Κανεις για Ροδο?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,310
Παλλήνη
Αποφασισαμε φετος να επισκευτουμε το "Νησι των Ιπποτων" αλλα επειδη εχω παει μονο για 3 μερες στο παρελθον, θα ηθελα τα φωτα σας κυριως για το που να μεινω!
Λαβετε υποψην οτι θελω να παω την εβδομαδα του 15Αυγουστου.
Οτι tips υπαρχουν για καλα ξενοδοχεια και βολτες στο νησι, θα εκτιμηθουν δεοντως!:firstprize:

Εγώ αυτό που θα σου προτείνω είναι ημερήσια εκδρομούλα στο Μαρμαρίς της Τουρκίας απέναντι. Ειδικά αν πας πέμπτη που εκτός από την μεγάλη αγορά έχει και το open air market είναι ότι πρέπει...
Τα της Ρόδου επειδή έχω μείνει και εγώ λίγο θα αφήσω να τα πουν παιδιά με περισσότερη εμπειρία σπό υο νησί...

Τάκη για Ρόδο ό,τι θες. Είμαι ερωτευμένος με το νησί, πέρσι ήταν η 7η φορά που το επισκέφτηκα (η μια ήταν επί 6 μήνες ως δόκιμος στον στρατό).
Για να μείνεις θα σου πρότεινα Ιξιά. Είναι στην δυτική πλευρά του νησιού, περίπου 4-5χλμ από την πόλη. Εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα καλά ξενοδοχεία και οι υποδομές είναι πολύ καλές. Όμορφο περιβάλλον και χορταίνει το μάτι σου θάλλασσα. Για μπάνιο όμως δεν είναι πολύ καλά γιατί συνήθως βγάζει αέρα και έχει πολύ κύμα. Γενικώς για μπάνιο πρέπει να κινηθείς στην ανατολική πλευρά. Αγαπημένη μου παραλία του Άντονυ Κουίν, θα μαγευτείς. Μικρός κολπίσκος πεντακάθαρος, αν και πέρσι τον είδα να γίνεται ασυνήθιστα δημοφιλής.

Attachments

• antony_queen.jpg
    antony_queen.jpg
    65.7 KB · Views: 14
Η δεύτερη καλύτερη παραλία κατά τη γνώμη μου είναι του Απ.Παύλου, στην Λίνδο. Η Λίνδος γενικότερα είναι πανέμορφη με ένα αρχαίο κάστρο που αξίζει να ανεβείς με γαϊδοράκι και σπίτια κυκλαδίτικα που δεν ξενίζουν το μάτι αν και βρίσκεσαι στα 12νησα.

Attachments

• lindos7.jpg
    lindos7.jpg
    56.2 KB · Views: 8
  • lindos2.jpg
    lindos2.jpg
    47.9 KB · Views: 9
Last edited:
Οπωσδήποτε πρέπει να πας για μπάνιο στην Τσαμπίκα, χιλιόμετρα από ξανθή λεπτή άμμο και πολύ ζεστά νερά. Είναι πάντως πολύ δημοφιλής οπότε να περιμένεις να συναντήσεις πολύ κόσμο, αλλά και τεράστια οπότε όλοι κάθονται πολύ άνετα και με πολύ χώρο ανάμεσα στος παρέες.

Επίσης πήγαινε στις 7 πηγές και μπες μέσα στο τούνελ που προχωράς μέσα στο νερό για να βγείς σε μια λίμνη, πήγαινε Πεταλούδες, πήγαινε Πρασονήσι αν κάνεις wind-surf, kite-surf κλπ να δεις μια λωρίδα γης να ενώνει ένα νησάκι με την υπόλοιπη Ρόδο και πήγαινε και στο Water Park που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης με τσουλήθρες κλπ.

Attachments

• prasonisi.jpg
    prasonisi.jpg
    60 KB · Views: 10
  • 7piges.jpg
    7piges.jpg
    73.4 KB · Views: 8
  • petaloudes.jpg
    petaloudes.jpg
    83 KB · Views: 6
Last edited:
Και φυσικά πολλά απογεύματα και βράδια σου θα τα περνάς λογικά μέσα στην παλιά πόλη που είναι εντός του μεσαιωνικού κάστρου. Για ποτάκι baduz και στα γυρω-γύρω και για κλαμπινγκ το Taz Mahal μαζεύει όλο τον καλό (ιταλικό!) κόσμο!
Από μουσεία κλπ το κυριότερο είναι το παλάτι του μεγάλου μαγίστρου που είναι καταπληκτικά διατηρημένο, όπως και όλο το κάστρο, και φιλοξενεί συχνά-πυκνά περιοδεύουσες εκθέσεις.
Αν είσαι τυχερός και πετύχεις καμιά συναυλία στην τάφρο πήγαινε οπωσδήποτε, κεράκια ρεσώ και γκαζόν και φεγγάρι κάτω από τα μεσαιωνικά τείχη είναι μαγεία.

Attachments

• kastro.jpg
    kastro.jpg
    44.1 KB · Views: 4
  • magistros.jpg
    magistros.jpg
    42 KB · Views: 7
  • meg_magistros.jpg
    meg_magistros.jpg
    35.7 KB · Views: 4
  • palia_poli.jpg
    palia_poli.jpg
    50.4 KB · Views: 4
  • tafros.jpg
    tafros.jpg
    33.1 KB · Views: 4
Αν και Ροδίτης, έμεινα άφωνος από την παρουσίαση του Θοδωρή!
:aktion033: :aktion033: :aktion033: :aktion033: :aktion033:

ξενοδοχεία: το Καψής στην Ιξιά είναι εξαιρετικό, ανακαινίστηκε μάλιστα πριν λίγα χρόνια. Επίσης εξαιρετικό και το Hilton παραδίπλα. Το Rhodos Palace δεν θα το σύστηνα πλέον παρόλο που στο παρελθόν έχω περάσει εξαιρετικά, γιατί πλέον δείχνει την ηλικία του. Αν θες κάτι σε πιο budget και το Οceanis είναι πολύ καλό, 3*, και αν το κλείσεις και μέσω πρακτορείου του εξωτερικού θα σου έρθει τσάμπα (λιγότερο από 100€ all-inclusive).

panosxgr said:
Αν και Ροδίτης, έμεινα άφωνος από την παρουσίαση του Θοδωρή!
:aktion033: :aktion033: :aktion033: :aktion033: :aktion033:

Πάνο την επόμενη λέω να πολιτογραφηθώ κι εγώ Ροδίτης. Και δεν είναι και τόσο μακριά η επόμενη....

Αντε με το καλό σου εύχομαι!!! Παίζει τίποτα δηλαδή καλό με καμια κάτω από τα μέρη μου? Πάντως αυτό που πρέπει να ξέρει ο Τάκης είναι ότι η Ρόδος είναι νησί που χρειάζεται οπωσδήποτε αμάξι ή μεγάλη μηχάνη. Αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου στο νησί από τους τουρίστες με τα ενοικιάζομενα αμάξια και το πως οδηγούν (Αγγλοι ξεχνιούνται και πιάνουν μερικές φορές αριστερα!!) καλύτερα να πάρει αμάξι ή να νοικιάσει.
Για μπάνιο, αν του αρέσει αμμουδιά, Τσαμπίκα όπως είπες στον Αρχάγγελο, αλλά η κορυφαία σε αμμουδιά παραλία του νησιού με κρύσταλλο νερό είναι στην Αγάθη. Για καφέ μεσημεράκι προτείνω είτε "Chaplins" στο Φαληράκι, είτε στο "Θάλασσα" στην πόλη. Για παραλία με πετραδάκι (τις προτιμώ καθότι πολύ πιο καθαρές) πολύ καλή και τεράστια στο Αφάντου και μετά αμέσως για ψαράκι στου "Πέρου" ή στου "Αβάντη", όπου θεωρείται το καλύτερο με θαλασσινά στο νησί (στέκι Παπανδρέου, Καραμανλή,...). Το Πρασονήσι είναι επίσης αμμουδιά, αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιάτερο η παραλία. Η θέα όμως που έχει είναι το κάτι άλλο.
Φυσικά και θα πάει να φάει παγωτό στη "Στάνη" ή στου "Μike". Πίστεψέ με, Τάκη, δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο παγωτό. Εχει παντού σε όλο το νησί καταστήματα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Βραδάκι για καφεδάκι, πριν πας Παλιά Πόλη, θα περάσεις από τα "100 μαγαζιά", όπου θα πας "EL DIVINO" για καφε, όπου μαζεύεται όλος ο κόσμος εκεί (Ελληνες).Αν δεν βρεις εκεί επειδή θα γίνεται χαμός, 2η επιλογή το "FLOCAFE" ακριβώς απέναντι.
Παλιά πόλη, αν πας με αμάξι, πρόσεχε που θα παρκάρεις γιατί γράφουν!!! Καλύτερα να το βάλεις στο λιμάνι, θα καταλάβεις που. Πάντως μέσα, απέφυγε να το βάλεις.
Από μαγαζιά τώρα γίνεται χαμός μέσα στην Παλιά Πόλη. Δεν θα σου προτείνω κάποιο, γιατί παντού έχει κόσμο. Οπου είσαι τυχερός και βρεις να σταθείς (να σταθείς, γιατί να κάτσεις...χλωμό, και ιδίως 15Αύγουστο που θέλεις να πας).
Τι γίνεται τώρα κάτω...Μέχρι 2:00-2:30 ο κόσμος κινείται Παλιά Πόλη. Μετά φεύγει και καταλήγει είτε "TAZ MAHAL", όπως ανέφερε και ο Θοδωρης, είτε στο "Paradiso". Αλλά στο 2ο μαζεύονται μικρότερες ηλικίες, οπότε θα σου πρότεινα κι εγώ "TAZ MAHAL". Βέβαια αν τύχει και είσαι Ν. Ρόδο το βραδυ, τότε θα πας στη Λίνδο στο "Αμφιθέατρο", όπου κι εκεί γίνεται πανικός.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα...
Οτι θέλετε ρωτήστε πάντως...Εγώ δυστυχώς θα φάω όλο το καλοκαίρι στην Αγγλία και Ρόδο θα κατέβω αρχές Σεπτέμβρη... :(((

002.jpg
006.jpg

008.jpg
041.jpg

Αν θέλεις Τάκη λίγο να ξεφύγεις από τον τουριστικό χαμό (με τα καλά του και τα κακά του) της Ρόδου, σου προτείνω μερικές μέρες στην πανέμορφη και ήσυχη Σύμη.
Μία ώρα από τη Ρόδο με το καραβάκι.
Αφήνεις βέβαια το αυτοκίνητο στη Ρόδο.
Αν πάς με αεροπλάνο στη Ρόδο ακόμα καλύτερα.

Κωνσταντίνε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά έχω να αντιπροτείνω για ακόμα καλύτερα και πιο κοντά να παέι στην Χάλκη. Υπάρχουν καραβάκια από Κάμειρο Σκάλα, και σε μια ώρα είσαι εκεί. Μιλάμε δεν παίζεται. Πέρυσι πήγα για πρώτη φορά και έπαθα την πλάκα μου. Η Σύμη είναι πιο γνωστή επειδή τα καραβάκια φεύγουν από την πόλη. Αλλά η Χάλκη είναι πολύ πιο ωραία και όμορφη, και με πολύ ωραίες παραλίες για μπανάκι. :fahne90:

Aντε θα πω και γω:
1. Να ΜΗΝ πας στη Λινδο μεσημερι - νωρις το απογευμα, εκτος αν σου αρεσει να βρασεις.
2. Να κλεισεις ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ για δειπνο σε ενα ταβερνοεστιατοριο, που βρισκεται στην πλατεια (απεναντι απο την πιατσα ταξι) σορρυ δεν θυμαμαι ονομα.
3. Να ΜΗΝ πας με τιποτε στο Φαληρακι βραδυ (μεσα στο χωριο) εκτος αν σου αρεσει ο ελεινος χαβαλες που κανουν οι βρωμοτουριστες.
4. Να πας ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ σε ενα σχετικα ορεινο χωριο, δεν θυμαμαι ονομα, που βρισκεται μεταξυ αεροδρομιου - Φαληρακιου, απο τον εσωτερικο δρομο οχι παραλιακως, που ειναι γεματο ταβερνακια. (βραδυ να πας)
5. Να μην μεινεις στα βορεια του νησιου εκτος αν δεν σε ενδιαφερει η θαλασσα, ή δεν σε πειρασει να τρεχουν τα surf πανω απο το κεφαλι σου.
6. Να νοικιασεις αυτοκινητο.
7. Να περασεις ωραια και να ξεκουραστεις

Θοδωρη με κουφανες! Σε υπερ-ευχαριστω!
Κανενα αλλο ξενοδοχειο σε περιπτωση που ειναι γεματα?

....και φυσικα πολλα ευχαριστω και στους υπολοιπους (τωρα προσεξα οτι υπηρχε 2η σελιδα)! :D

Ρόδο θα σου πρότεινα το ξενοδοχείο Blue Bay (ανάμεσα Κρεμαστή Ιαλυσο)
Πρωινό στο Σουηδικό Φούρνο μέσα στην πόλη (svenska Baggerie ή κάπως έτσι)
Φαγητό οποσδήποτε στα Κιούπια (από τα καλύτερα της Ελλάδας)

Τάκη η Σύμη είναι must. ¨οχι επεισή είμαι απο κεί αλλά δεν υπάρχει διεθνές τουριστικό περιοδικό και κανάλι που να μην έχει κάνει αφιέρωμα με τα καλύτερα λόγια. Πίστεψε με δεν έχεις ξαναδεί τέτοιο νησί. Οι παραλίες είναι δυσπρόσιτες (πας με βαρκάκι στις ωραιώτερες) αλλά μαγευτικές.Όλο το νησί είναι παραδοσιακός διατηρηταίος οικισμός με νεοκλασσικά. Δες εδώ www.symiphotos.com

Την ημέρα έχει πολύ ζέστη, το βράδυ είναι μαγεία. Αν μείνεις εκεί air condition οποσδήποτε.

Highlits
1. Παραλία Άγιος Γιώργης Δυσάλωνας
2. Δείπνο στη μυλόπετρα (ένα από τα top εστιατόρια της Ελλάδας)
3. Το μοναστήρι του Πανορμίτη
4. Ποτό βράδυ στην καλή στράτα με θέα το Ρολόϊ
5. Φεστιβάλ Σύμης (σχεδόν κάθε μέρα μια εκδήλωση)

Last edited:
Ωχ, πολλες επιλογες βλεπω! Να δω που θα καταληξουμε! Ευχαριστω πολυ Δημητρη!