Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
Εν τω μεταξύ άλλες οι κυρώσεις οι ποινικές που θα προκύψουν από την αυτεπάγγελτη δίωξη (ανθρωποκτονία εξ' αμελείας) και άλλο πράγμα η αποζημίωση που προϋποθέτει αγωγή εναντίον της ασφαλιστικής. Κάποιοι έχουν μπερδέψει τη νομική προστασία που πληρώνουν ως έξτρα με όλα αυτά, που δεν έχει σχέση πάλι με εκείνο που συζητάμε.

Το επικουρικό κεφάλαιο δεν καλύπτει υλικές ζημίες, μόνο περιπτώσεις θυμάτων.
Από φέτος είναι υποχρεωτικό να έχει πληρώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου πριν λήξη η προηγούμενη, όχι έναν μήνα χάριτος όπως παλιά αλλά ούτε ένα λεπτό δεν έχεις μετά τις 12 το μεσημέρι που παραδοσιακά αναφέρουν τα συμβόλαια.
Η ασφάλεια είναι υποχρεωτική γιατί η ζημιά που μπορείς να προκαλέσεις με το αυτοκίνητο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που μπορούν να αποζημιώσει ο οποιοσδήποτε από εμάς.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Το επικουρικό κεφάλαιο δεν καλύπτει υλικές ζημίες, μόνο περιπτώσεις θυμάτων.
Από φέτος είναι υποχρεωτικό να έχει πληρώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου πριν λήξη η προηγούμενη, όχι έναν μήνα χάριτος όπως παλιά αλλά ούτε ένα λεπτό δεν έχεις μετά τις 12 το μεσημέρι που παραδοσιακά αναφέρουν τα συμβόλαια.
Η ασφάλεια είναι υποχρεωτική γιατί η ζημιά που μπορείς να προκαλέσεις με το αυτοκίνητο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που μπορούν να αποζημιώσει ο οποιοσδήποτε από εμάς.

Δεν είχε αυτή την έννοια ο μήνας χάριτος.
Και σήμερα υπάρχει πάντως αυτή η περίοδος, αλλά μόνο υπέρ του ζημιωθέντος τρίτου:
Η ασφαλιστική επιχείρηση μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του ζημιωθέντος τρίτου, μετά την πάροδο δεκαέξι (16) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της
Κατά τα λοιπά, η ασφαλιστική κάλυψη συνδέεται πλέον με την προηγούμενη καταβολή του ασφαλίστρου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχή

.... μα καμία σχέση όμως.
Πρώτα-πρώτα η ασφαλιστική κάλυψη που αναφέρεις δεν ανήκει στις υποχρεωτικές εκ του νόμου, ο οποίος απαιτεί ασφάλιση για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Εάν δεν κατανοείς την έννοια του όρου δεν μπορεί να γίνει συζήτηση.
Πλάι στη βασική ασφάλεια μπορεί το πακέτο σου να περιλαμβάνει μια σειρά πρόσθετες, όπως για παράδειγμα θραύση κρυστάλλων, οδική βοήθεια κλπ. Άλλο ζήτημα αυτό.
Τον ανασφάλιστο τον πληρώνουμε όλοι οι ασφαλισμένοι. Φυσικό είναι να απαιτούμε από το κράτος να λάβει μέτρα περιορισμού των ανασφάλιστων. Τα ειδοποιητήρια του νήματος είναι ένα πρώτο βήμα, απλώς θα έπρεπε να υπάρξει κάποια μέριμνα για τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, στις οποίες δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με αδιάφορους ούτε με κακοπληρωτές.
Το γνωριζω οτι δεν ανηκει στις υποχρεωτικες. Οποτε και ασφαλισμενος να εισαι αν δεν την ζητησεις πας επικουρικο με αναμονη χρονια ή το πληρωνεις ως extra και σε αποζημιωνει η ασφαλιστικη σου αμεσα. Κατανοητο για οσους δεν εχουν διαβασει πως μπορει να τους προστατεψει το δικο τους ασφαλιστηριο συμβολαιο;

Ολοι πληρωνουμε πολλα για αλλους στην δημοκρατια. Ή το αποδεχομαστε ή αρχιζουμε να γκρινιαζουμε για καθε επιβαρυνση μας προς οφελος τριτων. Αν και σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι προς οφελος του ανασφαλιστου, αλλα δικο μας οφελος.

Ο ανασφαλιστος παραιτειται των δικαιωματων του σε αποζημιωσεις σε περιπτωση ατυχηματος και εγω το αποδεχομαι και του το αναγνωριζω ως δικαιωμα.

send ευχαριστούμε για τις νομικές συμβουλές που δίνεις με τέτοια ακρίβεια και σαφήνεια. Είναι αξιοσημείωτη η προσφορά σου.

Να πω δυο πραγματα...

1.Το επικουρικο κεφαλαιο παει για φουντο χρονια τωρα και εκκρεμουν υποθεσεις αποζημιωσης δεκαετιας οποτε ουτε ως αναφορα...

2.Η περαιτερω ασφαλιση οχηματος σας δηλαδη εκτος απο τα υποχρεωτικα ειναι 20%-30% συνηθως παραπανω και σας γλυτωνει απο απιστευτους μπελαδες

και ανουσια τρεξιματα. Προσωπικα εχω αποζημιωθει πολλακις απο οδικη βοηθεια και μεταφορα του οχηματος, θραυση κρυσταλλων (δυο φορες ηρθαν στην εδρα μου

και επισκευασαν μικροσπασιματα στο παρμπριζ για να μην επεκταθουν δωρεαν φυσικα) κλπ.

Η ασφαλιση απο ανασφαλιστο οχημα σε συνδυασμο με την νομικη υποστηριξη κρυβει καποιες παγιδες λογω αντικρουομενων συμφεροντων.

Καλο ειναι λοιπον να εχουμε νομικη καλυψη ΚΑΙ απο ανεξαρτητη εταιρεια η οποια με ενα ποσον τον χρονο καλυπτει το προσωπο αλλα και τα

υπαρχοντα του οπως αυτοκινητα, σκαφη, μηχανακια, σπιτια κλπ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμ

Ο,τι να, ναι. Αν ο αλλος ευθυνεται για το τροχαιο και εχει ασφαλεια , τα πληρωνει εκεινη, αν δεν εχει, με καλυπτει το επικουρικο ταμειο που πληρωνω μεσω της ασφαλιστικης μου. Ετσι λεει ο νομος. Οχι εγω.
Απαντησα αλλα μαλλον δεν το καταλαβες. Πρεπει να υπαρχει ασφαλεια γιατι αν σκοτωσω , προκαλεσω ατυχημα , δεν εχω τα χρηματα να αποζημιωσω. Με καλυπτει και με προστατευει η ασφαλεια μου σε αυτο.
Δεν εχω ασφαλεια και φταιω; Το κριμα στο λαιμο μου και ας υπαρχουν οι αναλογες κυρωσεις . Ασφαλισμενος ή μη δεν αλλαζει το γεγονων ή αποτρεπει ατυχημα. Κατανοητο;

Αυτα που λες θα μπορουσαν να ισχυουν σε συγκρουση με αλλο οχημα. Αν ομως η ζημια που προκαλει το ανασφαλιστο οχημα ειναι σε μη υποχρεωτικα ασφαλισμενο υποκειμενο? Αν για παραδειγμα σκοτωσει εναν πεζο, πεσει πανω στο σπιτι του αλλου, του καταστρεψει τη μαντρα, οικοσκευη ή οτιδηποτε αλλο? Πώς θα αποζημιωθει αυτος απο ανασφαλιστο?

Επισης, οπως ειπε και ο Τασος νωριτερα, το κοστος των ανασφαλιστων το καλυπτουν οι 'ανοητοι' που ασφαλιζουν τα οχηματα τους και τροφοδοτουν το επικουρικο (εκτος των αλλων). Βεβαια υπαρχει ενα θεμα με τους κακομοιρηδες που δεν εχουν τρακαρει ποτε (για μενα μιλαω) και καθερ χρονο πληρωνουν παραπανω ασφαλιστρα, ενψ αλλοι "απολαμβανουν" προστασιας malus που πληρωνουν οι πρωτοι, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Αυτο που συνεβει σε σενα, το περασα κι εγω. Μου εκλεψαν τη μηχανη 2 φορες το 2003 (αν θυμαμαι καλα) και το οχημα φαινοταν στην κατοχη μου και σε κυκλοφορια μεχρι το 2014 που το πηρα ειδηση. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν εβγαλα ακρη αφου η αστυνομια δεν το εβλεπε ως κλεμενο (μου ζητησαν συγγνωμη ομως γιατι πολλα παλια κλεμενα μηχανακια δεν τα εβλεπαν ως κλεμενα μετα τη μηχανοργανωση). Κατα διαβολικη συμπτωση, ειχε σταματησει απο το 2005 να μου στελενει ειδοποιητηρια και η εφορια, οποτε αφελως υπεθεσα πως μετα απο 1 χρονο που δεν βρεθηκε, το εσβησαν. Μεγα λαθος... Τελικα πληρωσα το 2014 τελη κυκλοφοριας 11 χρόνων (ευτυχως ηταν 200κε) και ακομα και τωρα (!) το μηχανακι φαινεται 'σε ακινησια'. Για να το διαγραψω θα επρεπε (μετα τις 2 βολτες σε 2 εφοριες και αλλες 3 σε 2 αστυνομικα τμηματα) να παω στο Υπ Συγκοινωνιων να παρω αντιγραφο της αδειας κυκλοφοριας, να βγαλκω πινακιδες και να τις καταθεσω, αλλα ακομα και τοτε ισως θα επρεπε να δει το μηχανακι που αποσυρρεται υπαλληλος (το κλεμμενο).

Τελικα πληρωσα καμια 600αρια Ευρω και ακομα δεν καθαρισα. Ομως δεν μου εστειλαν προστιμο για ανασφαλιστο. Ο λογος που το καθαρισα το 2014 ηταν ακριβως αυτος (τα ασφαλιστρα) αφου απο τοτε συζητιόταν επιβολη προστιμου με βαση τις βασεις δεδομενων.

ΥΓ: πληρωνω ασφαλεια για 12 μηνες στην Ελλαδα, ενω βρισκομαι εκει το πολυ 30 μερες το χρονο... Βεβαια οσα δινω στην Ελλαδα το 6μηνο ειναι οσα δινω στις ΗΠΑ για 20 μερες ασφαλισης, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :smash:

Ήρθε και για την αδερφή μου τέτοιο μήνυμα,

η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Βελγίου εδώ και 15 χρόνια, και έρχεται εδώ μόνο για διακοπές ανά τριετία περίπου

αφορά αυτοκίνητο που είχε πουλήσει από τότε που ζούσε εδώ.

μπαίνοντας στην εφορία , βλέπει ότι τα τέλη είναι πληρωμένα,

κατ' αρχήν δεν καταλαβαίνω πως πληρώνει κάποιος τα τέλη σε ξένο όνομα, γίνεται αυτό; σε τράπεζα δηλαδή;

να της πω αν μπορεί να βρει αν έχει κρατήσει σε ποιον το πούλησε, πάνε και πολλά χρόνια αμφίβολο το βλέπω,

και από την άλλη είναι και στο Βέλγιο, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, έχει κανείς καμμία ιδέα;

Έχει νόημα να πάω αστυνομία μήπως μου πούνε κάτι;

ωχ. μοιάζει με την περίπτωση μου..
Φίλος γύρισε από το τμήμα πριν από λίγο (του ήρθε πρόστιμο για κλεμμένο μηχανάκι πριν από 10 χρόνια) και οι αστυνομικοί πήζουν από τον πολύ κόσμο και τις πολλές περιπτώσεις κλοπών/προστίμων. Εκανε αίτηση και σε 2 βδομάδες περίπου θα πάει να πάρει το χαρτί της κλοπής...(το έχει καταθέσει άλλες 2 φορές στην εφορία, το ίδιο ακριβώς, υπόψιν)
Εγώ σκοπεύω να πάρω άδεια κάποια στιγμή μέσα στην βδομάδα και να ξεκινήσω το τούρ αστυνομία/υπουργείο/εφορία...και βλέπουμε...

Αθάνατο ελληνικό κράτος. Και τι δεν θα έδινα, για να έβλεπα τις γκριμάτσες των υπαλλήλων της Τρόικας στο πρώτο μνημόνιο, τη στιγμή που θα ρώτησαν τον τότε υπουργό των Εσωτερικών:
"Πόσους δημόσιους υπάλληλους έχει η χώρα σας;"

Και εκείνος θα αναγκάστηκε να απαντήσει:
"Δεν έχω ιδέα!" :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτα που λες θα μπορουσαν να ισχυουν σε συγκρουση με αλλο οχημα. Αν ομως η ζημια που προκαλει το ανασφαλιστο οχημα ειναι σε μη υποχρεωτικα ασφαλισμενο υποκειμενο? Αν για παραδειγμα σκοτωσει εναν πεζο, πεσει πανω στο σπιτι του αλλου, του καταστρεψει τη μαντρα, οικοσκευη ή οτιδηποτε αλλο? Πώς θα αποζημιωθει αυτος απο ανασφαλιστο?
Εδω ας μας απαντησει ο νομικος (send) . Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος τροπος να ζητησεις αποζημιωση πχ ως φθορα ξενης περιουσιας στην περιπτωση που προκληθουν ζημιες σε σπιτι. Αν και μια ασφαλεια σπιτιου ( για να ειναι καποιος καλυμμενος) ξεκιναει απο τα 4 /μηνα και σε καλυπτει μεχρι και απο πτωση αεροπλανου στο σπιτι σου...

Για την περιπτωση νεκρου πεζου πραγματικα δεν γνωριζω τι συμβαινει. Σε περιπτωση γνωστου μου που σκοτωσε δυτη με το σκαφος, αν και ηταν νομοτυπος με αδειες . ασφαλειες, ταχυτητες , αποστασεις απο την ακτη και ο δυτης εκανε καταδυση χωρις τα απαραιτητα μετρα ( σημαδουρες κλπ ) πληρωνει και θα πληρωνει την οκογενεια του αφου το δικαστηριο βγηκε εις βαρος του.

Φίλος γύρισε από το τμήμα πριν από λίγο (του ήρθε πρόστιμο για κλεμμένο μηχανάκι πριν από 10 χρόνια) και οι αστυνομικοί πήζουν από τον πολύ κόσμο και τις πολλές περιπτώσεις κλοπών/προστίμων. Εκανε αίτηση και σε 2 βδομάδες περίπου θα πάει να πάρει το χαρτί της κλοπής...(το έχει καταθέσει άλλες 2 φορές στην εφορία, το ίδιο ακριβώς, υπόψιν).....

...Το χαρτί με την καταγγελία της κλοπής πηγαίνει στην υπηρεσία συγκοινωνιών (εκείνη που έβγαλε την άδεια), τότε διαγράφεται το όχημα. Με την εφορία 100 φορές να το πας δεν βγαίνει τίποτα. Απλά το χώνουν σε ένα φάκελλο (κι' από 'κει παν κι' άλλοι). Το έχω υποστεί κι' εγώ μέχρι που την ψυλλιάστηκα και καθάρισα.

Δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση νεκρού πεζού, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση νεκρού επιβάτη, δεν γνωρίζει γενικώς τι σημαίνει αστική ευθύνη... και πάει λέγοντας... .

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλεια οχήματος εξυπηρετεί μια ανάγκη που έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων, και που εξασφαλίζει μέσω των κεφαλαίων της ασφαλιστικής, τις αποζημιώσεις, δίχως να χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

...Το χαρτί με την καταγγελία της κλοπής πηγαίνει στην υπηρεσία συγκοινωνιών (εκείνη που έβγαλε την άδεια), τότε διαγράφεται το όχημα. Με την εφορία 100 φορές να το πας δεν βγαίνει τίποτα. Απλά το χώνουν σε ένα φάκελλο (κι' από 'κει παν κι' άλλοι). Το έχω υποστεί κι' εγώ μέχρι που την ψυλλιάστηκα και καθάρισα.

Ο φίλος μου μου είπε ότι του ερχόταν τέλη κυκλοφορίας. Πήγε το χαρτί και σταμάτησαν. Μετά ενώθηκε η εφορία του με κάποια άλλη και ξαναξεκίνησαν τα τέλη. Εκεί τους πήγε και δεύτερη φορά το χαρτί (του το ξαναζήτησαν δηλαδή) και τώρα είναι η τρίτη φορά που του το ζητάνε.

Δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση νεκρού πεζού, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση νεκρού επιβάτη, δεν γνωρίζει γενικώς τι σημαίνει αστική ευθύνη... και πάει λέγοντας... .

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλεια οχήματος εξυπηρετεί μια ανάγκη που έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων, και που εξασφαλίζει μέσω των κεφαλαίων της ασφαλιστικής, τις αποζημιώσεις, δίχως να χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Δεν ειμαι νομικος, δεν ειμαι ανασφαλιστος, δεν με απασχολει. Εχω ασφαλεια οχηματος με καλύψεις ενα βημα πριν την μικτη, ασφαλεια σπιτιου που με καλυπτει μεχρι αν ο αλλος γλιστρήσει στα βρεγμενα σκαλια μου και σπασει το σβερκο του και ιδιωτικη ασφαλεια υγειας. Και μου κανουν κριτικη αυτη τη στιγμη ατομα με το βασικο πακετο καλυψης και δεν εχουν ουτε πυροσβεστηρα στο σπιτι τους επειδη θεωρω την μη ασφαλιση δικαιωμα με αναλογες ευθυνες . Καλη τρολια.

Αυτοι που ειναι ανασφαλιστοι παιρνουν το ρισκο να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και να βρεθουν αντιμετωποι να μαθουν τι ειναι αστικη ευθυνη απο πρωτο χερι. Δεν τους λυπαμαι αφου δεν επιλεγουν τον ευκολο τροπο, αλλα δεν θα τους "σταυρωσω" εγω για την επιλογη τους.

Εντάξει τότε. Θα πω στη γιαγιά μου να έχει ασφάλεια οχήματος, σε περίπτωση που περπατώντας στο δρόμο την κόψει κανένα αυτοκίνητο. Δεν έχει αυτοκίνητο, ούτε οδηγεί, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να δικαιολογήσει ο songless_bird τη σκέψη του, όσο κι αν ο συλλογισμός του είναι λάθος.

Δεν ειμαι νομικος, δεν ειμαι ανασφαλιστος, δεν με απασχολει. Εχω ασφαλεια οχηματος με καλύψεις ενα βημα πριν την μικτη, ασφαλεια σπιτιου που με καλυπτει μεχρι αν ο αλλος γλιστρήσει στα βρεγμενα σκαλια μου και σπασει το σβερκο του και ιδιωτικη ασφαλεια υγειας. Και μου κανουν κριτικη αυτη τη στιγμη ατομα με το βασικο πακετο καλυψης και δεν εχουν ουτε πυροσβεστηρα στο σπιτι τους επειδη θεωρω την μη ασφαλιση δικαιωμα με αναλογες ευθυνες . Καλη τρολια.

Αυτοι που ειναι ανασφαλιστοι παιρνουν το ρισκο να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και να βρεθουν αντιμετωποι να μαθουν τι ειναι αστικη ευθυνη απο πρωτο χερι. Δεν τους λυπαμαι αφου δεν επιλεγουν τον ευκολο τροπο, αλλα δεν θα τους "σταυρωσω" εγω για την επιλογη τους.

η μη ασφάλιση οχήματος ΔΕΝ μπορεί να είναι δικαίωμα, γιατί τότε θα ασφαλιζότανε το 10% μόνο,

και αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο,

και μη συγκρίνεις ασφάλεια αστικής ευθύνης στο σπίτι και στο δρόμο (όπου κάθε μέρα έχουμε 100δες συμβάντα μικρά και μεγάλα)

Εντάξει τότε. Θα πω στη γιαγιά μου να έχει ασφάλεια οχήματος, σε περίπτωση που περπατώντας στο δρόμο την κόψει κανένα αυτοκίνητο. Δεν έχει αυτοκίνητο, ούτε οδηγεί, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να δικαιολογήσει ο songless_bird τη σκέψη του, όσο κι αν ο συλλογισμός του είναι λάθος.

Προσπαθεις για χιουμορ ή ειρωνια; Γιατι δεν εισαι καλος σε κανενα απο τα δυο.

Ο συλλογισμος μου ειναι "φυλαγε τα ρουχα σου".

η μη ασφάλιση οχήματος ΔΕΝ μπορεί να είναι δικαίωμα, γιατί τότε θα ασφαλιζότανε το 10% μόνο,

και αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο,

και μη συγκρίνεις ασφάλεια αστικής ευθύνης στο σπίτι και στο δρόμο (όπου κάθε μέρα έχουμε 100δες συμβάντα μικρά και μεγάλα)
Δεν νομιζω. Θα πρεπει να μου αποδειξεις οτι οσοι ασφαλιζονται το κανουν απο φοβο για αντιποινα ή για δικη τους ασφαλεια και καλυψη σε περιπτωση ατυχηματος. Να σημειωσω οτι ειμαι υπερ των εξοντωτικων ποινων σε οσους οχι απλως ειναι ανασφαλιστοι εμπλεκομενοι σε ατυχημα, αλλα ακομη και για οσους περνανε κοκκινο φαναρι και stop. Με 10.000 προστιμο περνας ξανα κοκκινο;

Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Προσπαθεις για χιουμορ ή ειρωνια; Γιατι δεν εισαι καλος σε κανενα απο τα δυο.

Ο συλλογισμος μου ειναι "φυλαγε τα ρουχα σου".

Έμαθες τι είναι αστική ευθύνη και για ποιο λόγο είναι υποχρεωτική η ασφάλιση οχήματος και όχι η ασφάλεια πυρός ή μπα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Έμαθες τι είναι αστική ευθύνη και για ποιο λόγο είναι υποχρεωτική η ασφάλιση οχήματος και όχι η ασφάλεια πυρός ή μπα;
Εσυ εμαθες την επομενη φορα να πληρωσεις κανα παραπανω να βαλεις και προστασια ατυχηματος απο ανασφαλιστο οχημα;
Να τα πεις σε ανασφαλιστο τι επιπτωσεις θα εχει. Οχι σε μενα. Εγω υποστηριζω την επιλογη του να παιρνει αυτο το ρισκο.

Status
Not open for further replies.