Καρέκλες γραφείου.

Ακριβή ξεακριβή αλλά λείπει η σημαντικότερη ρύθμιση: ρυθμιζόμενη καθ' ύψος στήριξη των κάτω σπονδύλων (έχω κυκλώσει σε μπλέ κύκλο) . Οποιος έχει θέμα (κύλες) καταλαβαίνει τι λέω.
Μετρημένες στο ένα χέρι παγκοσμίως είναι οι καρέκλες που έχουν τέτοια ρύθμιση που λέω. Οι περισσότρες βάζουν ένα μαξιλαράκι για στήριξη και λένε lumbar support..... :ROFLMAO:

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    97.8 KB · Views: 21
Ακριβή ξεακριβή αλλά λείπει η σημαντικότερη ρύθμιση: ρυθμιζόμενη καθ' ύψος στήριξη των κάτω σπονδύλων (έχω κυκλώσει σε μπλέ κύκλο) . Οποιος έχει θέμα (κύλες) καταλαβαίνει τι λέω.
Μετρημένες στο ένα χέρι παγκοσμίως είναι οι καρέκλες που έχουν τέτοια ρύθμιση που λέω. Οι περισσότρες βάζουν ένα μαξιλαράκι για στήριξη και λένε lumbar support..... :ROFLMAO:
Στην Markus, που δεν έχει τέτοια ρύθμιση, έχω κερδίσει λαχείο γιατί απλά έτυχε το μαξιλαράκι να είναι στο σωστό σημείο για το σώμα μου. Έχω κάνει επέμβαση για κοίλες...

• Like
Reactions: billfor
ειχα την Herman Miller Aeron, ισως η καλυτερη καρεκλα που κυκλοφορει... απλα καποια στιγμη (20 χρονια μετα) χαλασε ο μηχανισμος και δεν μπορεσα να την φτιξω και την εδωσα.

Αν βρεις καμια μεταχ/νη , γιατι ειναι ακριβη, ειναι οτι καλυτερο...κι εγω εχω θεμα με τη μεση σοβαρο και ηταν σωτηρια!

εξισου καλη ειναι και το μοντελο Mirra 2 και ισως καλυτερη για σαλονι.

στην Ελλαδα τις φερνει ο Δελουδης, εγω την ειχα παρει απο ebay καποτε απο Αγγλια μιση τιμη.

Στην Markus, που δεν έχει τέτοια ρύθμιση, έχω κερδίσει λαχείο γιατί απλά έτυχε το μαξιλαράκι να είναι στο σωστό σημείο για το σώμα μου. Έχω κάνει επέμβαση για κοίλες...
Είσαι τυχερός. Εγω στο σημείο που ήθελα δεν με κάλυπτε καμία , οπότε αναγκαστικά τα έσκασα εις διπλούν (μία για το σπίτι και μια στο γραφείο)

Η πλάτη είναι ρυθμιζόμενη καθ ύψος οπότε το Lumbar support που έχει ( ξεχωριστό απο την πλάτη, το οποίο έχει και ανάρτηση btw) μπορείς να το φέρεις εκεί που θες συν ότι έχει ρύθμιση για την κλίση του. Μπορεί να μην είναι 100% αυτό που περιγράφεις ακριβώς απλα δεν είναι καθόλου στην τύχη το support που έχει.

Edit" Οι δικες μας ειναι οι ergo human plus luxury, αυτες που βλεπω τωρα στo site ειναι ergo human Luxury II. οπότε ίσως έχουν κάποια διαφορά

Η πλάτη είναι ρυθμιζόμενη καθ ύψος οπότε το Lumbar support που έχει ( ξεχωριστό απο την πλάτη, το οποίο έχει και ανάρτηση btw) μπορείς να το φέρεις εκεί που θες συν ότι έχει ρύθμιση για την κλίση του. Μπορεί να μην είναι 100% αυτό που περιγράφεις ακριβώς απλα δεν είναι καθόλου στην τύχη το support που έχει.
Μακάρι, να τον βολεύει όποιος έχει θέμα, αλλά από τις φωτογραφίες θεωρώ ότι δεν κάνει αυτό που λέω.

Θαναση,
καταρχην στο κραταω μανιατικο που δεν παρευρεθηκες στην φετινη μας συνεστιαση. 🙁
Κατα δευτερον, πηρα αυτην την καρεκλα πριν 2 χρονια απο το Κυρου Επιπλο (στην Καστορια)
και με ΒΟΛΕΨΕ (πραγμα σπανιο για μενα). Στην φωτο δεν φαινεται ποσο πλατια και ψηλη ειναι.

Ειμαι 1.90 (το ξερεις) με τεσσερεις δισκοκηλες (επισης το ξερεις)
και εχω αλλαξει αμετρητες καρεκλες τα τελευταια 20 χρονια (εχω βαρεθει να χαριζω καρεκλες
δεξια και αριστερα). Αυτο που ΔΕΝ της φαινεται ειναι οτι ο κοκκυγας .... ΔΕΝ ακουμπαει πληρως.
Μεγαλη υποθεση. Στηριζεσαι στην μεση και τους γλουτους, Επισης εχει ψηλη πλατη. Κοιτα διαστασεις.

Μπορει οι ρυθμιζομενες να φαινονται παραμετροποιησιμες αλλα (απο την δικη μου εμπειρια)
αν δεν σου κανει με την ΠΡΩΤΗ μια καρεκλα, οι παραμετροι δεν θα διορθωσουν τιποτα.

• Like
Reactions: Panoramix
Κι εγώ ψάχνομαι για 2 καρέκλες γραφείου, μετά από πολλά reviews και εντυπώσεις χρηστών κατέληξα εδώ:
θα πάω αύριο στο κατάστημα στο Φοίνικα Καλαμαριάς να την "κάτσω" και να αποφανθώ.
Stay tuned.

• Like
Βολική για τη δική μου περίπτωση (δισκοκήλη Ο4-Ο5), αποδείχθηκε η action από το Δρομέα:

Έχουμε την έκδοση χωρίς το μαξιλαράκι για τον αυχένα.
Δοκίμασα και την ακριβότερη Reflex, αλλά η action μου άρεσε καλύτερα.

• Like
Μπορει οι ρυθμιζομενες να φαινονται παραμετροποιησιμες αλλα (απο την δικη μου εμπειρια)
αν δεν σου κανει με την ΠΡΩΤΗ μια καρεκλα, οι παραμετροι δεν θα διορθωσουν τιποτα.
Θα συμφωνήσω και εγώ...συνήθως αν κάτσεις έτσι όπως είναι σε μια έκθεση και νιώσεις ότι είναι σούπερ, σπάνια θα το μετανιώσεις. Άσε που με τις πολλές ρυθμίσεις θες οδηγό για να τα ρυθμίσεις όλα εργονομικά σωστά και όχι στο περίπου για να είσαι σίγουρος πως είναι ρυθμισμένη όπως πρέπει.

• Like
Reactions: SR-71 and Panoramix
Του εντός δε μου γέμισε το μάτι. Του δρομέα νομίζω αξίζει δοκιμή και μονο για την εμφάνιση. Αλλα βλέπω ελάχιστη ρύθμιση στην οσφυικη περιοχή και στο μαξιλάρι. Θα τη δω όταν μαζευτώ σπίτι από τις διακοπές. και δε μου αρέσει επίσης οτι τα μπράτσα φαίνονται αναρτημένα στη βάση. Οπότε παραμένουν σταθερά όταν παίζεις με την κλίση. Από την άλλη, μπορεί να ειναι για καλύτερο καθώς τα θελω πέρασια με το γραφείο.
Γιωργο, αυτό με τις σωστές ρυθμίσεις όντως ειναι περίεργο. Υποθέτω οτι στο σημείο πώλησης θα υπαρχει η γνώση για τη σωστή ρύθμιση.

Λέει μη διαθέσιμο…

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Πρέπει να έχει αντικατασταθεί με την D2.

Τα χαρακτηριστικά φαίνονται καλά, αλλά πάντα νιώθω περίεργα όταν δίνει εγγύηση 1 χρόνο στο ύφασμα (άντε να το δεχθώ) και μόνο 2 χρόνια στο μηχανισμό και η ΙΚΕΑ σου δίνει 10 που αν τύχει κάτι πάντα τα τιμά.

Last edited:
Του εντός δε μου γέμισε το μάτι. Του δρομέα νομίζω αξίζει δοκιμή και μονο για την εμφάνιση. Αλλα βλέπω ελάχιστη ρύθμιση στην οσφυικη περιοχή και στο μαξιλάρι. Θα τη δω όταν μαζευτώ σπίτι από τις διακοπές. και δε μου αρέσει επίσης οτι τα μπράτσα φαίνονται αναρτημένα στη βάση. Οπότε παραμένουν σταθερά όταν παίζεις με την κλίση. Από την άλλη, μπορεί να ειναι για καλύτερο καθώς τα θελω πέρασια με το γραφείο.
Γιωργο, αυτό με τις σωστές ρυθμίσεις όντως ειναι περίεργο. Υποθέτω οτι στο σημείο πώλησης θα υπαρχει η γνώση για τη σωστή ρύθμιση.
Το πρόβλημα είναι συνήθως ότι ανεξαρτήτως κόστους τις παραδίδουν προς συναρμολόγηση. Οπότε θα πρέπει να πας να μιλήσεις μαζί τους, λογικά να έχεις καταλάβει τι έχουν προτείνει και να τα κάνεις μόνος σου. Εικάζω ότι ακόμη και με ποια ρύθμιση ξεκινήσεις πρώτη θα πάρεις διαφορετικό σετ ρυθμίσεων για το σώμα σου, μιας και δεν είναι όλες οι ρυθμίσεις ανεξάρτητες.
Θα δω από Σεπτέμβρη να περάσω από εκθέσεις. Το αστείο είναι ότι δεν θα το κάνω γιατί θέλω να αλλάξω τη Markus, αλλά για να στείλω τη Markus στο εξοχικό και φυσικά αν πάρεις κάτι καινούργιο θες να είναι καλύτερο.

Δρομέα και ergoaction έχουμε Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να υπάρχουν προς επίδειξη οι καρέκλες. Εγώ την πάτησα και πήρα μια άκρως ντιζαινατη από το ικεα αλλα παντελώς άβολη. επειδή οι συνθήκες απαιτούν περισσότερη ενασχόληση από το σπίτι χρειάζομαι κάτι καλύτερο.

Δρομέα και ergoaction έχουμε Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να υπάρχουν προς επίδειξη οι καρέκλες. Εγώ την πάτησα και πήρα μια άκρως ντιζαινατη από το ικεα αλλα παντελώς άβολη. επειδή οι συνθήκες απαιτούν περισσότερη ενασχόληση από το σπίτι χρειάζομαι κάτι καλύτερο.
Θες να περασεις απ'το σπιτι μου ........ για την ΔΙΑΣ ?
Αφου δεν μπορεις να την τεσταρεις καπου κοντα, ελα σε μενα.
Βεβαια, μετα απο 2 χρονια εχει γινει λιγοτερο μαλακη (αλλα ελαχιστα, οχι πολυ).
Το οτι τα υφασματα χανουν την "αφραδα" τους με τον καιρο, ειναι δεδομενο σε ολες
(εκτος αν ειναι Latex αλλα εκει ξεφευγουμε και σε τιμη και σε διαθεσιμοτητα/παραδοση).

Τωρα, να σε βαλω σε αναμενα καρβουνα ?
Κατσε σε οποια καρεκλα θες .... και μετα ... πηγαινε σε ενα κρεβαταδικο
και κατσε σε ενα στρωμα latex (πανω-κατω) και memory foam (στο ενδιαμεσο).

Last edited:
  • Like
Έχω ψάξει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχουν να κάνουν με το πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις.
- Αν έχεις πολλά χρήματα (χιλιάρικα) πας σε καινούργια Herman Miller Aeron ή Steelcase Leap V2 αλλά δεν φτάνουν αυτές, θες και εξτρά λεφτά για τα προσκέφαλα που τα δίνουν εξτρά.
- Αν έχεις διαθέσιμα λίγο πάνω από χιλιάρικο ψάχνεις για refurbished τις από πάνω, αλλά και πάλι θα πρέπει να δώσεις κανένα 200αρι εξτρά για να βρεις και αντίστοιχο προσκέφαλο.
- Κοντά στα 500 ευρώ είναι valley of death, σπάνια βρίσκεις κάτι που να είναι καλύτερο από κάτι των 350 ευρώ ή λίγο χειρότερο των 700-850 ευρώ.
- Κάτω από τα 200 έχεις άπειρες επιλογές όλες με περιορισμούς.

Το budget μου είναι στο παραπάνω valley of death που είπα και για αυτό είμαι σκεπτικός αρκετά. Έτσι είπα να περιμένω καμιά προσφορά και σήμερα έχει όντως το Πλαίσιο.
Δίνει την Ergohuman Luxury II στα 619 ευρώ.
Ταυτόχρονα δίνει και την Ergohuman iOO “Flex II” στα 359.

Θεωρώ και τις 2 από τις κορυφαίες στην κατηγορία τους, και δεν υπάρχει τίποτα πρακτικά στο ενδιάμεσο από πλευράς απόδοσης. Και ελπίζω να καταφέρω να αποφασίσω ποια από τις 2 να πάρω πριν βγάλουν την προσφορά. Είναι σχεδόν μισή τιμή η δεύτερη με την προσφορά από την προσφορά την πρώτης, αλλά η πρώτη παίζει συνήθως στα 750-800 ανάλογα το κατάστημα και είναι όντως καλύτερη από αρκετές απόψεις.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.