Καλύτερη 40αρα

Καλύτερη για τι χρήση, σε ποια τιμή και σε τι συνθήκες φωτισμού ? Επιπλέον πόση απόσταση θέασης έχεις ? Ίσως τελικά η 40"-42" να είναι λίγες αν είσαι στα 2,5 μ ή περισσότερο... :guitarist:

Ψαχνω την απολυτη 40αρα για ενα σαλονι μικρο με αποσταση θεασης 2-2,5 μετρα :p. Απο τιμη μεχρι 1500! Για μεγαλυτερη απο 40 με τιποτα θα μου βγουν τα ματια. Ηδη εχω μια 40ρα τωρα και ειμαι στο οριο καποιες φορες με ενοχλει.

Λοιπον ποια λετε?

Panasonic G30 με 750 ευρώ, εφόσον την θέλεις κυρίως για τηλεοπτικό και ταινίες. Μπορείς, αν θέλεις, να κοιτάξεις και την 46". Η διαφορά στο μέγεθος δεν είναι τόσο μεγάλη. Πάρε και ένα εξωτερικό media player και ένα καλό ηχοσύστημα και είσαι έτοιμος. :a0210:

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...
Σοβαρά τώρα, η D7000 κάνει τα ίδια και με λιγότερα μπικικίνια.

Απάντηση: Re: Καλύτερη 40αρα

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...

Προς τι η ειρωνεία? και τι σημαίνει το εδώ? υπονοείς κάτι για το forum?

Ο καθένας μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει, είτε plasma ή LCD, όπως εσύ είσαι fan (και υπέρμαχος) των LCD, έτσι άλλοι είναι φαν (και υπέρμαχοι) των plasma.

Πριν λίγο καιρό είχες γράψει....

Ο τεράστιος αριθμός πωλήσεων των LCD σε σχέση με τις plasma δε μετράει διότι ο κόσμος είναι πρόβατα και αγοράζει ότι του σερβίρουν.

...αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει είναι το γιατί, όσοι ασχολούνται με την εικόνα και γνωρίζουν κάποια πράγματα σχετικά με αυτή, δείχνουν μια προτίμηση στις plasma...λες να τα 'παίρνουν' όλοι από εταιρείες κατασκευής plasma?

Kαι ναι το 80% του κόσμου (μην πω παραπάνω) που πάει στα καταστήματα αγοράζει ότι του λέει ο πωλητής και ότι γυαλίζει περισσότερο, αγνοώντας και τα πλέον βασικά, αυτή είναι η πραγματικότητα...και στην τελική καλά κάνει, έχει περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα για να 'σκάσει' από την αγορά μιας τηλεόρασης.

Και επειδή έχεις λίγο καιρό στο forum (δεν ξέρω αν διάβαζες και πριν γραφτείς) θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι σχετικά με τον Yperion, αυτή τη στιγμή που γράφουμε δεν υπάρχει τόσο φανατικός fan των LCD σε όλο το forum, όσο ήταν ο Yperion πριν από μερικά χρόνια!!!!!!

Σοβαρά τώρα, η D7000 κάνει τα ίδια και με λιγότερα μπικικίνια.

Σοβαρά τώρα και επί του θέματος , σωστά το λες.

Φιλικά :grinning-smiley-043

Νομίζω πως έχεις σκοπό να χαλάσεις πολλά λεφτά για μια μικρή σχετικά τηλεόραση ενώ δεν πρέπει. Για 2D 40"-42", τα 800-900 ευρώ είναι υπεραρκετό ποσό. Εν πάση περιπτώσει, η Panasonic G30 που σου έχω προτείνει πιο πάνω έχει καλύτερη εικόνα και από τις δύο.

Κρίμα τόσα χρήματα για 40 ίντσες.
Ότι πλεονεκτήματα και να έχει η εικόνα της "καλής" τηλεόρασης 40'', ΔΕΝ θα τα δεις πραγματικά, σε απόσταση κοντά στα 2 μέτρα και πάνω.
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις περισσότερο ΤΙ είναι αυτό που σε ενοχλεί, π.χ. χρειάζεσαι κάποια διόρθωση αν φοράς γυαλιά (ελπίζω να μην παρεξηγήσεις αυτό που γράφω, πολλοί φίλοι μου πείθουν το εαυτό τους πως δεν χρειάζονται γυαλιά, ενώ έχουν ενοχλήσεις στην όραση).

Επίσης υπάρχει περίπτωση να σε ενοχλεί η υπερβολική φωτεινότητα που έχουν πολλές LCD-LED τηλεοράσεις, ψάξτο, είναι κρίμα να στερηθείς την ευχαρίστηση μιας μεγαλύτερης οθόνης, ειδικά όταν παρακολουθείς HD ταινία ή αθλητικό γεγονός ψηφιακής, είναι μέρα με τη νύχτα οι περισσότερες ίντσες...

Προτείνω κι εγώ G30. Και αν δε θες plasma, που όπως φαίνεται δε θες, Samsung D7000. Τα υπόλοιπα που θα σου μείνουν σε λογαριασμούς του σπιτιού.

Re: Απάντηση: Καλύτερη 40αρα

Κρίμα τόσα χρήματα για 40 ίντσες.
Ότι πλεονεκτήματα και να έχει η εικόνα της "καλής" τηλεόρασης 40'', ΔΕΝ θα τα δεις πραγματικά, σε απόσταση κοντά στα 2 μέτρα και πάνω.
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις περισσότερο ΤΙ είναι αυτό που σε ενοχλεί, π.χ. χρειάζεσαι κάποια διόρθωση αν φοράς γυαλιά (ελπίζω να μην παρεξηγήσεις αυτό που γράφω, πολλοί φίλοι μου πείθουν το εαυτό τους πως δεν χρειάζονται γυαλιά, ενώ έχουν ενοχλήσεις στην όραση).

Επίσης υπάρχει περίπτωση να σε ενοχλεί η υπερβολική φωτεινότητα που έχουν πολλές LCD-LED τηλεοράσεις, ψάξτο, είναι κρίμα να στερηθείς την ευχαρίστηση μιας μεγαλύτερης οθόνης, ειδικά όταν παρακολουθείς HD ταινία ή αθλητικό γεγονός ψηφιακής, είναι μέρα με τη νύχτα οι περισσότερες ίντσες...

Καλά φίλε παραλίγο να πέσω απ'τη καρέκλα μου!
Δηλαδή επειδή του φαίνεται μεγάλη η 40άρα σημάινει πως έχει προβήματα όρασης? Εκτός κι αν εννοείς πρεσβυωπία. Που για τόσο μεγάλο δεν τον κόβω το φίλο. Δηλαδή αν σου'λεγε πως δε μπορεί μικρότερη από 50άρα στα 2 μέτρα, θα είχε καλή όραση?:worshippy:

Ελπίζω να μη το παρεξηγήσεις, να κάνω και μια πλάκα που και που!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερη 40αρα

Καλά φίλε παραλίγο να πέσω απ'τη καρέκλα μου!
Δηλαδή επειδή του φαίνεται μεγάλη η 40άρα σημάινει πως έχει προβήματα όρασης? Εκτός κι αν εννοείς πρεσβυωπία. Που για τόσο μεγάλο δεν τον κόβω το φίλο. Δηλαδή αν σου'λεγε πως δε μπορεί μικρότερη από 50άρα στα 2 μέτρα, θα είχε καλή όραση?:worshippy:

Ελπίζω να μη το παρεξηγήσεις, να κάνω και μια πλάκα που και που!

Πιστεύω πως όλοι εδώ γράφουμε με καλές προθέσεις.
Ο καθένας δίνει τα ωραία του λεφτά για να αγοράσει στο τέλος αυτό που νομίζει καλύτερο. Εγώ γράφω, σύμφωνα με όσα έχω μάθει μετά από πολύ καιρό που ασχολούμαι, πως είναι προς το συμφέρον του αγοραστή να βρει τη χρυσή τομή μεγέθους/κόστους/χαρακτηριστικών.
Οι 40 ίντσες είναι το ελάχιστο, προφανώς ΔΕΝ είναι η χρυσή τομή...
Δεν σε παρεξηγώ, μπορεί σε κάποιον ακόμη και να φαίνεται αστείο, ο λόγος όμως είναι πως δεν το έχει ψάξει αρκετά.
Το "μου φαίνεται" καταρρίπτει κάθε άλλο επιχείρημα, αν μάλιστα υπολογίσουμε σε πόσους "φαινόταν" μικρή και λάθος αγορά η 40άρα τηλεόραση μετά από λίγο καιρό...
Ο καθένας ενδιαφερόμενος διαλέγει ό,τι θέλει, κι ο καθένας από μας τον συμβουλεύει όσο μπορεί καλύτερα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερη 40αρα

Πιστεύω πως όλοι εδώ γράφουμε με καλές προθέσεις.
Ο καθένας δίνει τα ωραία του λεφτά για να αγοράσει στο τέλος αυτό που νομίζει καλύτερο. Εγώ γράφω, σύμφωνα με όσα έχω μάθει μετά από πολύ καιρό που ασχολούμαι, πως είναι προς το συμφέρον του αγοραστή να βρει τη χρυσή τομή μεγέθους/κόστους/χαρακτηριστικών.
Οι 40 ίντσες είναι το ελάχιστο, προφανώς ΔΕΝ είναι η χρυσή τομή...
Δεν σε παρεξηγώ, μπορεί σε κάποιον ακόμη και να φαίνεται αστείο, ο λόγος όμως είναι πως δεν το έχει ψάξει αρκετά.
Το "μου φαίνεται" καταρρίπτει κάθε άλλο επιχείρημα, αν μάλιστα υπολογίσουμε σε πόσους "φαινόταν" μικρή και λάθος αγορά η 40άρα τηλεόραση μετά από λίγο καιρό...
Ο καθένας ενδιαφερόμενος διαλέγει ό,τι θέλει, κι ο καθένας από μας τον συμβουλεύει όσο μπορεί καλύτερα...

Με το καιρό φαίνεται μικρή κυρίως σ'αυτούς που βλέπουν ταινιές πιστέυω. Σε τηλεοπτικό και ειδικά όταν το κανάλι εκπέμπει σε 4:3 είναι νορμάλ το μέγεθος.
Ο φίλος μας πάντως ακόμη δε μας είπε για ποια χρήση τη προορίζει οπότε τί προτάσεις να κάνουμε?

Απάντηση: Re: Καλύτερη 40αρα

Ψαχνω την απολυτη 40αρα για ενα σαλονι μικρο με αποσταση θεασης 2-2,5 μετρα :p. Απο τιμη μεχρι 1500! Για μεγαλυτερη απο 40 με τιποτα θα μου βγουν τα ματια. Ηδη εχω μια 40ρα τωρα και ειμαι στο οριο καποιες φορες με ενοχλει.

Λοιπον ποια λετε?

Η απόλυτη 40αρα για μένα είναι η Βάνα Μπάρμπα.

Πέρα απο την πλάκα και εγω συμφωνω για G30 αλλα στο μπάτζετ που είσαι για ριξε μια ματια σε αυτές:

Panasonic TX-P42VT30E 42" απο 1419
Panasonic TX-P42GT30 42" απο 989
Panasonic TX-P42ST30 42" απο 788
Sony KDL-40HX800 40" απο 899
τιμες skroutz.
Αν και με την διασταση θα διαφωνίσω μιας και εγω με αποσταση 2,7-2,8 μέτρα πηρα να παραγγήλω πριν 3 μέρες την LG60pz250 αλλα μου είπαν σε τρια γνωστα ιντερνετομαγαζα ότι εξαντλήθηκε (που να πήγε η κρίση αραγε;) και νεα παραλαβη απο 5 Σεπτεμβριου.
Αλλά περι ορέξεως και αποστάσεως καθείς με το γούστο του.

Re: Απάντηση: Re: Καλύτερη 40αρα

Η απόλυτη 40αρα για μένα είναι η Βάνα Μπάρμπα

για ανεβα μερικες ιντσες ακομα. 48αρα ειναι η τυπισα. μια κατηγορια μονη της..... :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Καλύτερη 40αρα

Και επειδή έχεις λίγο καιρό στο forum (δεν ξέρω αν διάβαζες και πριν γραφτείς) θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι σχετικά με τον Yperion, αυτή τη στιγμή που γράφουμε δεν υπάρχει τόσο φανατικός fan των LCD σε όλο το forum, όσο ήταν ο Yperion πριν από μερικά χρόνια!!!!!!

Ο yperion του χθες, είναι ο petasis του σήμερα. :grandpa:

Φιλικά πάντα, χιούμορ κάνουμε και sorry για το :offtopic:.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερη 40αρα

Ο yperion του χθες, είναι ο petasis του σήμερα. :grandpa:

Ακόμα και ο Γιώργης του σήμερα ωχριά απέναντι στον Γιάννη του χθες.

Παρεξηγημένο μου τον έχεται τον Γιώργη... άνετα ζει με burn in σε plasma, ενώ αν είχε LCD με clouding θα την είχε εκπαραθυρώσει.

Απλά , plasma πήρε αυτή της προσφοράς, επειδή μάζευε τα λεφτά για την Philips :flipout::flipout::flipout::flipout:

Φιλικά πάντα, χιούμορ κάνουμε και sorry για το :offtopic:.

Πάντα.....χρειάζεται και που.....:a0210::a0210::a0210: