιατί το λες αυτό
και τα δυο thread βρίσκονται στον αέρα και εχει πρόσβαση όποιος θέλει !
ειδικά στο δεύτερο με τα καλώδια ρεύματος ήμουνα παρών οπότε έχω άποψη.......

Όντως υπάρχουν καλώδια με θωράκιση.
Ιδανικά θα έπρεπε να περνάνε από άλλο κανάλι τα καλώδια ρεύματος, αλλά όπως λέει ο dimitris.40 αυτό δεν είναι δυνατό στην περίπτωσή του.

Συμφορουμίτες, του το ρημάξαμε το θέμα του ανθρώπου. ΔΕΝ ρώτησε αν το καλώδιο θα βελτιώσει τον ήχο, θα φέρει την Πασπαλά πιο δεξιά ή θα κάνει τα τσέλα αέρινα.

Αν έχει πρόβλημα από κει που θα το περάσει ρωτάει. Θέλω να πιστεύω ότι μετά και την περέμβαση του Παναγιώτη, πήρε τουλάχιστον 2 απαντήσεις.
Αν χρειαστεί και κάτι άλλο, εδώ είμαστε dimitris.
Ειδικά τώρα που είδε το θέμα και αυτός που το έφτιαξε και μπορεί να πει περισσότερα για την κατασκευή του.

Συμφορουμίτες, του το ρημάξαμε το θέμα του ανθρώπου. ΔΕΝ ρώτησε αν το καλώδιο θα βελτιώσει τον ήχο, θα φέρει την Πασπαλά πιο δεξιά ή θα κάνει τα τσέλα αέρινα.

Σωστός!

Αν έχει πρόβλημα από κει που θα το περάσει ρωτάει. Θέλω να πιστεύω ότι μετά και την περέμβαση του Παναγιώτη, πήρε τουλάχιστον 2 απαντήσεις.
Αν χρειαστεί και κάτι άλλο, εδώ είμαστε dimitris.
Ειδικά τώρα που είδε το θέμα και αυτός που το έφτιαξε και μπορεί να πει περισσότερα για την κατασκευή του.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω. Απλά, το συγκεκριμένο καλώδιο είναι ένα αξιοπρεπές καλώδιο ισχύος (ρεύματος, δηλαδή), του οποίου τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά είναι επαρκέστατα για να καλύψει με ασφάλεια τις απαιτήσεις σε αμπέρ και σε βολτ (επομένως και σε βαττ) οποιασδήποτε συσκευής που θα τροφοδοτήσει, είτε αυτή είναι ενισχυτής, είτε τηλεόραση, είτε προβολέας, είτε ψυγείο, είτε ηλεκτρ. σκούπα. Και επί πλέον, όπως είπα, η θωράκιση, εφ' όσον συνδεθεί με τη γείωση με σωστό τρόπο, εξασφαλίζει τόσο την αποπομπή εξωτερικών παρεμβολών προς τη συσκευή όσο και την συγκράτηση των εκ του εναλλασσομένου ρεύματος, που διέρχεται από τους αγωγούς του ίδιου του καλωδίου, ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών προς τα έξω.
-

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την βοήθεια να είστε καλά θα κατασκευάσω το παραπάνω καλώδιο το θέμα είναι αν θα το βρω εδώ στην θεσσαλονίκη τα 2 είδη καλωδίων που πρότεινε ο φίλος για την κατασκευή πιστεύω ότι όλο κ κάπου θα υπάρχει σε κάποιο κατάστημα ηλεκτολογικό.Ευχαριστώ

Στο παραπάνω κανάλι που αναφέρομαι διέρχονται όμως 2 καλωδια scart μια οπτική ίνα ,κ ένα καλώδιο HDMI (ηδη). Το παραπάνω καλώδιο θα επηρεάσει την λειτουργία όλων αυτών των καλωδίων θα έχω πρόβλημα με την εικόνα της τηλεόρασης,σε αναπαραγωγή ταινιών HD,η με τον Home cinema γενικά?

Εκανα μερικες διορθωσεις στο κειμενο.

Με λιγα λογια δεν θα εχεις προβλημα.
Και αν εχεις θα ειναι στα scart και συγκεκριμενα στο σημα εικονας (αναλογα τι περναει, αν περναει composite).
Το σιγουρο ειναι οτι στην οπτικη ινα δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Και στο HDMI ειναι σχεδον σιγουρο πως οχι.

Πριν κατασκευασεις οτιδηποτε απλα περασε ενα καλωδιο απο κει μεσα.

για να το εκλαικευσουμε λιγακι και να γινει και πιο κατανοητο σε αυτους που πιστευουν οτι δυο μετρα καλωδια με διαστημικο υλικο θα λυσουν ολα τους α προβληματα ...

Αν υποθεσουμε οτι εχουμε μια κατοικια η οποια εχει κακα υδραυλικα και σε μια βρυση τοποθετησουμε την σουπερ ντουπερ υπερανοξιδωτη σωληνα με την σουπερ ντουπερ μονωση και σουπερ ντουπερ ρακορ συνδεσης πιστευει κανεις οτι θα αλλαξει την πιοτητα του νερου ?

ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ !!!

το οτι ενα καλης ποιοτητας καλωδιο δεν θα επιρεασει αλλα καλωδια η δεν θα επιρεαστει απο αλλα καλωδια ειναι δεδομενο ... απλα το καλωδιο μεταφερει το ρευμα και δεν εχει καμμια αλλη δυνατοτητα να διορθωσει η να κοψει κατι ....

για να το εκλαικευσουμε λιγακι και να γινει και πιο κατανοητο σε αυτους που πιστευουν οτι δυο μετρα καλωδια με διαστημικο υλικο θα λυσουν ολα τους α προβληματα ...

Αν υποθεσουμε οτι εχουμε μια κατοικια η οποια εχει κακα υδραυλικα και σε μια βρυση τοποθετησουμε την σουπερ ντουπερ υπερανοξιδωτη σωληνα με την σουπερ ντουπερ μονωση και σουπερ ντουπερ ρακορ συνδεσης πιστευει κανεις οτι θα αλλαξει την πιοτητα του νερου ?

ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ !!!

το οτι ενα καλης ποιοτητας καλωδιο δεν θα επιρεασει αλλα καλωδια η δεν θα επιρεαστει απο αλλα καλωδια ειναι δεδομενο ... απλα το καλωδιο μεταφερει το ρευμα και δεν εχει καμμια αλλη δυνατοτητα να διορθωσει η να κοψει κατι ....

Vintage Service, το όλο θέμα είναι αρκετά συζητημένο. Δε θα το λύσουμε στο παρόν Thread. Το παρόν θέμα είναι αρκετά συγκεκριμένο και συζητάμε μονό για την εγκατάσταση του φίλτατου που άνοιξε το thread. Δεν ανακεφαλαιώνουμε όλη την θεωρία και την πρακτική.

Ποιό καλώδιο είναι αυτό ρε παιδιά να το δω και γω ;;;;