Καλωσορισμα νεων μαστορων

Απάντηση: Re: Καλωσορισμα νεων μαστορων

Αχαχαχαχαχαχ, ευχαριστώ!
Αν ήμουν στο πατρικό όλο τον χρόνο και μπορούσα να ασχολούμαι συχνά, μάλλον οι υπόλοιποι θα καταστρέφονταν από εμένα σε θέμα αγορών. Τώρα θα πάρω απλά τα πολύ βασικά.

χα χα και εδω καποιοι τα βασικα εχουν( που δεν εχουν επαγγελματιες ) και πολλες φορες επι 2 η παραπανω!!

Re: Οικιακό εργαστήριο

Καλημερίζω τους μάστορες αυτού τού φόρουμ, που το περιδιαβάζω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να συμμετέχω. Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους μερακλήδες κι επινοητικούς, και πιστεύω πως ο καθένας μας --ανεξέρτητα από ηλικία, επάγγελμα, και γνώσεις -- κάτι έχει να μάθει απ τούς άλλους. Και γι αυτό το σκοπό η συνεισφορά τών forums είναι αξιόλογη -- οι παλιές «συντεχνίες» σε μιά νέα μορφή, ίσως…
Ξέχασα να συστηθώ: Λέγομαι Βαγγέλης καί είμαι Σαμιώτης.
Εδώ και τρία χρόνια έστησα σιγά σιγά ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακής ξυλουργικής, ανακαινίζοντας το παλιό πλυσταριό τού σπιτιού μου. Λίγο στενός ο χώρος, αλλά όλα τα καλά χωράνε… Ό,τι βλέπετε τό ᾽χω σχεδιάσει και τό ´χω φτιάξει μόνος μου, με εργαλεία χειρός. Το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που πραγματικά χρειάζομαι είναι μιά πριονοκορδέλα -- που την έχω σχεδόν επιλέξει και σύντομα θα την πάρω, ελπίζω.
Επισυνἀπτω λίγες φωτογραφίες απ το «ντουλγκεράδικό» μου (το μαραγκούδικο, στην τοπική μας διάλεκτο) και πιστεύω πως θά χουμε κάμποσα να πούμε από δώ και μπρός.

Attachments

• WorkshopFullViewEM.jpg
    WorkshopFullViewEM.jpg
    173.8 KB · Views: 56
  • Bench Prospettiva Original.EM.jpg
    Bench Prospettiva Original.EM.jpg
    105.7 KB · Views: 56
  • _MG_3339.jpg
    _MG_3339.jpg
    192.7 KB · Views: 56
  • Prionodochos.Finished.3.jpg
    Prionodochos.Finished.3.jpg
    111.5 KB · Views: 56
  • _MG_3325.ΓŽβ€’ΓŽΕ“.jpg
    _MG_3325.ΓŽβ€’ΓŽΕ“.jpg
    94.9 KB · Views: 55
Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Καλώς όρισες.

Εγώ πάντως άνετα το έκανα "κρεβατοκάμαρα" μου, τον χώρο σου.

Πολύ traditional !

Καλώς όρισες.
Πολύ μ αρέσει ο νιπτήρας με τον κορμό απο κάτω και ο πάγκος σου.

πολύ όμορφος ο χώρος σου και τα εργαλεία σου διαλεχτά...
Απο που Σάμο; η Γυναίκα μου ειναι απο κει.

καλώς σάς βρήκα και πάλι…
(Προς κ. Κώσταν εκ Πατρών, κοινώς «παππούν»): Μπά!… Κι άν σας πω πως πρίν από τρισήμισυ χρόνια δεν ήξερα ούτε να κόψω ίσια με το πριόνι, θα με πιστέψετε; (Ό,τι δεν θέλει άνθρωπος δεν μαθαίνει και δεν κάνει…)
(Πρός Διαβολικόν): Μήν ακούς τον Πατρινό… εδώ δεν κάνουμε κόντρες αλλά ευγενή άμιλλα. Άμα σ αρέσει το δικό μου, θα κοιτάξεις νά το μάθεις και να βελτιωθείς, κι άν μ αρέσει το δικό σου κι ελόγου μου το ίδιο θα κάμω…

ΥΓ. Ἐπειδή αΌ”χω το χούι να½° γράφω πολυτονικό, πέστε μου αΌ„ν μπορεαΏ–τε να½° τα½Έ διαβάσετε στα½Άς α½€θόνες σας. ΕαΌ°δάλλως να½° τα½Έ κόψω… (Επειδή έχω τό χούι να γράφω πολυτονικό, πέστε μου άν μπορείτε να το διαβάσετε στις οθόνες σας. Ειδάλλως ναν το κόψω)

Last edited:

Εγώ βλέπω τις τεράστιες χελιδονοουρές στον κάτω μέρος του πάγκου οι οποίες με παραπέμπουν σε χρόνια επαγγελματία ή τουλάχιστον σε πολύ μερακλή κ γνώστη μάστορα.

Καλα αυτο εννοειτε, με τοσα εργαλεια εξιδικευμενα πως εχει παρελθον ο Βαγγελης. Ή μηπως πρεπει να λεμε και αυτον παππου Βαγγελη :idea:

Θα κανονίσω να έρθω το καλοκαίρι στην Σάμο διακοπές, για ταχύρρυθμα σεμινάρια.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

ΚαλαΏΆς σαΎΆς βραΏ†κα, καα½Ά πάλι…
(Προς κ. Κώστα ἐκ ΠατραΏΆν, κοιναΏΆς «παππού»): Μπα! Κι αΌ„ν σαΎΆς παΏΆ πα½Ός πρίν αΌ€πα½Έ τρισήμισυ χρόνια δα½²ν αΌ ξερα οα½”τε να½° κόψω αΌ´σια μα½² πριόνι θα½° μα½² πιστέψετε; (Ὅ,τι δα½²ν θέλει αΌ„νθρωπος δα½²ν μαθαίνει καα½Ά δα½²ν κάνει…)

Δεν σε καταλαβαινω αλλα ουτε σε πιστευω... :fahne90:

Βαγγέλη καλώς ήρθες!
Ο χώρος σου είναι εκπληκτικός, σαν να έχει βγει από παλιά βιβλία.

Καλή ήρθες Βαγγέλη με το φοβερό χώρο, αλλά σε παρακαλώ σταμάτα το πολυτονικό γιατί δεν το υποστηρίζουν οι γραμματοσειρές Κ δεν γίνεται να διαβαστούν όσα γράφεις!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποοο κατι εργαλεια! Εγω εβαλα στο ματι στα ραφια σου παντως αρκετα ποιοτικα οπως κατι σπανια router planes και μαλλον ενα ροκανι χουφτας της veritas. Αναμεσα τους βλεπω και τα σκαρπελα του Lidl που επιβεβαιωουν το VFM.

λέει Νεκ ότι πριν από 3.5 χρόνια δεν ήξερε να κόψει ίσια με το πριόνι.

Καλώς ήλθες Βαγγέλη καί καλιοστέριωτος πού λένε στό φόρουμ.
Από τίς εικόνες βλέπω άνθρωπο μέ καλαισθησία καί πάρα πολύ μεράκι
Ο καθένας κάτι πρόσεξε από τόν χώρο,όπως καί ο γραφών,ήθελα νά σε ρωτήσω η βάση δράπανου πού έχεις είναι αυτή τής poggi ,καί άν ναί έχει παρατηρήσει άν έχει κάποιο τζόγο αριστερά-δεξιά η όχι ?

Βαγγέλη :worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Αν γράφεις το κείμενο στο Word πρώτα έχω δει ότι δεν μεταφέρεται σωστά εδώ. Δοκίμασε εδώ απευθείας χρησιμοποιώντας όσα περισσότερα μπορείς να ευφρανθεί το μάτι μας.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Καλά, μή με πιστεύεις… :ernaehrung004:
Αλλά προσπάθησε να με καταλάβεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο, απευθείας εδώ έγραψα, αλλά φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται απ όλα τα συστήματα … οπότε κάνω την καρδιά μου πέτρα και συνεχίζω με μονοτονικό.

Δημήτρη, ναί, αυτή τής POGGI είναι… αλλά ο κ. Κουφόπουλος με κούφανε με την τιμή που έχει. Εγώ 40 ευρώ την πήρα πρίν ένα χρόνο από τοπικό μαγαζί (και, ως γνωστόν, τα επαρχιακά μαγαζιά «ξυρίζουν» β€¦). Και για ν απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν μού κάνει τζόγο.

Βουβό Πουλί… τα σκαρπέλα από το LIDL είναι λαϊκή απογευματινή και τά ´χω για τις βρωμοδουλειές. Γιά τις κατ εξοχήν λεπτουργικές εργασίες έχω παλιά σκαρπέλα, με έξοχο ατσάλι και κόψη που κρατάει πολύ (άν ακονιστούν σωστά και επιμελώς). Η παραδοσιακή ξυλουργική θέλει, πάνω απ´ όλα, υ-π-ο-μ-ο-ν-ή!