Re: Απάντηση: OTE TV Kaonmedia NS1110 (Νέος δέκτης από το 2013)
Έχω συνδέσει τον δέκτη με home cinema 5.1, μέσω οπτικής ίνας. Παρατήρησα τα εξής:
1) Το μόνο κανάλι του πακέτου ΟΤΕ TV που έχει 5.1 ήχο, είναι το Discovery HD SHowcase (Ο τρόπος που το κατάλαβα είναι επειδή το τηλεχειριστηριο του home cinema δε λειτουργούσε όταν προσπαθούσα να αλλάξω mode ( π.χ. stereo - music - matrix, e.t.c.). Απόλυτα Λογικό)
2) Μερικές φορές (όχι πάντα), όταν αλλάζω κανάλι μέσω του δέκτη του ΟΤΕ, ακούγεται ένας οξύς θόρυβος (σαν ηχητικό εφέ από ηλεκτρικό ρεύμα) από τα ηχεία για μισό περίπου δευτερόλεπτο. Ο ήχος αυτός είναι πολύ εκνευριστικός και εξαρτάται από την ένταση του volume (όσο πιο ψηλά η ένταση, τόσο πιο δυνατός ο ήχος). Αντίθετα, όταν ο δεκτης είναι συνδεδεμένος μέσω HDMI στην τηλεόραση και από την τηλεόραση με οπτική ίνα στο home cinema, αυτός ο θόρυβος στα ηχεία δεν ακούγεται.
3) Στο κανάλι του Discovery HD Showcase (αλλά και σε 1-2, δε θυμάμαι ποια), ο ήχος δε ρυθμίζεται από το τηλεχειριστήριο του Δέκτη, αλλά μόνο από το τηλεχειριστήριο του Home Cinema. Αντίθετα, όταν ο δεκτης είναι συνδεδεμένος μέσω HDMI στην τηλεόραση και από την τηλεόραση με οπτική ίνα στο home cinema, η ένταση του ήχου αυξομειώνεται όπως θα έπρεπε μέσω του τηλεχειριστηρίου του OTE.
Έχει παρατηρήσει κανείς να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τον δέκτη του ΟΤΕ; υπόψιν πως δε φταίει το καλώδιο οπτικής ίνας (δοκιμασμένο σε άλλες πηγές, αλλά και δοκιμή με άλλο καλώδιο οπτικής ίνας), ούτε η είσοδος optical in του Home cinema (το έχω δοκιμάσει και στις 2 θύρες που έχει).
Θα ήθελα να ξέρω αν είναι πρόβλημα του δικού μου αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ, ή αν είναι γενικό το φαινόμενο, οπότε θα πρέπει να ζήσω με αυτό το πρόβλημα..
Επίσης, ξέρει κανείς αν με τον καινούργιο αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ (με τη δυνατότητα PVR) υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα;