Καμερα με μινι dv η με σκληρο δισκο?

Επισης ειμαι και εγω υπερ της επιλογης του σκληρου δισκου στην καμερα γιατι αντι να κανεις grab απο την κασετα και να αφηνεις τον υπολογιστη ανοικτο και την καμερα για οση ωρα εχεις γραψει στην ταινια και να απαιτει να εχεις και μια εφαρμογη για να κανεις το grab (συνηθως ερχεται μαζι με την καμερα αλλα παντα ζηταμε το καλυτερο software για lossless υλικο), τι πιο απλο απο το να κανεις copy paste και να εχεις την πληρη και σωστη αναλυση της καμερας. Πρεπει βεβαια να ελεγξεις αν εχει τη δυνατοτητα της αποθηκευσης σαν συμβατο αρχειο (avi - divx - mov κλπ) στο σκληρο και οχι σε καποια μορφη αρχειου που αναγνωριζει μονο ή καμερα και μετα πρεπει να κανεις μετατροπη που μπορει να εχεις ή χασιμο ποιοτητας ή αυξηση μεγεθους του αρχειου και ωρα που χρειαζεται να κανεις τη μετατροπη. Το μονο ανησυχητικο που μπορω να σκεφτω με τον σκληρο δισκο ειναι το θεμα του να μην απομαγνητιστει ή να χαλασουν τιποτε μηχανικα μερη (πραγμα που και με την κασετα κατι αντιστοιχο ισχυει γιατι εγω που εχω micromv οταν τη γραψεις πανω απο 4-5 φορες αρχιζει και κανει κολπα στην ποιοτητα και κολληματα). Δυστυχως και οι κασετες δεν ειναι πολυ φθηνες για να κανεις αρχειο οποτε και παλι αναγκαζεσαι να κανεις backup σε DVD (πολυ πιο φθηνα) ή στο σκληρο δισκο του pc, και στις δυο περιπτωσεις λοιπον χρειαζεσαι backup αν δεν θες να χασεις τα video που εχεις τραβηξει.

Καλησπέρα, σε όλους, εκτιμώ ότι και 2 οι τρόποι έχουν υπέρ και κατά, ωστόσο νομίζω ότι σιγά-σιγά το μέλλον δείχνει προς το σκληρό.
Είμαι κάτοχος της everio MC-500e, η οποία με συντορφεύει εδώ και 2,5 χρόνια απροβλημάτιστα στις διακοπές μου, οι ευκολίες που παρέχει ο σκληρός είναι απίστευτες, συνδέεις κάμερα με πισι και μετά με το ΝΕΡΟ γίνεσαι ΣΠΉΛΜΠΕΡΓΚ!!!!

Re: Απάντηση: Καμερα με μινι dv η με σκληρο δισκο?

Εγώ όσες φορές προσπάθησα να κάνω capture σε δίσκο με σύνδεση USB απέτυχα παταγωδώς.
Η ταχύτητα έπεφτε στο 1/5 περίπου και τα drop frames βροχή. Όταν πάλι δοκίμασα να γράψω DVD σε recorder με USB σύνδεση έκαιγα τα δισκάκια το ένα πίσω απ´τ´άλλο.
icon9.gif

Αντίθετα, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με σύνδεση firewire.

Μαλλον καποιο προβλημα θα εχεις ειτε με το driver του usb ειτε με το λειτουργικο σου (φορτο εργασιας) ειτε το recorder σου εχει χαμηλο buffer. Μηπως το usb σου ειναι version 1.1 και οχι 2.0, εχω χρησημοποιησει την usb θυρα για DVD - Rec και δουλευει αψογα και γρηγορα. Στην καμερα σιγουρα το Firewire ειναι πιο σταθερο στην ταχυτητα και καλο ειναι να χρησημοποιεις firewire και οχι usb (εξαλλου οι περισσοτερες καμερες προτεινουν το grab του video να γινεται απο firewire και η μεταφορα των photos απο usb για οσες καμερες αποθηκευουν σε ξεχωριστο memory) . To usb εχει πολλα σκαμπανεβασματα και τα εξωτερικα DVD-rec τα σωνει το buffer size τους προκειμενου να μην καινε τα δισκακια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καμερα με μινι dv η με σκληρο δισκο?

Μαλλον καποιο προβλημα θα εχεις ειτε με το driver του usb ειτε με το λειτουργικο σου (φορτο εργασιας) ειτε το recorder σου εχει χαμηλο buffer.

Όχι, κανένα πρόβλημα από αυτά που περιγράφεις, και βεβαίως μιλάμε για USB 2.0
Τώρα για το buffer που αναφέρεις δεν ξέρω πόσο χαμηλό είναι, ένα Vaio έχω που - δυστυχώς - επειδή έχει 2 σκληρούς το DVD rec του το έχει εσωτερικά με σύνδεση USB κι όχι IDE. Όμως το οτι το μεγάλο buffer σώζει την κατάσταση αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι η ταχύτητα της USB δεν επαρκεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καμερα με μινι dv η με σκληρο δισκο?

Όμως το οτι το μεγάλο buffer σώζει την κατάσταση αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι η ταχύτητα της USB δεν επαρκεί.

Συμφωνα με τα παρακατω στοιχεια μαλλον το usb connection του DVD - drive σου διαμοιραζεται σαν hub (εσωτερικα μεσα στο Vaio laptop σου) με αλλες συσκευες usb που χρησημοποιεις (keyboard - mouse κλπ) για αυτο εχεις και μεγαλα σκαμπανεβασματα στην ταχυτητα γιατι σαν ταχυτητα η USB 2.0 (40 MBps) υπερκαλυπτει και DVD recorders μεχρι 16X (21.13 MBps).

http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm
As far as we know, effective rate reaches at 40MBps (Megabyte per sec) or 320Mbps (Megabit per sec) for bulk transfer on a USB 2.0 hard drive with no one else is sharing the bus

http://www.osta.org/technology/dvdqa/dvdqa4.htm

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καμερα με μινι dv η με σκληρο δισκο?

γιατι σαν ταχυτητα η USB 2.0 (40 MBps) υπερκαλυπτει και DVD recorders μεχρι 16X (21.13 MBps).

Δοκιμασμένο από εμένα από εξωτερικό σκληρό εγγραφή dvd
σε ταχύτητα 18Χ χωρίs κανένα απολύτωs πρόβλημα.

Last edited:
Παιδιά μην μπερδεύουμε τα πράγματα.
Ο σκληρόs και το dvd έχει το καθένα όπωs πολύ σωστά ανέφερε
ο φίλοs
Sotos τιs ανοχέs του.:grinning-smiley-043
Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η ανοχή του σκληρού που έχουμε
για backup,με ένα dvd.Εξάλλου αs μου πεί κάποιοs πόσεs φορέs του έχει
χαλάσει σκληρόs και πόσεs dvd;
Δεν θέλω να μπώ και εγώ σε λεπτομέρειεs γιατί με έχει καλύψει απόλυτα ο φίλοs Sotos.
H ιδανικότερη λύση και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου (εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω)τα σημαντικότερα αρχεία video,μουσικήs,(Γάμοs,Βάπτιση,αγαπημένα οικογενειακά video,τραγούδια) τα σώζω πάντα σε σκληρό που τον έχω και δουλεύει μόνο για backup και σε dvd. -bye-

Κοιτουσα λοιπον την GZ-HD7EX αλλα ενω σαν τεχνικα χαρακτηριστηκα μου αρεσε
καπου διαβασα παραπονα για τον σταθεροποιητη εικονας.Ξερει κανεις τιποτα?και σε αυτη την κατηγορια τι θα μου προτεινατε?