Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Η θερμοκρασια παει επανω δεν παει πισω.

Τουλαχιστον με ανοιχτο καπακι.

Προσωπικα δεν ειδα κατι περιεργο αν και απο πισω εχω τοιχο πετρινο 60 ποντους τωρα τι να παθει....
 
Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Καλησπερα και παλι , εχω μια απορια για οσους εχουν την ψησταριά σε μπαλκόνι/βεραντα :
Στο μπαλκόνι που έχετε την ψησταριά λογικά απο πισω ειναι τοιχος , θα ηθελα να μάθω λερώνει πολύ τον τοιχο ? ανεβάζει θερμοκρασίες πολλες στον τοιχο ? και εαν ναι εχετε κανει κατι για αποφυγη ?

@pathfinder επειδη με ρωταει και ενας φιλος που θελει και αυτος την ιδια θυμασαι τι θερμοκρασια ανεβαζει στο full/ προθρμανση ( μεγιστη θερμοκρασια αυτος θελει να δει εαν μπορει να γινει πυρολυση που κανουν οι ακριβες )

Για θερμοκρασία στον τοίχο δεν έχω κοιτάξει, αλλά ότι λερώνει τον τοίχο, τον λερώνει. Εγώ την έχω σχεδόν κολλητά, αλλά πόσο μεγάλο μπαλκόνι μπορεί να έχει κανείς για να μην είναι κοντά σε τοίχο;

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
 
Καλησπερα και παλι , εχω μια απορια για οσους εχουν την ψησταριά σε μπαλκόνι/βεραντα :
Στο μπαλκόνι που έχετε την ψησταριά λογικά απο πισω ειναι τοιχος , θα ηθελα να μάθω λερώνει πολύ τον τοιχο ? ανεβάζει θερμοκρασίες πολλες στον τοιχο ? και εαν ναι εχετε κανει κατι για αποφυγη ?

@pathfinder επειδη με ρωταει και ενας φιλος που θελει και αυτος την ιδια θυμασαι τι θερμοκρασια ανεβαζει στο full/ προθρμανση ( μεγιστη θερμοκρασια αυτος θελει να δει εαν μπορει να γινει πυρολυση που κανουν οι ακριβες )

Δεν είναι κάρβουνο για να μαυρισει τον τοίχο. Την έχω φτάσει μέχρι 220 περίπου νομίζω πάει και άλλο. Αλλά αυτό εξαρτάται πχ από τον καιρό. Δεν ξέρω πόσο θέλει για πυρολυση που κανουν οι αλλες
 
Δεν είναι κάρβουνο για να μαυρισει τον τοίχο πολύ. Την έχω φτάσει μέχρι 220 περίπου νομίζω πάει και άλλο. Αλλά αυτό εξαρτάται πχ από τον καιρό. Δεν ξέρω πόσο θέλει για πυρολυση που κανουν οι αλλες

Οι άλλες εάν έχουν μαντεμι καπέλο το υλικό το ίδιο βοηθάει. Αυτή δεν έχει μαντεμι καπελο μόνο τις σχαρεσ
 
Οι άλλες εάν έχουν μαντεμι καπέλο το υλικό το ίδιο βοηθάει. Αυτή δεν έχει μαντεμι καπελο μόνο τις σχαρεσ

Απο οτι εχω δει δεν εχει καμμια μαντεμι στο καπελο , inox ειναι ολα με επικαλυψεις πχ εμαγιε πορσελανη ( weber spirit ii , genesis - broil king monarch Αλουμινιο με ανοξειδωτο ελασμα κλπ)
Η διαφορα ειναι στο απο κατω ( σκαφος) που ειναι χυτο αλουμίνιο
 
Καλησπερα και παλι , εχω μια απορια για οσους εχουν την ψησταριά σε μπαλκόνι/βεραντα :
Στο μπαλκόνι που έχετε την ψησταριά λογικά απο πισω ειναι τοιχος , θα ηθελα να μάθω λερώνει πολύ τον τοιχο ? ανεβάζει θερμοκρασίες πολλες στον τοιχο ? και εαν ναι εχετε κανει κατι για αποφυγη ?

@pathfinder επειδη με ρωταει και ενας φιλος που θελει και αυτος την ιδια θυμασαι τι θερμοκρασια ανεβαζει στο full/ προθρμανση ( μεγιστη θερμοκρασια αυτος θελει να δει εαν μπορει να γινει πυρολυση που κανουν οι ακριβες )

Δεν λερώνει τον τοίχο. Δεν ανεβάζει την θερμοκρασία του τοίχου, βασικά δεν λερώνει πουθενά. Η θερμοκρασία με κλειστό καπάκι φτάνει στο max (360 βαθμοί δείχνει το ρολόι) μέσα σε 7-10 λεπτά. Η πυρόλυση κατ εμέ είναι μια μπούρδα και μισή όσο και να την αφήσεις να κάψει. Το μόνο που καθαρίζει είναι η σχάρα και μόνο αυτή. Βοηθάει όμως στο ότι το λιπώδες υποπροϊόν που μένει μέσα στα τοιχώματα της ψησταριάς είναι αδρανοποιημένο? άοσμο εντελώς, αλλά δεν καρβουνιάζει για να το αφαιρέσεις με ένα απλό τρίψιμο όπως λένε. Αυτά σε weber 310.
 
Κυριακάτικη Δοκιμή. Οι γαρίδες κατεψυγμένες, τα θράψαλα και το χταπόδι φρέσκα από το βαφτιστήρι. Συνολικός χρόνος 5 λεπτά ζέσταμα + 14 Λεπτά ψήσιμο (οι γαρίδες 8 λεπτά) + 5 πυρόλυση.
Αποτέλεσμα : Δώσε και μένα μπάρμπα.

IMG_0578.JPGIMG_0580.jpgIMG_0579.jpg
 
Τελικα σημερα την εκανα και εγω την αγορα μου .
Πηρα την VANWARD 4815S,Combo.
Αναμονη να την παω σπιτι και να ξεκινησει το στησιμο
 
Τελικα σημερα την εκανα και εγω την αγορα μου .
Πηρα την VANWARD 4815S,Combo.
Αναμονη να την παω σπιτι και να ξεκινησει το στησιμο

καλή αγορα! θα την ευχαριστηθείς! Πάρε μια μπουκαλα για spare! και προσοχη στην αρχη να μην σου αρπάξει αυτα που θα βάζεις πισω πισω. ειναι πιο δυνατη εκεί.
 
Τασο ξεραινονται και με την βουρτσα πεφτουν

Αυτο που εγω καθαριζω κανονικα με σφουγγαρι οπως την σχαρα ψησιματος ειναι το μεταλλο που ενωνει τις αντιστασεις απο κατω.

Αυτο γινεται γιατι ολη η αντισταση και το τροφοδοτικο βγαινουν εντελως εξω και μπορεις να τα βαλεις για καθαρισμα ( με προσοχη βεβαια στο τροφοδοτικο γιατι ενα πλαστικο κουτι της πλακας ειναι ) στην γουρνα του νεροχυτη σου.

Κατι που δεν μπορεις να κανεις στο φουρνο του σπιτιου σου που οταν πεταχτουν ....διαφορα τελος.....εκει θα μεινουν οσο και να καθαρισεις.

Με την λαδοκολλα απο κατω παντως ψηνω μια εβδομαδα και δεν τα μαζευω καν ριχνω ενα καθαρισμα καθε εβδομαδα και μια χαρα.

Την σχαρα μονο αν βαλω ψαρια της ριχνω ενα καθαρισμα....γενικα πολυ ευκολη ψησταρια. Και βολευει αν εισαι και μονος σου γιατι αναβεις μονο την μιση αντισταση.
 
καλή αγορα! θα την ευχαριστηθείς! Πάρε μια μπουκαλα για spare! και προσοχη στην αρχη να μην σου αρπάξει αυτα που θα βάζεις πισω πισω. ειναι πιο δυνατη εκεί.

Thanks , μια ερωτηση οι σχαρες θελουν περασμα με λαδι ή τιποτα αλλο πριν βαλουμε να ψησουμε ? για τα κρεατα ξερω αλαδωτα και χωρις πολλα "ζουμια" για να μην εχουμε αναφλεξεις
 
Thanks , μια ερωτηση οι σχαρες θελουν περασμα με λαδι ή τιποτα αλλο πριν βαλουμε να ψησουμε ? για τα κρεατα ξερω αλαδωτα και χωρις πολλα "ζουμια" για να μην εχουμε αναφλεξεις

Στην αρχή κανε ένα καλό seasoning με λίγο λάδι που θα περάσεις και δυνατή φωτια. Δες σχετικά στο ίντερνετ. Ύστερα αυτό που κάνω είναι με μια καθαρή πετσέτα και ελάχιστο ελαιόλαδο τις περνάω ένα φιλμ από λάδι για να μην κολλάνε τα κρέατα. Εναλλακτικά υπάρχουν σπρευ λαδιού. Αν και εάν καει καλά το μαντεμι δεν κολλάει πολύ. Δοκίμασε το.
 
Να ρωτήσω κάτι; Η ηλεκτρική το θαύμα δεν έχει πρόβλημα με τα λίπη πάνω στις αντιστάσεις; Θέλουν καθάρισμα με συρματοβουρτσα;
Ότι σου απάντησε και ο Ναθ.
Βέβαια εγώ 6 χρόνια που είχα την προηγούμενη,δεν είχα βάλει ποτέ βούρτσα πάνω στις αντιστάσεις και ούτε είχα καθαρίσει/πλύνει το μέταλλο που ενώνει τις αντιστάσεις.
Ότι έπιανε -η βούρτσα- την ώρα που καθάριζα την σχάρα,την οποία καθαρίζω μόλις τελειώσω το ψήσιμο που είναι καυτή αλλά και πριν ξεκινήσω το επόμενο που είναι κρύα.
Εννοείται ότι μετά το βούρτσισμα και πριν ακουμπήσω τα προς ψήσιμο,ένα πέρασμα της σχάρας με κομμένο λεμόνι.
Επίσης,δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ λαδόκολλα.Πάντα αλουμινόχαρτο που συστήνει και ο κατασκευαστής και αντανακλά την θερμότητα.
 
Μετά απο 3 ωριτσες χαλαρά και μονος μου την έστησα .
Αύριο αγορά μπουκάλας και ένα καλό seasoning και ξεκιναμε
Η ψησταριά ειναι η VANWARD 4815S,Combo

914N2eN.jpg
 
Μετά απο 3 ωριτσες χαλαρά και μονος μου την έστησα .
Αύριο αγορά μπουκάλας και ένα καλό seasoning και ξεκιναμε
Η ψησταριά ειναι η VANWARD 4815S,Combo

914N2eN.jpg

Ωραίος! περιμένουμε τις σχετικές φωτογραφιες...food porn :p
 
Σήμερα αγόρασα και επιτέλους την νέα μου ψησταριά υγραερίου.
Ελπίζω σύντομα να την παραλάβω και να ξεκινήσω σιγά σιγά να την χρησιμοποιώ.