Και μια δυο υπενθυμίσεις για τον Βαγγέλη το Μπέλλο. Καταστροφές δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Να θυμίσω το 1962 τί έγινε στην πόλη που μένεις; Που εξαφανίστηκε η μισή πόλη κάτω από τα νερά;
Να θυμίσω πριν 5 χρόνια τις πλημμύρες και τις καταστροφές στις παραποτάμιες πόλεις της Γερμανίας; Ήμουν στην Ulm στον 4ο όροφο ενός κτηρίου για 56 ώρες. Αυπνος, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου. Και όταν ζήτησα ως Έλληνας βοήθεια, η απάντηση ήταν πρώτα θα δουλέψεις για να ζήσουμε και μετά όλα τα άλλα.
Σου μοιάζει πολύ δημοκρατικό; Και πως η πιο προηγμένη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία δεν μπορεί να βρει λύση για τις πλημμύρες και αποδέχεται περίπου ως φυσικό κάθε 2-3 χρόνια να πλημμυρίζουν περίπου 35-40 πόλεις με πληθυσμό 4.000.000 άτομα;
Kαλά ας αρχίσουμε να κλαίμε και να τραβάμε τα μαλλιά μας για την συμφορά σαν τίς Τρωάδες τότε.Μόνον που ο Ξέρξης έχει ήδη χάσει.
.... απορω πως τα αφησαμε τοσο καιρο απειραχτα !:ADFADF1:
Μόνο στην χώρα μας τα σώματα ασφαλείας έχουν κεφαλή πολιτικό/άσχετο με το αντικείμενο.
Ο Πολύδωρας κατευθύνει ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί και φάει με το κουτάλι φωτιές και καταστροφές, με πολιτικά κριτήρια.
Βασικός στόχος να προστατευτούν οι πυλώνες και όχι η Πάρνηθα. Οταν έφτασε η φωτιά στην Αθήνα, μετά άλλαξε εκ νέου το πλάνο.
Ναι, μόνο που δεν εκδικείται επιλεκτικά. Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει τίποτα. Ούτε δάση, ούτε θάλασσες, ούτε αέρας καθαρός... τίποτα.
Σε σημείο που αναρωτιέμαι αν πρέπει να φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο. Αν θα προλάβουν να ζήσουν τίποτα καλό ή αν απλώς τα καταδικάζουμε στη μιζέρια.
Η Θάσος έχει αναδασωθεί μια χαρά. Απλώς η δασώδης βλάστηση είναι πιο χαμηλή. Το νησί είναι πλέον καταπράσινο. Και θα πάω τον Αύγουστο διακοπές εκεί ξανά.
Αυτό Αννα με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα ενόψη της επικείμενης έλευσης και νέου τέκνου, δεν σου κρύβω μάλλιστα ότι, είναι και ένας λόγος πο ανησυχεί σοβαρά, η ποιότητα ζωής στις επόμενες γενιές.
Η -όποια- σκέψη όμως συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής...
Ούτε εμφύλιο έχουμε με όλα τα αρνητικά του ούτε για αυτοκτονίες είμαστε...
Είναι δεδομένο όμως οτι πάμε απο το κακό στο χειρότερο!
Σύμφωνοι, είναι δεδομένο άλλωστε..
Όμως αυτά δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη.
Έχω την εντύπωση όμως οτι θα σου είναι δύσκολο να δείχνεις στον γιο σου το καμένο πλέον βουνό και να του λες οτι.....
εδώ κάποτε ήταν ο εθνικός δρυμός της πάρνηθας...δυστυχώς όμως εσύ δεν τον πρόλαβες...
Άμα σε ρωτήσει "γιατί" και θες να του το εξηγήσεις χωρίς να αποφύγεις την ερώτηση τι θα του πείς?
Και πόσο εύκολο θα σου είναι να ξέρεις οτι ο πιτσιρικάς θα είναι αναγκασμένος να ζει σε μια πόλη που δεν έχει ίχνος πρασίνου?
Δύσκολα μου ακούγονται όλα αυτά φίλε Σπύρο και άκρως καταθλιπτικά!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.