Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (39Ε).

Re: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (3

13E και 39Ε εννοούσα στο wave…
«Η λύση του wave είναι ακριβότερη, αλλά στην ίδια εγκατάσταση μπορεί να σου δώσει 100% ποιότητα σήματος σε 13Ε και 39Ε και σε πολλές άλλες τροχιακές θέσεις που μπορείς να προσθέσεις ανάμεσα (με κέντρο τις 19Ε`η 23Ε `η 26Ε)»…

Re: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) & OTE (3

Βασικά σκέφτομαι ένα wave για να πιάσω από 13Ε έως 39Ε ή τέλος πάντων κάτι που να μπορέσω να έχω 13Ε & 39Ε και το 80άρι να το κεντράρω 30W και ότι ακόμα μπορώ να πιάσω παράκεντρα του.

Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) &

Με το wave frontier θα λαμβάνεις άνετα τις τροχιακές θέσεις που θέλεις και θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και το 80άρι με τον τρόπο που επιθυμείς.

Re: Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E

Οι δορυφόροι που εμφανίζονται στην πρώτη εικόνα, φαντάζομαι ότι θα είναι σε κάποιο κάτοπτρο γύρω στο 1,80. Μόνο έτσι βγαίνουν. Δεν συζητώ την περίπτωση να βγάλεις κάποιος στην Θεσσαλονίκη Nilesat, έχοντας το LNB του σχεδόν έξω από το 80άρι κάτοπτρο. Εκτός και αν πρόκειται για απόπειρα παράκεντρων λήψεων και όχι για λήψεις (κοινώς πειραματισμός).

Με το wave frontier θα λαμβάνεις άνετα τις τροχιακές θέσεις που θέλεις και θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και το 80άρι με τον τρόπο που επιθυμείς.

Ο πιο οικονομικός και ο πλέον εύκολος τρόπος για να λάβεις πολλούς δορυφόρους στο ίδιο κάτοπτρο, είναι σίγουρα το Wave. Το 80άρι βάλτο για Astra - Hot Bird - Εurobird 16, παραπάνω δεν πάει. Και εξηγώ: Ακόμη και μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα να βγάλεις σήμα από ένα δορυφόρο, στα πρώτα σύννεφα του φθινοπώρου το σήμα στην καλύτερη θα έχει σπασίματα και στην χειρότερη θα χαθεί οριστικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η παρακολούθηση.

Για αυτό θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων των υποψηφίων αγοραστών, να μην παρασυρθούν και επενδύσουν σε μία εγκατάσταση προσωρινής καλοκαιρινής και όχι μόνιμης λήψης.

Αργύρης Νομικός από περιοδικό Digital TV και φανατικό μέλος του AV Club!

Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E) &

Αργύρη, απάντησα στο φίλο "AS Mocca" μόνο για τις τροχιακές θέσεις που τον ενδιαφέρουν.

Αργύρη σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου όπως και τον Σεραφείμ.

Απλά εγώ θέλω να πιάσω 13E, 39E & 30W

Οπότε λέω να βάλω το wavefrontier που σκέφτομαι να αγοράσω για 13E & 39E & να ρίξω το 80άρι μου στις 30W.

Απλά ότι πάρω παράκεντρα με φθηνά LNBs και από τα 2 πιάτα δε με χαλάει.

Σημ. Τώρα το 80άρι είναι κεντραρισμένο στις 19,2 και παράκεντρα τις 13Ε και με ευχαριστεί το αποτέλεσμα της ποιότητας σήματος.

Φιλικά Άγγελος

Άγγελε, παίρνεις το wave, κεντράρεις στις 19, για να έχεις απροβλημάτιστη λήψη και του 1H, και λαμβάνεις παράκεντρα 13 και 39. Μπορείς να προσθέσεις και τις 9, 16, 26, 28, 42. Βάζεις και το 80άρι σου στον "Ισπανό" και είσαι άρχοντας.

Αυτό θα κάνω, Σεραφείμ σε ευχαριστώ πολύ.

Άντε να δω που θα βρω συνδρομή για το Digital+ τώρα :flipout:

Re: Απάντηση: Καλοκαιρινές παράκεντρες λήψεις δορυφόρων και ταυτόχρονη λήψη Νova (13E

Αργύρη, απάντησα στο φίλο "AS Mocca" μόνο για τις τροχιακές θέσεις που τον ενδιαφέρουν.
Σεραφείμ το ξέρω, απλά ενίσχυσα την απάντησή σου!!!-bye-

Ok. Εννοείται πως 80άρι κάτοπτρο για σύγχρονη λήψη 13 και 39E δε συστήνεται ούτε για πλάκα.

Σεραφείμ, αν εξαιρέσουμε το wave, τι μέγεθος offset πιάτου θα πρότεινες σε κάποιον για ταυτόχρονη λήψη 13Ε και 39Ε (για πλήρη λήψη F1 και F2 δέσμης)…

Τις καλημέρες μου.
Να παραθέσω κι εγώ τη προσωπική μου εμπειρία. Με πιάτο 1,10-1,20 κέντρο τον 28.2 παράκεντρα 19.2, 13.0 και 39.0 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσως χάνω λίγο στον hotbird λίγο σήμα, αλλά τα ενδιαφέροντα κανάλια έρχονται κανονικά. Ο 19.2 κατεβαίνει ολόκληρος, ενώ ο 28.2 λείπει η μια δέσμη (το φυσιολογικό για Ελλάδα).
Αυτά από Θεσσαλονίκη.

Καλημέρα και από μένα.
Με κέντρο τις 28.5E στο 1.10-1.20 πιάτο σου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις όντως πολύ καλή λήψη παράκεντρα στις 39Ε (σε F1 και σε F2 δέσμη), μπορείς επίσης να προσθέσεις δίπλα και 42Ε για να έχεις και εκεί πολύ καλή παράκεντρη λήψη και να πάρεις μερικά πολύ ενδιαφέροντα ελεύθερα κανάλια... Χάνεις λίγο όμως στην ποιότητα σήματος στις 13Ε (κυρίως σε συχνότητες του Hot Bird 6), δεν έχεις όμως πρόβλημα, λόγο Θεσσαλονίκης…

Με πρόλαβε ο φίλος Gordonas (θα πρότεινα 1,1 μ. ελάχιστη μικρότερη διάμετρο).

Καλημέρες και πάλι. Εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά, αλλά με τη βοήθεια του leo06 τον οποίον και ευχαριστώ και δημόσια, εντέλει τα κατάφερα. Ο 28.2 είναι αρκετά δύσκολος διότι είναι ανάμεσα σε άλλους.

Στην τρίτη μου προσπάθεια, είχα βάλει γρύλλο για το elevation και ένα μεγάλο καδρόνι για την περιστροφή για να μετακινούμε με απόλυτη λεπτομέρεια. Δυστυχώς δε θυμάμαι σε ποιες συχνότητες έκανα το scan, αλλά με λίγο ψάξιμο θα τις βρει κανείς εύκολα.
Μετά θα πρέπει κανείς να βρει τον 13.0 για να βρει τη γωνία που θα πρέπει να έχει η ράγα. Πανεύκολος δορυφόρος και ΔΕΝ χρειάζεται να στραβώσει η ράγα. Βάζουμε και ανάμεσα τους το lnb για τον 19.2, το κεντράρουμε και παίρνουμε και τη στροφή. Είναι αρκετά εύκολο.
Ο hellasat θα δυσκολέψει λίγο, αφού θέλει λίγο στράβωμα η λάμα και είναι περίπου σε απόσταση όσο κι ο hotbird από το κέντρο.
Θα βγάλω και φώτο για όποιον ενδιαφέρεται.

.............. είχα βάλει γρύλλο για το elevation και ένα μεγάλο καδρόνι για την περιστροφή για να μετακινούμε με απόλυτη λεπτομέρεια.

Γρύλλο ; :hmmmm:

Γρύλλο ; :hmmmm:

Ε, ναι. Κράτα το πιάτο, βλέπε την οθόνη, σφίξε τις βίδες, όχι λάσκαρε, όχι έσφιξε λάθος.. Γρύλλο, και πιάνεις ακριβώς!

Ε, ναι. Κράτα το πιάτο, βλέπε την οθόνη, σφίξε τις βίδες, όχι λάσκαρε, όχι έσφιξε λάθος.. Γρύλλο, και πιάνεις ακριβώς!

Φαντάζομαι μιλάς για την ανύψωση, αλλιώς το αριστερά - δεξιά πως θα το κάνεις με το γρύλλο;

Φαντάζομαι μιλάς για την ανύψωση, αλλιώς το αριστερά - δεξιά πως θα το κάνεις με το γρύλλο;

Ναι ναι. Για elevation μίλησα. Το δεξιά-αριστερά, είχα ένα καδρόνι 2μετρο και το έπαιζα από την άκρη για πολύ λίγο στρίψιμο.

Για όποιον ενδιαφέρεται πως περίπου είναι η εγκατάσταση αυτή, επισυνάπτω μια φωτογραφία.
Από αριστερά:
39.0-28.2-19.2-13.0

Attachments

• 54.jpg
    54.jpg
    109 KB · Views: 54