Καρέκλα γραφείου

Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

Είμαι και εγώ αυτή την εποχή σε αναζήτηση καρέκλας για το γραφείο του σπιτιού. Ένα χαρακτηριστικό μου είναι ότι κάθομαι πάντα "ξάπλα" με τα πόδια ίσια σε κάποιο σκαμπό στο ύψος της βάσης της καρέκλας (παράλληλα με το έδαφος). Ξέρω δεν είναι και η πιο σωστή στάση, όμως δεν αλλάζει εύκολα.
Κάθισα σε όλες τις καρέκλες του Πλαισίου και δεν μου άρεσε καμία. Κάθισα σε SATO και μου άρεσαν, αλλά η φθηνότερη που μου άρεσε είχε πολλαπλή τιμή από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.
Επίσης κάθισα σε διάφορα καταστήματα που έχουν καρέκλες σε διάφορα μοντέλα και δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Όσο και αν φαίνεται αστείο η καρέκλα που μου άρεσε περισσότερο μέχρι τα 200 ευρώ ήταν η ακόλουθη από το ΙΚΕΑ:
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...-karekles/peristrefomeni-karekla-18179/19310/
Ο μηχανισμός ανάκλισης που έχει είναι πολύ καλός. Δεν διατηρείται σταθερή η γωνία μεταξύ της βάσης και της πλάτης όσο ξαπλώνεις, αλλά μεταβάλλεται προοδευτικά. Αυτό σε συνδυασμό με τον τρόπο που κάθομαι και έγραψα παραπάνω είναι απλά τέλειο. Βρήκα και στη SATO τέτοιο, αλλά οι τιμές...Του ΙΚΕΑ έχει και 10 χρόνια εγγύηση...
Επειδή ήμουν λίγο σκεπτικός δεν προχώρησα σε αγορά πριν τις διακοπές, τώρα θα ξαναπάω να κάτσω και θα δω.

Όντως πολύ καλό και σωστό αυτό το χαρακτηριστικό που λες Γιώργο για την περίπτωση σου!

Μόλις μου ήρθε και ο νέος κατάλογος του IKEA που διαφημίζουν και τις Online αγορές.. αλλά σαφώς καλύτερα να δοκιμάσεις πρώτα! ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ έχω πάθει πλάκα με τις Stressless! :cool:
Mάνοο.. δες! :cool:

Να μην μπορείς να τις δεις έστω από κοντά.. με στεναχωρεί βρε παιδί μου! :p

Αμα ήξερα ότι μπορεί να αντέξουν πολλλά χρόνια.. μπορεί να έδινα και τα 2000! :cool:
Στα PC ξοδεύουμε περισσότερα σε τόσο καιρό! :p

Αυτά είναι!
:flipout:
Πλάκα-πλάκα,δοκίμασα μία τέτοια με μασάζ και με απ' όλα.
Τριχίλιαρο όμως το μαλλί πανάθεμα την...

Χτυπάμε τρίτο τελικό για πολυενίσχυση με τόσα,αμαρτία...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Καρέκλα γραφείου

Αυτήν έχω, αλλά δεν θα την πρότεινα.
Δεν λέω, είναι γερή κατασκευή, αλλά ενω στην αρχη ηταν μια χαρα, μετά είχε το πρόβλημα που είχαν και οι άλλες οι προηγούμενες οι πιο φθηνες που είχα από το πλαίσιο.
Ποιο είναι αυτό;
Το μαξιλαράκι που κάθεσαι πατιέται και η καρέκλα γίνεται σκληρή.
Ισως φταίνε τα 100 κιλα μου, αλλά πλέον πιάνονται τα οπίσθια μου μετά από κάποια ώρα.

Όντως μπορεί να συμβεί αυτό..
Της έχω βάλει εδώ και καιρό έξτρα μαξιλαράκι! :cool:
Εμένα μου χάλασε η μπουκάλα της.. λίγο πριν τον 1 χρόνο οπότε ευτυχώς πρόλαβα την εγγύηση..
(καθόταν κάτω μόνη της..)
Τώρα στον + 1.5 χρόνο πήγε να μου ξαναβγάλει πρόβλημα αλλά προς το παρόν οκ..

Είμαι γύρω στα 95 κιλά.. και της κάνω αρκετή χρήση.. αυτά τα 2 σίγουρα παίζουν ρόλο στο πότε θα βγάλει συνήθως πρόβλημα! :cool:

Αυτά είναι!
:flipout:
Πλάκα-πλάκα,δοκίμασα μία τέτοια με μασάζ και με απ' όλα.
Τριχίλιαρο όμως το μαλλί πανάθεμα την...

Χτυπάμε τρίτο τελικό για πολυενίσχυση με τόσα,αμαρτία...:flipout:

Πώπω άστα να πάνε.. θα τις βαράνε + 1000 μόνο για την εισαγωγή! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

10 χρόνια εγγύηση δίνει η IKEA και για τον σκελετό και για τα κινούμενα μέρη ?? :eek:

http://www.ikea.gr/files/1/Image Gallery/Guarantees/10 years/VOLMAR_Guarantee_GR.pdf

Εάν είναι έτσι είναι πολύ super!!
Για να περάσω καμιά βόλτα από ΙΚΕΑ! :cool:

Last edited:
Κι εγώ έλεγα να τη δω αυτή, έχω διαβάσει τα καλυτερα για αυτή αλλά δεν την είχαν τα ικεα Πάτρας να τη δοκιμασω.
Όπως και να έχει πάντως παιδιά μην τα λυπαστε τα χρήματα για την αγορά καρέκλας, πάρτε επώνυμη,ποιοτική. Συνήθως θα σας στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά με τις κινέζικες έχετε άλλα έξοδα όπως αγορά καρέκλας ανα 2 χρόνια το πολύ (αφού ανταλλακτικά δε θα βρείτε) ή ακόμα και γιατρούς αφού η στήριξη που παρέχουν πολλές φορές είναι κακή,οπότε στα ίδια ερχεστε

Μετά τα reviews που είχα διαβάσει και τις βόλτες σε αρκετά καταστήματα πήγα ξανά στο ΙΚΕΑ να κάτσω στην καρέκλα Markus. Τελικά την αγόρασα...όντως η αίσθηση που δίνει είναι πολύ ακριβότερης καρέκλας, καμία σχέση με τις φθηνοκατασκευές που έχουν μαγαζιά τύπου Πλαίσιο, Praktiker, Makro κλπ μέχρι τα 200 ευρώ. Η στήριξη είναι πολύ καλή, το μαξιλαράκι για τη μέση είναι στο σωστό σημείο και ενώ φαίνεται διακοσμητικό, στην πράξη είναι εκεί που πρέπει, υπάρχει πλευρική στήριξη και γενικά την προτείνω ανεπιφύλακτα για όποιον θέλει να δώσει μέχρι 200 ευρώ, δεν νομίζω πως απλά υπάρχει άλλη επιλογή (εκτός αν υπάρχει όριο στα 100 ευρώ). Τα 10 χρόνια εγγύηση επίσης είναι σημαντικά για το μηχανισμό...

Ωραία.. και με 'γειά!
Όντως αυτό με την εγγύηση είναι σημαντικό +

Όταν έρθει η ώρα θα περάσω και εγώ από ΙΚΕΑ να δώ!

αυτο που θελει προσοχη σε καρεκλες σαν την markus ειναι η αντοχη της συνδεσμολογιας της πλατης με το καθισμα. γιατι με το βαρος του σωματος να πεφτει προς τα πισω στην πλατη , ολη η ταση μεταφερεται στο σημειο που η πλατη δενει με το καθισμα. Αν δεν ειναι ενθεκτικη οπως πρεπει σε βαθος χρονου με την συνεχη ταση μπορει να υπαρξει προβλημα.

Οπως συνεβη στην δικη μου (οχι Markus) πριν τρεις μηνες.
Η πλατη με το καθισμα συνδεεται με 4 + 4 βιδες (δεξια/αριστερα) απο τα μπρατσακια.
Μετα απο 8 χρονια (αρα τα φαγε τα ψωμια της η καρεκλιτσα :p) η αριστερη στηριξη
(και οχι απλως η βιδα) παρεδωσε πνευμα. Kρακ .... και αντε γεια.

Την πηγα στο "γιατρο" (εναν τυπο που περναει μπακετ αυτοκινητου) ...
ηθελε ξυλοδουλεια + λαμαρινοδουλεια = 60-70 ευρω.

Τελος ... !

αυτο που θελει προσοχη σε καρεκλες σαν την markus ειναι η αντοχη της συνδεσμολογιας της πλατης με το καθισμα. γιατι με το βαρος του σωματος να πεφτει προς τα πισω στην πλατη , ολη η ταση μεταφερεται στο σημειο που η πλατη δενει με το καθισμα. Αν δεν ειναι ενθεκτικη οπως πρεπει σε βαθος χρονου με την συνεχη ταση μπορει να υπαρξει προβλημα.

Σε αυτή που είχα μέχρι τώρα οι βίδες είναι ακόμα μια χαρά, αλλά το Γ έχει ανοίξει σημαντικά, τόσο που χωρίς ανάκληση θες μαξιλάρι ψηλό στην πλάτη για να κάτσεις σωστά. Για του ΙΚΕΑ αν το παρουσιάσει απλώς θα πάει πίσω με την εγγύηση...

Δεν αντιλεγω ... :p
Ομως, την Markus, επειδη την ειδα απο κοντα ... δεν ειναι για 90 και 100 κιλα δερβισηδες.
Πολυ ντελικατη δειχνει ... ισως να μαι πολυ καχυποπτος (το πιο πιθανο !).

http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...-karekles/peristrefomeni-karekla-21545/22676/

Στο στυλ της.. όπως είναι η πλάτη της.. είχα πάρει μία από Carrefour (πριν μερικά χρόνια..) γύρω στα 80 euro... (η μπουκάλα της χάλασε..)
στην πλάτη έχει μεταλλικό πλατύ στήριγμα στην ένωση κάτω..

Εάν έχει κάτι τέτοιο και αυτή νομίζω θα είναι οκ!

Αυτή εδώ..

2244.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Καρέκλα γραφείου

Δεν αντιλεγω ... :p
Ομως, την Markus, επειδη την ειδα απο κοντα ... δεν ειναι για 90 και 100 κιλα δερβισηδες.
Πολυ ντελικατη δειχνει ... ισως να μαι πολυ καχυποπτος (το πιο πιθανο !).

Είμαι κάτι ψιλά κάτω από τα 100 και είναι μια χαρά ;)

Δεν βλεπω πλευρικη στηριξη ...

Oπως δεν ειδα και στην Markus !

markus-swivel-chair__69659_PE184857_S4.JPG

Δεν φαίνεται να έχει, όμως όταν κάτσεις την νιώθεις...όπως και το μαξιλαράκι για τη μέση φαίνεται τελείως διακοσμητικό, αλλά το καταλαβαίνεις ότι είναι ακριβώς στο κατάλληλο σημείο όταν κάτσεις.
Πήγαινε κάτσε, μόνο έτσι θα δεις αν σου ταιριάζει...γιατί όπως και στα στρώματα, το τέλειο για τον ένα μπορεί να είναι τελείως μέτριο για τον άλλο...

http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...-karekles/peristrefomeni-karekla-21545/22676/

Στο στυλ της.. όπως είναι η πλάτη της.. είχα πάρει μία από Carrefour (πριν μερικά χρόνια..) γύρω στα 80 euro... (η μπουκάλα της χάλασε..)
στην πλάτη έχει μεταλλικό πλατύ στήριγμα στην ένωση κάτω..

Εάν έχει κάτι τέτοιο και αυτή νομίζω θα είναι οκ!

Αυτή εδώ..

2244.jpg

Αυτή είναι σχεδόν σαν την προηγούμενη που άλλαξα πάντως...άλλη κατηγορία σε σχέση με τη Markus, αλλά αρκετά καλή για την κατηγορία μέχρι 100 ευρώ...

Πήρα μια πλαισίου racer με 99. Όχι κάτι το σπουδαίο. Δεν έχει αντιιδρωτική πλάτη σαν τις παραπάνω, το κάθισμα και το bucket είναι κολλημένο με βίδες με τα χέρια (για συμπίεση κόστους), δεν ξέρω τι με περιμένει με αυτή, αλλά ελπίζω να κάνει τη δουλειά της και να μη χαλάσει η μπουκάλα.

Θελετε να σας δειξω ΠΟΥ καθομουν επι 22 χρονια ( ... γιατι ΔΕΝ ειχα παντα 200 ευρω για καρεκλα !)

ph2950977.jpg

... και ετσι αποκτηθηκε η δισκοκηλη ... :music-smiley-005:

Αρχιζω να σκεφτομαι (μαλλον σοβαρα) να παω στο "ταπετσερη" της γειτονιας
και να μου φτιαξει ενα bucket seat ... custom made ! Βαση με μπουκαλα και
ροδακια εχω να του παω. Το μονο που θα χρειαστει ειναι να την βιδωσει στο
καθισμα. Υποτιθεται τα καθισματα αυτοκινητου πρεπει να αντεχουν χειροτερες
συνθηκες απο τα αντιστοιχα γραφειου. Τι διαλα ... καλυτερα απ'το Πλαισιο,
το Praktiker και το ΙΚΕΑ. Νομιζω, δηλαδη :p ...

Το θεμα ειναι τι μπαγιοκο θα μου ζητησει ... χμμμμ ....

Κάθισμα πάντως σε μάντρα μπορείς να βρεις σχετικά φθηνά. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βάρος από μια καρέκλα γραφείου. Ίσως να είναι πιο εύκολο να υπολογίσεις ένα σταθερό ύψος και να βάλεις μόνο ροδάκια από κάτω. Η μπουκάλα ίσως τα παίξει πολύ γρήγορα με πχ διπλάσιο βάρος από το βάρος σχεδίασης...