Επισης ειμαι και εγω υπερ της επιλογης του σκληρου δισκου στην καμερα γιατι αντι να κανεις grab απο την κασετα και να αφηνεις τον υπολογιστη ανοικτο και την καμερα για οση ωρα εχεις γραψει στην ταινια και να απαιτει να εχεις και μια εφαρμογη για να κανεις το grab (συνηθως ερχεται μαζι με την καμερα αλλα παντα ζηταμε το καλυτερο software για lossless υλικο), τι πιο απλο απο το να κανεις copy paste και να εχεις την πληρη και σωστη αναλυση της καμερας. Πρεπει βεβαια να ελεγξεις αν εχει τη δυνατοτητα της αποθηκευσης σαν συμβατο αρχειο (avi - divx - mov κλπ) στο σκληρο και οχι σε καποια μορφη αρχειου που αναγνωριζει μονο ή καμερα και μετα πρεπει να κανεις μετατροπη που μπορει να εχεις ή χασιμο ποιοτητας ή αυξηση μεγεθους του αρχειου και ωρα που χρειαζεται να κανεις τη μετατροπη. Το μονο ανησυχητικο που μπορω να σκεφτω με τον σκληρο δισκο ειναι το θεμα του να μην απομαγνητιστει ή να χαλασουν τιποτε μηχανικα μερη (πραγμα που και με την κασετα κατι αντιστοιχο ισχυει γιατι εγω που εχω micromv οταν τη γραψεις πανω απο 4-5 φορες αρχιζει και κανει κολπα στην ποιοτητα και κολληματα). Δυστυχως και οι κασετες δεν ειναι πολυ φθηνες για να κανεις αρχειο οποτε και παλι αναγκαζεσαι να κανεις backup σε DVD (πολυ πιο φθηνα) ή στο σκληρο δισκο του pc, και στις δυο περιπτωσεις λοιπον χρειαζεσαι backup αν δεν θες να χασεις τα video που εχεις τραβηξει.