Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

Theotokatos Konstantinos

AVClub Enthusiast
19 June 2006
891
ΜΑΡΟΥΣΙ
Μήπως κανείς από εσάς έχει καμιά ιδέα από συναγερμούς κατοικιών?
Ψάχνω κάτι απλό και οικονομικό.
Σχετικά εύκολο στην εγκατάσταση του
Τι να προσέξω?

Nα μην δαγκώσει κι εσένα

2004-05-20dog.jpg

:flipout:

Theotokatos Konstantinos said:
Μήπως κανείς από εσάς έχει καμιά ιδέα από συναγερμούς κατοικιών?
Ψάχνω κάτι απλό και οικονομικό.
Σχετικά εύκολο στην εγκατάσταση του
Τι να προσέξω?

Βασικά έχω φίλο (πολύ καλό φίλο εννοώ!) που κάνει αυτή τη δουλειά (προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση). Δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο... Αν ναι, επικοινώνησε με pm.

Βασίλη,το ότι είναι η General Electric "από πίσω" μάλλον αρνητικό είναι,τουλάχιστο από την δική μου εμπειρία σε οποιοδήποτε προιόν της είχα στο παρελθόν.

ATLAS με κλειστά τα μάτια θα ξαναπάρω όταν μου βγάλει πρόβλημα ο πενταετίας που έχω. Σχετικά φθηνός αλλά εξαρτάται και απο το πόσα ραντάρ θα βάλεις , αν έχει τηλ.κέντρο κλπ.κλπ. Η εγκατάσταση όμως πρέπει να γίνει απο ειδικό.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το πόσες ζώνες θα έχει , δηλαδή όσα ραντάρ τόσες ζώνες ώστε αν χτυπήσει να ξέρεις σε πιο δωμάτιο υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Βασίλη,το ότι είναι η General Electric "από πίσω" μάλλον αρνητικό είναι,τουλάχιστο από την δική μου εμπειρία σε οποιοδήποτε προιόν της είχα στο παρελθόν.

Η caddx αγοραστηκε απο την GE. Δεν υπαρχει πιο αξιοπιστος συναγερμος και πιο παραμετροποιησιμος. Αλλωστε ειμαι χρηστης

Έχω ένα φίλο μου αστυνομικό που λέει ότι οι κλειδαριές δεν είναι για τους κλέφτες.
Οι κλέφτες δεν σταματούν σε τέτοια μικροπράγματα. Οι επαγγελματίες κλέφτες πάντα βρίσκουν τρόπο να εξουδετερώνουν τα όποια συστήματα ασφαλείας. Σαν τα κλειδώματα των εταιριών που πάντα οι χάκερς και οι κράκερς βρίσκουν τα σπασίματα.
Μερικές φορές δε, βρίσκουν πολύ γελοίους τρόπους αλλά αποτελεσματικούς, όπως τσίχλες στο ματάκι, αφρό πολυουρεθάνης,εκφόρτιση πυκνωτών που καίει τα κυκλώματα με μιας, ψυκτικό σπρέϋ για λουκέτα κ.λ.π.
Αυτά τα συστήματα είναι για τα απλά κλεφτρόνια. Όμως αυτά (τα κλεφτρόνια) είναι πιο πολλά από τους πραγματικούς επαγγελματίες του είδους. Και φυσικά πολλές φορές τα συστήματα αυτά είναι σωτήρια.

Re: Απάντηση: Re: Καμιά ιδέα για συναγερμό Σπιτιού;

Βασίλης Σωκρατίδης said:
Η caddx αγοραστηκε απο την GE. Δεν υπαρχει πιο αξιοπιστος συναγερμος και πιο παραμετροποιησιμος. Αλλωστε ειμαι χρηστης

Έτσι,μάλιστα.
Για την συγκεκριμένη φίρμα συναγερμών είχα ακούσει και εγώ τα καλύτερα μέχρι που έγραψες αυτό για την General Electric.

Ο δικός μου είναι Paradox με "τρελλές" παραμετροποιήσεις και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πιστεύω οτι λίγο-πολύ ολοι οι συναγερμοι έχουν παρόμοιες παραμέτρους (μιλάω για παραμέτρους που χρησιμοποιούντε σε καθημερινή βαση και οχι για πολύ ειδικές αναγκες), αυτό που παίζει τον κυριοτερο ρόλο, απ'οτι εχω καταλάβει, σε εναν συναγερμό είναι η σωστη και καλά μελετημένη εγκατάστασή του.
Φίλε Κωνσταντίνε εγώ δεν θα σου προτείνω μια συγκεκριμένη μάρκα ή κάποιον εγκαταστάτη, αυτο που θα σου πρότεινα είναι να κάτσεις και να σκεφτείς τις ανάγκες που θέλεις να σου καλύψει ένας συναγερμός και εξηγούμαι: κάποιος φίλος παραπάνω μίλησε για ζώνες και ρανταρ σε κάθε δωμάτιο. Έχε υπόψην σου οτι οταν είσαι μέσα στο σπίτι σου, πχ το βράδυ που κοιμάσαι, δεν ενεργοποιείς τα ραντάρ επειδή με την παραμικρή κίνηση θα ενεργοποιήσουν το συναγερμό. Εαν θέλεις να λειτουργεί ο συναραγερμός σου ακομα και οταν βρίσκεσαι εντος του σπιτιού σου πιστεύω οτι η πιο φθηνή λύση είναι οι μαγνητικές επαφές στις πόρτες και παράθυρα, οπότε σκέψου ποια απο αυτα θεωρείς οτι πρεπει να ασφαλίσεις, αν οχι όλα. Βέβαια όταν φεύγεις απο το σπίτι ενεργοποιείς και τα ρανταρ. Αν δεν εχεις προεγκατάσταση να ξέρεις οτι μπορείς να χρησιμοποιησεις και ασύρματα ρανταρ/μαγνητικες επαφές για να μην έχεις το πρόβλημα των καλωδίων.

Υ.Γ. Ααα ξέχασα να σου αναφέρω οτι αν υπάρχει προεγκατάσταση συναγερμου πρεπει να ρωτήσεις αυτον που την έκανε σε πόσες ζώνες εχει χωρίσει το σπίτι και ποιες είναι αυτες. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις παραπάνω ζώνες εαν το κρίνεις απαραίτητο.

Στο νεο μου σπίτι υπάρχουν τα μαγνητικά που λες Γιώργο αλλά δεν τα χρησιμοποιώ διότι πιο εύκολα μπορούν να κόψουν το τζάμι με ενα διαμάντι παρά να ανοίξουν τις πόρτες του μπαλκονιού. Επίσης τώρα που το θυμήθηκα υπάρχει κάποιο ραντάρ χωρίς μάτι αλλά λειτουργεί με την διακύμανση του αέρα δηλαδή με το που ανοίγει πόρτα και δημιουργείται κύμα αέρος τότε ενεργοποιείται , δεν ξέρω όμως κατά πόσο ευαίσθητο είναι όταν ανοίγουν εσωτερικές πόρτες ωστε να μπορείς να κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι.

Οσον αφορά στις μαγνητικές επαφές μπορείς να εγκαταστήσεις και στα εξωτερικά παραθυρα (τα σκούρα) τα οποία δεν χαράζοντε ή δεν καταστρέφοντε και τόσο ευκολα.
Σχετικά με το ρανταρ σου, δεν γνωρίζω το πως λειτουργουν αυτού του τύπου επειδή εγώ εχω τα κλασικά που ανιχνευουν κίνηση.

Απορία: όταν λείπεις και έχεις ενεργοποιήσει τον συναγερμό και ανάβουν τα σωματα του καλοριφερ, μεσω του θερμου αέρα δεν ενεργοποιείται ο συναγερμός απο το ρανταρ;

Εγώ εχω μαγνητικές επαφές μεσα-εξω στα παραθυρα καθώς και ρανταρ κίνησης. Τώρα αν ερθει κάποιος και πιστεύει οτι μια 32" LCD ενας ενισχυτής, ηχεία και ενα laptop διετίας αξίζουν ωστε να καθίσει να ασχοληθεί με το πως θα παραβιάσει ενα διαμέρισμα με συναγερμό εεεε τότε πρεπει να εχει πέσει πολύ πείνα στα κλεφτρόνια.
Για να πω την αλήθεια δεν εχω κάτι το ιδιαιτερο να προστατεύσω με τον συναγερμό πέραν της σωματικής ασφάλειας και κυρίως της ψυχολογικής ηρεμίας της οικογενίας μου. Δηλαδή με λίγα λόγια ο συναγερμός εγκαταστάθηκε ώστε να μας κάνει να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ασφάλεια (οσο να πείς οταν το κλεφτρόνι βλεπει συναγερμό δεν το επιχειρεί) γιατί αν περιμέναμε απο την αστυνομία το πότε θα αδειάσει απο τους βουλευτές, υπουργούς, βιομήχανους και εφοπλιστές, χαιρετίσματα.

ΥΓ αν θέλεις οποιαδήποτε βοήθεια ή έχεις απορίες ειμαι στην διαθεσή σου, χωρις αυτό να σημαίνει οτι ειμαι ειδικός στους συναγερμους

IMHO
Το σημαντικότερο στην εγκατάσταση ενός συναγερμού, δεν είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά ο σχεδιασμός του.
Τα υλικά λίγο πολύ ανταποκρίνονται όλα στον ρόλο τους. Εδώ το «καλό όνομα» (άρα το υψηλό κόστος), θα πρέπει να μεταφραστεί κυρίως σε τεχνική υποστήριξη & αντοχή στην χρήση.

Από την άλλη ο σχεδιασμός ευθύνεται για την καλή προστασία του σπιτιού.

Σύστημα σχεδιασμένο με γνώμονα την καλαισθησία ή τα λιγότερα μερεμέτια ή τα λιγότερα εμφανή καλώδια, συνήθως παραβλέπει τον τομέα της ασφάλειας.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία, η εγκατάσταση πρέπει να σχεδιαστεί με πρωτεύων κριτήριο την ασφάλεια του σπιτιού.
Τα άλλα έπονται (που σημαίνει ότι πρέπει ίσως να αντιμετωπίσεις το χαμηλό WAF:twoguns: ).

Συνήθως αποτελεσματικότερη προστασία προσφέρει η σχεδίαση διπλής «γραμμής».

Μια «γραμμή» είναι η εξωτερική περίμετρος και υλοποιείται με μαγνητικές επαφές σε όλα τα ανοίγματα (μόνο στα κουφώματα ή και στα ρολά – ανάλογα με το κόστος).
Η δεύτερη «γραμμή» είναι το εσωτερικό του σπιτιού και υλοποιείται με ανιχνευτές κάθε τύπου (υπέρηχους, θερμότητας κ.λ.π.).

Το όλο σχέδιο χωρίζεται σε ζώνες, όπου μια ζώνη θα μπορούσε να είναι π.χ. η εξωτερική «γραμμή», μια άλλη το WC με τις κρεβατοκάμαρες, η τρίτη το σαλόνι κ.λ.π.

Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός προκύπτει συνήθως από τις ανάγκες λειτουργίας του συναγερμού, όσο είμαστε εντός του σπιτιού. Δηλαδή κατά την νύχτα π.χ. θα μπορείς να ενεργοποιείς όλες τις ζώνες, πλην αυτή της κρεβατοκάμαρας / WC, ώστε να κινείσαι άνετα. Καλό είναι να μην αναμιχθούν σε μια ζώνη αισθητήρες της έξω & της μέσα «γραμμής».

Σημαντικό είναι επίσης, ο πίνακας ελέγχου να μπορεί να στέλνει μηνύματα σε κάποιο κέντρο λήψης συναγερμών (της όποιας εταιρίας).

Γνωρίζοντας τις ζώνες σου, μπορείς να καταλάβεις – όταν σε ενημερώνουν – αν το αίτιο προήλθε από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του σπιτιού. (αν προήλθε ταυτόχρονα και από τα δυο, τα πράγματα πιθανόν να είναι άσχημα:nounder: ).

Ελπίζω να βοήθησα.-bye-

Ισως το καλυτερο θα ηταν να καλέσεις οσο το δυνατον περισσοτερους εγκαταστάτες να δουν το σπίτι σου να τους εξηγήσεις τις ανάγκες σου και να σου προτείνουν κάποιες λύσεις. Απο 'κει και πέρα ζητάς απο εναν απο όλους να σου εγκαταστήσει ενα σύστημα οχι οπως θα ήθελε εκείνος αλλά οπώς εχεις αποφασίσει εσυ σύμφωνα με τις ιδέες που σου έδωσαν ολοι οι προηγούμενοι.

Επαναφέρω το παλιό θέμα, γιατι ήθελα να ζητήσω την άποψή σας.
Θέλω να εγκαταστήσω συναγερμό στο σπίτι και έχω αποφασίσει να είναι ασύρματος (δυστυχώς το σπίτι είναι ήδη κτισμένο και δεν με βολεύει να γίνει ενσύρματη δικτύωση), χωρίς όμως να συνδέεται με κάποια εταιρεία συναγερμού (θεωρώ από το να δίνω το ετήσιο κόστος συνδρομής, προτιμώ να κάνω μια ασφάλεια κλοπής)

Έτσι έχω καταλήξει σε κάποια ασύρματα κιτ, ενώ αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το : http://antoniou24.gr/p.Asyrmatos-synagermos-WAS-6300.173064.html

έχετε κάποια προσωπική άποψη?
πιστεύετε πως είναι πρόβλημα που έχει ενσωματωμένη σειρήνα?
έχω βρει και το manual εδv:
http://www.tele.gr/PDF2/WAS6300GR.PDF

Πρόσεξε τις πιστοποιήσεις των ασύρματων γιατί δεν είναι όλοι αξιόπιστοι....

Και από τη στιγμή που επέλεξες να βάλεις ασύρματο πάρε και προσφορές από μεγάλες εταιρείες του χώρου που εξειδικεύονται σε συστήματα ασφαλείας.....

Δες και εδώ