Καλημέρα
Χωρίς να θέλω να γίνω ενοχλητικός, απορώ πως δεν έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιον step up transformer για κεφαλές MC!!!
Εγώ ακούω αυτές τις μέρες τον Auditorium A23 (την έκδοση για Denon D103) και ακούω καλά, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες!
Αντώνης Δραγώνας
Κι εμένα το θέμα ατό με απασχολεί πάρα πολύ μιάς και η διαφορά στο gain μεταξύ του πικάπ με του cd (συνδεση με xlr) είναι αρκετά μεγάλη.Χωρίς να έχω πρόβλημα στις στάθμες απο το πικάπ όταν παίζει το cd νομίζεις οτι ο ενισχυτής έχει σχεδόντην διπλάσια ισχύ.
Βασικά χρησιμοποιώ την Clearaudo Talismann η οποία είναι μια μοντιφαρισμένη DENON 103R απο την clearaudio η οποία με υπερκαλύπτει ηχητικά αλλα μου τρέχουν τα σάλια όταν σκεύτομαι τι χάνω απο αυτά που πιάνει αν είχε μονάχα αρκετό gain ωστε να συνδεθεί με το στάδιο mm του phono (ενσωματωμένο του Luxman L590AII).
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτε απο το ταίριασμα stepup με κεφαλή και διστάζω φοβούμενος οτι θα επιλέξω λάθος.
Είμαι όλος αυτιά για όποιον έχει την όρεξη να με διαφωτίσει.
Κοίταξε ..η αρρώστια του χαιφιντελά μέσα μου είναι που μου δημιουργεί αυτούς τους προβληματισμούς, κανονικά θα έπρεπε να ανάβω μία λαμπάδα κάθε μέρα στον άγιο του hi fi για αυτό που παίρνω απο το πλατώ μου (απο το οποίο παίρνω 95 μετρημενα db στον χώρο στις 12 η ώρα του ποντεσιομέτρου).
Τεσπά ήταν να μην βάλω το ρημάδι το xlr στο cd...
Γενικά δεν βιάζομαι απλά ψάχνομαι και σίγουρα δεν θέλω να θυσιάσω την έκταση της talismann για μια maestro.
Κάτι διάβασα οτι η clearadio ετοιμάζει νέα μοντέλα mm κεφαλών και λαμβάνοντας υπόψιν την τεχνογνωσία τους, τον ήχο της maestro την οποία και έχω ακούσει, την τελειομανία που διακρίνει την εταιρία αυτή,και φυσικά την φοβερή πολιτική ανταλαγών της με μεγάλες εκπτώσεις εε.. σε δυό χρονάκια που θα θέλω κεφαλή μπορεί να πάω σε μία κορυφαία mm του μέλλοντος που να τα έχει όλα (ανάλυση,έκταση,δυναμικά,υψηλή έξοδο).
Στο μεταξύ δεν θα εβλαπτε να διευρυνα τις γνώσεις μου σχετικά με τα stepup ...αν ξέρει κανείς να βοηθήσει.
Γειά σας. Επειδή ψάχνομαι και εγω γιά mc step up trans. θα μπορούσε κάποιος να με πληροφορήσει ποιά ακριβώς χαρακτηρηστικά πρέπει να εχει ενας transformer γιά την BENZ MICRO L 2;
Τα χαρακτηρηστικά της κεφαλής είναι:
ELECTRICAL. Output voltage 0.3mv at 3.54cm/s
INTERNAL IMPEDANCE. 12ohms
Recommended loading 100-47000 ohms
Μαλλον πρεπει να κυμανθεις σε ενα που ειναι Χ 20 gainΔεν ξέρει κανείς;
.
Η αέρινη γλυκιά και λεπτομερή αίσθηση ήταν μνημειώδης... δυστυχώς δεν είχα πολύ gain, αλλά ποτέ δεν με ένοιαξε να ακούω δυνατά...
Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, αλλά στο σετάπ που έπαιζα τότε ευθύς εξαρχής είχα λιγότερο gain στο phono. (ακόμα και με την A&R P77 στον Naim Nait mk1) σε σχέση με τα line και τα απαίσια DIN για όποιον θυμάται...
Απλά αντί να ακούω στις 10 η ώρα άκουγα στις 12... και τώρα που έχω (ενσωματωμένο μεν αλλά ικανοποιητικό Phono) και αρκετό ρεύμα από τελικούς,... για ακρόαση παίζω ανάμεσα στις 10-11...
Δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτά τα ψηλαφητά και τα σκαλίσματα... όπως άλλωστε είπα, το σύστημα τότε, έπαιζε πολύ καλά, καλύτερα από συστήματα παραπλήσιας τιμής...
Μπορείς να μας πεις τις παραμέτρους του ταιριάσματος... δηλαδή για να ξέρουμε, διότι είμαι και εγώ στο ψάξιμο...(μάλλον για phono stage, αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε).
Κάποια άποψη και εμπειρία γιά/ από MC step up transformer?
Μήπως είναι η ΛΥΣΗ??? (πάντα εφ' όσον ταιριάξεις τα φορτία!)
Λοιπόν?
Αντώνης Δραγώνας
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.