Καλώδιο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Ψάχνοντας στην αποθήκη βρήκα ένα καλώδιο που περίσσεψε από το χειριστήριο της μονάδας παραγωγής.
Εχει 21 αγωγούς (αριθμημένους) 0.50 mm ο καθένας συν ένα χοντρό πλαστικό στο κέντρο συν άλλο ένα πιο λεπτό με σκοινί μέσα.
Αν το κάνω τέσσερις πεντάδες (διπλοενισχύω) λέτε να κάνει για ηχείων;
Ή να μην το προσπαθήσω καν;Τι λέτε;

Στέλιος Π.

Supreme Member
Χωρις παραπανω στοιχεια και αν δεν σου παρει και πολυ ωρα, η πιο σωστη απαντηση ειναι, γιατι δεν το δοκιμαζεις;

Και αν σου αρεσει το αφηνεις, αν δεν σου αρεσει τι ειχες τι εχασες.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Καλώδιο

10-20 λεπτά θα μου πάρει.
Έχεις απόλυτο δίκιο,θα δοκιμάσω.
Έτσι κι αλλιώς ήταν ακριβό καλώδιο αν θυμάμαι (σε σχέση με τα υπόλοιπα βιομηχανικά εννοώ),κέρδος θα είναι να βρει μια χρήση.
Ευχαριστώ!

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Έτοιμο...
Θερμοσυστελλόμενα και λοιπά κοσμητικά αφού και αν ικανοποιήσει.

Και φώτο.

IMG_0215.jpg

IMG_0216.jpg

IMG_0217.jpg

IMG_0218.jpg

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Σωκράτη,περιμένουνε εντυπώσεις,κάτι μού λέει,ότι θ'ακούγεται καλά.

Δεν ξέρω τι στο λέει,αλλά έχει δίκιο πες του.
Φοβερή ανάλυση,διαφάνεια,δεν ξυρίζει όμως.
Χαμηλά οι διαφορές απ' το monster biwire δεν είναι μεγάλες κι αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί ναι μεν η συνολική διατομή είναι σχεδόν ίδια,αλλά η γεωμετρία του Monster με τους διαφορετικής διατομής αγωγούς (κάθε αγωγός αποτελείται και από χοντρούς και από λεπτούς κλώνους),θα περίμενε κανείς να δίνει μεγαλύτερα σώματα και ίσως και να το κάνει αλλά η διαφορά είναι ανεπαίσθητη.
Αντιθέτως νομίζω πως έχει καλύτερο έλεγχο,αλλά όλα θα διαπιστωθούν αύριο που θα μπορώ να τα παίξω και σε πολύ μεγάλες εντάσεις.
Πάντως τα πρώτα συμπεράσματα είναι ανέλπιστα καλά.

Χαλάλι το ξέμπλεγμα...(21 συστρεμμένοι αγωγοί χώρια το τριπλοτσεκάρισμα στην αρίθμηση).
Αν ενδιαφέρεται κανείς πάντως,θα κοιτάξω να βρω το τιμολόγιο.Καλώδιο ελέγχου είναι πάντως,κι αν θυμάμαι καλά είχε κανα εβδομηντάρι ευρώτο μέτρο στα καμιά εκατοστή μέτρα που είχα πάρει εγώ.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Σωκρατη τα καταφερες μια χαρα,οταν το καλωδιο αξιζει 70ε το μετρο και βαλουμε πανω του και δουλεια η αξια του ανεβαινει πολυ.Αυτο που μενει τελικα,μετα απο πολλες δοκιμες και πειραματισμους ειναι η χαρα οτι καταφεραμε κατι καλο.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Δεν ξέρω τι στο λέει,αλλά έχει δίκιο πες του.
Φοβερή ανάλυση,διαφάνεια,δεν ξυρίζει όμως.
Χαμηλά οι διαφορές απ' το monster biwire δεν είναι μεγάλες κι αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί ναι μεν η συνολική διατομή είναι σχεδόν ίδια,αλλά η γεωμετρία του Monster με τους διαφορετικής διατομής αγωγούς (κάθε αγωγός αποτελείται και από χοντρούς και από λεπτούς κλώνους),θα περίμενε κανείς να δίνει μεγαλύτερα σώματα και ίσως και να το κάνει αλλά η διαφορά είναι ανεπαίσθητη.
Αντιθέτως νομίζω πως έχει καλύτερο έλεγχο,αλλά όλα θα διαπιστωθούν αύριο που θα μπορώ να τα παίξω και σε πολύ μεγάλες εντάσεις.
Πάντως τα πρώτα συμπεράσματα είναι ανέλπιστα καλά.

Χαλάλι το ξέμπλεγμα...(21 συστρεμμένοι αγωγοί χώρια το τριπλοτσεκάρισμα στην αρίθμηση).
Αν ενδιαφέρεται κανείς πάντως,θα κοιτάξω να βρω το τιμολόγιο.Καλώδιο ελέγχου είναι πάντως,κι αν θυμάμαι καλά είχε κανα εβδομηντάρι ευρώτο μέτρο στα καμιά εκατοστή μέτρα που είχα πάρει εγώ.

Tα monster cable κάποτε ήταν πολύ αξιόλογα,μετά όμως.....
Καλοάκουστα ,οι πειραματισμοί είναι το ήμισυ του παντός

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Σωκρατη τα καταφερες μια χαρα,οταν το καλωδιο αξιζει 70ε το μετρο και βαλουμε πανω του και δουλεια η αξια του ανεβαινει πολυ.Αυτο που μενει τελικα,μετα απο πολλες δοκιμες και πειραματισμους ειναι η χαρα οτι καταφεραμε κατι καλο.

Tα monster cable κάποτε ήταν πολύ αξιόλογα,μετά όμως.....
Καλοάκουστα ,οι πειραματισμοί είναι το ήμισυ του παντός

Σας ευχαριστώ και τους δύο.
Όλα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Σήμερα θα τεσταριστούν σωστά.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Εντυπώσεις λοιπόν.
Να πω κατ' αρχήν πως δεν περίμενα να διαπιστώσω αυτά που διαπίστωσα.
Η ανάλυση έχει ανέβει 10 φορές,ακούγονται καθαρά λεπτομέρειες που πριν διακρίνονταν μεν αλλά πιο δύσκολα.
Με τα θετικά και τα αρνητικά του βέβαια αυτό ανάλογα την ηχογράφηση,άλλωστε είναι θέμα γούστου,εγώ το θεωρώ μέρος της πιστότητας και με έχω μάθει να μου αρέσει.

Τα πολύ υψηλά παραμένουν ένα τι πίσω βέβαια αλλά αυτό ήταν επιλογή κατά την κατασκευή των ηχείων.Παρ' όλα αυτά διέκρινα μια αύξηση στην έκτασή τους προς τα επάνω,χωρίς να ενοχλούν όμως σε καμία περίπτωση.
Χαμηλά ο έλεγχος και η ταχύτητα παρέμεινε.Τα σώματα επίσης είναι μεγάλα όπως ήταν κι αν υπάρχει κάποια διαφορά είναι ίσως στα πολύ χαμηλά που ένιωσα να σβήνουν γρηγορότερα απ' ότι είχα συνηθίσει.

Το θέμα είναι στις μεσαίες...
Εκεί είναι και οι μεγαλύτερες διαφορές.Οι φωνές απέκτησαν όγκο η όλη περιοχή τραβήχτηκε λίγο πίσω,οι ακουστικές κιθάρες ακούγονται σαν να παίζουν φυσικά.Η όλη περιοχή φαίνεται να άλλαξε προς το καλύτερο.
Επίσης διέκρινα και ένα μικρό άπλωμα στην σκηνή,στα ζωντανά φυσικά,αλλά εκεί δεν θα έπαιρνα και όρκο μπορεί να το ένιωσα λόγω των πιο πάνω αλλαγών.
Και για να δώσω και μια πιο τεχνική νότα,μέχρι χθες κρόσαρα στους 160,από σήμερα το έχω κατεβάσει στους 120 αν αυτό σαν δίνει να καταλάβετε κάπως τις αλλαγές.

Φυσικά θα πρέπει να πω πως οι αλλαγές που προανέφερα δεν είναι τίποτα συγκλονιστικό,θα τις κατέτασσα στο 3-5%,όμως σε αυτά που έχω συνηθίσει να ακούω και ξέρω καλά,είναι εμφανείς.
Κι επίσης να διορθώσω πως οι αγωγοί είναι 21 χ 0.75 κι όχι 21χ 0.50.
Τελικά ο αγαπητός Στέλιος Π. είχε δίκιο,μια δοκιμή δεν κάνει ποτέ κακό.

η συστροφή των αγωγών αφαιρεί λιγάκι από τη "σπιρτάδα" των υψηλών.

Φαντάζομαι ότι μέσα στην εξωτερική μόνωση του αγωγού δεν είναι συστραμένα ε?

Αν θες δοκίμασε να τα ξε-συστρέψεις (???) να δεις αν ακους κάποια διαφορά.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
η συστροφή των αγωγών αφαιρεί λιγάκι από τη "σπιρτάδα" των υψηλών.

Φαντάζομαι ότι μέσα στην εξωτερική μόνωση του αγωγού δεν είναι συστραμένα ε?

Αν θες δοκίμασε να τα ξε-συστρέψεις (???) να δεις αν ακους κάποια διαφορά.

Είναι συστρεμμένοι και μέσα γύρω από αυτούς τους δυο πλαστικούς αγωγούς που είναι στο κέντρο,τρόμαξα να τα χωρίσω για να κάνω τις πεντάδες.
Δεν ξέρω γιατί είναι στριμμένα αλλά από αυτό και κάτι τέτοια καλώδια εξαρτάται η ασφάλεια μας στην δουλειά μιας και ελέγχουν την μονάδα της θραύσης και ανήκουν σε ένα πολύ περίπλοκο χειριστήριο με διπλές και τριπλές μεθόδους ασφαλείας.
Βέβαια όχι τόσο όσο τα έστριψα εγώ εκεί που τα γύμνωσα.
Όταν λες σπιρτάδα όμως;Εννοείς να ενταθούν κι άλλο τα ψηλά ή εννοείς την έκταση;

Είναι συστρεμμένοι και μέσα γύρω από αυτούς τους δυο πλαστικούς αγωγούς που είναι στο κέντρο,τρόμαξα να τα χωρίσω για να κάνω τις πεντάδες.
Δεν ξέρω γιατί είναι στριμμένα αλλά από αυτό και κάτι τέτοια καλώδια εξαρτάται η ασφάλεια μας στην δουλειά μιας και ελέγχουν την μονάδα της θραύσης και ανήκουν σε ένα πολύ περίπλοκο χειριστήριο με διπλές και τριπλές μεθόδους ασφαλείας.
Βέβαια όχι τόσο όσο τα έστριψα εγώ εκεί που τα γύμνωσα.
Όταν λες σπιρτάδα όμως;Εννοείς να ενταθούν κι άλλο τα ψηλά ή εννοείς την έκταση;

Για έκταση μιλάω. Το ειχα παρατηρησει έντονα σε diy καλώδιο με μονόκλωνους αγωγούς...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Έπεσε και το ξέμπλεγμα λοιπόν χθες.
Να πω την μαύρη αλήθεια,ΑΝ άλλαξε κάτι και δεν ήμουν προϊδεασμένος,ήταν λίγο παραπάνω αέρας (χώρος,δεν ξέρω πως να το πω) στις υψηλές.
Αν αυτό εννοείς σπιρτάδα,είχες δίκιο.
Το αφήνω έτσι λοιπόν.
(Το Monster πήγε αποθήκη αν καταλάβατε..)