Καποδίστριας (2025)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Εξαιρετική

Votes: 0 0.0%
  • Πολύ Καλή

• Μέτρια

• Total voters
    3
Δεν εχω καμια προσωπικη διαφορα ισα ισα που απο κοντα ευγενης ειναι ο ανθρωπος. Αλλα δεν τον εκτιμω ως καλλιτεχνη. Και δεν ειναι οτι δεν τον εκτιμω εγω μονον. Δεν τον εκτιμα κανεις πλεον . Και δεν τον εκτιμουσαν και ποτε .

Δεν ειναι τυχαιο.

Κατα την αποψη μου δεν κανει απλα flat κινηματογραφο. Κανει κακο. Βλεπεις σκηνες και σε πιανει η κοιλια σου απο τα γελια .

Πήγαν τα παιδιά, τα ξαδέρφια, οι θείοι. Σε κανέναν δεν άρεσε η ταινία. Μάλιστα ο θείος είπε στα μικρά "τώρα ξεχάστε ότι είδατε για τον Καποδίστρια, γιατί ήταν λάθος".

• Haha
Reactions: furious99 and Kosh
Έχουν εμφανιστεί κάτι τρολάκια της κακιάς ώρας στα σόσιαλ, που λένε για όποιον καταφέρεται κατά της ταινίας, πως είναι προδότης και εθνικός μειοδότης. Επίσης πως πρέπει να πάνε άπαντες να την δουν μπας και ξεστραβωθούν. Τώρα είναι που δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να την δω με οποιονδήποτε τρόπο. Ασταδιάλα.

Έχουν εμφανιστεί κάτι τρολάκια της κακιάς ώρας στα σόσιαλ, που λένε για όποιον καταφέρεται κατά της ταινίας, πως είναι προδότης και εθνικός μειοδότης. Επίσης πως πρέπει να πάνε άπαντες να την δουν μπας και ξεστραβωθούν. Τώρα είναι που δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να την δω με οποιονδήποτε τρόπο. Ασταδιάλα.

Και το ανάποδο βέβαια, τρολάκια που κράζουν χωρίς να έχουν ιδέα περί της ταινίας επειδή κάποιος πολιτικός της μη αρεσκείας τους την εκθείασε, ή άλλοι που μηδενίζουν τον (original) Καποδίστρια επειδή βολεύει κάποιο αφήγημα.

Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, σ'αυτή τη χώρα δυστυχώς η Τέχνη ποτέ δεν αντιμετωπιζόταν με βάση το καλλιτεχνικό πόνημα, αλλά με το τι πραγματεύεται.

Εν τω μεταξύ είναι τόσο ξύπνιοι κάτι δήθεν κριτικοί, που βάζουν κάτι βαθμολογίες π.χ. 2,5 στα 10 και τέτοια, και καρφώνονται από μόνοι τους για την εμπάθεια τους.

Το θέμα δεν είναι εάν είναι καλή ή κακή ταινία όσο το ότι απευθύνεται σε ένα κοινό (και σε σινεφίλ) που σε ένα συντριπτικά ανησυχητικό ποσοστό είτε δεν ξέρουν καν ποιος ήταν ο Καποδίστριας, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων η γνώση τους είναι τελείως επιδερμική (ο Καζαντζίδης λόγου χάριν πιστεύω ότι τελικά θα κόψει περισσότερα εισιτήρια). Το να ζητάμε αριστουργήματα μέσα σε μια περιρρέουσα μετριότητα φαντάζει - κατά την άποψη μου - τουλάχιστον ουτοπικό.

σ'αυτή τη χώρα δυστυχώς η Τέχνη ποτέ δεν αντιμετωπιζόταν με βάση το καλλιτεχνικό πόνημα, αλλά με το τι πραγματεύεται.

Γιαννης Σμαραγδης και τεχνη δεν πανε στην ιδια κουβεντα.

:p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιλαμε για μεγαλη μορφη της .....τεχνης

Κριμα ρε Χαρυ Κλυν να μην ζεις να τον πιασεις στο στομα σου χασαμε τρελλους κλαυσιγελωτες

Εθνικός? Κατ' αρχήν ειναι σιγουρα σκηνοθετης?
Ειδα το trailer και πονεσαν τα ματακια μου.

Στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις γνωστον ..... :ROFLMAO:

Αυτος ετσι περιφερει τον εαυτο του παντως στους κινηματογραφικους κυκλους ανεπισημως......

την ταινια δεν την εχω δει...ακομα.
εχω διαβασει αρκετες κριτικες και αποψεις απο ολα τα στρατοπεδα.
αυτο που δεν αντεχω παντως ειναι να φιλτραρει ο καθενας οτι βλεπει με βαση τις πολητικες του πεποιθησεις ....

εχουμε καταντησει πραγματικα σα λαος...

οταν το δω θα αποφανθω αλλα αυτο ειναι μνημειο!! χαχαχα

1766997745891.png

Πάντως, το να φτιάξει ο Σμαραγδής ταινία που να είναι άχρωμη και άοσμη δε θα μου προξενούσε καμία έκπληξη, αλλά τέτοια λύσσα και κριτικές τύπου 2 στα 10 το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρχίζουν να με ψήνουν να τη δω. :p

Ο τύπος είναι φοβερός και τον παρακολουθώ καιρό.
Επιτέλους κάποιος μίλησε για τις ερμηνείες , οι οποίες (από τα λίγα που είδα) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ποιήματα που λέγαμε στην πέμπτη δημοτικού.

Οποίος θέλει να διαβάσει μια μακροσκελή ανάλυση
(Δεν έχω δει τη ταινία οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη)

• Like
Reactions: vaggt
Bλεπουμε διαφορες "βαθμολογιες" 2... 2,5 κλπ και τα ταμια εχουν σπασει μεσα σε 4 ημερες.

Αυτο το παιδι τα λεει ωραια και με πειθει να την δω

Και αυτος ο κυριος αξιοπρεπεστατα βαζει καποια πραγματα στη θεση τους και μιλαει και για την αποδοχη του κοινου γυρω του (εφοσων ειδε την ταινια βεβαια...αυτος επισης).

Περιμενω πως και ποτε θα βγει σε καποια πλατφορμα για τους Ελλην ες του εξωτερικου οπως ειχε δηλωσει ο ιδιος ο σκηνοθετης.

Last edited:
Πάντως, το να φτιάξει ο Σμαραγδής ταινία που να είναι άχρωμη και άοσμη δε θα μου προξενούσε καμία έκπληξη, αλλά τέτοια λύσσα και κριτικές τύπου 2 στα 10 το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρχίζουν να με ψήνουν να τη δω. :p
Σε καθε παρεα χρειαζεται ενας ηρωας :p

Ο τύπος είναι φοβερός και τον παρακολουθώ καιρό.
Επιτέλους κάποιος μίλησε για τις ερμηνείες , οι οποίες (από τα λίγα που είδα) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ποιήματα που λέγαμε στην πέμπτη δημοτικού.

Βλαμμενο ειναι βασικα το παιδι :ROFLMAO: αλλα τα βασικα τα αναγνωριζει....

• Like
Reactions: skysound
Βλαμμενο ειναι βασικα το παιδι :ROFLMAO: αλλα τα βασικα τα αναγνωριζει....
Αυτοί μου αρέσουν εμένα, οι ''βλαμμένοι..Οι σοβαροφανείς μου είναι αδιάφοροι. 😊
Πάντως δεν μπορεί να έχουμε τόσο άθλιους ηθοποιούς, μάλλον κάτι κάνουν οι σκηνοθέτες δεν εξηγείται αλλιώς.
Η ερμηνεία του στυλ ''Λόλα να ένα μήλο'' μόνο στην Ελλαδα ευδοκιμεί.

Αγνωστος υπνωτιστης εφερε σε επαφη τον ηθοποιο με τον Καποδιστρια
ο οποιος του ...εδωσε αδεια για να τον υποδυθει. Συγχρονως ο ηθοποιος
ειδε απο κοντα τον Καποδιστρια και ετσι καταφερε να τον ερμηνευσει
υποδειγματικα. 😵‍💫
Αυτα λεει ο Σμαραγδης στον Δανικα στο βιντεο (εκτος και αν ειναι ΑΙ)