......1. μεταχειρισμένο REL strata (αν και όπου το βρείτε)
2. μεταχειρισμένο Martin Logan dynamo στα 230 από μαγαζί
3. καινούριο audio spectrum prestige 8 στα 180
4. μεταχειρισμένο B&W ASW 600 στα 200 .....
Καλορίζικο κι' από μένα! :music-smiley-005:αυτό κάνω αυτή τη στιγμή! χαχαχα
ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γνώμες και τις προτάσεις σας.
και αν θέλετε να το ακούσετε καμιά στιγμή, αφήνω ανοικτή πρόσκληση σε όποιον φίλο θέλει.
...δεν ισχύει. δυστυχώς.Η σωστή διαδικασία είναι να στείλεις το σήμα από τον επιλογέα εισόδων σου στις εισόδους Line του Sub. Το Sub θα διαχωρίσει το σήμα, θα περάσει το σήμα από το βαθυπερατό του φίλτρο και θ' αναπαράγει το χαμηλό, ενώ παράλληλα θα στείλει το σήμα από το υψιπερατό του φίλτρο στις εξόδους Line του Sub και από εκεί θα οδηγήσεις τον tripath.
για τον toliskot!
View attachment 85715
View attachment 85716
View attachment 85717
View attachment 85718
View attachment 85719
δεν έχω σταντέψει τις ρυθμίσεις αλλά αυτή τη στιγμή
το cross είναι γύρω στα 39Hz και η ένταση 5/10.
Ωραια εκατσε και στον χωρο ε? Αντε καλοακουστο και απο εμενα!
ναι μωρέ, παίρνω τα πράγματα by-the-book στην αρχή και σιγά σιγά κάνω αλλαγές.
ας πούμε το manual λέει να ρυθμίσω στην αρχή το sub στο 70% της χαμηλότερης τιμής των άλλων ηχείων.
ε, τα quad έχουν (και καλά) 48Hz στα -6db (ακόμα και να το βλέπω μου φαίνεται αστείο) και εγώ αντί για 48*0,7=33,6 το έχω στο 39.
κλάιν μαιν όμως, το έχω στο 5 από τα 10 σε ένταση. πολύ δυνατά δηλαδή και έχω ως αποτέλεσμα τις ψιλές νότες του μπάσου να τις παίζουν τα quad αλλά όταν βαράει η μπότα ή το μπάσο πάει χαμηλά, να ακούγεται καλά. όχι δυνατά αλλά "με εξουσία" (δεν ήξερα πως να το πω!)
η πλάκα είναι ότι όταν είχα δανειστεί το σαμπ του φίλου μου το είχα βάλει και εγώ στα 80Hz ...ίδωμεν.
φαντάζομαι αν/όταν βάλω το cross στα 75-80 θα χαμηλώσω και την ένταση για να μην μπουκώνει.
το ίδιο με το down-firing και το front-firing. άρχισα με το πιο audiophile-άδικο στυλ και μετά θα τσεκάρω και το downfiring που είναι και καλά πιο κακό γιατί ο driver του sub έχει και την δύναμη της βαρύτητας που πρέπει να σηκώσει.
(τώρα για το τελευταίο μη με βαρέσετε, το διάβασα κάπου αλλά μεταξύ μας, δεν ακούγεται τελείως παράλογο έχω ακούσει και χειρότερα)
Τώρα αυτό όμως μπορεί να έχει να κάνει με το τι θεωρεί η ML 70% του rated, και να ποικίλει αναλόγως κατασκευαστή. Στα δικά σου ηχεία το κάτω άκρο της συχνότητας ορίζεται στα -6dB. Η ML στα δικά της ηχεία, το ορίζει στα -3dB. Συνεπώς, ίσως χρειάζεται να το ανεβάσεις λίγο το όριο αποκοπής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.