Κανείς για Μόναχο ?

Re: Απάντηση: Re: Κανείς για Μόναχο ?

Ναι,αλλά πες μας και δυο λόγια για τα 2-3 που ο ήχος τους σου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση...
Με δυο λόγια,έτσι για να πάρουμε κι εμείς μια γεύση.

Θα σας καλύψουν ο Παναγιώτης κι ο Χρήστος με τις αναλυτικές εντυπώσεις τους, αφού αφιέρωσαν πολύ ώρα σε κάθε σύστημα επί 4 ημέρες.
Εγώ πιο πολύ οφθαλμόλουτρο έκανα. Στο δίλεπτο που θα ακούσεις τι να καταλάβεις, ειδικά αν πετύχεις προσευχές και καμπανούλες, που κρατάς την αναπνοή σου μπας και ακούσεις κάτι. :flipout:

Ροκ και καπάκι κλασική μόνο στα Tad άκουσα, και το αποτέλεσμα μου φάνηκε εξαιρετικό.
Από κόρνες, δεν έχει να ζηλέψει κανέναν ο Μανώλης (Tune Audio), και σίγουρα θα προτιμούσα εκεί να δώσω τα λεφτά μου, αν ήταν να πάρω ακριβή κόρνα.
Καλή εμπειρία η ακρόαση των Magico Ultimate και των δύο σαμπ της εταιρίας. Έκοβαν την ανάσα, χωρίς να προδίδουν την ύπαρξή τους τα σαμπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κανείς για Μόναχο ?

Θα σας καλύψουν ο Παναγιώτης κι ο Χρήστος με τις αναλυτικές εντυπώσεις τους, αφού αφιέρωσαν πολύ ώρα σε κάθε σύστημα επί 4 ημέρες.
Εγώ πιο πολύ οφθαλμόλουτρο έκανα. Στο δίλεπτο που θα ακούσεις τι να καταλάβεις, ειδικά αν πετύχεις προσευχές και καμπανούλες, που κρατάς την αναπνοή σου μπας και ακούσεις κάτι. :flipout:

Ροκ και καπάκι κλασική μόνο στα Tad άκουσα, και το αποτέλεσμα μου φάνηκε εξαιρετικό.
Από κόρνες, δεν έχει να ζηλέψει κανέναν ο Μανώλης (Tune Audio), και σίγουρα θα προτιμούσα εκεί να δώσω τα λεφτά μου, αν ήταν να πάρω ακριβή κόρνα.
Καλή εμπειρία η ακρόαση των Magico Ultimate και των δύο σαμπ της εταιρίας. Έκοβαν την ανάσα, χωρίς να προδίδουν την ύπαρξή τους τα σαμπ.

Ευχαριστώ πολύ!
Και για τις φώτο και για τις εντυπώσεις.

Η μισή έκθεση πάντως ήταν κόρνες. Μεγάλη λατρεία φαίνεται να έχουν οι Γερμανοί με τις κόρνες.

Αν αφαιρέσουμε τις κόρνες, με τον γνωστό εντυπωσιασμό τους, πολύ θετική εντύπωση μου άφησε το άκουσμα των Malvalve Malstat.
Τα μοναδικά ηχεία που θα ήθελα να ξανακούσω με προσοχή.

m22nd.jpg

Επίσης, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον οι υλοποιήσεις της Goebel, με τo ιδιαίτερο module στα μεσοϋψηλά τους.
Ειδικά τα επιτοίχια, θα ήταν φαβορί για μένα σε χώρο με (φαινομενική) προτεραιότητα στο design. Και με ένα ίδιο κεντρικό σε οριζόντια θέση, άντε γεια.

blol.jpg

Last edited:
Η μισή έκθεση πάντως ήταν κόρνες. Μεγάλη λατρεία φαίνεται να έχουν οι Γερμανοί με τις κόρνες.

Αυτό δε μπορώ να το επιβεβαιώσω. Τα τοπικά μαγαζιά δεν πολυαντιπροσωπεύουν κόρνες. Ίσως να τις έχουν για εξαγωγή. Απ την άλλη, ξέρω μόνο δυο μαγαζιά, αυτά που παίζουν σε ακτίνα 20 χλμ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Λίγο γλυψιματάκι για να μου δώκεις κανά ώτο τα HiFiMan ήταν... :ADFADF1:

Εχω απειρες φωτο αλλα τρεχω με τα αρθρα για να προλαβω να τις ανεβασω. Νομιζω θα βαλει μερικες ακομα ο Χρηστος προς το βραδυ.

Μιλησα με τον Lars απο την Raidho (μουρλος οπως παντα) και ακουσαμε 2 συστηματα στο δωματιο τους, με κοινο χαρακτηρα ηχητικα. Το μεγαλο βεβαια ειχε εξαιρετικη εκταση χαμηλα διατηρώντας την ταχυτητα που χαρακτηριζει την εταιρεία.

Την γνωρίζεται την θεωρία του Lars περι τηλεχειριστηρίων?
DSC00338.jpg
DSC02202.jpg
DSC02200.jpg

Last edited:
Κάπου είχα ακούσει ότι θεωρεί ότι προκαλούν παραμόρφωση στον ήχο...
Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός. :p

Κάπου είχα ακούσει ότι θεωρεί ότι προκαλούν παραμόρφωση στον ήχο...
Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός. :p

Γι' αυτό η Plinius το έκανε τόσο βαρύ και δύσχρηστο?
Για να μην το χρησιμοποιείς?

:flipout:

Και της Esoteric είναι βαρύ (επίπεδο ροπάλου) αλλά δεν θα το έλεγα δύσχρηστο...
Τουλάχιστον όχι όπως της Plinius που βάζει τα κουμπιά πάνω πάνω και σε παίρνει το βάρος προς τα πίσω. :flipout:

Εν συντομια υποστηριζει (αυτος και κανεις αλλος σε ολο τον κοσμο) οτι αν αλλαξεις τραγουδι απο το RC στο CD player χαλαει η ποιοτητα του ηχου..

Απο μηχανικους σπανια ακους τετοιες θεωριες, αλλα ο Λαρς ειναι μοναδικος. Τα ηχεια του βεβαια ειναι απιστευτα, ανετα ζουσα με αυτα για παντα.

Κάτι τέτοιο...
Προσόν το να πηγαίνεις στις εκθέσεις High End μία μέρα πριν και να χώνεσαι στο στήσιμο των περιπτέρων...
Ακούς όλα τα "κουτσομπολιά" που λέγονται off the record. :p

Αν και γνωρίζω λίγα πράγματα για τον high-end ήχο, αισθάνομαι ότι στα περισσότερα εκθέματα κυριαρχεί η υπερβολή και η πολύ κακή αισθητική.
Ευχαριστούμε τα μέλη που μοιράζονται μαζί μας τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες τους από την έκθεση.

Ρε Παναγιώτη, χίλια thanx για τη φώτο με τα D5. :adore:

Απ' ότι "ακούγεται" και το νέο βενιαμίν (X1) είναι πολύ καλό, με βάση τους φυσικούς περιορισμούς του.
Αλλά μάλλον θάφτηκε σε δοκιμή γνωστού περιοδικού.

Η αισθητική είναι πολύ υποκειμενική... αλίμονο εάν τα ηχεία όλα έπρεπε να είναι τετράγωνα, το ίδιο και τα ενισχυτικά κλπ...

Σίγουρα η υπερβολή είναι ακριβώς μέσα στα πλαίσια του hiend... σκέψου ότι τα φτηνότερα συστήματα εκεί δεν ήταν κάτω από 50.000 ευρώ... με αποκορύφωμα τα ηχεία Magico στις 600.000 ευρώ... τελικοί ενισχυτές των 100.000 ευρώ ήταν αρκετοί...