Καμαρώστε τη φοιτητική κοινότητα!!!

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Ντρέπομαι που είμαι φοιτητής της γεωπονικής!
Έτυχε να βρεθώ σε καταμέτρηση ψήφων από φοιτητικές εκλογές στο πρώτο έτος, αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί!

Το βίντεο τραβήχτηκε από μέλος της πασπ γεωπονικής, προφανώς με άλλους στόχους. Εγώ το δείχνω για να δώσω ένα δείγμα της αυριανής επιστημονικής κοινότητας!
Μιλάμε για υψηλότατο πολιτιστικό επίπεδο, με έμφαση στο διάλογο, κλπ.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι πιθανώς τα "κεφάλια" των παρατάξεων θα είναι οι αυριανοί πολιτικοί που θα μας κυβερνάνε...

Αυτό μας αξίζει. Περαστικά μας...

Υ.Γ. Δίνω το παράδειγμα από τη σχολή μου, αλλά αν "σκαλίσετε" λίγο το Youtube, θα βρείτε πολλά τέτοια "όμορφα" από ΑΕΙ και ΤΕΙ σ' όλη την Ελλάδα.

βαριέμαι να το δω ολόκληρο τα έχω δει 100 φορές

πάντως η ΔΑΠ τουλάχιστον έχει συνθηματάρα φέτος

και α και ου
και α και ου
και μπαχαλα παντού
και α και ου
και δαπ ν δ φ κ

μα είναι ποτέ δυνατόν;

βαριέμαι να το δω ολόκληρο τα έχω δει 100 φορές

πάντως η ΔΑΠ τουλάχιστον έχει συνθηματάρα φέτος

και α και ου
και α και ου
και μπαχαλα παντού
και α και ου
και δαπ ν δ φ κ

μα είναι ποτέ δυνατόν;

.....:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
Τι να πεί τώρα κανείς, τα λόγια είναι περιττά:furious3:

Πριν από 3 ή 4 χρόνια δεν θυμάμαι από το Γεωπονικό της Αθήνας είχαν "βρει" αριστεριστές 2 έγγραφα επίσημα από την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ αντίστοιχα πως να νοθεύσουν τις εκλογές και άρχισαν να τα μοιράζουν σαν προκυρίξεις. Η ΔΑΠ ήταν έτη φωτός μπροστά με αναλυτικές οδηγίες για το πως να ακυρώσεις, να αλλάξεις ψηφοδέλτια κλπ. Η κακομοίρα η ΠΑΣΠ προσπαθούσε, έδινε κάποιες γραμμές αλλά άφηνε "προσωπική ελευθερία" στα μέλη της για το πως να "κλέψουν".
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, αλλά...

Δεν θα έλεγα ότι δείχνει το μέλλον της αυριανής επιστημονικής κοινότητας αλλά όπως σωστά ετέθη, περισσότερο το μέλλον της πολιτικής κοινότητας. Αλλά από αυτήν, ούτως ή άλλως έχουμε δείγματα διαλόγου και πολιτισμού και μάλιστα εντός κοινοβουλίου.
Αξέχαστες μάχες με καρέκλες, τον διαβόητο Καλογιάννη να αρπάζει την κάλπη και να φεύγει (εξ ου και το Καλπογιάννης που του κόλλησαν)...
Γιατί ζητάτε περισσότερα από τους 20άρηδες φοιτητές σε σχέση με τους 300 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ 40-50-60-70-80άρηδες στους οποίους έχει ανατεθεί το βαρύ έργο της σωτηρίας μας? Αυτοί, ή μάλλον κάποιοι από αυτούς, απλά ακολουθούν.

Ποτέ δεν ψήφισα στη γελοιότητα που λέγεται φοιτητικές εκλογές. Αλλά δεν έλλειψα ποτέ από γενική συνέλευση της σχολής.

Δεν θα έλεγα ότι δείχνει το μέλλον της αυριανής επιστημονικής κοινότητας αλλά όπως σωστά ετέθη, περισσότερο το μέλλον της πολιτικής κοινότητας. Αλλά από αυτήν, ούτως ή άλλως έχουμε δείγματα διαλόγου και πολιτισμού και μάλιστα εντός κοινοβουλίου.
Αξέχαστες μάχες με καρέκλες, τον διαβόητο Καλογιάννη να αρπάζει την κάλπη και να φεύγει (εξ ου και το Καλπογιάννης που του κόλλησαν)...
Γιατί ζητάτε περισσότερα από τους 20άρηδες φοιτητές σε σχέση με τους 300 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ 40-50-60-70-80άρηδες στους οποίους έχει ανατεθεί το βαρύ έργο της σωτηρίας μας? Αυτοί, ή μάλλον κάποιοι από αυτούς, απλά ακολουθούν.

Ζητάω να φέρουν κάτι διαφορετικό, μια νέα αρχή. Υποτίθεται ότι είναι το πλέον μορφωμένο και καλλιεργημένο τμήμα της νεολαίας.

Απ' ότι φαίνεται όμως, μάλλον παραέπεσε κοπριά (όσον αφορά την καλλιέργεια, είμαστε και γεωπόνοι τρομάρα μας!)...

Δεν θα έλεγα ότι δείχνει το μέλλον της αυριανής επιστημονικής κοινότητας αλλά όπως σωστά ετέθη, περισσότερο το μέλλον της πολιτικής κοινότητας.
(...)
Γιατί ζητάτε περισσότερα από τους 20άρηδες φοιτητές σε σχέση με τους 300 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ 40-50-60-70-80άρηδες στους οποίους έχει ανατεθεί το βαρύ έργο της σωτηρίας μας?

Μα... οι σημερινοι φοιτοτοπατέρες ειναι οι αυριανοι βο(υ)λευτες φιλε μου!
Απλα προετοιμαζονται, κανουν το "αγροτικο" τους στα πανεπιστημια για να ειναι καθ'ολα ετοιμοι, οταν διαβουν την πορτα του κοινοβο(υ)λιου.

Μπορεί να ακουστώ κακός αλλά μέλλον μέσα από την κομματικοποιηση δεν υπάρχει όταν ο φοιτητής δεν έχει την δικιά του άποψη για τη σχολή του και το τμήμα του και απλώς αναπαράγει την γραμμή της Ρηγίλης, της Χαριλάου Τρικούπη ή του Περισού.
Το μεγαλύτερο γέλιο πριν από λίγα χρόνια στο Γεωπονικό στην Αθήνα που είχαν κατέβει στις εκλογές 2 ΔΑΠ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΔΑΠ-ΝΔ με την δεύτερη να μοιράζει μπανάνες για την πρώτη.
Πάντως ενώ στα προπτυχιακά μου χρόνια δεν μπήκα ποτέ στο κλίμα παρατάξεων κλπ πρέπει να τονίσω ότι ο μεταπτυχιακός σύλλογος που έχουμε στο Γεωπονικό λειτουργεί πολύ καλύτερα και όπως έπρεπε να λειτουργούν όλοι οι σύλλογοι. Εϊμαστε λιγότεροι και έτσι είναι ευκολότερο να μαζευόμαστε, να συζητάμε και να αποφασίζουμε από κοινού, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η έλλειψη παρατάξεων. Καθένας προφανώς έχει τα πιστεύω του, αλλά δεν τα παρουσιάζει κομματικά...

Μπορεί να ακουστώ κακός αλλά μέλλον μέσα από την κομματικοποιηση δεν υπάρχει όταν ο φοιτητής δεν έχει την δικιά του άποψη για τη σχολή του και το τμήμα του και απλώς αναπαράγει την γραμμή της Ρηγίλης, της Χαριλάου Τρικούπη ή του Περισού.
Το μεγαλύτερο γέλιο πριν από λίγα χρόνια στο Γεωπονικό στην Αθήνα που είχαν κατέβει στις εκλογές 2 ΔΑΠ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΔΑΠ-ΝΔ με την δεύτερη να μοιράζει μπανάνες για την πρώτη.
Πάντως ενώ στα προπτυχιακά μου χρόνια δεν μπήκα ποτέ στο κλίμα παρατάξεων κλπ πρέπει να τονίσω ότι ο μεταπτυχιακός σύλλογος που έχουμε στο Γεωπονικό λειτουργεί πολύ καλύτερα και όπως έπρεπε να λειτουργούν όλοι οι σύλλογοι. Εϊμαστε λιγότεροι και έτσι είναι ευκολότερο να μαζευόμαστε, να συζητάμε και να αποφασίζουμε από κοινού, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η έλλειψη παρατάξεων. Καθένας προφανώς έχει τα πιστεύω του, αλλά δεν τα παρουσιάζει κομματικά...
:grinning-smiley-043

Λέγε μου τέτοια βρε Γιώργο!
Μακάρι να μου κάτσει κανένα μεταπτυχιακό εκεί σε σας...

Γιατί τέτοια απογοήτευση φίλε μου?
Μαζευτείτε οι "ανένταχτοι" και κάντε κάποια κίνηση αν σαν ενοχλούν αυτού του είδους τα θεάματα. Γιατί τους αφήνετε να αλλωνίζουν ανενόχλητοι? Μην μου πεις ότι είναι η πλειοψηφία γιατί δεν θα το πιστέψω...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί υπάρχουν κόμματα στα πανεπιστήμια και όχι απλοί φοιτητές που ψηφίζουν με γνώμονα το καλό της σχολής τους? Άντε και στα δημοτικά!!

Τελικά όσο πιο πολλές πτυχές της ζωής πολιτικοποιούμαι / οπαδοποιούμε τόσο πιο πίσω γυρνάμε!!

Κατά τ' άλλα προσοχή μην έρθουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και υποβαθμιστούν τα δημόσια. Δηλαδή που θα φτάσουν??

Γιατί τέτοια απογοήτευση φίλε μου?
Μαζευτείτε οι "ανένταχτοι" και κάντε κάποια κίνηση αν σαν ενοχλούν αυτού του είδους τα θεάματα. Γιατί τους αφήνετε να αλλωνίζουν ανενόχλητοι? Μην μου πεις ότι είναι η πλειοψηφία γιατί δεν θα το πιστέψω...

Πλέον δεν έχω υποχρεωτικά μαθήματα στη σχολή, οπότε δεν πατάω. Τους σιχαίνομαι. Απλώς πηγαίνω, γράφω, φεύγω.

Η ΔΑΠ έχει αυτοδυναμία στη σχολή μας πριν καν περάσω εγώ. Είναι όντως πλειοψηφία και με τακτικές τύπου "εδώ τα καλά πάρτυ", "εδώ οι ωραίες γκόμενες" κερδίζουν τους περισσότερους.

Δε μπορώ να κάνω την αρχή σε κάτι τέτοιο που προτείνεις. Δεν έχω το σθένος, ούτε τη ρητορική ικανότητα.
Η μόνη ανεξάρτητη κίνηση που βλέπω είναι τα EΑΑΚ, αλλά έχουν γίνει κι αυτοί γραφικοί, σαν τους ΠΚΣίτες ένα πράμα. Η ίδια καραμέλα...

Edit: Τι σημαίνει "ηρωική μεταπολίτευση", Βλάσση; Πρώτη φορά το ακούω...

Γιατί υπάρχουν κόμματα? Γιατί τους συμφέρει όλους, εκτός από τους φοιτητές σαν σύνολο
1. Συμφέρει τα κόμματα γιατί έχουν μαντρωμένους ψηφοφόρους και μπορούν και κάνουν την γραμμή τους να ακούγεται σε μεγαλύτερη μάζα, ενώ έτσι η "κατήχηση" είναι πολύ πιο αποδοτική.
2. Συμφέρει ατομικιστικά τους φοιτητές γιατί μπορεί από το να περάσουν 1-2 μαθήματα μέχρι να βρούνε δουλειά ή και να ανέβουν στην ιεραρχία του κόμματος. Στην τελική ακόμα και αν δεν τους νοιάζουν αυτά τους αρέσουν οι εκδρομές, τα πάρτυ και οι εκδηλώσεις σε σκυλάδικα επιδοτούμενες από το κόμμα.
3. Συμφέρει κάποιους από τους πανεπιστημιακούς γιατί έτσι δεν έχουν να κάνουν με μερικές χιλιάδες φοιτητές για να πάρουν τις απαραίτητες ψήφους ή τη δημιουργία συγκεκριμένου κλίματος. Μιλάς με 3-4 άτομα και έχεις τους ψήφους/το κλίμα σου έτοιμο.

Απλώς οι φοιτητικές παρατάξεις εξαργύρωσαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την υποχρωτική παρουσία τους εντός των πανεπιστημίων με τη Μεταπολίτευση.

Μόνο την εξαργύρωσαν; Τάλαρα την έκαναν!

Αλλά τι λέω, τα ζεις πολύ περισσότερο καιρό από εμένα...