Καμπίνες ηχείων

Lemarchand

AVClub Enthusiast
3 September 2007
780
Αθήνα
Ξέρει κανείς κανέναν καμπινά ή ακόμη καλύτερα καμία εκτίμηση πόσο θα στοιχίσει ένα ζευγάρι καμπινών ηχείων χωρίς φινίρισμα με εξωτερικές διαστάσεις 33Χ20Χ27,5 εκατοστών από MDF 19mm?Ευχαριστώ προκαταβολικά..-bye-

Τα ξύλα κομμένα στα μέτρα σου θα κοστίσουν λιγότερο από 40 ευρώ. Το πολύ 12 ευρώ μια ακριβή κόλλα, και μετά ανάλογα το τι εξοπλισμός σου λείπει περνάς από ένα αντίστοιχο μαγαζί για γωνιές και σφικτήρες.
Από ότι κατάλαβες σε σπρώχνω να φτιάξεις και την καμπίνα μόνος σου :-)

Σε ευχαριστώ φίλε μου.Το θέμα είναι πως τα χέρια μου δεν πιάνουνε μία (είμαι παντελώς άχρηστος..σσσς) και ως εκ τούτου δεν έχω και κανένα εργαλείο για την δουλειά..

Ξέρει κανείς κανέναν καμπινά ή ακόμη καλύτερα καμία εκτίμηση πόσο θα στοιχίσει ένα ζευγάρι καμπινών ηχείων χωρίς φινίρισμα με εξωτερικές διαστάσεις 33Χ20Χ27,5 εκατοστών από MDF 19mm?Ευχαριστώ προκαταβολικά..-bye-

Οποιοσδηποτε ξυλουργος μπορει να σου φτιαξει αυτη την πολυ απλη καμπινα. Εαν μαλιστα δουλευει αυτο το παχος γυμνου MDF σε αλλες εφαρμογες θα εχει ρεταλια ωστε να μην αγορασετε ολοκληρο φυλλο.

το θέμα είναι να του ανοίξει και τις τρύπες με σωστές πατούρες για τα μεγάφωνα..

το θέμα είναι να του ανοίξει και τις τρύπες με σωστές πατούρες για τα μεγάφωνα..

Σαφώς και είναι αυτό το θέμα ,(μαζί και με άλλα ...)
Το άλλο το απλό , δηλαδή , το μερικά ξύλα "κάπως" κολλημμένα είναι η τζαμπαντάν κατάσταση ...που νομίζει κανείς πώς έφτιαξε και ηχείο ...:award:

Ανέκδοτο :
Οπότε σου λέει κάποιος , , """..ελα μωρέ , 30 ευρώ κάνουν τα ξύλα , βάζεις και λιγη κολλα παίρνεις και δυο σφιγκτήρες απο κάπου και είσαι τζέτ !!!!""""
...Σίγουρα είσαι τζέτ κάτι μεταξύ αεροπλάνου και ΑΤΙΑ :ernaehrung004:

Χεχεχε. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.Πάλι στο μηδέν είμαι αλλά θα το ψάξω περισσότερο..

Ανέκδοτο :
Οπότε σου λέει κάποιος , , """..ελα μωρέ , 30 ευρώ κάνουν τα ξύλα , βάζεις και λιγη κολλα παίρνεις και δυο σφιγκτήρες απο κάπου και είσαι τζέτ !!!!""""
...Σίγουρα είσαι τζέτ κάτι μεταξύ αεροπλάνου και ΑΤΙΑ :ernaehrung004:

Φυσικά!
Και το λάθος είναι ότι στα σοβαρά ηχεία τα ξύλα κάνουν πάνω απο 300 ευρά, γιατί θα είναι καμμιά 500αριά λίτρα και θα χουν και εσωτερική διαδρομή. :flipout:

A ναι ! , τότε να το φροντίσω , αλλα να βρούμε και τίποτα άλλο γιατί μονο με τα χωνιά , δέν έχει ενδιαφέρον ....:flipout::flipout::flipout:

Πρόταση.

Ξεκίνα εσύ με μια ντουζίνα τρανζίστορ στο κανάλι και 1537db ανάδραση κι εγώ με κανένα SET 0.1watt, μηδενική ανάδραση και -3db στα 100HZ.

:flipout:

γεια σας φιλοι. να ξερετε οτι εχω ακρη για κατασκευη καμπινων με αψογη δουλεια . παλαιοτερα ευτιαχναν ROISTER -----AUDIO SPECTRUM και αλλα. για κοστος εξαρταται τι θελει καποιος.

Τετοια "δεσιματα" π.χ. μπορουν να γινουν?

Attachments

• page15.jpg
    page15.jpg
    64.3 KB · Views: 129
φιλε platon φυσικα γινονται τετοια δεσιματα.....κλασικη τεχνικη δεσιματος ξυλων .....επιπλων...κλπ....

φιλε platon πιστευω μαλιστα οτι καλυτερα δεσιματα ειναι 1ο σιγουρα το lock-mitre joint kai 2o το 45 mitre joint. τα θεωρω μεγαλυτερης αντοχης σε πιεσεις αερα που προερχονται απο το woofer ...ειδικα αν μιλαμε για μεγαλη ισχυ και μεγαλο ογκο καμπινας σε λιτρα που χρειαζεται και ενισχυση εσωτερικα. ηχοαποροφητικο υλικο μεσα διαβασα και στο forum μας φιλτρο αποροφητηρα.....εχω κατι καλυτερο...φιλτρο αερος κλιματιστικης μοναδας τυπου aaf r-29 η πιο πυκνο αν θελει καποιος. ακουω και γνωμες φιλοι μου .

Αμφισβητώ τους περίπλοκους τρόπους δεσίματος
ειδικά αν πρόκειτε για μεγάλα κουτιά.
Καλά... λέω εγω τώρα
αλλά αλλού είναι η ουσία.:stupido2:

δεν ειναι περιπλοκος.....ειναι σιγουρος -γερος ...ειδικα ο lock-mitre joint. σαφως και τα υπολοιπα δεν ειναι ευκολο...αντε χωσαμε και 2-3 μεγαφωνα μεσα..!!!!!!!

καλησπερα παιδια....ηθελα να σας ρωτησω κατι σχετικα με καμπινες ηχειων. πεστε ρε παιδια ποσο ενδιαφερον υπαρχει γιατι θελω να ετοιμασω στην αγορα μια μικρη γκαμα καμπινων (γυρω στα 10 σχεδια και μεγεθη) τα οποια να τα διαθετω σε διαφορες μορφες.π.χ σε κιτ εντελως αμονταριστο δηλαδη μονο κομενα ξυλα αλλλη μορφη μονο καμπινα αλλη μορφη κιτ κομπλε με τα μεγαφωνα η και πληρες φτηνο ηχειο που σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο ετοιμα της ιδιας τιμης. και καποιες αλλες μορφες. πειτε μου τις ιδεες σας ρωτηστε και τους φιλους σας.παντως το σχεδιο μου ειναι να κανω το χομπι μου και δωσω κινητρο σε οσους αρεσει το diy το μερακι ρε παιδια γουσταρω να το κανω μονος μου. ευχαριστω εκ των προτερων για την γνωμη σας και τις ιδεες σας

καλησπερα παιδια....ηθελα να σας ρωτησω κατι σχετικα με καμπινες ηχειων. πεστε ρε παιδια ποσο ενδιαφερον υπαρχει γιατι θελω να ετοιμασω στην αγορα μια μικρη γκαμα καμπινων (γυρω στα 10 σχεδια και μεγεθη) τα οποια να τα διαθετω σε διαφορες μορφες.π.χ σε κιτ εντελως αμονταριστο δηλαδη μονο κομενα ξυλα αλλλη μορφη μονο καμπινα αλλη μορφη κιτ κομπλε με τα μεγαφωνα η και πληρες φτηνο ηχειο που σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο ετοιμα της ιδιας τιμης.

Γιατί θα είναι σίγουρα καλύτερο απο ένα έτοιμο ?