Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμ
Ο,τι να, ναι. Αν ο αλλος ευθυνεται για το τροχαιο και εχει ασφαλεια , τα πληρωνει εκεινη, αν δεν εχει, με καλυπτει το επικουρικο ταμειο που πληρωνω μεσω της ασφαλιστικης μου. Ετσι λεει ο νομος. Οχι εγω.
Απαντησα αλλα μαλλον δεν το καταλαβες. Πρεπει να υπαρχει ασφαλεια γιατι αν σκοτωσω , προκαλεσω ατυχημα , δεν εχω τα χρηματα να αποζημιωσω. Με καλυπτει και με προστατευει η ασφαλεια μου σε αυτο.
Δεν εχω ασφαλεια και φταιω; Το κριμα στο λαιμο μου και ας υπαρχουν οι αναλογες κυρωσεις . Ασφαλισμενος ή μη δεν αλλαζει το γεγονων ή αποτρεπει ατυχημα. Κατανοητο;
Αυτα που λες θα μπορουσαν να ισχυουν σε συγκρουση με αλλο οχημα. Αν ομως η ζημια που προκαλει το ανασφαλιστο οχημα ειναι σε μη υποχρεωτικα ασφαλισμενο υποκειμενο? Αν για παραδειγμα σκοτωσει εναν πεζο, πεσει πανω στο σπιτι του αλλου, του καταστρεψει τη μαντρα, οικοσκευη ή οτιδηποτε αλλο? Πώς θα αποζημιωθει αυτος απο ανασφαλιστο?
Επισης, οπως ειπε και ο Τασος νωριτερα, το κοστος των ανασφαλιστων το καλυπτουν οι 'ανοητοι' που ασφαλιζουν τα οχηματα τους και τροφοδοτουν το επικουρικο (εκτος των αλλων). Βεβαια υπαρχει ενα θεμα με τους κακομοιρηδες που δεν εχουν τρακαρει ποτε (για μενα μιλαω) και καθερ χρονο πληρωνουν παραπανω ασφαλιστρα, ενψ αλλοι "απολαμβανουν" προστασιας malus που πληρωνουν οι πρωτοι, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Αυτο που συνεβει σε σενα, το περασα κι εγω. Μου εκλεψαν τη μηχανη 2 φορες το 2003 (αν θυμαμαι καλα) και το οχημα φαινοταν στην κατοχη μου και σε κυκλοφορια μεχρι το 2014 που το πηρα ειδηση. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν εβγαλα ακρη αφου η αστυνομια δεν το εβλεπε ως κλεμενο (μου ζητησαν συγγνωμη ομως γιατι πολλα παλια κλεμενα μηχανακια δεν τα εβλεπαν ως κλεμενα μετα τη μηχανοργανωση). Κατα διαβολικη συμπτωση, ειχε σταματησει απο το 2005 να μου στελενει ειδοποιητηρια και η εφορια, οποτε αφελως υπεθεσα πως μετα απο 1 χρονο που δεν βρεθηκε, το εσβησαν. Μεγα λαθος... Τελικα πληρωσα το 2014 τελη κυκλοφοριας 11 χρόνων (ευτυχως ηταν 200κε) και ακομα και τωρα (!) το μηχανακι φαινεται 'σε ακινησια'. Για να το διαγραψω θα επρεπε (μετα τις 2 βολτες σε 2 εφοριες και αλλες 3 σε 2 αστυνομικα τμηματα) να παω στο Υπ Συγκοινωνιων να παρω αντιγραφο της αδειας κυκλοφοριας, να βγαλκω πινακιδες και να τις καταθεσω, αλλα ακομα και τοτε ισως θα επρεπε να δει το μηχανακι που αποσυρρεται υπαλληλος (το κλεμμενο).
Τελικα πληρωσα καμια 600αρια Ευρω και ακομα δεν καθαρισα. Ομως δεν μου εστειλαν προστιμο για ανασφαλιστο. Ο λογος που το καθαρισα το 2014 ηταν ακριβως αυτος (τα ασφαλιστρα) αφου απο τοτε συζητιόταν επιβολη προστιμου με βαση τις βασεις δεδομενων.
ΥΓ: πληρωνω ασφαλεια για 12 μηνες στην Ελλαδα, ενω βρισκομαι εκει το πολυ 30 μερες το χρονο... Βεβαια οσα δινω στην Ελλαδα το 6μηνο ειναι οσα δινω στις ΗΠΑ για 20 μερες ασφαλισης, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :smash: