Καλωσορισμα νεων μαστορων

Re: Οικιακό εργαστήριο

Καλως ηρθες Βαγγελη.

Όλα ωραια,αλλα πιο πολύ μου αρεσε το σοβάτισμα της πετρας!!!

Εχω κανει και εγω ένα κομματι τοιχου στη Σεριφο,αλλα το δικο σου είναι ωραιοτερο!:SFGSFGSF:

Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Βαγγέλη καλώς ήρθες στην παρέα μας και καλή συνέχεια.
Το εργαστήριο είναι φοβερό, δεν ξέρω αν θα μου πήγαινε η καρδιά να κόψω έστω κι ένα καδρονάκι εκει μέσα.
Πιο πολύ έκθεση παραδοσιακών εργαλείων μου θυμίζει. Σαν κάποιος να κουβαλάει πίσω του μια πολύ καλή και μερακλήδικη κληρονομιά.
Γι' αυτό, όταν διαβάζω οτι πρίν τρισήμισυ χρόνια δεν μπορούσες να κόψεις ίσια ένα ξύλο, θα με συγχωρέσεις αλλά κι εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Τα εργαλεία αυτά είναι ιστορία, και μάλιστα πολύ όμορφη ιστορία. Ορισμένα εξ´ αυτών μάλιστα είναι και πολύ εξειδικευμένα.
Εκτός αν, εκτός από όψιμος μαραγκός, είσαι και συλλέκτης. :ernaehrung004:

Re: Οικιακό εργαστήριο

Καλημερίζω τους μάστορες αυτού τού φόρουμ, που το περιδιαβάζω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να συμμετέχω. Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους μερακλήδες κι επινοητικούς, και πιστεύω πως ο καθένας μας --ανεξέρτητα από ηλικία, επάγγελμα, και γνώσεις -- κάτι έχει να μάθει απ τούς άλλους. Και γι αυτό το σκοπό η συνεισφορά τών forums είναι αξιόλογη -- οι παλιές «συντεχνίες» σε μιά νέα μορφή, ίσως…
Ξέχασα να συστηθώ: Λέγομαι Βαγγέλης καί είμαι Σαμιώτης.
Εδώ και τρία χρόνια έστησα σιγά σιγά ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακής ξυλουργικής, ανακαινίζοντας το παλιό πλυσταριό τού σπιτιού μου. Λίγο στενός ο χώρος, αλλά όλα τα καλά χωράνε… Ό,τι βλέπετε τό αΎ½χω σχεδιάσει και τό ´χω φτιάξει μόνος μου, με εργαλεία χειρός. Το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που πραγματικά χρειάζομαι είναι μιά πριονοκορδέλα -- που την έχω σχεδόν επιλέξει και σύντομα θα την πάρω, ελπίζω.
ΕπισυναΌ€πτω λίγες φωτογραφίες απ το «ντουλγκεράδικό» μου (το μαραγκούδικο, στην τοπική μας διάλεκτο) και πιστεύω πως θά χουμε κάμποσα να πούμε από δώ και μπρός.

Βαγγελη καλως μας ηρθες!

Το εργαστηρι σου ειναι απο τα ομορφοτερα που εχω δει.
Απο Σαμο εχουμε ακομη δυο μελη ενα εκ των οποιων ο Σιφης απο το Πυαθγορειο.
Μπορει να γνωριζεστε κιολας!

Καλα ποσταρισματα!

Θα μεταφερω τα ποστ καλωσορισματος εδω για να διατηρηθει το νημα καθαρο!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/148441-Καλωσορισμα-νεων-μαστορων

Re: Απάντηση: Καλωσορισμα νεων μαστορων

Καλως ηρθες πατριδα!!εγω ειμαι απ την Χωρα εσυ;
Οπα, παιδιά, θα βρεθούμε κουμπάροι στο τέλος. Η πεθερά μου είναι από χώρα, πάνω από την συναντηση

Εγώ πάλι (λόγω ηλικίας) από την Σάμο ήξερα τον Πυθαγόρα κ τον βοήθησα στο Θεώρημα του.

Σε κάθε ορθογώνιο τρίγωνο το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών είναι ίσο με το τετράγωνο της υποτείνουσας (α² = β² + γ²), αν το θυμάμαι καλά.

Ευάγγελε, εξαιρετικός ο χώρος σου. Καλώς όρισες και καλές δημιουργίες.

Πολύ επιστημονικά το λές, μαστροΚώστα. Ο απλός λαός το λέει ως εξής:
Το τεσσαράγωνο τής παρακατιανής τεντώστρας είναι ίσο κι ολόϊσιο με τη σούμα τών τεσσαραγώνων τών δύο άλλων παϊδιών, πού στέκονται όρθια και χτυπιούνται κατακέφαλα. Έτσι τό διατύπωσε στα Σαμιώτικα ο παππούς μου ο Πυθαγὀρας, και μετά το πήρανε οι χαρτογιακάδες και τού δώκανε μιά βερνιτσιατούρα λογιοτατισμού:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωσορισμα νεων μαστορων

Πολύ επιστημονικά το λές, μαστροΚώστα. Ο απλός λαός το λέει ως εξής:
Το τεσσαράγωνο τής παρακατιανής τεντώστρας είναι ίσο κι ολόϊσιο με τη σούμα τών τεσσαραγώνων τών δύο άλλων παϊδιών, πού στέκονται όρθια και χτυπιούνται κατακέφαλα. Έτσι τό διατύπωσε στα Σαμιώτικα ο παππούς μου ο Πυθαγὀρας, και μετά το πήρανε οι χαρτογιακάδες και τού δώκανε μιά βερνιτσιατούρα λογιοτατισμού:a0210:

Α! Δικός μας είσαι κ εσύ.
Καλώς όρισες λοιπόν....................................!

Καλωσόρισες Ευάγγελε. Και να θέλω να πω κάτι το είπαν οι συμφορουμίτες μου/μας.
Να δούμε και παραδοσιακές ξυλοκατασκευές. :ciao:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα εργαλεία συλλεκτικά ή κληρονομικά;

Ευχαριστώ Παναγιώτη.
Τα εργαλεία τ αγόρασα ένα ένα απ το eBay, με πολλή αναμονή κι υπομονή (για λογικές τιμές) και πολύ περισσότερο διάβασμα (για το τί πραγματικά χρειάζομαι και τί δεν χρειάζομαι--κι ας είναι λαμπερό, ελκυστικό, ή «συλλεκτικό»). Μέχρι πρίν ενάμιση χρόνο περίπου έβρισκες τεφαρίκια σε προσιτές τιμές. Τώρα έχουν πέσει σαν τ᾽ αρπακτικά οι συλλέκτες, και κάπου κάπου μπορεί να βρεις κάποιο καλό κομμάτι ελευθέρας βοσκής που δεν το ᾽χουνε πάρει χαμπάρι. Στάθηκα τυχερός γιατί, σιγά σιγά, έκαμα φιλικές σχέσεις με πολλούς σοβαρούς πωλητές (στην Αγγλία, κυρίως συνταξιούχους επιπλοποιούς που κοιτάνε να αυξήσουνε τη σύνταξή τους με πωλήσεις εργαλείων που βρίσκουν μπιρ-παρά στα τοπικά γιουσουρούμ) κι αυτοί μου βρίσκουνε ιδιωτικά ό,τι χρειαστώ εκτιμώντας πως θα το δουλέψω και δεν θα το κλείσω πίσω από ένα τζάμι. Κάτι είναι κι αυτό… ό,τι πραγματικά αγαπάς, αργά ή γρήγορα έρχεται και σε βρίσκει μόνο του.

Βαγγέλη έχω την υποψία από τα γραφόμενά σου (ύφος, σύνταξη κλπ) πως θα περάσουμε όμορφα εδώ μέσα, χαίρομαι που έγινες μέλος.
:ernaehrung004:

Σωπα ρε αντωνη !!εμενα το σπιτι μου ειναι στην παναγια πανω απ το δημοτικο!

Καλώς ήρθες Βαγγέλη και καλώς σε βρήκαμε.
Το εργαστήρι σου αξιοζήλευτο.
Μονο να είσαι εγκρατής εδω μεσα και να μην παρασύρεσαι.
Η παρέα μαζί μας, βλάπτει την τσέπη σου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλως ορισες, Ευαγγελε. Πολυ ομορφος και μερακλιδικος ο χωρος σου!

tzoutzis & cbfdim: Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ.
tzoutzis: Μήν ανησυχείς φίλε. Δεν είμαι επιρρεπής γιατί ξέρω μέχρι πού φτάνει το πάπλωμά μου.

Βαγγέλη μόνο εμένα δε χαιρετησες.
(παράπονο) :-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θέλω στην επόμενη επίσκεψη μου στην Χιο να φτιάξω ένα χώρο με τα εργαλεία του παππού μου που είχε ως σαγματοποιος!
Μακάρι να μπορούσα να είχα το εργαστήριο του ακόμα και στην κατάσταση των φώτο σου!

Κυριάκο, συμπάθα με… είμαι και λιγάκι αφαιρεμένο πότε πότε.:bang::bang:
Οπότε, σε διπλο-τριπλο-χαιρετώ, από καρδιάς, για να μη κλαίς και μου παραπονιέσαι. :-)
Kαι μή χολιάς. Άμα το θέλεις πραγματικά, θα τα στολίσεις στο χώρο που τους πρέπει τα εργαλεία τού πάππου σου. (Μακάρι να μού ᾽στελνες φωτογραφίες τους, όταν και όποτε τις κάμεις)