Καποδίστριας (2025)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    29
Σε λαθος ταινια μπηκε ο Παπαδημητριου...
Αλλα επειδη τον διακατεχει και μια περιεργεια, εβγαλε το μεταξωτο του μαντηλακι
για να προστατευσει την λεπτη του οσφρηση και αρχισε να περιεργαζεται το κοινο.... ω Mon Dieu!!

• Haha
Reactions: skysound
Σε λαθος ταινια μπηκε ο Παπαδημητριου...
Αλλα επειδη τον διακατεχει και μια περιεργεια, εβγαλε το μεταξωτο του μαντηλακι
για να προστατευσει την λεπτη του οσφρηση και αρχισε να περιεργαζεται το κοινο.... ω Mon Dieu!!
και τον συμπαθω πολυ τον συγκεκρημενο γιατι εχει καλλητεχνικη φλεβα, αλλα παρολα αυτα πηγε να κανει τον κονφερασιε στα εγγαινια του μνημειου στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας... ανωτερη δουλεια απο ανωτερους εργοδοτες... μην επεκταθω...

Κ οι τεχνες θελουν παιδεμα, κ ο κινηματογραφος , οποιοι ειναι απαιδευτοι σε αυτην την τεχνη δεν παει να πει οτι ειναι ετσι σε ολες τις τεχνες η κατ επεκταση σε αλλες εκφανσεις της ζωης, γιατι εκει το πανε καποιοι οχι δεν ισχυει αυτο, επισης καποιοι δεν θελουν να παιδευτουν
καποιοι απλως πανε για να ξεσκασουν χωρις να χρειαζεται να πρεπει να σκεφτουν πολλα πολλα, αυτο γουσταρουν στην συγκεκριμενη τεχνη,
δεν ανηκουν στην καστα του παπατζιμ χαχ αλλα χεστηκαν κιολας
ουτε εγω θελω να ανηκω σε τετοιες ομαδες ελιτιστικες
η τεχνη εχει μεγαλος ευρος στο που θα πιασει το κοινο, η δικη μου χειροτερη ταινια μπορει να ειναι η καλυτερη για εσενα
το να τους τσουβαλιαζεις σε μια ομαδα ανθρωπων μαλλον κανεις οτι κ αυτος που θαβεις , στην περιπτωση μας ο Σμαραγδης που τους εβγαλε ολους τους haters απο στημενους εως ανθελληνες...

• Like
Reactions: klamia71
ο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση

αν κανω λαθος ας με διορθωσει
δε συμφωνώ με τη φράση "σύνδρομο down", το κείμενο όμως με βρίσκει σύφωνο

το να εμβαθύνει ένας άνθρωπος (θεατής/ακροατής), στην αισθητική/κουλτούρα/νοοτροπία ενός δημιουργού, να ερμηνεύσει συμβολισμούς, μεταφορές, εικόνες, δεν είναι κακό, βεβαίως ούτε και υποχρεωτικό,
προϋποθέτει βέβαια και κάποια προσπάθεια, λίγη παραπάνω σκέψη, λίγη παραπάνω μελέτη... ο καθένας έχει δικαίωμα να ταμπουρωθεί πίσω από ιδεοληψίες και στερεότυπα,

σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις ένα άτομο από μία κιν. προβολή, μπορείς όμως να σχολιάσεις φαινόμενα μαζικής προσέλευσης, μπορείς και να τα επικρίνεις, δεν απαγορεύεται.

@klamia71 μπορείς να υποθέσεις τι έχω ακούσει κατά καιρούς επιδή μου αρέσει ο Αγγελόπουλος ας πούμε; όχι από άτομα που έχουν μπει στον κόπο να αποδομήσουν το έργο του, αλλά από άτομα που δεν έχουν δει ποτέ τους ούτε μισό δευτερόλεπτο.

Ελευθερία έχουμε, ο καθένας μπορεί να βλέπει ότι ότι αρέσει, κριτική σκέψη υπάρχει όμως; εποικοδομητικός διάλογος υπάρχει; Ποιο είναι το περιεχόμενο των επικρίσεων που που δέχονται όσοι διαφωνούν με τον Σμαραγδή; Μήπως είναι αφοριστικό; Μήπως μετασχηματίζεται εσκεμμένα η κριτική στον Σμαραγδή σε κριτική προς τον Καποδίστρια;

Το παραπάνω είναι ένα επικριτικό κείμενο, οι επικρίσεις είναι ενοχλητικές, ναι και καμιά φορά ελιτίστικες, τις προτιμώ απ τις διαδηλώσεις έξω από κιν. αίθουσες κι από χώρους παρουσιάσεων βιβλίων.

η κριτική και το θάρρος της γνώμης δεν πρέπει να αποθαρρύνεται, ακόμα κι αν απευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες.

δε συμφωνώ με τη φράση "σύνδρομο down", το κείμενο όμως με βρίσκει σύφωνο

το να εμβαθύνει ένας άνθρωπος (θεατής/ακροατής), στην αισθητική/κουλτούρα/νοοτροπία ενός δημιουργού, να ερμηνεύσει συμβολισμούς, μεταφορές, εικόνες, δεν είναι κακό, βεβαίως ούτε και υποχρεωτικό,
προϋποθέτει βέβαια και κάποια προσπάθεια, λίγη παραπάνω σκέψη, λίγη παραπάνω μελέτη... ο καθένας έχει δικαίωμα να ταμπουρωθεί πίσω από ιδεοληψίες και στερεότυπα,

σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις ένα άτομο από μία κιν. προβολή, μπορείς όμως να σχολιάσεις φαινόμενα μαζικής προσέλευσης, μπορείς και να τα επικρίνεις, δεν απαγορεύεται.

@klamia71 μπορείς να υποθέσεις τι έχω ακούσει κατά καιρούς επιδή μου αρέσει ο Αγγελόπουλος ας πούμε; όχι από άτομα που έχουν μπει στον κόπο να αποδομήσουν το έργο του, αλλά από άτομα που δεν έχουν δει ποτέ τους ούτε μισό δευτερόλεπτο.

Ελευθερία έχουμε, ο καθένας μπορεί να βλέπει ότι ότι αρέσει, κριτική σκέψη υπάρχει όμως; εποικοδομητικός διάλογος υπάρχει; Ποιο είναι το περιεχόμενο των επικρίσεων που που δέχονται όσοι διαφωνούν με τον Σμαραγδή; Μήπως είναι αφοριστικό; Μήπως μετασχηματίζεται εσκεμμένα η κριτική στον Σμαραγδή σε κριτική προς τον Καποδίστρια;

Το παραπάνω είναι ένα επικριτικό κείμενο, οι επικρίσεις είναι ενοχλητικές, ναι και καμιά φορά ελιτίστικες, τις προτιμώ απ τις διαδηλώσεις έξω από κιν. αίθουσες κι από χώρους παρουσιάσεων βιβλίων.

η κριτική και το θάρρος της γνώμης δεν πρέπει να αποθαρρύνεται, ακόμα κι αν απευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες.
Διαφωνώ αλλά μάλλον το ξέρεις πριν καν γράψεις το κείμενο .🤔

το οτι υπαρχει καποιος αλλος "κοσμος" στον οποι κατοικουν καποιοι δε σημαινει οτι ειναι κατωτερος η χειροτερος...μπορει να ειναι απλα διφαφορετικος ..... η πολυ υπεροψια βλαπτει...
Δεν προσυπογράφω το κείμενο σε καμμία περίπτωση. Απλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που "τους στηρίζει". Έχω φίλους που δεν τους αρέσει ο Ρενουάρ. :p

ο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση

αν κανω λαθος ας με διορθωσει
Αυτό κατάλαβα από το κείμενο, νομίζω αυτό καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζοντας την γραφη του συγκεκριμένου. Τα λοιπά στμπεράσματα (χάρηκε, ανήκει μαζί με τον Παπαδημητρίου κτλ) δεν θα τα σχολιάσω. Ευτυχώς δεν είδαμε μαζί το Mortality του Garvais, φαντάζομαι τα συμπερασματα σου όταν κάτι θα μου φαινόταν αστείο. Μάλιστα έκανα disclaimer πρίν διαβάσω το άστοχο post σου καθώς σκέφτηκα, κάποιος θα βρεθεί....

Συμπληρώνω, καθώς ενοχλήθηκα από το post σου, πως πιστεύεις πως συμφωνώ με κάτι που περιγράφω ως "το πιο ελιτίστικο κείμενο κατά του ελιτισμού" . Διάβασε τι λέει,
"Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε
αλλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στο "καλλιτεχνικό
περιθώριο" ,ασχολήθηκε ποτέ κανείς ; Τους έπιασε από το χέρι
συμπονετικά να τους πει δυο τρία πράγματα στη γλώσσα τους;"

"Κρατούσαν
οι περισσότεροι "θορυβώδεις" σακούλες με τσιπς ,ποπκόρν,
γαριδάκια κι ό,τι βάλει ο νους σας , που κατά την διάρκεια
της προβολής , τις πασπάτευαν , τρώγοντας με αδιανόητη
άνεση , σαν να ήταν στο σπίτι τους , με τις πιτζάμες τους.
Κανένας έλεγχος στην είσοδο της αίθουσας"

O τύπος είναι προφανές πως τους θεωρεί όχι απλά κατώτερους αλλά ως κάτι διαφορετικό που ο "'ανθρωπος" πρέπει να προσεγγίσει με αγάπη και παράλληλα κατάφερε εσύ (και άλλοι να υποθέσω) να πιστεύουν πως είναι αγαπησιάρικο κείμενο που κάποιοι ανάλγητοι σαν εμένα παρεξήγησαν. Think again, ή έστω ξανά διάβασε το.

"

Δεν πρόκειται να το συνεχίσω. Δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε. Νομίζω ότι ήμουν σαφης και κατανοητός για όποιον θέλει να είναι αμερόληπτος.

Τα υπόλοιπα όταν δω την ταινία

Δεν πρόκειται να το συνεχίσω. Δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε. Νομίζω ότι ήμουν σαφης και κατανοητός για όποιον θέλει να είναι αμερόληπτος.

Τα υπόλοιπα όταν δω την ταινία
Μην το συνεχίσεις αλλά καλό θα ήταν για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις να μην κάνεις υποθέσεις και λάθος εκτιμήσεις, τουλάχιστον δημόσια. Άλλωστε εσύ είπες "Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει". Αυτό έκανα.

Κίνημα δεν είναι, είναι απλά μια κακή ταινία, ενός ατάλαντου ανθρώπου το θέμα της οποίας αποτελεί αφορμή για να βγάλουν πολλοί τα (εντυπωσιακά πολλών ειδών) και όχι μόνο πολιτικά, κόμπλεξ τους.

Και ακριβώς εκει «ποντάρει» ο Σμαραγδης:

..................

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αυτο που διαβαζω εδω, ξανα και ξανα, το ποστ σου ειναι απλα μια αναφορα-ευκαιρια για αναλυση. Γιατι πολλοι το ριχνουν εκει.
Οποτε βαση αυτου δεν αναφερομαι σε σενα αλλα σε ολους που χρησιμοποιουν και ολο και περισσοτερο αυτο το επιχειρημα.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Δηλαδη υπαρχει πολιτικη σκοπιμοτητα. Ααααα... εδω ειμαστε. Εσεις καποιοι βλεπετε πολιτικη σκοπιμοτητα με ενα φιλμ που αποδιδει τον Καποδιστρια ; ( αρτια η οχι δεν ειναι η ουσια γιατι να μπερδευετε το καλλιτεχνικο με το πολιτικο)

Δηλαδη τι σημαινει αυτο ;
-Ποια σκοπιμοτητα και ως προς τι ; Τι ηταν ο Καποδιστριας τι πρεσβευε για την Ελλαδα και τι δειχνει το φιλμ επ'αυτου ;

-Υπαρχει ενα κομμα υπερ Καποδιστρια ; Και οι αλλοι (οι σωστοι οι γνωστες και οι εστετ ) τι ειναι ; Κοντρα-Καποδιστρια ;

-Υπαρχει ενας Καποδιστριας και ενας αλλος ; Αυτος που θα προτιμουσαν να ειναι ;

Μου θυμιζει αυτον τον ιστορικο που εκανε ενα "αρθρο" στην Καθημερινη, που παρεθεσε ενας συμφορουμιτης. Δεν ξερω αν ο ορος "αγιογραφια" (κατηγορια και καλα) ειναι του ιδιου του ιστορικου η της φυλλαδας, αλλα ειτε ειναι του ενος ειτε του αλλου ειναι γελοια και καταπτυστη. Δεν θα κανεις αγιογραφια στο Καποδιστρια ; Τι θα κανεις τοτε ; δαιμονολογια ; Τιποτενιε.
Θες να κανεις φιλμ για να πεις "κακο" και καλα για τον Καποδιστρια για να το παιξεις τι ; Τι θα τολνησεις να πεις ;
Ποιος θα τολμησει να πει για τον Καποδιστρια και καλα μην του γινει "αγιογραφια" ; Ολοι οι τιποτενιοι πανε την πουνε στο Καποδιστρια. Και οχι στο φιλμ, αλλα στο ιδιο το προσωπο αλλιως δεν θα χρησιμοποιουσαν τον ορο.

Τι αντιπροσωπευει λοιπον ο Καποδιστριας σε αυτους για να θεωρηθει πολιτικη "σκοπιμοτητα". Ειναι η ευκαρια να βγουν ολα στη φορα.

Αρχιζω και πιστευω οτι οι θετικες αποψεις σε δεν ξερω ποιο πολλ που υποθηκε εδω ειναι πιο πραγματικες απο τις αρνητικες. Εαν κρινω απο το μενος η πιθανοτητα για μπτς κλεινει προς μια συγκεκριμενη πλευρα. Το ειπα και περασε στα ψιλα. Σε αντιστοιχα φιλμ εδω στην Γαλλια, επεσαν οι πρωτες "εκτιμησεις" για να θαψουν το εργο, πριν να βγει στο κοινο. Δηλαδη ξεπερνουσε και τον αριθμο αυτων που το ειχαν δει. Παντα οι ιδιοι. Παντα τα γνωστα.

Πολυ πιθανοτερα το συστημα που χτυπιεται να κανει τετοιες πρακτικες παρα ενα απλο κοινο, σαν αυτο της καρικατουρας του αλλου αρθρου που τρωνε ποπ κορν και υποτιθεται δεν ξερουν που παν τα τεσσερα. Μαλλον συμφωνα με αυτο το ειρωνικο αρθρο δεν θα ηξεραν να χρησιμοποιησουν και ιντερνετ. :LOL::LOL::LOL:

Οσογια ενα συμφορουμιτη που λεει οτι ενας σκηνοθετης εδειξε ολην την Ελληνικη ιστορια σε μια σεκανς 15 λεπτων... τι να πω ; Η Ελληνικη ιστορια σε 15 λεπτα ! Δεν το σχολιαζω. Απλα σκεφτομαι οτι πολλοι θα το ονειρευονται και οριονται οταν βγαινου φιλμ πανω σε αυτην. Και ακομα περισσοτερο οταν πετυχαινουν εμπορικα. Δεν πειραζει...θα περασει

• Like
Reactions: Wanderer
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αυτο που διαβαζω εδω, ξανα και ξανα, το ποστ σου ειναι απλα μια αναφορα-ευκαιρια για αναλυση. Γιατι πολλοι το ριχνουν εκει.
Οποτε βαση αυτου δεν αναφερομαι σε σενα αλλα σε ολους που χρησιμοποιουν και ολο και περισσοτερο αυτο το επιχειρημα.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Δηλαδη υπαρχει πολιτικη σκοπιμοτητα.

Είναι πολύ απλό αυτό που έγραψα και δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική σκοπιμότητα.

• Like
Reactions: #@george@# and Kosh
Cicadelic Ranger said:
Οσο για ενα συμφορουμιτη που λεει οτι ενας σκηνοθετης εδειξε ολην την Ελληνικη ιστορια σε μια σεκανς 15 λεπτων... τι να πω ; Η Ελληνικη ιστορια σε 15 λεπτα ! Δεν το σχολιαζω. Απλα σκεφτομαι οτι πολλοι θα το ονειρευονται και οριονται οταν βγαινου φιλμ πανω σε αυτην. Και ακομα περισσοτερο οταν πετυχαινουν εμπορικα. Δεν πειραζει...θα περασει

και πολυ καλα κανεις γιατι θα ησουν off topic

Last edited by a moderator:
Είναι πολύ απλό αυτό που έγραψα και δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική σκοπιμότητα.
Πάντως και μούφα να ήτανε η ταινία σκηνοθετικά (που παίζει να είναι) εγώ θα την έβλεπα με ευχαρίστηση.
Όταν όμως βλέπεις τις ερμηνείες να κυμαίνονται στο επίπεδο του Συμπλέγματος Της Αράχνης, (underground must see cult σειρά με ιδιαίτερη υποκριτική προσέγγιση) τότε βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του Θάνου από τους Lost Bodies στο τραγούδι με τους σωλήνες. Παίρνεις δηλαδή μια τζούρα από τη κατάρα του Σισύφου.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά (βλ. βίντεο που έβαλα κάτι σελίδες πριν) που λέει ότι πας για να περάσεις καλά και για να γελάσει λίγο το χειλάκι σου με τα επικολυρικά του στυλ "όχι άλλο κάρβουνο".

ξερετε μετα τον Τσιοδρας ποιος ακολουθει ετσι?, ( νταξυ τωρα θα τη δω την ταινια με αλλο ματι γιατι αρχιζω να βλεπω τι ματι εχει ο σμαραγδης)

• Haha
Reactions: toupia
Μονη ελπιδα ο ιδιος ο Τσοδρας. Να περισωσει την δικη του αξιοπρεπεια οσο προλαβαινει....

Μετα δεν θα μπορει να βγει εξω.... :ROFLMAO:

Δεν προσυπογράφω το κείμενο σε καμμία περίπτωση. Απλά μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που "τους στηρίζει". Έχω φίλους που δεν τους αρέσει ο Ρενουάρ. :p

Αυτό κατάλαβα από το κείμενο, νομίζω αυτό καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζοντας την γραφη του συγκεκριμένου. Τα λοιπά στμπεράσματα (χάρηκε, ανήκει μαζί με τον Παπαδημητρίου κτλ) δεν θα τα σχολιάσω. Ευτυχώς δεν είδαμε μαζί το Mortality του Garvais, φαντάζομαι τα συμπερασματα σου όταν κάτι θα μου φαινόταν αστείο. Μάλιστα έκανα disclaimer πρίν διαβάσω το άστοχο post σου καθώς σκέφτηκα, κάποιος θα βρεθεί....

Συμπληρώνω, καθώς ενοχλήθηκα από το post σου, πως πιστεύεις πως συμφωνώ με κάτι που περιγράφω ως "το πιο ελιτίστικο κείμενο κατά του ελιτισμού" . Διάβασε τι λέει,
"Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε
αλλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στο "καλλιτεχνικό
περιθώριο" ,ασχολήθηκε ποτέ κανείς ; Τους έπιασε από το χέρι
συμπονετικά να τους πει δυο τρία πράγματα στη γλώσσα τους;"

"Κρατούσαν
οι περισσότεροι "θορυβώδεις" σακούλες με τσιπς ,ποπκόρν,
γαριδάκια κι ό,τι βάλει ο νους σας , που κατά την διάρκεια
της προβολής , τις πασπάτευαν , τρώγοντας με αδιανόητη
άνεση , σαν να ήταν στο σπίτι τους , με τις πιτζάμες τους.
Κανένας έλεγχος στην είσοδο της αίθουσας"

O τύπος είναι προφανές πως τους θεωρεί όχι απλά κατώτερους αλλά ως κάτι διαφορετικό που ο "'ανθρωπος" πρέπει να προσεγγίσει με αγάπη και παράλληλα κατάφερε εσύ (και άλλοι να υποθέσω) να πιστεύουν πως είναι αγαπησιάρικο κείμενο που κάποιοι ανάλγητοι σαν εμένα παρεξήγησαν. Think again, ή έστω ξανά διάβασε το.

"

Δεν ξερω αν ο εν λογω τυπος λεει αυτο που λες οτι λεει ¨με γαντι" ειρωνικα για να χλευασει, να ξεφτιλισει, και ετσι.
Η οτι πραγματικα νιωθει μια τετοια κατανοητικη προσεγγιση για τα αναμενωμενα αλλων γουστων.

Αλλα θελω να πιστευω οτι εχεις αδικο. Και αυτο για σενα αλλα για αυτον τον ιδιο. Γιατι ενω αναφερει
"Εδώ θέλω να σας πω
για να ξεκαθαρίσω την θέση μου , ότι τον Γιάννη Σμαραγδή
και την αξέχαστη Ελένη , την γυναίκα του ,τους γνώρισα
πολύ παλιά . Ήταν δύο ευγενείς και χαριτωμένοι άνθρωποι
με πολύ χιούμορ , κοσμοπολίτες , μορφωμένοι , ενημερωμένοι.
Χωρίς την Ελένη πιά , πορεύεται ακάθεκτος και μόνος του ."

δηλαδη αναφερει φιλια, αναφερει εκτιμηση, αναφερει πενθος καο πονο, για να τα μετατρεψει σε χλευασμο και πλακουλα, ε τοτε αυτο θα σημαινε οτι ειναι ενα ανθρωπιδιο αναξιο σημασιας.

Ενα απο τα δυο. Η εχεις αδικο η ειναι καταπτυστος. Το αν ειναι σημαντικο οχι για μας αλλα για αυτον.