Καλώς το μωρό μου (Xindak XA 6200)

Με γειά Σπύρο!

Οι JJ Tesla έχουν γενικά μαλακό ήχο. Αυτό διαπίστωσα τουλάχιστον εγώ που άλλαξα τις JAN Philips στο X-Can με JJ Tesla και τα πράματα μαλάκωσαν και ισορρόπησαν. Θα σε συμβούλευα να μην τις αλλάξεις προς το παρόν.

Μαλακές οι JJ ? Δέ νομίζω....Μάλλον πρός τό σκληρό - ξηρό καί φτωχό σέ αρμονικές θά χαρακτήριζα τόν ηχο τους.

Μαλακές οι JJ ? Δέ νομίζω....Μάλλον πρός τό σκληρό - ξηρό καί φτωχό σέ αρμονικές θά χαρακτήριζα τόν ηχο τους.

συμφωνώ, αλλά κρατάω μια πισινή γιατί δεν έχω ακούσει τις άλλες που προτάθηκαν και φυσικά το συγκεκριμένο μηχανάκι.

Πάντως από valvo, Ei, Sovtek, 6Η23Π, 6Η23ΠΕΒ, Tesla, οι JJTesla ήταν οι μόνες που ήταν χαρακτηριστικά χειρότερες στον προ μου (Γερούκης Line).

Εγώ δεν ήμουν μέχρι τώρα της λάμπας, για διαφόρους λόγους. Από την εφηβεία μου, οπότε και αγόρασα με το πρώτο χαρτζηλίκι έναν αμερικανικό Scott και μετά για περίπου 25 χρόνια με μηχανάκια της meridian, musical fidelity, rotel, luxman, audiolab, cyrus πάντα την έψαχνα με τρανσίστορς, εκτός από την εποχή που ήμουν στις HΠΑ και δοκίμαζα (με την μέθοδο, πάρτε το και αν δεν σας αρέσει το επιστρέφετε εντός 30 ημερών) διαφόρους λαμπάτους μικρής ισχύος.

Από τις μέχρι στιγμής διαδικτυακές έρευνες το τελευταίο τετραήμερο, οι διεθνείς απόψεις για τις JJ είναι πολύ καλές και προς το παρόν λέω να μείνω εδώ. Αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό (και πανθομολογουμένως καλό)σε NOS (πχ. τίποτις SIEMENS των αρχών του 50 ) θα το τολμήσω. Αλλά αλλαγές για τις αλλαγές δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Για τον ενισχυτή, δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην παρεξηγηθώ. Άλλωστε τον αγόρασα κυρίως βάσει ενστίκτου, αφού στην αντιπροσωπεία πήγα για να δοκιμάσω τον 6950 για τον οποίο τα διεθνή (αλλά και της ημεδαπής) τεστ, βγάζουν ως εξαιρετικό. Ωστόσο, κλικ μου έκανε ο 6200, και 4 ημέρες τώρα που τον έχω σπίτι έχω ένα χαζό χαμόγελο χαιφιντελικής ευτυχίας. Είναι -IMHO- απίστευτα καλός, με κύριο προσόν την αέρινη παρουσία και την γρηγοράδα του, ενώ αστείρευτη μοιάζει η δύναμη του. Επίσης σε υπερβολικά μεγάλες εντάσεις εξακολουθεί να αποδίδει αβίαστα χωρίς κόπωση ή παραμορφώσεις ...

Last edited:
Δημοκηδή μεγειά το μωρό!

Από λάμπες έχε στο νου σου για το μέλλον και τις χρυσοπόδαρες (gold) Electroharmonix.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Φίλε Δημοκηδή καλορίζικο το μηχανάκι και καλές ακροάσεις!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο ενισχυτής έχει τηλεχειριστήριο και εξόδους pre-out.

Επίσης, μήπως έμαθες τιμή για τον 6950?

Καλη Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία σε όλους!

Καλορίζικος...

Και οι μεγάλοι μόνομπλοκ φαίνονται ενδιαφέροντες. Μήπως τους άκουσες ή έχει άλλος εμπειρία?

Καλορίζικος...

Και οι μεγάλοι μόνομπλοκ φαίνονται ενδιαφέροντες. Μήπως τους άκουσες ή έχει άλλος εμπειρία?

Τους έχει ένας φίλος.Απλά καταπληκτικοί..Εγώ έχω τους μικρούς..;)

Απαντώ σε ερωτήματα:

1. Ο ενισχυτής διαθέτει τηλεχειρισμό (το κοντρόλ είναι μασίφ μέταλλο, ζυγίζει κανένα κιλό, αξίζει να το δει κάποιος για να χαζέψει).

2. Δυστυχώς όχι pre -out . Eπίσης δυστυχώς όχι έξοδος ακουστικών και όχι είσοδος phono. Ένα άλλο δυστυχώς αφορά το άθλιο user's manual .

3. Οι μπόρνες των ηχείων είναι WBT.

4. Ο 6950 στοιχίζει 950 ευρώ μετρητοίς .

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές, καλή χρονιά με απόκτηση των μηχανημάτων που επιθυμείτε, αλλά κυρίως της μουσικής που αγαπάτε ή θα αγαπήσετε ... :ernaehrung004:

Last edited:
Επίσης αγαπητέ Mc Zab, οι μεγάλοι μονομπλόκ είναι εξαίσιοι . Τους άκουσα, έπεσε το σαγόνι μου, αλλά δεν με παίρνει σε τέτοια κατηγορία τιμής αυτόν τον καιρό ...

'Μικρογραφία' τους αποτελεί ηχητικά ο ολοκληρωμένος 6800 με απόδοση επίσης σε τάξη 'Α'. Τον άκουσα και μου άρεσε, μου θύμισε πολύ ταν ήχο του Musical Fidelity A1 (της τοστιέρας). Νομίζω ότι ο 6800 στοίχιζε 700 ευρώ.

Last edited:
Καλές ακροάσεις φίλε "Δημοκηδής".

Εγώ όπως γνωρίζεις έχω τα μεγάλα monoblocks XINDAK ΧΑ8800 ΜΝΕ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχω εντοπίσει ακόμα το παραμικρό ψεγάδι με τον ήχο τους. Λειτουργούν σε τάξη Α και η κατανάλωση ενέργειας είναι υψηλή (το μόνο αρνητικό στοιχείο). Σε κατάσταση ηρεμίας η κατανάλωση σε Watts είναι 280 με συνημίτονο φ =0,74 , που σημαίνει ότι η κατανάλωση είναι περίπου 378 VA. Ευτυχώς που η ΔΕΗ μας χρεώνει τις κιλοβατώρες, γιατί το ρολόι μετράει μόνο τις KWh.

Επίσης, κάποτε κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε σκοπό να απαγορεύσει την παραγωγή/εισαγωγή ενισχυτών με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (on idle) . Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Σε αντίθεση με τους ενισχυτές τάξης Α οι ενισχυτές τάξης ΑΒ και φυσικά της τάξης D καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια όταν το μηχάνημα δεν παίζει μουσική (on idle) και σαφέστατα σέβονται περισσότερο το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.

Η τάξη Α όμως έχει τους οπαδούς της και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Το ξερω ότι κάνω λάθος που σπαταλώ τεράστια ποσά ενέργειας σε μορφή θερμότητας. Τα μεγάλα μονομπλόκ της Xindak ανεβάζουν τη θερμοκρασία του χώρου αισθητά και ειδικά το καλοκαίρι. Ομως όλα αυτά έρχονται δεύτερα όταν έχουμε να κάνουμε με τρελούς audiophiles.

Γενικώς, με τα συγκεκριμένα monoblocks κατάφερα να οδηγήσω αξιοπρεπέστατα τα μεγάλα ηχεία Dynaudio Contour 3.3 με ονομαστική σύνθετη αντίσταση 4 Ω .

Τα XA8800 MNE δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα παραεισαγωγής XA8800 MN που προμηθεύουν παρανόμως ορισμένοι μέσω του internet. Τα μοντέλα MN προορίζονται μόνο για την τοπική αγορά της Κίνας και διαφέρουν και ως προς τα υλικά αλλά και ως προς τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά / προδιαγραφές ασφάλειας της Ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης τα αυθεντικά MNE μέσω Xindak φέρουν το CE mark και δεν περιλαμβάνουν υλικά που περιέχουν μόλυβδο. H ίδια η Xindak αναφέρει ότι κυκλοφορούν ακόμα και προϊοντα μαϊμού.
Εννοείται ότι μόνο τα αυθεντικά Xindak (με αυθεντικό serial no.) υποστηρίζoται από την Xindak. Σε επικοινωνία που είχα μαζί τους το πρώτο πράγμα που μου ζήτησαν ήταν τα serial numbers.

Last edited:
Εντυπωσιακόν πως τα ξίντακ γινόνται ολοξάφνου προιόντα με προϊ-διαγραφές.
Ειλικρινά εξεπλάγην...
Είναι δε τόσο δυνατόν brand name που απέκτησαν και παραεισαγωγές και χαρακτηριστικά λογοπαίγνια και αρτικόλεξα.... ποίοτητας ή βου διαλογής...
Μάλλον αυτοί που βαράνε... βρίσκουνε και βαράνε...
Και τα R&D και τα συναφή.... πάνε περίπατο με την μία...
Χωρίς παρεξήγα... μεσιέ ΙΚ.
Όλους μας αφορούν τα σχόλια...

Εντυπωσιακόν πως τα ξίντακ γινόνται ολοξάφνου προιόντα με προϊ-διαγραφές.
Ειλικρινά εξεπλάγην...
Είναι δε τόσο δυνατόν brand name που απέκτησαν και παραεισαγωγές και χαρακτηριστικά λογοπαίγνια και αρτικόλεξα.... ποίοτητας ή βου διαλογής...
Μάλλον αυτοί που βαράνε... βρίσκουνε και βαράνε...
Και τα R&D και τα συναφή.... πάνε περίπατο με την μία...
Χωρίς παρεξήγα... μεσιέ ΙΚ.
Όλους μας αφορούν τα σχόλια...

Η Xindak δεν επιτρέπει την παράνομη εξαγωγή στην Ευρώπη προϊόντων που προορίζονται μόνο για την Κινέζικη τοπική αγορά. Η ίδια η Xindak το αναφέρει στο επίσημο site της. Επίσης αναφέρει τρεις τουλάχιστον πηγές που εμφανίζονται στο internet να μεταπωλούν προϊόντα της χωρίς την έγκρισή της. Λογικό μου φαίνεται να μην παρέχει η Xindak την εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη σε αυτά τα προϊόντα που η ίδια δεν αναγνωρίζει.

Δεν σε ξέρω φίλε, σου λέει μετά η Xindak, όταν της στείλεις ένα e-mail για να αναφέρεις το πρόβλημα που αντιμετοπίζεις με το μηχάνημα που αγόρασες από το Internet στη μισή τιμή.

http://www.xindak.com/english/choice_brand.htm

Xindak is warning customers to be aware the offer on our products from the discount online website or any other unauthorized dealers. Goods from those companies are not purchased from Xindak. These units are dubious origin, which could be second-hand, older models, fake, defective, self-assemble in private,with improper voltage or could not meet the local safety requirements of your country.
Xindak products are sold through authorized distributors and dealers selected by Xindak only. They have been chosen for their professional products knowledge and service ability. Xindak provides a warranty on products sold only by our authorized distributors and dealers. In order to safeguard your warranty and assure the purchased product quality, please by our products from our authorized distributors and dealer only.
Please check the dealer authorization at our website or directly contact with us. In addition, please pay attention especially for the following website, which we confirmed IS NOT our authorized dealer at all:

xxxx xxxx xxxx

(The list is updating)

Πάντως και εμένα μου κάνουν 'κάπως' όλα αυτά τα καμώματα της εταιρείας. Νομίζω ότι εάν θέλει πραγματικά να κλείσει την 'κάνουλα' για όλα αυτά τα προιόντα που ενώ προορίζονται για την τοπική αγορά, τελικά κυκλοφορούν μέσω του WEB, είναι πολύ έυκολο να το κάνει, αντί να βάζει όλα αυτά τα προειδοποιητικά, κλπ.

Καλύτερα να αφοσοιωθεί στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα της πλήρων χαρακτηριστικών / μετρήσεων των προιόντων, την παραγωγή άρτιων εγχειριδίων, κλπ. (δηλ. στα σημεία που πράγματι χωλαίνει ) και να αφήσει την παραφιλολογία ....

Απάντηση: Re: Καλώς το μωρό μου (Xindak XA 6200)

Πάντως και εμένα μου κάνουν 'κάπως' όλα αυτά τα καμώματα της εταιρείας. Νομίζω ότι εάν θέλει πραγματικά να κλείσει την 'κάνουλα' για όλα αυτά τα προιόντα που ενώ προορίζονται για την τοπική αγορά, τελικά κυκλοφορούν μέσω του WEB, είναι πολύ έυκολο να το κάνει, αντί να βάζει όλα αυτά τα προειδοποιητικά, κλπ.

Καλύτερα να αφοσοιωθεί στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα της πλήρων χαρακτηριστικών / μετρήσεων των προιόντων, την παραγωγή άρτιων εγχειριδίων, κλπ. (δηλ. στα σημεία που πράγματι χωλαίνει ) και να αφήσει την παραφιλολογία ....

:2thumb22sup:

Εγω παντως πηρα τα τοπικα μονομπλοκ προιοντα, την κινεζικη βερσιον , XA8800MN, και ακομα δεν εχουν κλεισει τα μηχανηματα να παιζουν εδω και κανα μηνα...!!! ακομα δεν το πιστευω αυτο που ακουω... προκαλω δε τον καθενα να ερθει να ακουσει πως παιζουν...!!

Οσο για τα προειδοποιητικα, νομιζω ειναι τεχνασμα της εταιρειας για να κλεινει τα ματια των επισημων αντιπροσωπων οτι δεν τους αφαιρει την αποκλειστικοτητα...πολυ ευκολα μεσω του διαδικτυου βρισκεις τα παντα της εταιριας..και δεν ειναι μαιμου, πιστεψτε με!!! ελατε με τα αυτιά σας να ακουσετε τι παιζουν οι μαιμουδες!!! (οι δικές μου φωνάζουν συνέχεια "ταρζαν" !!! Αστειεύομαι...κλεινει η παρενθεση) ειμαι πεπεισμενος λιτ η ιδια η εταιρια προμηθεύει αυτούς τους εμπόρους..ασχετο αν αυτοι τα πουλάν μετά παγκοσμίως....στην τελική δεν με ενδιαφερει κιόλας!!! Ειμαι ευτυχισμενος με τα νεα αποκτηματα γιατι με σωσαν απο αρκετες χιλιαδες ευρω....