Καλύτερη εικόνα στις 50".

Φίλε Dis83 ποιά τηλεόραση έχεις μέχρι τώρα;

Είχα μια LED LG 42" 2-3 χρόνων άγνωστων λοιπών στοιχείων την οποία λόγω μετακόμισης παραχώρησα σε συγγενικό πρόσωπο και προς το παρόν "στραβώνομαι" σε μια F&U 26" !!! που απλώς υπήρχε και βόλευε να κουβαλήσω ως προσωρινή λύση στο καινούριο σπίτι.

Εχω εμπειρία και από plasma πάντως γιατί γι αυτό μάλλον ρωτάς και είναι γεγονός ότι θα χάσει πάρα πολύ στο δικό μου χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό που δεν σου προτείνω με τίποτα είναι να ξεπέσεις σε κανένα μικρομεσαίο μοντέλο led (πχ. samsung f6500), διότι τότε θα έχεις μια all around τηλεόραση που θα είναι μέτρια σε όλα και πραγματικά καλή σε τίποτα.
Θελετε και τα λετε αυτα τα πραγματα?
ΞΕΠΕΣΜΟΣ για την F6500?

Γελανε.....:flipout:

Εχω εμπειρία και από plasma πάντως γιατί γι αυτό μάλλον ρωτάς και είναι γεγονός ότι θα χάσει πάρα πολύ στο δικό μου χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γι'αυτό η πρώτη ερώτηση ήταν για τον χώρο σου. Ευτυχώς που έχεις εμπειρία και αποφεύγεις τις κακοτοπιές.

Γι'αυτό η πρώτη ερώτηση ήταν για τον χώρο σου. Ευτυχώς που έχεις εμπειρία και αποφεύγεις τις κακοτοπιές.

Εμπειρία μπορεί να έχω, αλλά από παλιότερες LED και Plasma γι αυτό και ζητάω γνώμη για τα τρέχοντα μοντέλα.

Αν οι LED του 2013 των 900+ στις 50" έχουν ικανοποιητική εικόνα, μου φτάνει.

Δεν πρόκειται να παίζω ταινίες αναφοράς. Digea θα βλέπω, σειρές και κανά CHL.

Καλή ανάλυση και ομαλή κίνηση ψάχνω. Τα βασικά. Οπως προείπα ο τίτλος μου είναι λάθος. Καλύτερη εικόνα έναντι των λοιπών "καινοτομιών" ήθελα, όχι την top εικόνα στις 50", αλλά από αυτά που μου λέτε και από αυτά που βλέπω θα καταλήξω και με smart και με 3D.

Μέχρι στιγμής η 50ET60 δείχνει να με καλύπτει. Από μια βόλτα σε αρκετά θέματα μου φάνηκε οτι προτείνεται πιο συχνά από άλλες και με θετικά σχόλια. Καλή γνώμη μου έχουν πει και δυο γνωστοί που την έχουν. Θα περιμένω να βρω χρόνο ώστε να τη δώ από κοντά για να σχηματίσω σωστή άποψη.

Αυτός ήταν ο σκοπός της ερώτησης μου. Μιά 50" των 1000 ευρώ θα είναι πάνω απ τα μέχρι τώρα στάνταρτ σου και αν είσαι τυχερός, μπορεί να πέσεις και σε καμιά προσφορά και να πάρεις και κάτι καλύτερο πχ F6500

Μέχρι στιγμής η 50ET60 δείχνει να με καλύπτει. Από μια βόλτα σε αρκετά θέματα μου φάνηκε οτι προτείνεται πιο συχνά από άλλες και με θετικά σχόλια. Καλή γνώμη μου έχουν πει και δυο γνωστοί που την έχουν. Θα περιμένω να βρω χρόνο ώστε να τη δώ από κοντά για να σχηματίσω σωστή άποψη.

Αφού μπορείς να πας και μια επίσκεψη να την δεις πριν την αγοράσεις , αυτό είναι το καλύτερο.

Όσο διαβάζω όλο και δημιουργούνται νέες απορίες.

Υπάρχει θέμα με τις Plasma λόγω αντανακλάσεων όταν τοποθετούνται σε "TV cabinet" όπως διάβασα σε ένα ξένο site ? Γιατί σε μια τέτοια κλειστή περιμετρικά βάση θα μπει τύπου ΙΚΕΑ.

To "color wash program" όπως το διάβασα να περιγράφεται κάπου και το "pixel orbiter mode" κάνουν δουλειά όντως ή υπάρχουν μόνο για ψυχολογικούς λόγους ?

Το burn in δηλαδή δεν αποτελεί πλέον σοβάρό μεινέκτημα για τις Plasma ? Διαβάζω να περιγράφεται ως κάτι πολύ δύσκολο και σπάνιο πλέον.

Η LG 50PN6500 που πρότεινε ένα φίλος προηγουμένως φαίνεται αρκετά τίμια για τα πολύ λίγα λεφτά της και είναι free of 3D και smart. Μια LED ίδιων διαστάσεων θέλει σχεδόν τα διπλά λεφτά, ασχέτως αν μου προσφέρει 3D και smart που δεν τα χρειάζομαι. Εϊναι ένα θέμα αυτό. Δεν είναι μικρή η διαφορά. Και από ποιότητα εικόνας αν ελέγξεις τις αντανακλάσεις ίσως η 50PN6500 είναι καλύτερη από την 50ET60. Όχι ? Θεωρητικά μιλάω, δεν έχω δει ακόμα για να συγκρίνω. Όποιος έχει προσωπική άποψη, παρακαλώ.

Στην τιμή της και για την χρήση που ζητάς... εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην LG.
Έχω την LG 50PA5500 και από ότι βλέπω είναι πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά... η 50PN6500 πρέπει να είναι και καλύτερη μάλιστα.

Το σχόλιο που έχω να κάνω είναι πως πρόκειται για απολύτως τίμιες Plasma για τα χρήματα που ζητάνε και μέχρι σήμερα δεν έχω μετανοιώσει την αγορά της... ούτε έχω ζηλέψει άλλη τηλεόραση (ειδικά όταν μου λένε την τιμή της :2thumb22sup:)...

Ρε dis83 πραγματικά μπερδεύεσαι και σε μπερδεύουν. Κάνεις κύκλους γύρω από την ουρά σου. Λες στον τίτλο ότι θέλεις τηλεόραση με την καλύτερη εικόνα στις 50'. Μετά εξηγείς ότι θα βλέπεις κατά 80% βραδυνές ώρες, και κυρίως αθλητικά και προγράμματα με κίνηση και επίσης ότι δεν σε ενδιαφέρει το smart. Μετά θέτεις και ως όριο το χιλιάρικο. Όλα αυτά που ζητάς φωτογραφίζουν πλάσμα και δη την st60 και σε απομακρύνουν από led και ειδικότερα all around "σούπες", όπως η f6500 που σου προτείνουνε. Ακούς δεξιά και αριστερά διάφορα, ότι πρέπει να βλέπεις τηλεόραση σε .... σπηλιά, σε απόλυτο σκοτάδι, για να πάρεις πλάσμα, ότι η αγορά led είναι λύτρωση γιατί έτσι μπορούν απαλλαγμένα από το άγχος τα παιδιά να βλέπουν disney channel κλπ. Το κορυφαίο βεβαίως είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να σε υποψιάσουν λέγοντάς σου να μην ψωνίσεις με βάση την μόδα και το ρεύμα, και η απάντηση που λαμβάνουν από κάποιους άλλους είναι ότι ασφαλώς και πρέπει να ληφθεί υπόψιν η κατανάλωση σε ..... ηλεκτρικό ρεύμα!!!!! Αναφορικά με την πλάσμα της lg, όντως είναι μια τίμια πρόταση για τα λεφτά της αλλά αντιβαίνει στον τίτλο του thread "καλύτερη εικόνα στις 50".

Αντί της 50PN6500 προτείνω την Samsung PS51F5000. Aπαλαγμένη και αυτή από smart & 3D, με καλύτερο μαύρο, (η LG έχει μείνει λίγο πίσω στο θέμα), ένα υποτυπώδες φίλτρο για το φως, πιστεύω πως είναι μια χαρά ακόμα και για σχετικά φωτεινό χώρο αν κρίνω απ'τον περυσινό προκάτοχό της. Καλά δεν είναι επιπέδου LED σε αυτόν τον τομέα αλλά με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς πιστεύω βλέπεις άνετα και την ημέρα.

Ένα άλλο + της samsung είναι η υποστήριξη 24p σε 4:4 mode (96 hz). H LG υποστηρίζει 24p 3:3 (72 hz) και πιθανόν να βλέπεις flickering στις ταινίες. Εγώ πχ στην δικιά μου TV (panasonic ut30) βλέπω flickering στο desktop του pc (60 hz), ενώ εξαφανίζετε όταν παίζω ταινία (96 hz).

O κίνδυνος του ir/burn in στις plasma υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχαν και τα συστήματα καταπολέμησής του, αλλά δεν είναι κάτι το φοβερό ή εύκολο να γίνει (το burn in τουλάχιστον).

Last edited:
Υπάρχει θέμα με τις Plasma λόγω αντανακλάσεων όταν τοποθετούνται σε "TV cabinet" όπως διάβασα σε ένα ξένο site ? Γιατί σε μια τέτοια κλειστή περιμετρικά βάση θα μπει τύπου ΙΚΕΑ.

Αν είναι πολύ κλειστή η βάση και δεν έχει περιμετρικά τουλάχιστον 4-5 cm θα έχεις πρόβλημα από την θερμότητα που βγάζουν οι πλάσμα (ειδικά το καλοκαίρι). Αλλιώς δεν παίζει ρόλο.

Στην περίπτωση που μπορείς ελέγξεις τις ανακλάσεις δες και την F5000 που αναφέρουν μέλη με προσφορά στο avclub όπως ο host.

Μετά από 3000 ώρες λειτουργίας, δεύτερο πάνελ(αντικατάσταση μετά από έντονο dse), έχω διαπιστώσει ότι το μαύρο σε απόλυτο σκοτάδι, έχει γίνει πιο <φωτεινό> σε σχέση με τις πρώτες εκατοντάδες ώρες.
Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό?
Στην αρχή το πάνελ άρχισε από τις πλευρές να χάνει το μαύρο μεχρι που απλώθηκε σε όλο το κάδρο.
Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Plasma-ST50-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page78

Ωχ άρχισαν τα όργανα.

Ως κάτοχος της et60 την προτείνω ανεπιφύλακτα στα λεφτα της.

+1 απο μένα η 50et60 είναι απο τα καλύτερα value for maney με εικόνα (για τα δικά μου γούστα) πολύ ανώτερη απο την st60.

Αντί της 50PN6500 προτείνω την Samsung PS51F5000. Aπαλαγμένη και αυτή από smart & 3D, με καλύτερο μαύρο, (η LG έχει μείνει λίγο πίσω στο θέμα), ένα υποτυπώδες φίλτρο για το φως, πιστεύω πως είναι μια χαρά ακόμα και για σχετικά φωτεινό χώρο αν κρίνω απ'τον περυσινό προκάτοχό της. Καλά δεν είναι επιπέδου LED σε αυτόν τον τομέα αλλά με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς πιστεύω βλέπεις άνετα και την ημέρα.

Ένα άλλο + της samsung είναι η υποστήριξη 24p σε 4:4 mode (96 hz). H LG υποστηρίζει 24p 3:3 (72 hz) και πιθανόν να βλέπεις flickering στις ταινίες. Εγώ πχ στην δικιά μου TV (panasonic ut30) βλέπω flickering στο desktop του pc (60 hz), ενώ εξαφανίζετε όταν παίζω ταινία (96 hz).

O κίνδυνος του ir/burn in στις plasma υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχαν και τα συστήματα καταπολέμησής του, αλλά δεν είναι κάτι το φοβερό ή εύκολο να γίνει (το burn in τουλάχιστον).

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Ευχαριστώ.

Ως κάτοχος της et60 την προτείνω ανεπιφύλακτα στα λεφτα της.

+1 απο μένα η 50et60 είναι απο τα καλύτερα value for maney με εικόνα (για τα δικά μου γούστα) πολύ ανώτερη απο την st60.
Μπορεί να έχετε δίκιο, δεν ξέρω. Ως προς το value for money εννοώ. Κι εγώ έχω σχηματίσει την άποψη ότι είναι από τις πιο αξιόλογες LED χωρίς όπως είπα να την έχω δει ακόμα. Αλλά μιλάμε για +400€ στην τιμή των 2 τελευταίων προταθέντων plasma. Να δώσω τα διπλά περίπου λεφτά για 3D και smart που δε χρειάζομαι δεν μου φαίνεται λογικό.

Αν είναι πολύ κλειστή η βάση και δεν έχει περιμετρικά τουλάχιστον 4-5 cm θα έχεις πρόβλημα από την θερμότητα που βγάζουν οι πλάσμα (ειδικά το καλοκαίρι). Αλλιώς δεν παίζει ρόλο.

Στην περίπτωση που μπορείς ελέγξεις τις ανακλάσεις δες και την F5000 που αναφέρουν μέλη με προσφορά στο avclub όπως ο host.

Μια 50" θα έχει περίπου 10cm περιθώριο από κάθε πλευρά. Οπότε θα είναι εντάξει υποθέτω. Ευχαριστώ.

Η 50PN6500 και η F5000 σε ποιά συχνότητα δουλεύουν ?

Μια 50" θα έχει περίπου 10cm περιθώριο από κάθε πλευρά. Οπότε θα είναι εντάξει υποθέτω. Ευχαριστώ.

Η 50PN6500 και η F5000 σε ποιά συχνότητα δουλεύουν ?

Ναι είναι αρκετό , ευτυχώς οι δύο πλάσμα που αναφέρεις δεν έχουν και ανεμιστηράκια γιατί με το κουβούκλιο θα ενισχυόταν ο ενοχλητικός ήχος.

Θα μου πεις το 2013 υπάρχουν ακόμη τηλεοράσεις με ανεμιστηράκια? Τραγικό βέβαια αλλά υπάρχουν.