και τον συμπαθω πολυ τον συγκεκρημενο γιατι εχει καλλητεχνικη φλεβα, αλλα παρολα αυτα πηγε να κανει τον κονφερασιε στα εγγαινια του μνημειου στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας... ανωτερη δουλεια απο ανωτερους εργοδοτες... μην επεκταθω...Σε λαθος ταινια μπηκε ο Παπαδημητριου...
Αλλα επειδη τον διακατεχει και μια περιεργεια, εβγαλε το μεταξωτο του μαντηλακι
για να προστατευσει την λεπτη του οσφρηση και αρχισε να περιεργαζεται το κοινο.... ω Mon Dieu!!
δε συμφωνώ με τη φράση "σύνδρομο down", το κείμενο όμως με βρίσκει σύφωνοο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση
αν κανω λαθος ας με διορθωσει
Διαφωνώ αλλά μάλλον το ξέρεις πριν καν γράψεις το κείμενο .δε συμφωνώ με τη φράση "σύνδρομο down", το κείμενο όμως με βρίσκει σύφωνο
το να εμβαθύνει ένας άνθρωπος (θεατής/ακροατής), στην αισθητική/κουλτούρα/νοοτροπία ενός δημιουργού, να ερμηνεύσει συμβολισμούς, μεταφορές, εικόνες, δεν είναι κακό, βεβαίως ούτε και υποχρεωτικό,
προϋποθέτει βέβαια και κάποια προσπάθεια, λίγη παραπάνω σκέψη, λίγη παραπάνω μελέτη... ο καθένας έχει δικαίωμα να ταμπουρωθεί πίσω από ιδεοληψίες και στερεότυπα,
σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις ένα άτομο από μία κιν. προβολή, μπορείς όμως να σχολιάσεις φαινόμενα μαζικής προσέλευσης, μπορείς και να τα επικρίνεις, δεν απαγορεύεται.
@klamia71 μπορείς να υποθέσεις τι έχω ακούσει κατά καιρούς επιδή μου αρέσει ο Αγγελόπουλος ας πούμε; όχι από άτομα που έχουν μπει στον κόπο να αποδομήσουν το έργο του, αλλά από άτομα που δεν έχουν δει ποτέ τους ούτε μισό δευτερόλεπτο.
Ελευθερία έχουμε, ο καθένας μπορεί να βλέπει ότι ότι αρέσει, κριτική σκέψη υπάρχει όμως; εποικοδομητικός διάλογος υπάρχει; Ποιο είναι το περιεχόμενο των επικρίσεων που που δέχονται όσοι διαφωνούν με τον Σμαραγδή; Μήπως είναι αφοριστικό; Μήπως μετασχηματίζεται εσκεμμένα η κριτική στον Σμαραγδή σε κριτική προς τον Καποδίστρια;
Το παραπάνω είναι ένα επικριτικό κείμενο, οι επικρίσεις είναι ενοχλητικές, ναι και καμιά φορά ελιτίστικες, τις προτιμώ απ τις διαδηλώσεις έξω από κιν. αίθουσες κι από χώρους παρουσιάσεων βιβλίων.
η κριτική και το θάρρος της γνώμης δεν πρέπει να αποθαρρύνεται, ακόμα κι αν απευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες.
Δεν προσυπογράφω το κείμενο σε καμμία περίπτωση. Απλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που "τους στηρίζει". Έχω φίλους που δεν τους αρέσει ο Ρενουάρ.το οτι υπαρχει καποιος αλλος "κοσμος" στον οποι κατοικουν καποιοι δε σημαινει οτι ειναι κατωτερος η χειροτερος...μπορει να ειναι απλα διφαφορετικος ..... η πολυ υπεροψια βλαπτει...
Αυτό κατάλαβα από το κείμενο, νομίζω αυτό καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζοντας την γραφη του συγκεκριμένου. Τα λοιπά στμπεράσματα (χάρηκε, ανήκει μαζί με τον Παπαδημητρίου κτλ) δεν θα τα σχολιάσω. Ευτυχώς δεν είδαμε μαζί το Mortality του Garvais, φαντάζομαι τα συμπερασματα σου όταν κάτι θα μου φαινόταν αστείο. Μάλιστα έκανα disclaimer πρίν διαβάσω το άστοχο post σου καθώς σκέφτηκα, κάποιος θα βρεθεί....ο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση
αν κανω λαθος ας με διορθωσει
Μην το συνεχίσεις αλλά καλό θα ήταν για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις να μην κάνεις υποθέσεις και λάθος εκτιμήσεις, τουλάχιστον δημόσια. Άλλωστε εσύ είπες "Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει". Αυτό έκανα.Δεν πρόκειται να το συνεχίσω. Δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε. Νομίζω ότι ήμουν σαφης και κατανοητός για όποιον θέλει να είναι αμερόληπτος.
Τα υπόλοιπα όταν δω την ταινία
Κίνημα δεν είναι, είναι απλά μια κακή ταινία, ενός ατάλαντου ανθρώπου το θέμα της οποίας αποτελεί αφορμή για να βγάλουν πολλοί τα (εντυπωσιακά πολλών ειδών) και όχι μόνο πολιτικά, κόμπλεξ τους.
Και ακριβώς εκει «ποντάρει» ο Σμαραγδης:
..................
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αυτο που διαβαζω εδω, ξανα και ξανα, το ποστ σου ειναι απλα μια αναφορα-ευκαιρια για αναλυση. Γιατι πολλοι το ριχνουν εκει.
Οποτε βαση αυτου δεν αναφερομαι σε σενα αλλα σε ολους που χρησιμοποιουν και ολο και περισσοτερο αυτο το επιχειρημα.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Δηλαδη υπαρχει πολιτικη σκοπιμοτητα.
Cicadelic Ranger said:Οσο για ενα συμφορουμιτη που λεει οτι ενας σκηνοθετης εδειξε ολην την Ελληνικη ιστορια σε μια σεκανς 15 λεπτων... τι να πω ; Η Ελληνικη ιστορια σε 15 λεπτα ! Δεν το σχολιαζω. Απλα σκεφτομαι οτι πολλοι θα το ονειρευονται και οριονται οταν βγαινου φιλμ πανω σε αυτην. Και ακομα περισσοτερο οταν πετυχαινουν εμπορικα. Δεν πειραζει...θα περασει
Πάντως και μούφα να ήτανε η ταινία σκηνοθετικά (που παίζει να είναι) εγώ θα την έβλεπα με ευχαρίστηση.Είναι πολύ απλό αυτό που έγραψα και δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική σκοπιμότητα.
Βαλε βαλε (για την επομενη)σε λιγο βγαινει και το trailer.....![]()
![]()
View attachment 264850
συγχωρεστε με αλλα δεν μπορεσα να συγκρατηθω....(εχω ποστερ και απο την επομενη)
Βαλε βαλε (για την επομενη)
Δεν προσυπογράφω το κείμενο σε καμμία περίπτωση. Απλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που "τους στηρίζει". Έχω φίλους που δεν τους αρέσει ο Ρενουάρ.
Αυτό κατάλαβα από το κείμενο, νομίζω αυτό καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζοντας την γραφη του συγκεκριμένου. Τα λοιπά στμπεράσματα (χάρηκε, ανήκει μαζί με τον Παπαδημητρίου κτλ) δεν θα τα σχολιάσω. Ευτυχώς δεν είδαμε μαζί το Mortality του Garvais, φαντάζομαι τα συμπερασματα σου όταν κάτι θα μου φαινόταν αστείο. Μάλιστα έκανα disclaimer πρίν διαβάσω το άστοχο post σου καθώς σκέφτηκα, κάποιος θα βρεθεί....
Συμπληρώνω, καθώς ενοχλήθηκα από το post σου, πως πιστεύεις πως συμφωνώ με κάτι που περιγράφω ως "το πιο ελιτίστικο κείμενο κατά του ελιτισμού" . Διάβασε τι λέει,
"Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε
αλλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στο "καλλιτεχνικό
περιθώριο" ,ασχολήθηκε ποτέ κανείς ; Τους έπιασε από το χέρι
συμπονετικά να τους πει δυο τρία πράγματα στη γλώσσα τους;"
"Κρατούσαν
οι περισσότεροι "θορυβώδεις" σακούλες με τσιπς ,ποπκόρν,
γαριδάκια κι ό,τι βάλει ο νους σας , που κατά την διάρκεια
της προβολής , τις πασπάτευαν , τρώγοντας με αδιανόητη
άνεση , σαν να ήταν στο σπίτι τους , με τις πιτζάμες τους.
Κανένας έλεγχος στην είσοδο της αίθουσας"
O τύπος είναι προφανές πως τους θεωρεί όχι απλά κατώτερους αλλά ως κάτι διαφορετικό που ο "'ανθρωπος" πρέπει να προσεγγίσει με αγάπη και παράλληλα κατάφερε εσύ (και άλλοι να υποθέσω) να πιστεύουν πως είναι αγαπησιάρικο κείμενο που κάποιοι ανάλγητοι σαν εμένα παρεξήγησαν. Think again, ή έστω ξανά διάβασε το.
"
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.