Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Αυτο ηταν τελικα .... το πυροσβεστικο σχεδιο για την αντιμετωπιση των πυρκαγιων για αυτο το Καλοκαιρι με την υποτιθετε
... γνωστοποιημενη ειδηση οτι θα εχουμε τις μεγαλυτερες θερμοκρασιες ολων των εποχων ....................

μια οικολογικη χουντα για κυβερνηση.....

ο πρωτος που θα συλληφθει με στοιχεια ....καψιμο ζωντανος
οποιος χτισει σε καμμενο δασικο κοψιμο χεριων και δημευση περιουσιας

δε μπορει καποτε θα μαθουν.....τα κτηνη οτι υπαρχει τιμωρια για αυτα.....

Αλλα τι λεω ρε.....ονειρευομουνα φωναχτα......εχουμε Δημοκρατια η οποια υποστηριζει καθε λαλακια που σκαρφιζεται ο καθενας υπουργος .....

ασε που τα λεφτα ειναι πολλα ρε σεις....ποιος θα χρηματοδοτησει τις επομενες εκλογες....

Ναι, μόνο που δεν εκδικείται επιλεκτικά. Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει τίποτα. Ούτε δάση, ούτε θάλασσες, ούτε αέρας καθαρός... τίποτα.
Σε σημείο που αναρωτιέμαι αν πρέπει να φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο. Αν θα προλάβουν να ζήσουν τίποτα καλό ή αν απλώς τα καταδικάζουμε στη μιζέρια.

Δεν διαφωνώ Αννα. Γι' αυτό το ανάφερα. Αλλά δεν έχουμε όπως φαίνεται ούτε γνώθις σε αυτόν. Ενας "Κωσταντινίδης" που ακούω στο ραδιόφωνο, υποστηρίζει ότι δεν ευθύνονται οι εμπρηστές και πως κακώς για κάθε πυρκαγιά κατηγορούμε αυτούς. Οι πυρκαγιές λέει είναι φυσικό φαινόμενο και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές. Το παράδοξο λέω εγώ είναι πως οι μεγάλες πυρκαγιές γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα. Μήπως μαζί με τις φωτιές πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τους οικοπεδοφάγους;:furious3:

Re: Απάντηση: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Σε σημείο που αναρωτιέμαι αν πρέπει να φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο. Αν θα προλάβουν να ζήσουν τίποτα καλό ή αν απλώς τα καταδικάζουμε στη μιζέρια.

Αννα, η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 2ο μήνα...

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω αν κάνουμε καλά. Αντί να είμαι ευτυχής είμαι πολύ προβληματισμένος....

Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ όταν θα έρθει η ώρα, θα το στείλω έξω για σπουδές και θα το συμβουλέψω να μείνει εκεί.

Που μας κατάντησαν...

Αννα, η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 2ο μήνα...

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω αν κάνουμε καλά. Αντί να είμαι ευτυχής είμαι πολύ προβληματισμένος....

Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ όταν θα έρθει η ώρα, θα το στείλω έξω για σπουδές και θα το συμβουλέψω να μείνει εκεί.

Που μας κατάντησαν...

κι εγω που εκανα προσφατα παιδι αυτο ηταν η κυρια σκεψη μου....

αλλα υπαρχει παντα ελπιδα ......χωρις αυτην παμε για ζαλογγο ετσι οπως ειμαστε.....

ποτε δεν ξερεις τι θα ξημερωσει....

Ρε παιδιά τι με ενδιαφέρουν αυτά τώρα,
σε λίγο καιρό που θα ξεχαστεί (γιατί ξέρω πολυ καλά την μικρο-μνημη του Ελληνα, μονο κατι εθνικές γιορτές μπορεί να θυμαται, και αυτές επειδή θα την σκαπουλάρει απο την δουλεία) θα μοιραστούμε τις εκτάσεις με τα "φιλαράκια μου" και θα φτιάξουμε μερικές αυθαίρετες βιλλάρες τις οποίες θα τις νομιμοποιήσουμε σε 5 χρόνια.
Μη φοβάστε, γκρεμίζουμε κατι ερείπια φτωχών για να δείξουμε ότι καταπολεμούμε τα αυθαίρετα.

Εκει λοιπόν, θα πεταγόμαστε καμια βολτα στο Καζινο, που ειναι κοντα. Το καλοκαιρι δεν θα ανησυχώ...θα έχω την πισίνα μου και όταν τελειώνω το μπάνιο μου θα κλείνομαι μέσα στο 45.000BTU air condition μου.

τι γράφω...θα πάει μακρυά η βαλίτσα...

μου αρεσει που λεγανε ..... οτι δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα σε δυναμεις πυροσβεσης απο την Ευρωπη !!!

το ΠΗΛΙΟ ρε παιδια καηκε .........

ΚΑΑΑΑΑΗΗΚΕΕΕΕΕΕΕΕ...

Αυτό ισχύει. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Κροατία έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με μας. Η Πορτογαλία πέρισι θρήνησε 550 νεκρούς από τις πυρκαγιές και το κράτος δήλωσε εντελώς ανίκανο να διαχειριστεί την πυρκαγιά στα βόρεια της χώρας. Στην Ισπανία πέταγα πέρισι πάνω από την περιοχή της Σεβίλλης, χαμηλά με ελικοφόρο και επί 15 λεπτά, δηλ. για περισσότερα από 80 χλμ. όλα ήταν καμένα. Όταν ρώτησα πώς και έγινε αυτό, μου απάντησαν τα ιδια που απαντούν κι εδώ.

Μη βιάζεσαι λίγο - λίγο καίγεται, όπως παλιότερα η Σάμος, η Θάσος και ένα σωρό ακόμα πνεύμονες πρασίνου της οικοπεδοποιημένης πια Ελλαδίτσας:smash:

Η Θάσος έχει αναδασωθεί μια χαρά. Απλώς η δασώδης βλάστηση είναι πιο χαμηλή. Το νησί είναι πλέον καταπράσινο. Και θα πάω τον Αύγουστο διακοπές εκεί ξανά.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα και στην κατάσβεση (λόγω δύσβατου, λόγω καιρικών συνθηκών, λόγω εξόδων κλπ), αλλά και στη σύλληψη κάποιου εμπρηστή. Ο μόνος τρόπος είναι να πιαστεί επ' αυτοφόρω κάτι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Το μόνο που βλέπω σαν πιθανή λύση είναι ο νόμος της μπουλντόζας, όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό. Αν δείξουμε μηδενική ανοχή στα αυθαίρετα και αν γκρεμίζονται χωρίς πολλά πολλά και χωρίς διακρίσεις, τότε είναι 100% σίγουρο ότι οι εμπρησμοί θα εκλείψουν...

Θέληση αν υπάρχει, όλα γίνονται! Φοβάμαι όμως ότι τότε θα μιλάμε για καταστάσεις χούντας και άλλα τέτοια...Μπρος μπουλντόζα και πίσω φωτιά είναι η κατάσταση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός που να μπορεί.

Ειναι σιγουρο οτι μιλαμε για εμπρησμο? Ειδα τις εικονες στην τηλεοραση χτες και χλωμιασα οι φλογες ειχαν αγκαλιασει την Παρνηθα απο παντου.
Μηπως ομως ειναι φυσικο επακολουθο των κλιματολογικων αλλαγων ?
Μηπως δεν ειναι δουλεια οικοπεδοφαγων αλλα ειναι πιο γενικευμενο το κακο?
Παντα το θεμα τον οικοπεδοφαγων ηταν καπως απροσωπο και ικανοποιουσε την αιωνια αναγκη των Ελληνων για να αποδειξουν οτι παντου υπαρχει μια συνομωσια. Χωρις ομως να κανουν τιποτα χειροπιαστο για αυτο παρα πηγαιναν ολοι και αγοραζαν τα οικοπεδα σε περιοχες που ηταν παλια δαση χωρις δευτερη σκεψη. Η μηπως δεν ειναι ετσι?
Μηπως ο καθενας μας εχει τις ευθυνες του και πρεπει να γινει κατι μαζικο?
Εναλλακτικες πηγες ενεργειας. Θα πρεπει να ψαχτουμε ολοι μας για το θεμα. Δεν ειναι προβλημα των αλλων αλλα δικο μας πλεον. Δεν παει αλλο. 40+ βαθμοι για δεκα μερες συνεχοεμενες δεν εχει ξαναγινει δεν μπορει να συμβαινει και να ειμαστε ολοι cool περιμενοντας την λυση απο την ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Εμεις ειμαστε η Πολιτεια και εμας εκπροσωπουνε ολοι αυτοι που εκλεγουμε καθε 4 χρονια, ειναι ο καθρεφτης μας. Βριζοντας τους απλα βριζουμε εμας αλλα δεν κανουμε και τιποτα, απλα καθομαστε πανω στις βρισιες μας και στον Ωχ αδελφισμο μας. Ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο πιθανον που για ολα φταιει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και εμεις για τιποτα.
Φτανει ρε γαμωτο

Ειναι σιγουρο οτι μιλαμε για εμπρησμο? Ειδα τις εικονες στην τηλεοραση χτες και χλωμιασα οι φλογες ειχαν αγκαλιασει την Παρνηθα απο παντου.

Μάλλον τυχαίο θα είναι ότι και πέρσι 28 Ιουνίου έπιασε φωτιά στα Δερβενοχώρια και έκαψε 10.000 στρέματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπόν για να λέμε κάποια πράγματα σοβαρά τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για τα δάση.

Η ζήτηση είχε υπολογιστεί ότι θα φθάσει σε 12.500 MW φέτος το καλοκαίρι. Η χώρα έχει δυνατότητες μαζί με τις εισαγωγές για 11.000 MW. Άρα έχουμε ανάγκη το καλοκαίρι για 10-12 μεγάλα εργοστάσια ακόμη και 5 ακόμη σε 2 χρόνια από τώρα. Για να ακούσω, τώρα ποιός θέλει 5 εργοστάσια στην Αττική, 1 στην Πάτρα, 2 στην Κρήτη, 1 στη Θεσσαλία, κλπ. Ή μήπως θα γίνουν κι αυτά στη δυτική Μακεδονία; Και ποιός καταλαβαίνει πόσα κεφάλαια χρειάζονται για επενδύσεις; Η λύση είναι στις ανανεούμενες πηγές ενέργειας, άρα λύση θα δοθεί σε 2-3 χρόνια από τώρα. Τα άλλα είναι λόγια για δημοσιογράφους.

Για τα δάση. Με το ρεκόρ ανομβρίας και ζέστης που είχαμε, όλοι ξέραμε ότι η αντίσταση των δασών είναι λιγότερη από ποτέ. Το ξέραμε από τον Απρίλιο. Ό,τι και να προγραμματίσουμε, όποιος και να ήταν στην εξουσία, φέτος θα καούμε, τέλος, το ίδιο γίνεται παντού, ανοίξτε την πρώτη σελίδα στο msn να δείτε τί γίνεται στο βόρειο ημισφαίριο.

Για τα ιδιωτικά δάση τώρα. Οι εμπρησμοί συγκεντρώνονται όχι σε δημόσια, αλλά σε δάση-ιδιωτικές περιουσίες. Δηλ. οικόπεδα που περιέχουν δασική έκταση. Είναι αυτοί που έχουν οικόπεδα μεγάλης αξίας, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν τίποτε. Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα υπάρχουν 1.600 ιδιοκτησίες πάνω στο Σέιχ Σου, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας, καθόλα νόμιμες. Όταν μετά τον πόλεμο αποφασίστηκε η δάσωση του βουνού (είναι τεχνητό δάσος, κάποτε όλα ήταν ξεραίλα), δεν υπολόγισαν ποιά έκταση είναι δημόσια και ποιά ιδιωτική. Η δάσωση έγινε παντού. Πρόσκοποι, Ελληνίδες οδηγοί, σχολεία γέμισαν δένδρα την περιοχή και δημιούργησαν το δάσος που όλοι ξέρουμε. Όλοι όσοι είχαν περιουσίες, ουσιαστικά τις έχασαν. Αυτοί είναι που βάζουν φωτιές.... τις χρονιές των εκλογών. Το ίδιο γίνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο.

Μηπως ομως ειναι φυσικο επακολουθο των κλιματολογικων αλλαγων ?
Μηπως δεν ειναι δουλεια οικοπεδοφαγων αλλα ειναι πιο γενικευμενο το κακο?
Παντα το θεμα τον οικοπεδοφαγων ηταν καπως απροσωπο και ικανοποιουσε την αιωνια αναγκη των Ελληνων για να αποδειξουν οτι παντου υπαρχει μια συνομωσια. Χωρις ομως να κανουν τιποτα χειροπιαστο για αυτο παρα πηγαιναν ολοι και αγοραζαν τα οικοπεδα σε περιοχες που ηταν παλια δαση χωρις δευτερη σκεψη. Η μηπως δεν ειναι ετσι?
Μηπως ο καθενας μας εχει τις ευθυνες του και πρεπει να γινει κατι μαζικο?
Εναλλακτικες πηγες ενεργειας. Θα πρεπει να ψαχτουμε ολοι μας για το θεμα. Δεν ειναι προβλημα των αλλων αλλα δικο μας πλεον. Δεν παει αλλο. 40+ βαθμοι για δεκα μερες συνεχοεμενες δεν εχει ξαναγινει δεν μπορει να συμβαινει και να ειμαστε ολοι cool περιμενοντας την λυση απο την ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Εμεις ειμαστε η Πολιτεια και εμας εκπροσωπουνε ολοι αυτοι που εκλεγουμε καθε 4 χρονια, ειναι ο καθρεφτης μας. Βριζοντας τους απλα βριζουμε εμας αλλα δεν κανουμε και τιποτα, απλα καθομαστε πανω στις βρισιες μας και στον Ωχ αδελφισμο μας. Ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο πιθανον που για ολα φταιει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και εμεις για τιποτα.
Φτανει ρε γαμωτο

Εναλακτικες πηγες ενεργειας ;;;;;;
που στην Ελλαδα ;;;;;;;;;;;;;;;

χεχε.. το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεις ;;;;;;;;;:HTEHETH63:

Τι να πω....τι θλίψη....τι νεύρα όμως για όσους έκαναν τέτοιο κακό...
Συγχρονισμός σε όλη την Ελλάδα σε 100 σημεία...τυχαίο ??? δεν θα το έλεγα...
Ποιοί ? δεν ξέρω αλλά μπορεί κ να μην είναι Έλληνες...τα αυτιά έχουν πιάσει για εξωελληνικούς παράγοντες...

Ρε Μιχάλη, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε την εικόνα:bigcry:

Βαγγέλη μάλλον έχεις χάσει επεισόδια. Για φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες πρόκειται και εμπλέκονται οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι της Ευρώπης (από Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία). Νομοθετικά το θέμα έχει τελειώσει. Οι άδειες έίναι σε εξέλιξη.

Γιατι ρε Βαγγελη να μην ειναι δυνατο στην Ελλαδα? Δοξα να εχει ο Γιαραμπης τον ηλιο μας τον εχουμε, το αερακι μας επισης, την γεωθερμια μας,,,, τι μας λειπει?
Δεν ειμαι ο ειδικος στο θεμα αλλα εχουμε νομιζω εχουμε ολες τις προυποθεσεις. Ας ψηφισουμε αυτους που θα μπορουσαν να βοηθησουν προς αυτη την κατευθυνση γιατι οχι. Αει σηχτιρ πια...:music-smiley-005:

Δεν ήθελα να το πιστέψω ,αλά λίγο πριν τους μεγάλους καύσωνες που περάσαμε, περίμενα πότε θα έρθει η στιγμή που οι πύρηνες γλώσσες των φωτιών θα μας γελούσαν κοροιδευτικά....δυστυχώς έγινε.Ακόμη και στα μέρη μου κάηκαν εκτάσεις πολύτιμου πράσινου( Νέα Τύρινθα....Μύλοι...)η Πάρνηθα θα έμενε;
Σε λίγο στην Αθήνα δεν θα έχει μείνει τίποτε άλο να καεί και έτσι η επαρχία θα αναλάβει να εκπληρώσει το χρέος των ανεγκέφαλων!!!μέχρι που να μην μείνει τίποτα γιά όλους μας.
Λυπάμαι αφάνταστα για ότι γίνεται και άλο τόσο γιά ότι πρόκειται να γίνει....όσο γιά το τι πρόκειται να βρούν τα παιδιά μας;μα φυσικά αυτό που εμείς φροντίζουμε να βρούν...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

Δεν ήθελα να το πιστέψω ,αλά λίγο πριν τους μεγάλους καύσωνες που περάσαμε, περίμενα πότε θα έρθει η στιγμή που οι πύρηνες γλώσσες των φωτιών θα μας γελούσαν κοροιδευτικά....δυστυχώς έγινε.Ακόμη και στα μέρη μου κάηκαν εκτάσεις πολύτιμου πράσινου( Νέα Τύρινθα....Μύλοι...)η Πάρνηθα θα έμενε;
Σε λίγο στην Αθήνα δεν θα έχει μείνει τίποτε άλο να καεί και έτσι η επαρχία θα αναλάβει να εκπληρώσει το χρέος των ανεγκέφαλων!!!μέχρι που να μην μείνει τίποτα γιά όλους μας.
Λυπάμαι αφάνταστα για ότι γίνεται και άλο τόσο γιά ότι πρόκειται να γίνει....όσο γιά το τι πρόκειται να βρούν τα παιδιά μας;μα φυσικά αυτό που εμείς φροντίζουμε να βρούν...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

Εγω τωρα γιατι νομιζω οτι ειναι στο χερι μας να τα φερουμε ολα τουμπα... υπαρχει χρονος!:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Ρε Μιχάλη, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε την εικόνα:bigcry:
Τα αυτάκια έχουν πιάσει για άτομα άλλης χώρας που προκαλούν τέτοιες ζημιές για μείωση της εικόνας της χώρας μας προς τα έξω...

Η ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο αλλα δυστυχως λιγο πολυ φταιμε ολοι μας.Γιατι ολοι θελοθμε το σπιτακι μας οποτε πρεπει να χτιστουν καπου οποτε να γιατι καιγονται τα δαση μας
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ