Kaonmedia NS1110 (Νέος δέκτης από το 2013)

Status
Not open for further replies.
Re: OTE TV Kaonmedia NS1110 (Νέος δέκτης από το 2013)

επειδή δεν το βρήκα, που στέλνεις μήνυμα και τι γράφεις;

Καλημερα παιδια,νεος στο φορουμ,μια ερωτηση για την αναβαθμιση χρειαζεται internet ή μονο για καποιες λειτουργιες μετεπειτα?ευχαριστω!εχω ote tv μεδω δορυφορου

Το ιντερνέτ χρειάζεται μόνο για την υπηρεσία replay TV από την όποια μπορείς να γυρίσεις το πρόγραμμα σχεδόν όλων των καναλιών έως 48 ώρες πίσω και να δεις μια εκπομπή που έχασες και δεν πρόλαβες να την δεις στην ώρα της. Και στο μέλλον η χρησιμότητα που θα έχει η σύνδεση με το ρουτερ κοινός με το ιντερνέτ θα είναι η υπηρεσία multiroom που θα επιτρέπει μέσω του ρουτερ να έχεις ένα έχτρα δέκτη σε άλλο δωμάτιο και να βλέπει κάποιος ανεξάρτητα τη βλέπει ο πρώτος δέκτης. Για την αναβάθμιση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι συνδεμένος στο ρουτερ αλλά δεν χάνεις και τίποτα αν τον συνδέσεις.

Το ιντερνέτ χρειάζεται μόνο για την υπηρεσία replay TV από την όποια μπορείς να γυρίσεις το πρόγραμμα σχεδόν όλων των καναλιών έως 48 ώρες πίσω και να δεις μια εκπομπή που έχασες και δεν πρόλαβες να την δεις στην ώρα της. Και στο μέλλον η χρησιμότητα που θα έχει η σύνδεση με το ρουτερ κοινός με το ιντερνέτ θα είναι η υπηρεσία multiroom που θα επιτρέπει μέσω του ρουτερ να έχεις ένα έχτρα δέκτη σε άλλο δωμάτιο και να βλέπει κάποιος ανεξάρτητα τη βλέπει ο πρώτος δέκτης. Για την αναβάθμιση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι συνδεμένος στο ρουτερ αλλά δεν χάνεις και τίποτα αν τον συνδέσεις.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε!

Ερώτηση: Για το multiroom θα πρέπει και ο 2ος δέκτης να είναι συνδεδεμένος με το πιάτο ή μόνο στο router;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ερώτηση: Για το multiroom θα πρέπει και ο 2ος δέκτης να είναι συνδεδεμένος με το πιάτο ή μόνο στο router;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και με τα δυο στην περίπτωση που μιλάμε για δορυφορική λήψη. Μόνο στο router στην περίπτωση που μιλάμε για ευριζωνικη λήψη σήματος.

Μετά την αναβάθμιση του δέκτη σε υβριδικό, αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου είναι οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στα μενού. Τα γράμματα εμφανίζονται με πολλές ατέλειες, σαν να μην είναι anti-aliased, και διαβάζονται σχετικά δύσκολα. Στην προηγούμενη έκδοση του firmware οι γραμματοσειρές ήταν μιά χαρά. Εξαιρετικές είναι και οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στον δέκτη της Nova. Όλα αυτά σε μιά Kuro 5090H με σύνδεση του δέκτη μέσω HDMI.

Καλημέρα. Καλή εβδομάδα σε ολους. Μια βοήθεια παρακαλώ. Μετά την αναβάθμιση του δέκτη Kaonmedia NS1110 σε υβριδικό δεν εχω ολα τα κανάλια. Μπορεί κάποιος να μου πει που ειναι στο μενού η σάρωση καναλιών? Γιατί μετά την αναβάθμιση δεν το βρίσκω. Ευχαριστώ πολύ καλή σας μέρα!!

Eιχα και εγω το ιδιο προβλημα, Πανε Menu-Ρυθμισεις-ρυθμισεις σηματος και μετα στις ρυθμισεις δορυφορου πατα επιβεβαιωση

Μετα την αναβαθμιση τον συνδεσα με τον router κι εβαλα κι ενα εξωτερικο δισκο, 2.5'' Passport 2TB.
Αυτο που παρατηρω ειναι οτι το λαμπακι του δισκου αναβοσβηνει συνεχεια, χωρις να κανω καποια εγγραφη!!
Ειναι φυσιολογικο αυτο? Γιατι να τον χρησιμοποιει ασταματητα?

Επισης παρατηρησα οτι πετουσε συνεχεια μηνυμα για απωλεια δικτυου, επειδη κατεβαζα με full speed απο το NAS, κατι αρκετα εκνευριστικο!

Είναι η λειτουργία του timeshift, που σου επιτρέπει να "παγώσεις" το ζωντανό πρόγραμμα ή να γυρίσεις μία σκηνή πίσω.

Είναι η λειτουργία του timeshift, που σου επιτρέπει να "παγώσεις" το ζωντανό πρόγραμμα ή να γυρίσεις μία σκηνή πίσω.

Θα προτιμουσα να μην χρησιμοποιειται ετσι ο δισκος! Μηπως γινεται να το απενεργοποιησουμε το timeshift?

Ευχαριστω πολυ το φιλο anto_33 για την βοήθεια!!!!

Θα προτιμουσα να μην χρησιμοποιειται ετσι ο δισκος! Μηπως γινεται να το απενεργοποιησουμε το timeshift?

Ακριβώς το ίδιο θέμα αντιμετώπιζα και εγώ φίλε KOGI έτσι αποφάσισα να έχω αποσυνδεδεμένο τον σκληρό και να τον χρησιμοποιώ παρά μόνο όταν θέλω να γράψω κάτι.

Απάντηση: OTE TV Kaonmedia NS1110 (Νέος δέκτης από το 2013)

Μετά την αναβάθμιση στις ρυθμίσεις ανάλυσης οθόνης προστέθηκε και η επιλογή 1080p
Λογικά αυτή δεν επιλέγουμε αν η τηλεόραση είναι Full HD;
Ρωτάω γιατί στο νέο βιβλίο οδηγιών του ΚΑΟΝ Hybrid προτείνει το 1080i

Πληροφοριακά, με απλά λόγια, για όσους δεν γνωρίζουν και η 1080p και η 1080i παρέχουν HD ανάλυση 1920x—1080 και η διαφορά τους είναι ως προς τον τρόπο σάρωσης της εικόνας.

Στο 1080i (interlaced) η πολύπλεξη της εικόνας γίνεται σε δύο φάσεις, πρώτα γεμίζουν με χρώμα τα μονά pixels και στο δεύτερο σκανάρισμα γεμίζουν τα ζυγά pixels. Αυτό φυσικά γίνεται τόσο γρήγορα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να καταλάβει τη διαδικασία αυτή. Το θετικό είναι ότι όταν η τηλεόραση είναι μικρότερης ανάλυσης π.χ. 720p η διαδικασία αυτή δημιουργεί την ψευδαίσθηση υψηλότερης ανάλυσης, καθώς η τηλεόραση μοιάζει να προβάλλει τις διπλάσιες γραμμές απ' όσες πραγματικά δείχνει.

Στο 1080p (progressive) η σάρωση της εικόνας γίνεται με ένα μόνο πέρασμα και το σκανάρισμα γίνεται προοδευτικά σε όλα τα pixels με τη σειρά. Η προοδευτική σάρωση σε συνδυασμό με τηλεόραση με υψηλό refresh rate, 100 Hz και πάνω, περιορίζει το τρεμόπαιγμα και εμφανίζει πιο ομαλή κίνηση στις γρήγορες σκηνές.

Τεχνολογικά και θεωρητικά, αν διαθέτουμε τηλεόραση Full HD (1920x1080p), τότε λογικά επιλέγουμε στον αποκωδικοποιητή την ανάλυση 1080p.
Γιατί όμως το βιβλίο οδηγιών του ΚΑΟΝ Hybrid προτείνει το 1080i και γιατί ο αποκωδικοποιητής έχει ως προεπιλεγμένη την συγκεκριμένη ανάλυση; Από λάθος (αντιγραφή από το προηγούμενο βιβλίο οδηγιών);

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για το θέμα ας μας ενημερώσει.

Εμένα πάλι μου δείχνει ότι δεν έχω εγγραφές και μόνο αν βγάλω από το ρεύμα το σκληρό δίσκο και τον ξαναβάλω τις βλέπει... Άσε που σήμερα είχα προγραμματίσει 2 ταινίες και από τη μία έγραψε 1 λεπτό και από την άλλη 4 γιατί προφανώς κόλλησε... Το λογισμικό θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να γίνει αξιόπιστο

Στάλθηκε από το P9000_Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eιχα και εγω το ιδιο προβλημα, Πανε Menu-Ρυθμισεις-ρυθμισεις σηματος και μετα στις ρυθμισεις δορυφορου πατα επιβεβαιωση

πατησα τον transpoder OTE1 και εξακολουθω να μην βλεπω (τα εχω στη λιστα) καποια καναλια IDX , star κεντρικης ελλαδος κλπ.. να δοκιμασω αλλον transpoder ;;;;

Καλησπερα,

Εχω τον δεκτη STB NS1110.Πρεπει να τον κανω αλλαγη με τον νεο δεκτη ή παιρνει αναβαθμιση αυτος ο ιδιος και με ποιο τροπο?Τι θα ηταν προτιμοτερο?

Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής μετα την αναβάθμιση που θα πάρει ειναι ίδιος με το υβριδικό μοντέλο.

Status
Not open for further replies.