καλωδιο σαμπγουφερ

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Μάλλον χαζή ερώτηση . Πρέπει το καλώδιο του σαμγουφερ να εχει το ιδιο μήκος με τα καλώδια των ηχείων ?¨

ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν καταλαβαίνω ??? αν έχει μεγαλύτερο μήκος δεν θα έχει καθιστέρηση στην μετάδοση του σήματος και επομένως δεν θα θολώνει τον ήχο?
Ρωτάω γιατι έχω συνδέσει το REL II μέσω ενός καλωδίου περίπου 6 - 7 μέτρων που δίνεται μαζί με το υπογούφερ και δεν υπάρχει καλός συντωνισμός με τα ηχεία που έχουν καλώδια 2 και 1/2 μέτρων μου φαίνεται το σαμπ να καθυστερεί αλλά μπορεί και να κάνω λάθος

Μαλλον θα πρεπει να κοιταξεις καλα τις ρυθμισεις του RELL σε σχεση με τα αλλα δυο ηχεια.Δεν φταιει το καλωδιο.
Πιθανον να εχεις ρυθμισμενο το sub σε χαμηλοτερη συχνοτητα/ενταση απ'οτι πρεπει.

Re: Απάντηση: καλωδιο σαμπγουφερ

Μαλλον θα πρεπει να κοιταξεις καλα τις ρυθμισεις του RELL σε σχεση με τα αλλα δυο ηχεια.Δεν φταιει το καλωδιο.
Πιθανον να εχεις ρυθμισμενο το sub σε χαμηλοτερη συχνοτητα/ενταση απ'οτι πρεπει.

διορθώνω το sub είναι το REL III

Έχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις ...τέλος πάντων ίσως περιμένω πολλά απο το sub αν και το συγκεκριμένο θεωρείται κατάληλο για μουσική. Πρόλα αυτά θα μου μείνει η απορία
Ισως πρέπει να κόψω το καλώδιο στα 2 και 1/2μέτρα για να δω μόνος μου με κίνδυνο να μη μπορω να το τοποθετήσω βολικά
Ο κυριος Θέμις μήπως μπορεί να μας δώσει τα φωτα του ?

Α//Εχεις συνδεσει λαθος καλωδιο.
Το καλωδιο αυτο που ηταν μεσα στην συσκευασια ειναι για αλλη δουλεια...
Το καλωδιο που χρειαζεσαι δεν υπαρχει μεσα στην συσκευασια. Χρειαζεται να αγορασεις καποιο αλλο.

Β// Που εχεις συνδεσει το καλωδιο ? (πανω στον ενισχυτη)

ειναι το σωστο αφου κουμπώνει ακριβως στην εισοδο του σαμπ απο την μια και απο την άλλη συνδεεται με τις εξοδους του ενισχυτή για τα ηχεια σύμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη Εχω κατι χρονια να το συνδεσω γιατι το αποτέλεσμα με απογοητευσε και δεν θυμαμαι ακριβως πως συνδεεται στην εξοδο ηχειων.
Αλλα δεν καταλαβαινω αν συνδεσεις τα δυο ηχεια με διαφορετικου μηκους καλωδια δεν θα έχεις προβλημα Γιατι δεν ισχυει το ιδιο με το σαμπ?

δηλαδη οσοι χρησιμοποιούν σαμπ βαζουν καλωδιο με οποιοδήποτε μήκος και είναι ικανοποιημένοι ?

ειναι το σωστο αφου κουμπώνει ακριβως στην εισοδο του σαμπ απο την μια και απο την άλλη συνδεεται με τις εξοδους του ενισχυτή για τα ηχεια σύμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη Εχω κατι χρονια να το συνδεσω γιατι το αποτέλεσμα με απογοητευσε και δεν θυμαμαι ακριβως πως συνδεεται στην εξοδο ηχειων.
Αλλα δεν καταλαβαινω αν συνδεσεις τα δυο ηχεια με διαφορετικου μηκους καλωδια δεν θα έχεις προβλημα Γιατι δεν ισχυει το ιδιο με το σαμπ?

Σε τι ενισχυτη το εχεις συνδεσει ?
Τι γραφουν οι εξοδοι αυτοι?

(εχω το ιδιο, σαμπακι, δεν σε ρωταω τυχαια, ουτε τυχαια εγραψα το παραπανω ποστ....)

Σε τι ενισχυτη το εχεις συνδεσει ?
Τι γραφουν οι εξοδοι αυτοι?

(εχω το ιδιο, σαμπακι, δεν σε ρωταω τυχαια, ουτε τυχαια εγραψα το παραπανω ποστ....)

alchemist kraken
οι εξοδοι του ενισχυτη εθναι οι κλασικοι των ηχειων το καλώδιο συδεεται μαζι μα τα καλωδια των ηχειων Εχει τρια καλωδια μέσα αλλά δεν θυμάμαι ακριβως που παει το καθενα Θα κοπιταξω να βρω το manual η μπορεις να το βρεις στο ινερνετ
Αυτα ειναι σιγουρα δεν ξερω για το μηκος μόνο

....

attachment.php

...

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο σαμπγουφερ

διορθώνω το sub είναι το REL III

Έχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις ...τέλος πάντων ίσως περιμένω πολλά απο το sub αν και το συγκεκριμένο θεωρείται κατάληλο για μουσική. Πρόλα αυτά θα μου μείνει η απορία
Ισως πρέπει να κόψω το καλώδιο στα 2 και 1/2μέτρα για να δω μόνος μου με κίνδυνο να μη μπορω να το τοποθετήσω βολικά
Ο κυριος Θέμις μήπως μπορεί να μας δώσει τα φωτα του ?

Οταν λες εχεις δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις εννοεις ακουστικα,η πηρες και μετρησεις οσον αφορα την συχνοτητα και ενταση;

με το συμπάθειο φίλε μου....
τι βαθμό φυσική είχες στο σχολείο?

γυρω στην βαση που να θυμάμαι μετά απο τόσα χρόνια Νομίζω ειχα μεινει και ανεξεταστέος στην β λυκειου

αλλα απο τις λίγες μου γνωσεις και οση λογικη μπορω να επιστρατευσω πιστευω οτι υπάρχει σοβαρη πιθανότητα ενα ηλεκτρικό σημα που τρέχει μακρυτερα απο καποιο άλλο που τρέχει πιο κοντα να ακούγεται όταν μετατρέπεται σε ακουστικό εστω και οριακά με καθυστέρηση
Θα είμουν ευγνωμων αν εσυ με τις μεγαλύτερες γνώσεις που διαθέτεις όπως αποδεικνυεται απο τα γραφόμρνα σου στο φορουμ μας εδινες τα φωτα σου
Γιαυτο δεν είναι άλλωστε τα φορουμ?

Σόρυ για τυχον ορθογραφικα εκει ήμουν ακόμα χειρότερος

η πιθανότητα που λες όντως υπάρχει και η σκέψη σου είναι λογική....

μόνο που το ηλεκτρικό ρεύμα ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Δηλαδή περίπου 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο...
συνεπώς θα καταλαβαίνεις τα 2 και τα 5 και τα 50 μέτρα δεν γίνονται αντιληπτά από το αυτί μας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο σαμπγουφερ

Οταν λες εχεις δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις εννοεις ακουστικα,η πηρες και μετρησεις οσον αφορα την συχνοτητα και ενταση;

ακουστικα

η πιθανότητα που λες όντως υπάρχει και η σκέψη σου είναι λογική....

μόνο που το ηλεκτρικό ρεύμα ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Δηλαδή περίπου 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο...
συνεπώς θα καταλαβαίνεις τα 2 και τα 5 και τα 50 μέτρα δεν γίνονται αντιληπτά από το αυτί μας

αρα λες οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλουμε πχ στο δεξί ηχείο καλώδιο 2 μέτρων και στο αριστερο 5 ας πούμε

αρα λες οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλουμε πχ στο δεξί ηχείο καλώδιο 2 μέτρων και στο αριστερο 5 ας πούμε

λέω ότι αν το κάνεις αυτό δεν θα υπάρχει καθυστέρηση (θεωρητικά θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι αντιληπτή διότι το αυτί δεν πιάνει τέτοιες καθυστερήσεις).

Ενδεχομένως να υπάρχει διαφορά έντασης λόγω μεγαλύτερης αντίστασης στο μακρύτερο καλώδιο, αλλά και πάλι δεν γίνεται αντιληπτή. Θα μπορούσε να γίνει, αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

υπάρχει φυσικά και το ψυχολογικό πρόβλημα. Πολλοί είναι ψυχαναγκαστικοί και θέλουν πχ συμμετρίες ακόμα και σε πράγματα που δεν γίνονται ποτέ αντιληπτά ....