Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
Ηθελα να ήξερα αν σου ερχόταν πρόστιμο και εσένα για όχημα που δεν έχεις, τι άποψη θα είχες, γιατί έχω μια αίσθηση ότι θα ήταν διαφορετική από αυτή που εκφράζεις τώρα...

Ναι. Μπορεί. Έτσι είμαστε, έτσι είναι η στόφα της λεβέντικης ράτσας μας... Τα καλά και τα συμφέροντα.
Η "κατάρα της φυλής" ( να τα ναι και μόνο μία, .... )

Φαίνεται ότι ανακοινώνεται παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, για όσους ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τότε, για να αποφύγουν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Κράτος καραγκιόζης δηλαδή, για μία ακόμη φορά... :flipout:

ΚΑΙ??να τους φέρουμε πίσω??πως?ανάσταση?πλάκα μας κάνεις?Αντί να να λες πως γίνεται να μειώσουμε τα ατυχήματα και τους νεκρούς καίγεσαι για το πως θα αποζημιωθούν οι υλικές ζημιές και οι συγγενείς των νεκρών?άλλο πάλι και τούτο...
Δεν ξέρω αν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά είσαι τόσο πικραμένος που σου ήρθε λάθος πρόστιμο... Για τους ανάπηρους , 1000 βαρύτατα τραυματίες κάθε χρόνο, και τους υπόλοιπους τραυματίες, 12.000 κάθε χρόνο, γι αυτούς δεν ενδιαφέρεσαι? Το ξανάγραψα σε προηγούμενη σελίδα. Χειρουργεία και η αποθεραπεία κοστίζει εκατοχίλιαρα. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.
Γι αυτά σου μιλώ. τους νεκρούς το ξέρουμε ότι δεν τους φέρνουν πίσω τα λεφτά

Ο κύριος Τάκης, στην προσπάθειά του να πάει τον γιο του για αιμοκάθαρση, παραβιάζει το stop και παρασέρνει μηχανή. Στην μηχανή επιβαίνει ένα ζευγάρι που έχει αφήσει το μόλις 8 μηνών γιο τους στη γιαγιά για διευθέτηση κάποιων ζητημάτων (ακόμη και για βόλτα γιατί όχι). Από την σύγκρουση ο πατέρας πεθαίνει ακαριαία και η μαμά σοβαρά τραύματα. Μέχρι τώρα θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα. Ο κύριος Τάκης όμως δεν έχει ασφάλεια. Τι γίνεται με το παιδί και την ανήμπορη -προς το παρόν- μητέρα να δουλέψει; Σημειωτέον ότι ο κύριος Τάκης δεν έχει μόνο το άγχος να πάει το γιο του, έχει και να μην τον πιάσει η τροχαία. Stressαρισμενος λοιπόν ο κύριος Τάκης οδηγεί.
Αυτά.

Μπράβο! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

όλοι εσείς οι υπέρμαχοι της μη ασφάλισης αυτ/των από "αναξιοπαθούντες" "φτωχοποιημένους" ή "μη έχοντες" σας έχει λάχει να σας τρακάρει ανασφάλιστο?
και μιλάμε για σοβαρή περίπτωση, όχι προφυλακτήρες ή φανάρια....

για πείτε....

Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Φαίνεται ότι ανακοινώνεται παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, για όσους ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τότε, για να αποφύγουν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Κράτος καραγκιόζης δηλαδή, για μία ακόμη φορά...

Μόλις πριν λίγο στον ΣΚΑΙ στους Αταίριαστους έκαναν την ίδια ερώτηση σε κάποιον, δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι ήταν κάποιος εκπρόσωπος των ασφαλιστικών εταιρειών, και δήλωσε ορθά κοφτά ότι όλα όσα ακούγονται σε κάποια ΜΜΕ είναι απλώς αρλούμπες, και ότι τα πρόστιμα θα ισχύσουν κανονικά...

Σίγουρα Παναγιώτη? :flipout:

όλοι εσείς οι υπέρμαχοι της μη ασφάλισης αυτ/των από "αναξιοπαθούντες" "φτωχοποιημένους" ή "μη έχοντες" σας έχει λάχει να σας τρακάρει ανασφάλιστο?
και μιλάμε για σοβαρή περίπτωση, όχι προφυλακτήρες ή φανάρια....

για πείτε....

Αν μου δείξεις ΕΝΑΝ υπέρμαχο της μη ασφάλισης εδώ μέσα ίσως μπω στον κόπο να σου απαντήσω...

Ο Κύριος Τάκης είναι συνταξιούχος χωρίς ακόμη μετά από 2 χρόνια που έχει καταθέσει τα χαρτιά του να πάρει σύνταξη. Ακόμα και στην ΔΕΗ εχουν δεχτεί να παγώσουν τις πληρωμές ρεύματος μέχρι να πάρει εφάπαξ όλους αυτούς τους μήνες σύνταξης που δικαιούται άλλα για κάποιο λόγο το ασφαλιστικό του ταμείο που πλήρωνε ανελλιπώς στην ώρα του επι χρόνια δεν του έχει δώσει μέχρι στιγμής δραχμή τσακιστή. Ο κύριος Τάκης έχει ένα αυτοκίνητο από νέος, ένα lada niva του 1979 μοντέλο και μέχρι πέρυσι ήταν τυπικότατατος στα πάντα, ασφάλειες, τέλη, κτεο, κ.τ.λ.
Το τέλος του 2016 τον βρήκε να προσπαθεί να βρει 250 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας, από που?ο γιος του άνεργος νεφροπαθής, μάλιστα το αμάξι του ο μόνος λόγος που το κρατάει ακόμα και δεν το έχει αποσύρει χρόνια τώρα είναι τα τον τρέχει στα νοσοκομεία 3 φορές την εβδομάδα.
Εκανε κάθε προσπάθεια μέχρι και την λήξη της παράτασης αρχές του 2017. Δεν τα κατάφερε, αυτομάτως τα τέλη έγιναν 500 ευρώ, διπλασιάστηκαν. Φυσικά και δεν μπορεί να τα πληρώσει μέχρι να πάρει την σύνταξη του. Για δες, ούτε να καταθέσει πινακίδες μπορεί με ανεξόφλητα τέλη!Η ασφάλεια του έληξε τον 5/2017, φυσικά και το όχημα το έχει παρκάρει και δεν το κυκλοφορεί, μιλάμε για τον πλέον νομοταγή πολίτη.
Τον 6ο του ήρθε πρόστιμο 250 ευρώ για ανασφάλιστο όχημα. Πρόστιμο που μαζί του θα πρέπει να ασφαλίσει και το όχημα. Ελα που για να ασφαλίσει το όχημα του ζητάνε πληρωμένα τέλη του 2017. Δηλαδή ο κύριος Τάκης, που η καθυστέρηση των χρημάτων που δικαιούται ως συνταξιούχος τον έφεραν σε αυτό το σημείο,το ίδιο το κράτος δηλαδή, πρέπει να βρει 500+250+250=1000 ευρώ για να ξεμπερδέψει με το πρόστιμο.
Προχθές ο κύριος Τάκης αναγκάστηκε και μετακίνησε το αυτοκίνητο του για πάει τον γιο του για αιμοκάθαρση, σαφώς και έκανε πάνω από 1 μέτρο με ανασφάλιστο όχημα.

Και σε ρωτώ..
Αυτός ο άνθρωπος είναι εγκληματίας ?
Μήπως πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς για συνανθρώπους μας που ΔΕΝ ξέρουμε την κατάσταση τους?
Αυτός ο άνθρωπος θέλει πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα ή στήριξη από το κράτος?
Αυτό το μέτρο που έκανε με ανασφάλιστο όχημα, πράγμα που τον καθιστά αυτομάτως εγκληματία για εσένα, εσύ δεν θα το έκανες?
(ρητορικές οι ερωτήσεις, φυσικά και δεν ζητώ απάντηση...)

Αν μου δείξεις ΕΝΑΝ υπέρμαχο της μη ασφάλισης εδώ μέσα ίσως μπω στον κόπο να σου απαντήσω...

περιμένω:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Σίγουρα Παναγιώτη? :flipout:

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σίγουρο σε μια κυβέρνηση καραγκιόζηδων Νίκο, πλάκα μου κάνεις; Αυτοί αλλάζουν απόψεις και θέσεις με την ταχύτητα του φωτός... :flipout:

Αυτό που λέω και πέσαν οι "εκπρόσωποι" του κράτους να με φάνε είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανασφάλιστα οχήματα όχι από γούστο, άλλα γιατί βρίσκονται σε ανάγκη. Η απάντηση σας "ας κόψουν τον λαιμό τους" δεν μας νοιάζει, εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει. Αυτά τα εισαγωγικά σε αναξιοπαθούντες, φτωχούς κ.τ.λ μου δείχνει ότι μάλλον κάποιοι ζούνε ακόμα χωρίς να έχουνε πάρει χαμπάρι ότι αυτά εισαγωγικά έχουν φύγει εδώ και καιρό από πολλούς συμπολίτες μας...και θλίβομαι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σίγουρο σε μια κυβέρνηση καραγκιόζηδων Νίκο, πλάκα μου κάνεις; Αυτοί αλλάζουν απόψεις και θέσεις με την ταχύτητα του φωτός... :flipout:

και εσύ κάθε φορά πιστεύεις ότι λένε και το μεταφέρεις για σίγουρο... :flipout:

περιμένω:

Τι ακριβώς περιμένεις?δεν καταλαβαίνω?δήλωσα κάπου ότι είμαι υπέρ του ότι ο κύριος Τάκης κυκλοφορεί ανασφάλιστος?για δείξτο μου...
ααα..αν δεν το βρείς, πες μου να το γράψω σε νέο ποστ μου για να μην φανεί ότι κάνεις λάθος ε?

Αυτό που λέω και πέσαν οι "εκπρόσωποι" του κράτους να με φάνε είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανασφάλιστα οχήματα όχι από γούστο, άλλα γιατί βρίσκονται ανάγκη. Η απάντηση σας "ας κόψουν τον λαιμό τους" δεν μας νοιάζει, εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει. Αυτά τα εισαγωγικά σε αναξιοπαθούντες, φτωχούς κ.τ.λ μου δείχνει ότι μάλλον κάποιοι ζούνε ακόμα χωρίς να έχουνε πάρει χαμπάρι ότι αυτά εισαγωγικά έχουν φύγει εδώ και καιρό από πολλούς συμπολίτες μας...και θλίβομαι...

θα σε παρακαλούσα να μη βγάζεις συμπεράσματα εκεί που δεν υπάρχει λόγος.
το ότι έχουν φύγει τα εισαγωγικά από λέξεις δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν σπεύδουν να μπούν στην κατηγορία αυτή με πονηρό σκοπό.
ο κύριος Τάκης που λες, είναι εν δυνάμει εγκληματίας.
Και αν δεν τον νοιάζει και νοιάζεται μόνο για πάρτη του (να στο πω χοντρά) δεν χρωστάει τίποτα ο άλλος που θα τρέχει ή θα χάσει τη ζωή του ή θα μείνει ανάπηρος χωρίς να τον πληρώσει κανείς.

η διαφορά του κ. Τάκη από τον κάθε χ πονηρό "αναξιοπαθούντα" είναι μόνο στην αρχική σκέψη.
Το αποτέλεσμα για τον τρίτο είναι το ίδιο.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

αδερφέ αυτό που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ είναι κάθε μήνα 60 νεκροί και 90 παράλυτοι.
ΚΑΘΕ μήνα
Χώρια οι 12.000 υπόλοιποι που τραυματίζονται κάθε χρόνο

Αυτά, συμβάινουν , δε ΘΑ συμβούν, ούτε ΑΝ συμβούν.

Ε, τώρα, για να μη χαλάσουμε εμείς τη βόλεψή μας, να πάμε να ξεκαθαρίσουμε τα χαρτιά και τα κιτάπια, να βρίσνοται άνθρωποι μέσα στη δυστυχία τους να πουλάνε και ότι έχουν και δεν έχουν για να μην πεθάνουν οι δικοί τους, δεν είναι σωστό δηλαδή... όπως και νατο δείς, και ότι ταλαιπωρία κι αν περνάνε όσοι τώρα ανακαλύπτουν λάθη
Εγω δεν αποδεχομαι αυτα τα νουμερα και πρεπει να μειωθουν αμεσα. Οδηγικη παιδεια, καλυτεροι δρομοι . Μεγαλυτερα προστιμα. Ή ψαχνουμε θεραπεια στο προβλημα ή απλα το αποδεχομαστε και το ριχνουμε στα "παυσιπονα".

Τι ακριβώς περιμένεις?δεν καταλαβαίνω?δήλωσα κάπου ότι είμαι υπέρ του ότι ο κύριος Τάκης κυκλοφορεί ανασφάλιστος?για δείξτο μου...
ααα..αν δεν το βρείς, πες μου να το γράψω σε νέο ποστ μου για να μην φανεί ότι κάνεις λάθος ε?

Ναι αλλά δικαιολογείς τον κυρ Τάκη που το κυκλοφορεί ανασφάλιστο λόγω ανάγκης. Και όταν αυτή η ανάγκη γίνει μοιραία για τον ανυποψίαστο τρίτο τι γίνεται;

Μήπως θα ήταν καλύτερο για τον κυρ Τάκη αλλά κυρίως για τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέξει κάποιος που δεν θα φταίει, να καλέσει ασθενοφόρο τελικά ο κυρ Τάκης;

Για πες, αν εγώ λόγω οικονομίας δεν αλλάξω τα φθαρμένα λάστιχα στο αυτοκίνητο και γλυστρήσω και κόψω 2-3 πεζούς ποιος θα είναι ο φταίχτης; Οι πεζοί; Το αυτό και με την αποζημίωση που δεν θα μπορέσει να δώσει ο κυρ Τάκης, αλλά δεν το σκέφτεται.

μας δουλεύεις?
Εσύ δεν είπες στην "ιστορία" ότι ο Τάκης δεν έχει να πληρώσει και έχει αφήσει το όχημα ανασφάλιστο?

Αν μετά τη παράταση που φαίνεται να δίνεται για τις 15 Ιουλίου εξακολουθούν και υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα ,ελπίζω να μη βρεθούν και πάλι δικαιολογίες για αναξιοπαθούντες και <αναξιοπαθούντες>

Ναι αλλά δικαιολογείς τον κυρ Τάκη που το κυκλοφορεί ανασφάλιστο λόγω ανάγκης. QUOTE]

Τον δικαιολογώ????????????????Δείξε μου σε παρακαλώ πολύ σε πιο σημείο του ποστ μου έστω υπονόησα ότι δικαιολογώ τον κύριο Τάκη. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα μόνο και μόνο για να επιβάλεις τις απόψεις σου.
Εγκληματίας δεν είναι ο κύριος Τάκης όμως, σε καμία περίπτωση. Και αυτό δεν το δήλωσα ΚΑΝ στο προηγούμενο μου ποστ, το δηλώνω τώρα...

Αν μετά τη παράταση που φαίνεται να δίνεται για τις 15 Ιουλίου εξακολουθούν και υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα ,ελπίζω να μη βρεθούν και πάλι δικαιολογίες για αναξιοπαθούντες και <αναξιοπαθούντες>
Τι θα αλλαξει μετα τις 15 Ιουλιου για αυτον που δεν ειχε να πληρωσει ασφαλεια πριν, αλλα ουτε και τωρα + το προστιμο; Θα καταθεσει πινακιδες;

Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Οχι βρε, ο κύριος Τάκης να βγει Συγγρού και να τα μαζέψει τα χρήματα, αλλιώς καμία δικαιολογία...συμφωνώ...

Status
Not open for further replies.