Καλώδιο USB για φθηνό DAC;

Τι αλλαζει σε αυτο που ρωτησα;

δεν αλλαζει τιποτε παιρνεις ενα σαν κι αυτο που σου εγραψα και κοβεις ραβεις,αν εχω καταλαβει καλα,τωρα αν το εργοχειρο δεν πιασει αλλη ιστορια

Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο USB για φθηνό DAC;

Το σχολιο του φιλου DomieMic65 μου διεφυγε της προσοχης. Αγαπητε ειπες το εξης: "Με ότι έρθει κολλημένο αυτό είναι...".
Σε αυτο ειμαι ΚΑΘΕΤΟΣ. Οχι, σε καμμια περιπτωση δεν ειναι με οτι ερθει, και δεν μιλω μονο για το συγκεκριμενο μηχανακι, αλλα για το οτιδηποτε. Οτι δεν μου αρεσει και μπορει να το πιασει το χερι μου, το φερνω στα γουστα μου.

Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο USB για φθηνό DAC;

Το σχολιο του φιλου DomieMic65 μου διεφυγε της προσοχης. Αγαπητε ειπες το εξης: "Με ότι έρθει κολλημένο αυτό είναι...".
Σε αυτο ειμαι ΚΑΘΕΤΟΣ. Οχι, σε καμμια περιπτωση δεν ειναι με οτι ερθει, και δεν μιλω μονο για το συγκεκριμενο μηχανακι, αλλα για το οτιδηποτε. Οτι δεν μου αρεσει και μπορει να το πιασει το χερι μου, το φερνω στα γουστα μου.
ΟΚ .. τώρα σε "εχω"! -bye-

Αν θα πάς στο γνωστό κινέζο sabre σε σπιρτόκουτο ή οτιδήποτε άλλο δεν μας πειράζει...

Μας πειράζει το γεγονός ότι χρειάζεσαι την μέγιστη απόρριψη ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών, όπως αποδείξαμε εμείς που τοποθετήσαμε Salas στο ODAC και το ελέγξαμε σε παλμογράφο.

Εδώ θέλεις πολύ προσοχή το καλώδιο που θα διαλέξεις να πληρεί ακριβώς τις προδιαγραφές πρωτοκόλλου, δηλαδή συστροφή του σήματος μεταξύ του και συστροφή του ρεύματος με ταυτόχρονη εξωτερική θωράκιση ενωμένη στο εξωτερικό βύσμα γείωσης από την πλευρά του PC.

Το μήκος πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατόν.

Τα περισσότερα καλώδια USB που έχω "εγχειρήσει" δεν πληρούν όλες τις παραμέτρους αυτές.

Μερικοί ντιούηδες έχουν βρει μια φτηνή και άριστη λύση χρησιμοποιώντας καλώδια UTP και συστρέφουν δύο για το σήμα και δύο για το ρεύμα, κολλώντας ένα βύσμα USB που το βρίσκεις και στον Φανό και στο bay.

Η περίπτωση γαλβανικής απομόνωσης είναι ενδεχομένως η καλύτερη λύση.

Υπάρχει σαυράκι (Audio Poutine) με ενσωματωμένη γαλβανική απομόνωση και είσοδο ρεύματος... κάτι τέτοιο ίσως σε διευκολύνει στην κατασκευή σου, ίσως είχε καλύτερο αποτέλεσμα από τον γνωστό κινέζο.

Last edited:
Κατσε Chris γιατι βαρεσα tilt και διαβασα 3 φορες οτι εγραψες μεχρι να το καταλαβω. Ας τα παρω με την σειρα.

Κατ'αρχας, πολυ σωστα μαντεψες οτι προκειται για τον κινεζο με το sabre. Το να κανω δικο μου καλωδιακι, δεν ειναι κοπος. Ερωτηση για τις θωρακισεις. Πρεπει να ειναι μονο στο ρευμα, μπορει να ειναι και στα δεδομενα; μπορει να ειναι και τελικως, και στο ρευμα, και στα δεδομενα, και μια τριτη ολα μαζι;

Εξωτερικο βυσμα γειωσης, ειναι το το εξωτερικο μεταλλικο κομματι του βυσματος USB;

Αυτο το πραγμα της audio poutine που αναφερεις τι ακριβως ειναι και που το βρισκουμε;

Γενικά φαίνεται ότι το καλώδιο USB δρα σαν κεραία και μεταφέρει θόρυβο.

Ο θόρυβος αυτός δεν έχει να κάνει με τα δεδομένα, αλλά προσθέτει θόρυβο στην τροφοδοσία.

Ότι λοιπόν τροφοδοτείται από το USB bus, υπόκειται σε θόρυβο, είτε προερχόμενο από το PC, είτε διαθέσω του καλωδίου.

Δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος απόρριψης, αλλά τουλάχιστον εκεί που δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο καλώδιο, καλό είναι να γίνεται χρήση ενός καλωδίου που ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο όπως αυτό ορίζεται.

ums_g_cable.gif

O "σωλήνας" είναι η θωράκιση, η οποία πρέπει να ενώνεται με το σασί δηλαδή με το εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα του οποιουδήποτε βύσματος USB.

Οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις, και η συμπεριφορά του καλωδίου εξαρτάται από την εφαρμογή, τροφοδοσία, PC, και τον χώρο μέσα στον οποίο υλοποιείται.

Η γαλβανική απομόνωση ουσιαστικά απομονώνει τελείως το ρεύμα που προέρχεται από το PC, προστατεύοντας ή φιλτράροντας αν θες, ότι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές μεταφέρονται δια μέσω του καλωδίου.

Η συστροφή καλωδίων γίνετε αντί της θωράκισης, και αν μπει και θωράκιση, έχουμε ακόμα καλύτερη απόρριψη EMI/RFI.

Η audio poutine είναι μια μικρή εταιρία ενός ατόμου μάλλον, που είναι επίσημος συναρμολογητής του γνωστού ODAC... αυτός ο τύπος προχώρησε, αντέγραψε κάπως το design του ODAC, και πρόσθεσε γαλβανική προστασία.

72827_477521278968903_336843573_n.jpg

Οπότε απλά χρησιμοποείς ότι καλώδιο USB θες (και το φτηνότερο μας κάνει), απομονώνεται επάνω στην πλακέτα το ρεύμα USB, και έχει θέση να ενώσεις την δική σου τροφοδοσία.

Προς το παρών έχει μόνο παρουσία στο Diyaudio, και στο facebook... και οι τιμές του είναι υπερδιπλάσιες του κινέζου, αλλά εν δυνάμει επιλύει το πρόβλημα του θορύβου, που υπάρχει εγγενώς στις δικές μας υλοποιήσεις (ODAC) αλλά και σε υλοποιήσεις του κινέζου με εξωτερική τροφοδοσία.

Εάν δεν πας για γαλβανική απομόνωση, πρέπει να πειραματιστείς με διάφορα καλώδια και να ελέγξεις την τροφοδοσία σου σε παλμογράφο.

Πολυ ωραια, ευχαριστω. Στην δικη μου περιπτωση ομως, απο τον υπολογιστη θα ερχονται μονο δεδομενα, δεδομενου(χεχ) οτι η τροφοδοσια θα ειναι ξεχωριστη. Εκτιμας οτι παλι πρεπει να μπω στο τρυπακι της συστροφης/θωρακισης, η δεν χρειαζεται;

Στην δική σου περίπτωση (αν θα χρησιμοποιήσεις τον κινέζο) θα έρχεται ΚΑΙ η γείωση, εφόσον αυτή δίνει εντολή να ανάψει το DAC, και είναι κοινή με την γείωση της τροφοδοσίας σου.

Οπότε ισχύουν κανονικά ότι σου είπα πιο πάνω.

Δεν την γλυτώνεις... σου προτείνω να διαβάσεις το νήμα περί ODAC/Salas...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...AC-(ODAC)-mods-PSU-salas?highlight=odac+salas

Και στην περίπτωση με την γαλβανική απομόνωση πάλι έρχεται η γείωση, αλλά αυτή απομονώνεται...

Χωρίς γείωση δεν μπορεί να "ανάψει" η συσκευή USB και να πάρει ρεύμα (ακόμα και αν τροφοδοτείται από εξωτερικό τροφοδοτικό)

Last edited:
Το νημα θα το διαβασω, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν με βλεπω να ασχοληθω με γαλβανικη απομονωση...