Γενικά φαίνεται ότι το καλώδιο USB δρα σαν κεραία και μεταφέρει θόρυβο.
Ο θόρυβος αυτός δεν έχει να κάνει με τα δεδομένα, αλλά προσθέτει θόρυβο στην τροφοδοσία.
Ότι λοιπόν τροφοδοτείται από το USB bus, υπόκειται σε θόρυβο, είτε προερχόμενο από το PC, είτε διαθέσω του καλωδίου.
Δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος απόρριψης, αλλά τουλάχιστον εκεί που δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο καλώδιο, καλό είναι να γίνεται χρήση ενός καλωδίου που ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο όπως αυτό ορίζεται.
O "σωλήνας" είναι η θωράκιση, η οποία πρέπει να ενώνεται με το σασί δηλαδή με το εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα του οποιουδήποτε βύσματος USB.
Οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις, και η συμπεριφορά του καλωδίου εξαρτάται από την εφαρμογή, τροφοδοσία, PC, και τον χώρο μέσα στον οποίο υλοποιείται.
Η γαλβανική απομόνωση ουσιαστικά απομονώνει τελείως το ρεύμα που προέρχεται από το PC, προστατεύοντας ή φιλτράροντας αν θες, ότι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές μεταφέρονται δια μέσω του καλωδίου.
Η συστροφή καλωδίων γίνετε αντί της θωράκισης, και αν μπει και θωράκιση, έχουμε ακόμα καλύτερη απόρριψη EMI/RFI.
Η audio poutine είναι μια μικρή εταιρία ενός ατόμου μάλλον, που είναι επίσημος συναρμολογητής του γνωστού ODAC... αυτός ο τύπος προχώρησε, αντέγραψε κάπως το design του ODAC, και πρόσθεσε γαλβανική προστασία.
Οπότε απλά χρησιμοποείς ότι καλώδιο USB θες (και το φτηνότερο μας κάνει), απομονώνεται επάνω στην πλακέτα το ρεύμα USB, και έχει θέση να ενώσεις την δική σου τροφοδοσία.
Προς το παρών έχει μόνο παρουσία στο Diyaudio, και στο facebook... και οι τιμές του είναι υπερδιπλάσιες του κινέζου, αλλά εν δυνάμει επιλύει το πρόβλημα του θορύβου, που υπάρχει εγγενώς στις δικές μας υλοποιήσεις (ODAC) αλλά και σε υλοποιήσεις του κινέζου με εξωτερική τροφοδοσία.
Εάν δεν πας για γαλβανική απομόνωση, πρέπει να πειραματιστείς με διάφορα καλώδια και να ελέγξεις την τροφοδοσία σου σε παλμογράφο.