Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος
Τα υψηλά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα ατύχημα δεν εξασφαλίζουν τον ζημιωμένο σε περίπτωση ατυχήματος. Αν αυτός που το έχει ανασφάλιστο και προξενήσει ατύχημα, δεν έχει δεκάρα να πληρώσει, απλά θα πάει φυλακή. Όμως ποίος θα αποζημιώσει τον άλλο που του έκανε το αυτοκίνητο σμπαράλια ή τον έστειλε στο νοσοκομείο; Το ζητούμενο δεν είναι η τιμωρία και οι συνέπειες αυτού που παρανομεί αλλά η προστασία αυτού που ζημιώνεται χωρίς να φταίει. Αυτό τον ρόλο έχει η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.
Επίσης είναι λίγο παράλογο και αντικρουόμενο να λες από την μία πως η ασφάλιση πρέπει να είναι προαιρετική και από την άλλη να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα στα ανασφάλιστα σε περίπτωση ατυχήματος! Δηλαδή να τιμωρεί το κράτος κάποιον για κάτι προαιρετικό που δεν έκανε;;;
Τώρα η πρότασή σου η ιδιωτική ασφάλιση να αντικατασταθεί από κρατική χωρίς όμως να πληρώνει ασφάλιστρα ο κάτοχος, δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, απεναντίας περιπλέκει τα πράγματα. Και το κράτος χρειάζεται χρήματα για να δίνει αποζημιώσεις. Αν δεν πληρώνει κανείς πως θα συνταχθεί αυτό το ταμείο; Εδώ είμαστε παντού χρεωμένοι, εδώ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν δεκάρα, πιστεύεις πως ένα τέτοιο ταμείο μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα;
Άσε που αν περάσει η διαδικασία στο κράτος η γραφειοκρατία θα αυξηθεί κατακόρυφα οπότε φαντάζεσαι τι είδους αποζημίωση θα παίρνεις..
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Θελω να ειμαι ασφαλισμενος, οταν το επιθυμω. Λεγεται ελευθερια επιλογης και δικαιωματα που μαλλον εχεις αποποιηθεί.
Τα των συνεπειων τα κατανοω και για αυτο ειμαι ασφαλισμενος.
Τα υψηλά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα ατύχημα δεν εξασφαλίζουν τον ζημιωμένο σε περίπτωση ατυχήματος. Αν αυτός που το έχει ανασφάλιστο και προξενήσει ατύχημα, δεν έχει δεκάρα να πληρώσει, απλά θα πάει φυλακή. Όμως ποίος θα αποζημιώσει τον άλλο που του έκανε το αυτοκίνητο σμπαράλια ή τον έστειλε στο νοσοκομείο; Το ζητούμενο δεν είναι η τιμωρία και οι συνέπειες αυτού που παρανομεί αλλά η προστασία αυτού που ζημιώνεται χωρίς να φταίει. Αυτό τον ρόλο έχει η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.
Επίσης είναι λίγο παράλογο και αντικρουόμενο να λες από την μία πως η ασφάλιση πρέπει να είναι προαιρετική και από την άλλη να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα στα ανασφάλιστα σε περίπτωση ατυχήματος! Δηλαδή να τιμωρεί το κράτος κάποιον για κάτι προαιρετικό που δεν έκανε;;;
Πως έκανες αυτο άλμα λογικής απο την πρόταση μου για προαιρετική ασφάλεια με εξοντωτικές κυρώσεις για τον ανασφάλιστο σε εμπλοκή ατυχήματος στο οτι δεν μου αρέσει το ύψος των αποζημιώσεων ή ο τρόπος αποζημίωσης και πρεπει να καταθέσω και νομοθετική πρόταση ;;
Θες πρόταση; Γιατι εσένα εδω και πέντε σελίδες σε απασχολεί η αποζημιώση του θύματος ενώ εμενα η μείωση των ανασφάλιστων ...
Μαλλον κατι τέτοιο θα ήθελες .
Υποχρεωτική κρατική ασφάλιση που θα βεβαιώνεται μέσω taxis οπως τα τέλη κυκλοφορίας και θα αφορά τις υποχρεωτικές καλύψεις . Δημιουργία νέου κρατικού ταμείου , αφου το επικουρικό δεν κανει τιποτα, για τις αποζημιώσεις . Οι ιδιωτικές θα προσφέρουν τις προαιρετικές καλύψεις ( μην κλείσουν οι άνθρωποι ) .
Το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα , 10.000 . Και οχι τα "ψίχουλα " των 250 . Σου κανω και έκπτωση 500 σε σχέση με το πρόστιμο του πιο επικίνδυνου οπως φαινεται ανασφάλιστου εργάτη με υποχρεωτική κρατική ασφάλιση .
Δωςε τωρα και εσυ μια πρόταση για την μείωση των ανασφάλιστων . 800.000 ειπαμε οτι ειναι εκεί εξω και το χαράτσι των 250 ποτε δεν είχε σκοπό μείωσης τους .
Τώρα η πρότασή σου η ιδιωτική ασφάλιση να αντικατασταθεί από κρατική χωρίς όμως να πληρώνει ασφάλιστρα ο κάτοχος, δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, απεναντίας περιπλέκει τα πράγματα. Και το κράτος χρειάζεται χρήματα για να δίνει αποζημιώσεις. Αν δεν πληρώνει κανείς πως θα συνταχθεί αυτό το ταμείο; Εδώ είμαστε παντού χρεωμένοι, εδώ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν δεκάρα, πιστεύεις πως ένα τέτοιο ταμείο μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα;
Άσε που αν περάσει η διαδικασία στο κράτος η γραφειοκρατία θα αυξηθεί κατακόρυφα οπότε φαντάζεσαι τι είδους αποζημίωση θα παίρνεις..