Καρέκλα γραφείου

πάρε την Markus του ΙΚΕΑ ειναι super.........τα λέω με σιγουριά γιατί εχω και την Markus στο γραφείο. Εγγυημένα πράγματα.

Συμφωνώ απόλυτα, έχω μία Markus στο γραφείο και είναι εξαιρετική. Έχω και Steelcase αλλά η Markus νομίζω είναι καλύτερη και έχει 10ετή εγγύηση. Μπορεί κάποιος να την δοκιμάσει σε ένα κοντινό κατάστημα και να δει αν του ταιριάζει.

H Markus (στα 190) ειναι Η χρυση τομη.
Νομιζω υπαρχει μια δικτυωτη και μια δερματινη.
Θα συστηνα την δικτυωτη (εξαερισμος το καλοκαιρι :proud:).

O κυριος JL_? νομιζω πηρε μια Markus (δεν θυμαμαι και πολυ καλα).

Γενικά δεν μου αρέσουν οι καρέκλες που τα μπράτσα τους στηρίζονται μόνο στην κάτω επιφάνεια (στο κάθισμα). Αποδυναμώνει έτσι και τις αντοχές της πλάτης η οποία μπορεί να στραβώσει πιο εύκολα. Προτιμώ την αυξημένη σταθερότητα και αντοχή που προσφέρουν τα μπράτσα που ψηλά επάνω βιδώνουν και στην πλάτη στηρίζοντάς την. Βέβαια, έτσι δεν έχει ελευθερία η πλάτη να έρθει ανεξάρτητη μπροστά ή να σπρωχτεί πίσω (μιας και είναι μόνιμα συνδεδεμένη με το κάθισμα). Μπορεί όμως το σύνολο να γείρει πίσω ή μπροστά με ένα μοχλουδάκι που έχουν απο κάτω. Πάντως αν είσαι βαρύς και στηρίζεις πολύ την πλάτη πίσω και μάλιστα θέλεις και αρκετή κλίση προς τα πίσω (για ταινίες πχ), δεν βλέπω την λύση της Markus να βγάζει χρόνια... Πάντως, δεν την έχω την καρέκλα - τις σκέψεις μου λέω...

Η Markus από το ΙΚΕΑ νομίζω ότι είναι η καλύτερη καρέκλα στα χρήματα αυτά. Την έχω κάτι πάνω από 4 χρόνια και είναι σκυλί.
Το μόνο αρνητικό πως έχει αρχίζει να γίνεται σκόνη/θρυμματίζεται το κάλυμμα που έχει από κάτω, αυτό που κρύβει τα καρφωτικά του υφάσματος στη βάση. Προφανώς τα 10 χρόνια εγγύηση δεν καλύπτουν το ύφασμα (το λέει καθαρά). Θα χρειαστεί σε 2-3 χρόνια μια πατέντα όταν θα χειροτερεύσει πολύ η κατάσταση.

Μετά από την απογοητευτική εμπειρία μιας καρέκλας που μου κόστισε πάνω από 100αρικο, φάνηκε άνετη στο μάτι και στα 3 λεπτά που τη δοκίμασα σε κατάστημα, και τελικά μετά από λίγους μήνες με έκανε να προτιμώ να δουλεύω σε... καφετέριες παρά στο γραφείο μου, αποφάσισα να πειραματιστώ και να σκάσω ένα σοβαρό ποσό ($399) σε μια καρέκλα που δεν δοκίμασα ποτέ (δε θα μπορούσα άλλωστε) αλλά διάβασα σχετικά καλά λόγια, με αποκορύφωμα τον αγαπημένο μου youtuber.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSycSfUwH6E&t=306s

Χθες έφτασε, και μέχρι τώρα η διαφορά με πριν είναι ΧΑΩΔΗΣ. Το lumbar support μετράει πολύ άσχημα, και η πλάτη σου κουμπώνει πολύ ωραία, ενώ το κερασάκι είναι το μαξιλαράκι που δίνει και αν θες το χρησιμοποιείς για πίσω απ'το λαιμό. Το φινίρισμα είναι εξαιρετικό, και δείχνει ιδιαίτερα στιβαρή, με 5 χρόνια εγγύηση.

TITAN-2020-BLACK-12.jpg

Θα τη δοκιμάσω εντατικά για λίγο καιρό να βεβαιωθώ, αλλά ως τώρα νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά της, τη νιώθω όσο άνετη ένιωθα μια Herman Miller στην παλιά μου δουλειά, με τη διαφορά ότι αυτή κόστιζε 3 φορές παραπάνω. Το μόνο αρνητικό είναι η σχετική καγκουροεμφάνιση και τα λογότυπα, ωστόσο στη μαύρη έκδοση δεν ενοχλούν.

Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

Καλοκαθιστη -bye-

Μερσώ, μερσώ!!

Δεύτερο αρνητικό... (που το'ξερα αλλά τι να κάνω), το δέρμα (έστω το PU δέρμα) ιδρώνει το καλοκαίρι. Μικρό το κακό βέβαια εδώ που φυσάει το αρκουδίσιο λες και είμαστε ψυγείο κρεάτων, αλλά ίσως να'ταν καλύτερη επιλογή το ύφασμα. Έλα όμως που καθαρίζει πιο δύσκολα.

Νομίζω ότι είσαι καλύτερα με δέρμα γιατί, συν τοις άλλοις, δεν θα τρυπώνει σκόνη κάτω από το ύφασμα.
(Όποτε θέλω να καθαρίσω τη δική μου, τη βαράω με το πλατύ χωνί της ηλεκτρικής σκούπας για να βγει η σκόνη από μέσα και να την ρουφήξει η προβοσκίδα της σκούπας :p )

Καλό test drive!

t4009.gif
:p

Mετα απο 4 μηνες με την Markus (του ΙΚΕΑ) μπορω ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ να πω ....

... μετρια, προς απογοητευτικα, αναπαυτικη. :angry:

Ανεκδοτο η πλευρικη στηριξη ! Αρκουντως ισχυρη ΚΑΙ η πιεση στον κοκυγα.
Αγοραστε την ΜΟΝΟ οσοι δεν εχετε το παραμικρο μυοσκελετικο προβληματακι.

Mετα απο 4 μηνες με την Markus (του ΙΚΕΑ) μπορω ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ να πω ....

... μετρια, προς απογοητευτικα, αναπαυτικη. :angry:

Ανεκδοτο η πλευρικη στηριξη ! Αρκουντως ισχυρη ΚΑΙ η πιεση στον κοκυγα.
Αγοραστε την ΜΟΝΟ οσοι δεν εχετε το παραμικρο μυοσκελετικο προβληματακι.

Έλα βρε γκρινιάρη, τη μέση τη στηρίζει σωστά πάντως, αλλά είναι γεγονός ότι το μαξιλάρι της δεν είναι για τρυφερούς πωπούς... :p

Φέτος έβγαλε αντικαταστάτη της Markus το IKEA βλέπω, η οποία φαίνεται να έχει βελτιωμένη πλευρική στήριξη...

https://www.ikea.gr/proioda/karekle...et-peristrefomeni-karekla-me-mpratsa/89275623

0724700_PE734582_S5.JPG

Εγω πηρα πριν λιγες μερες αυτή.
MILLBERGET
ΙΚΕΑ

Αλήθεια, την πλευρική στήριξη τι την θέλετε στο γραφειο;
Διαολε , με ποσα χιλιόμετρα πληκτρολογείτε;
Με τις μπάντες το πάτε το γραφείο;

0724700_PE734582_S5.JPG

Εγω πηρα πριν λιγες μερες αυτή.
MILLBERGET
ΙΚΕΑ

Αλήθεια, την πλευρική στήριξη τι την θέλετε στο γραφειο;
Διαολε , με ποσα χιλιόμετρα πληκτρολογείτε;
Με τις μπάντες το πάτε το γραφείο;

Ντεν εκω γκραφειο, καρντια μου :rolleyes:

Τζεϊσον :proud:
Περιμενουμε μια πρωτη εκτιμηση απο το bucket σου :smash:

Πεντε μηνες περασαν :rolleyes: ....

Καλά που μου το θύμησες, όλο ήθελα να γράψω και όλο το ξέχναγα.

Δεν.

Παρ'ολες τις θετικές πρώτες εντυπώσεις, τελικά η καρέκλα είναι πολύ μεγάλη για τα μέτρα μου. Συγκεκριμένα, το οριζόντιο κομμάτι της είναι πολύ βαθύ, οπότε αν κολλήσεις την πλάτη πίσω (ώστε να εκμεταλλευτείς όλα τα τα ανατομικά καλούδια), το πίσω μέρος του γόνατος κολλάει πάνω στην ακμή. Οπότε μετά από πολύωρη χρήση, αρχίζει λίγο να ενοχλεί αφού πιέζεται από το βάρος σου.

Πήγα να τη γυρίσω πίσω ως είθισται, αλλά μου ζητούσαν μεταφορικά ίσα με το 50% της καρέκλας. Οπότε αποφάσισα να την πουλήσω σε κάποιον ντόπιο.

Τελικά, επειδή λίγο βαριόμουν τη διαδικασία, κάπως το σουλούπωσα το θέμα, προσθέτοντας ένα υποπόδιο, που σηκώνει λίγο τα πόδια και σου διώχνει αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση πίεσης στους γλουτούς.

Βέβαια, για να'μαι δίκαιος, φταίει και το γεγονός ότι το γραφείο μου είναι πάρα πολύ κακό, επειδή δεν είναι γραφείο, είναι μια... πόρτα ακουμπισμένη πάνω σε stands. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να'ναι ψηλότερο από ένα κανονικό γραφείο, άρα αντίστοιχα πρέπει να'χω και την καρέκλα πολύ ψηλά (με τα πόδια να μην πατάνε καλά κάτω).

Η φωτό του γραφείου είναι αρχαία (2012), έκτοτε έχουν αλλάξει τα πάντα (μαζί με το διαμέρισμα), εκτός απ'το γραφείο, αλλά τη βάζω για να δείτε τη διαφορά ύψους σε σχέση με μια κανονική καρέκλα.

527127_10151193623129636_973577521_n.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καρέκλα γραφείου

Παρ'ολες τις θετικές πρώτες εντυπώσεις, τελικά η καρέκλα είναι πολύ μεγάλη για τα μέτρα μου. Συγκεκριμένα, το οριζόντιο κομμάτι της είναι πολύ βαθύ, οπότε αν κολλήσεις την πλάτη πίσω (ώστε να εκμεταλλευτείς όλα τα τα ανατομικά καλούδια), το πίσω μέρος του γόνατος κολλάει πάνω στην ακμή. Οπότε μετά από πολύωρη χρήση, αρχίζει λίγο να ενοχλεί αφού πιέζεται από το βάρος σου.

Tωρα μ'εβαλες στην πριζα !
Γιατι ειμαι 1.90 και η "μεγαλη" καρεκλα ... might be perfect to me !
Βεβαια, απο φωτο δεν γινεται test drive.
Μπορει και να μην μου κανει ...

Η ταβλα απο το γραφειο σου ... δεν φαινεται τοσο χαμηλη.
Ο φωτισμος (λαμπατερ και σποτακια) δεν ειναι οτι πιο ξεκουραστο
για πολυωρο διαβασμα. Εκτος αν τα στρεψεις ΟΛΑ στο ταβανι !