Κάντε, κάντε διακοπές αμέριμνοι και η τύχη σας (το κράτος σας) δουλεύει

ΠΡΙΝ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ??? ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Η ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Η ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ....ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 68 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΜΠΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Την οριστική αλλαγή του εκλογικου συστήματος.

την συσταση επιτροπής απο 300 ακαδημαικους, επιστήμονες, λαικους, δικαστικους, που θα εκλέγουν 900 ατομα με βάση τις πραγματικές τους επιτυχίες στους τομείς που ασχολουνται. Εξαιρουνται ρητά και κατηγορηματικά τραπεζιτες και μεγαλοεπιχειρηματίες. η βαση θα αφορά επιστήμονες. βασικό ειναι να ειναι εξισσοροπημένη η βαση ως προς τους τομείς, ωστε να υπάρχουν τουλάχιστο 3 εξειδικευμένοι επιστήμονες ανα κατευθυνση.

Απο αυτους τους 900, θα εκλέγονται 300 απο όλη την ελλάδα, που θα εχουν τον κύριο νομοθετικό λόγο.

άλλοι 100 εκπροσωποι των περιοχών με βάση το εργο τους θα συστήνουν μια βουλή των 400 ατόμων, χωρίς την δυνατότητα συστασης σεισπειρώσεων, οργανώσεων ή ρευμάτων. Καθ' εις θα πρέπει να τεκμηριώνει δημόσια και επαρκώς την ψήφο του σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει. νόμος δεν ψηφίζεται αν δεν υπάρχει τουλάχιστο 75% απαρτία.
Η σκέψη και μόνο ενός τέτοιου συστήματος "επαϊόντων" με κάνει να ανατριχιάζω από αποτροπιασμό. Καλύτερα να μην πω τίποτα παραπάνω εκτός από το ότι κάπως έτσι εδραιώνεται ο φασισμός.

και οι 2 προεδροι των δυνητικά κυβερνώντων κομμάτων, εχουν σπουδάσει κατ' αρχήν αρχηγοι κρατών.

Αυτό εινα λάθος, απλά.

Δεν γίνεται να εχουμε να επιλέξούμε αναμεσα σε ανθρωπους που το μαθημα 101 στην σχολή που σπουδασαν ειναι η αναλγησία.

γι αυτούς τους λόγους που προανεφερες ειπα οτι βασική προυπόθεση συμμετοχής ειναι να εχουν ηθος και να εχουν ήδη προσφέρει εργο.

Τι σκατα εργο εχουν προσφέρει οι 2 μεγάλοι μάγκες?

ότι κάπως έτσι εδραιώνεται ο φασισμός

Να με συμπαθάς.

ΠΟΥ τον είδες τον φασισμό?

μήπως δεν υπάρχει κάπου η εκλογή?

Μήπως δεν ειναι αιρετοι μετα απο μέγιστο 2 θητείες?

Μήπως ο μόνος σαφής ορισμός ειναι το οτι πρέπει να ειναι αξιόλογοι , εγκριτοι και κοινωνικά αποδεκτοι όλοι οι εκλεγόμενοι, και οχι η γυναικα του εκάστοτε πρώην πεθαμένου κάποτε υπουργου που αο συγχωρεμένος μπορεί να ηταν αξιόλογς αλλά η γυναικα του δεν ξέρει ουτε να μιλήσει και την ψηφιζει ο ανήξερος λαουτζίκος απο κεκτημένη?

Αυτός ειναι ο απολυταρχισμός? Εγω διακρίνω τον φασισμό στην σημερινή πολιτική ζωη του τόπου ως εξής - οποιον κι αν διαλέξεις, ο ίδιος θα σε κυβερνά, και τον λένε μεγάλα κεφάλαια.

ΑΥΤΟ ειναι ο φασισμός που ψάχνεις.

Η σκέψη και μόνο ενός τέτοιου συστήματος "επαϊόντων" με κάνει να ανατριχιάζω από αποτροπιασμό. Καλύτερα να μην πω τίποτα παραπάνω εκτός από το ότι κάπως έτσι εδραιώνεται ο φασισμός.

Να σου πω προτιμώ έναν τέτοιο φασισμό από το να με κυβερνά ο γυιός του μπαμπά του, ο ανηψιός του θείου του, τα εγκόνια και τα δισέγγονα, ο Παιτέρης, η Κούρκουλα, η Ανουσάκη, ο Αστυνόμος Θεοχάρης, και οι τέως αρχισυνδικαλιστές.

ΠΡΙΝ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ??? ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Η ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Η ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ....ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 68 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΜΠΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Ξερω καλα τι γράφω.

Ανθρωποι με λάθος ιδέες, λάθος πιστευω, λάθος μυαλά, προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν μια κατάσταση που ουτως ή άλλως μονο σταθερή δεν ήταν.

Το πως βρεθηκαν σε αυτές τις θέσεις, το τι επραξαν και το πως στερησαν την ουσιαστική ελευθερία του λαυ το γνωριζουμε όλοι καλά.

η αρχή ηταν το οτι "Εμεις γνωρίζουμε το συμφέρον σας καλύτερα απο εσάς."

μα το ιδιο βλέπω καθε μέρα.

μου ζητήθηκε να προτείνω ενα πολιτικό σύστημα.

εφτιαξα μεσα σε 15 δευτερόλεπτα ενα σύστημα που προαγει την αξιοκρατία και μπήκατε ήδη μπροστά.

να την χαιρεστε την "δημοκρατια" σας.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ικανους ανθρωπους να κυβερνουν τον τόπο και να ειναι ισότιμοι και ισοζυγιστές. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ μου φανεται την δημοκρατία του Περικλή, που απλά ο καθ εις εχει άποψη.

προτεινα δημοψηφίσματα για κάθε σοβαρό θέμα και με λέτε χουντικό.

Πρέπει να πίνετε κάτι που σας κάνει κακό.

πάμε πάλι γιατί τιο χάσαμε λίγο. οτι θέλουμε διάζουμε οτι θέλουμε λεμε.

Οταν κάποιοι στην Ελλάδα ξεκίνησαν μια επανάσταση, πριν απο 41 χρόνια,ισως και να ειχαν ονειρα. ισως και να ειχαν επιδιώξεις. Στην ουσία τα εκαναν τόσο σκατά, που για να κρατήσουμε την "δημοκρατια" με την μορφή της όποιας απειροελάχιστης προσωπικής ελευθερίας, θυσιαζουμε την ορθια στάση με οτι αυτό συνεπάγεται.*Καιρός πια για ουσιαστική δημοκρατία. Καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι και να πουμε αυτό το οχι.

Τι θελω να πω με αυτό?

ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ Γ....ΝΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

ΑΥΤΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ειναι η δουλίτσα των αμερικανών. Αυτό ηταν το σχέδιό τους πο την αρχή . Ετσι σπάσανε τον Ελληνα, ετσι τον κάνανε υποχειριο τους. Τον πήδηξαν μεχρι που μάτωσε, για να μην ξανασηκωσει κεφάλι ποτέ.

μην προσπαθίτε να μου κολλησετε ταμπέλα, δεν πιάνει πάνω μου. Δεν παπαγαλίζω κανενός μλκς. Δεν ασχολουμαι με τα κλισέ της αριστερας και της δεξιάς. Βλέπω με διαφανο ματι και μυαλό τι γίνεται. Ειμαι αρκετά ωριμος για να το εκτι´μώ. Αν εχω ´γνώσεις ιστορίας, οι συνομιλητές μου απο άλλα νήματα το ξέρουνε. Αν εχω γενικά γνώσεις, επίσης.

Εγω απλά συζητάω εδω, κι επώνυμα μάλιστα. Εσεις, κάποιοι επώνυμα και κα´ποιοι ανώνυμα, συμμετέχετε. Ανταλλάσουμε απόψεις, που ειναι το φαι του μυαλού. το φαι του στομαχιου δεν θα ερθει απο αυτή εδω την σελίδα.

Ουτε εχω πρόθεση να βγω στους δρόμους με την ντουντουκα και να φωνάζω.

ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ Γ....ΝΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

ΑΥΤΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ειναι η δουλίτσα των αμερικανών. Αυτό ηταν το σχέδιό τους πο την αρχή . Ετσι σπάσανε τον Ελληνα, ετσι τον κάνανε υποχειριο τους. Τον πήδηξαν μεχρι που μάτωσε, για να μην ξανασηκωσει κεφάλι ποτέ.

Δεν ξερω ποιανων δουλεια ηταν αυτη η καταληξη, αλλα οντως ετσι εχει καταντησει ο μεσος Ελληνας.

Αν δεν εχει προσωπικο προβλημα δε παει να καιγεται ο κ@λος του διπλανου.....

η αλληλεγγυη εχει χαθει σαν κοινωνικο χαρακτηριστικο....

Να σου πω προτιμώ έναν τέτοιο φασισμό από το να με κυβερνά ο γυιός του μπαμπά του, ο ανηψιός του θείου του, τα εγκόνια και τα δισέγγονα, ο Παιτέρης, η Κούρκουλα, η Ανουσάκη, ο Αστυνόμος Θεοχάρης, και οι τέως αρχισυνδικαλιστές.
Μα γιατί πρέπει πάντα οι επιλογές μας να είναι ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο; Δεν μπορούμε να πάμε κατ' ευθείαν σε κάτι καλό;
Και να θυμίσω ότι κατά τον Θουκυδίδη η δημοκρατία του Περικλή ήταν "λογω" μόνο τέτοια "έργω δε ...". Όχι, δεν πιστεύω στην δημοκρατία του Περικλή. Φτάνει ίσως να διαβάσει κανείς τα κεφάλαια για την σφαγή των Μηλίων ή για τον εμφύλιο της Κέρκυρας για να συμφωνήσει μαζί μου. Όσο για το επιχείρημα με τους επαϊοντες που φέρνει και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία είναι στην καλύτερη περίπτωση κουλό. Είμαστε στον 21ο πρώτο αιώνα - τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα "κράτος" (μια εξουσία άμα θέλετε) είναι πολύπλοκα και πιο πολύπλοκη απ' όλα είναι η επιλογή των προβλημάτων προς επίλυση και η γενική κατεύθυνση της επίλυσής τους - αυτό που θα λέγαμε το πολιτικό πρόγραμμα. Το πολίτευμα των τεχνοκρατών που αντιπροσωπεύουν οι επαϊοντες του Πλάτωνα δεν λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της δημοκρατίας (ούτε της οικονομίας καθώς χωρίς πραγματική δημοκρατία είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ποιός είναι ο ρόλος οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής) - αντίθετα είναι εύκολο να δεί κανείς πόσο εύκολα οδηγούν στην ασυδοσία, στην δικτατορία και σε μια διαφθορά που παρόμοιά της δεν έχουμε δει ακόμη. Όλες οι δικτατορίες (ακόμη και αυτές που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις όπως η δικτατορία του προλεταριάτου) έφεραν τους επαϊοντες στο προσκήνιο επαγγελόμενοι χρηστή, ικανή και αδιάφθορη διακυβέρνηση. Η πραγματικότητα υπήρξε δυστυχώς πάντα διαφορετική. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου είναι μια αδιάφθορη τάξη, ή ότι είναι πιο αδιάφθοροι έστω από τους τσαγκάρηδες; Εγώ δεν το πιστεύω. Μετρήστε άλλωστε τους καθηγητές στις κυβερνήσεις των τελευταίων 60 χρόνων. Ούτε πιστεύω ότι αυτού του είδους οι επαϊοντες είναι καλύτερα σε θέση να κρίνουν τις προτεραιότητες από τους τσαγκάρηδες ή τους μαραγκούς (τους βασιλείς των επαγγελματιών κατά την γνώμη μου). Ο λαός είναι ο μόνος που πρέπει να είναι κυρίαρχος - αν κάτι χρειάζεται επειγόντως είναι η κάθαρση από την διαφθορά και τον εγωκεντρισμό. Το ψάρι όμως απ' το κεφάλι βρωμάει και αυτό το κεφάλι θέλει καθάρισμα - προσοχή: δεν λέω κόψιμο λέω καθάρισμα και τα μέσα της κάθαρσης υπάρχουν μέσα από την δικαιοσύνη όσο και να θέλει και αυτή κάθαρση.

Νομίζω ότι αρχίζει να υπάρχει αρκετή συμφωνία στον λαό για το μέγεθος του προβλήματος και ελπίζω οι επόμενες εκλογές να φέρουν και έκτο και έβδομο κόμμα στην βουλη. Ελπίζω επίσης ότι η έλλειψη αυτοδυναμίας θα αναγκάσει σε συνεργασία δυνάμεις που να θέλουν να φέρουν την αναγκαία κάθαρση. Αλλιώς εναόκειται πάλι σε μας να δώσουμε ακόμα λιγότερη δύναμη στους δυνατούς. Αν όμως ψηφίζουμε για το διορισμό της ανεψιάς μας, έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει.

επιτέλους, μια υπεροχα εμπεριστατωμένη ανάλυση - απάντηση.

θα συμφωνήσω οτι η διαφθορά πηγάζει κάλλιστα απο τους εκάστοτε καθηγητες πανεπιστημίων και ιατρους οπωςπηγάζει και απο το κεφάλαιο.

Καθαρους πολιτευτές όμως, ΠΟΥ θα βρουμε?

ακόμα και η έλλειψη αυτοδυναμίας οδηγει σε συνεργασίες τόσο πάνω, όσο και κάτω απο το τραπέζι.

Οσο για τον διορισμό της ανηψιάς, ω, πόσο δίκιο έχεις. Αυτό τελικά σηκώνει και κατεβάζει κυβερνήσεις. ο απόλυτος παργω ααφοράς. Δυστυχώς η αβεβαότητα στα νέα παιδιά διαιωνίζει αυτην την αισχρή κατάσταση.

Το μονδικό καλό της ιδιωτικοποιησης των ΔΕΚΟ, ειναι μειωση των ελπίδων των προσδοκών των σιγουριά μεσω του δημοσίου. Αυτό στενευει περιθώρια και οδηγεί σε αφύπιση. Τι να την κανουμε όμως, αν ξυπνησουμε οταν όλα εχουν χαθεί.
πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω ΠΟΥ περιμένει η κυβέρνηση οτι θα βρουμε το κεφάλαιο να καταβάλλουμε τους τόσους φόρους - αυξησεις ΔΕΚΟ - πετρέλαιου (μην ξεχνάμε οτι οι φοροι των καυσιμων συνδεονται με τις τιμές λιανικής των καυσίμων) εν μέσω καλπάζοντος πληθωρισμου και εν όψει νέων ανατιμήσεων σε ειδη τα οποία ειναι απαραίτητα. φοβάμαι οτι στο τέλος θα αρχίσει μια τέτοια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που τα αποτελέσματα θα ειναι εκρηκτικά. ηδη φαινόμενα οπως οι αναρχικοι που ληστευουν τα SM, η κλοπή βενζίνης απο σταθμευμένα οχήματα, το διψήφιο ποσοστό δανειοληπτών που αδυνατουν να πληρωσουν πάνω απο τρεις δόσεις στεγαστικου, η ανεργία που καλπάζει, η συμβαση ορισμένου χρόνου σαν μοναδική διαθέσιμη διέξοδος εργασίας, η απομυζηση των τοπικών κεφαλαίων απο τις πολυεθνικές και η μη ανακύκλωσή τους εντός της ντόπιας αγοράς, ειναι παράγοντες που προκαλουν αστάθεια και κρίση σε κοινωνίες με πολύ μικότερη κλίση γραφήματος απόλυτης ποιότητας ζωής των μελών τους. Ευτυχώς, ειχαμε κάποια αποθέματα ανοχής και αντιμετώπισης στοκαρισμένα απο την δεκαετία του '90, αλλά πλέον τα ταμιευτήρια στράγγιξαν, οι μετοχές πουλήθηκαν, η ακίνητη περιουσία επίσης, οι καρτες επιασαν όριο και η τσέπη ειναι πιό άδεια απο κάθε άλλη φορά.

Ειναι γεγονός οτι με αυτυς τους ρυθμους εντος του 2009 ειναι εκατοντάδες χιλιάδες οι έλληνες που θα περάσουν το κατώφλι της πτώχειας για πρώτη φορά στην ζωή τους. Εργο ουσίας γα την αναστροφή αυτής της κατάστασης δεν υπάρχει. Αντ αυτου αποφασίζεται οτι ο Ελληνας συνεχίζει να τελεί υπο καθεστώς νεοπλουτισμου και συζητείται αυξηση στο ΦΠΑ, αυξηση τελών κυκλοφορίας, μειωση απαλλαγών, καταργήσεις επικουρικών συντάξεων, και πώληση των ΔΕΚΟ που τυγχάνουν ρυθμιστές αναγκαίων καταναλωτικών αγαθων.

Ψάχνουμε ακόμη το φως στο τουνελ ,που γράφεις κι εσυ, Σίμωνα, αλλά το ρευμα εχει ακρηβυνει τόσο που μάλλον μας συμφέρει να ανοιξουμε νέο δρόμο για να βγουμε απο αυτό...

Αντιπροτάσεις, βέβαια, αναμένουμε και απο άλλους.

Ισχυρότερος απ ότι περίμενα, τελικά, ηταν ο σκανδαλισμός μου.

Εγώ πάντως ένα πράγμα δεν κατάλαβα στο όνομα αυτού του thread. Μόνο όταν κάνουμε διακοπές μας δουλεύει το κράτος; Τον υπόλοιπο χρόνο τι κάνει;

όλο τον χρόνο μας "δουλεύει" αλλά ειδικά τώρα τον Αύγουστο που είναι όλοι σε διακοπές "περνάνε" διάφορα νομοσχέδια......και τα βρίσκουμε έτοιμα τον Σεπτέμβριο !

ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ "ΔΙΑΚΟΠΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΦΑΣΙΑ Ο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΣΥ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ?