Κάρτα Γραφικών-Ήχου HTPC

Τελικά μετά απο όλο αυτο το πράγμα αποφάσισα να αγοράσω την GT430 αρκεί να μου λύσει καποιος μια τελευταια απορία

Η 430 συνεργάζεται με το powerdvd 10? (μπορει να σας φανει παράλογη η ερώτηση μου αλλα καλύτερα να μάθω τα πάντα παρά να παει και αυτη στον κουβά με τις αλλες...)

Υπαρχει καποια ελαφρως τσιμπημενη καρτα γραφικων (προσιτη παρολα αυτα ) με 2 hdmi out ?

Καλησπερα σε ολους παιδια,μιας και εκανα μια αναβαθμιση στο pc και μου εχουν περισσεψει καποια πραγματα λεω να φτιαξω ενα htpc για το σαλονι,εχω καταληξει σε ολα εκτος της καρτας γραφικων και εδω ειναι που θελω μια βοηθεια.

Το htpc θα παιζει και κανενα παιχιδακι οποτε η καρτα γραφικων δεν πρεπει να ειναι και πολυ ψοφιμι,λοιπον το μπατζετ ειναι 150 ευρο για καρτα γραφικων και κοιταζοντας στο νετ εβγαλα 3 μοντελα εγω σαν προτασεις gtx 460 ή gtx 550 ti ή ati 6850 ???? οποιες πρωτασεις και γνωμες δεκτες παιδια.

ξεχασα να πω πως το συστημα θα βασιζετε στον
intel core 2 quad q9400,oc στα 3.00 ghz,
μητρικη ecs p/45 black edition,
4 gb ram ddr3/800 mhz dual chanel,
εναν σκληρο 150 wd raptor για το λειτουργικο win7 64 bit
και εναν 1 tb green για ολα τα αλλα
κουτι αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20208&cat=1&sub=153&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

για πειτε καμια γνωμη για καρτα γραφικων???

Καλησπέρα και παλι

Ηθελα βοήθεια σχετικά με το κατα πόσο συνεργάζεται η GT430 που αγόρασα μόλις με το POWER DVD 10 η 11

Επίσης ηθελα να μαθω το εξής:

Το software της palit περιλαμβάνει μια επιλογη με την οποία μπορεις να ανεβάσεις χρονισμό στην καρτα. Ξερει καποιος αν ανεβαζοντας τις ταχυτητες εκει κερδίζω τπτ? Ρωτάω γιατι το htpc παταει σε pentium 4 στα 3,2 και βλεπω οτι κανει μερικα καρέ σε μερικές ταινιες

Ευχαριστώ

Φίλε μου το τελευταίο που έγραψες "έγραψε" πραγματικά! :) Pentium 4 ???!!!
Εν τω μεταξύ γράψανε και 2-3 ενδιαφερόμενοι ακόμη στο θέμα σου και μπερδεύτηκε πολύ το ζήτημα... Μου αρέσει που είχαμε και διαμάχες για το MadVR κ.λ.π
Κρατάς ένα Pentium 4 ως βάση και κατά τα άλλα θα πάει και η nvidia 430 που αγόρασες "στον κουβά"; Η κάρτα αυτή έχει πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ από τον αρχαίο επεξεργαστή που κρατάς.
Και μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, σκεφτόσουν αναβάθμιση με κοντρόλερ και SSD? Για το "απαιτητικό" Power DVD 10?
Καλό θα ήταν να πάει στον κουβά το συντομότερο ο επεξεργαστής, μητρική και μνήμες (όχι ότι ωφελείσαι να κρατήσεις ένα τόσο παλιό τροφοδοτικό) και να αντικατασταθούν έστω με τα φθηνότερα σύγχρονα, αλλιώς απλά σπαταλάς τα λεφτά σου αλλάζοντας κάρτες γραφικών.
Η αν τυχόν έχεις τόσο καλή 775 socket μητρική (που αμφιβάλω) και σηκώνει κάποιο πιο καινούριο επεξεργαστή, να τον αντικαταστήσεις επειγόντως. Το σύστημά σου, το είχες αγοράσει έτοιμο από κάποιο πολυκατάστημα;

Last edited:
Re: Απάντηση: Κάρτα Γραφικών-Ήχου HTPC

Θεωρώ οτι τα πράγματα ειναι πολυ ποιο απλα απο μια αναβάθμιση

Αν ειναι να σκασω μητρικη, επεξεργαστη και καρτες μνημης

Δεν δινω 315 ευρω που κανει το ps3 να μετατρέπω τις ματρόσκες σε .iso Και να τις βλέπω ακόμα και μέσω δικτύου?

Το θεμα ειναι τι μπορω να κανω με αυτο που εχω, αλλιως ξερω το δρόμο και τον τρόπο...

Γιαυτό ρωτησα αν μπορώ να επιβαρύνω κι αλλο την καρτα γραφικών που μπηκε επανω στο συστημα αποκλειστικά για την εξοδο hdmi που εχει και για κανενα αλλο λογο....

Υ.Γ. ο υπολογιστης ειχε γινει κομματι κομματι απο καταστημα

Δυστυχώς με Ρ4 πάντα θα υπάρχει πρόβήμα να κάνεις αυτά που λες, π.χ. streaming στο PS3 (το οποίο βρίσκεις και φθηνά πλέον έχω ακούσει).
Το σωστό θα ήταν να ξοδέψεις γύρω στα 100 με 150 ευρώ για καινούριο σετ επεξ.-μνήμες-μητρική, με ενσωματωμένα γραφικά και HDMI.
Τώρα με την 430 θα πρέπει να παίζεις μόνο με π.χ. DXVA, ή να εκμεταλευτείς το CUDA με άλλο codev, γιατί ο Ρ4 δεν θα αναπαράγει πάνω από 720p αρχεία.

Re: Απάντηση: Κάρτα Γραφικών-Ήχου HTPC

Η αληθεια ειναι οτι προς το παρον αναπαράγει και 1080p σε αλλες ταινιες καλα σε αλλες με καρε, γιαυτο και ρωτησα αν μπορω να ´´φορτωσω´´ την 430. Οσο για το ps3 αν μετατρεπεις τα mkv to iso δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα (το εχω δοκιμασει σε φιλο, είτε αναπαραγωγη απο το σκληρο του ps3 ειτε μεσω ethernet).

Αν μπορουσες να γινεις ποιο αναλυτικος σχετικα με το DXVA η το CUDA θα το εκτιμούσα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα Γραφικών-Ήχου HTPC

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς μόνο το MPC για να αναπαράγεις όλα τα αρχεία βίντεο, ειδικά τα MKV. Καλό θα ήταν να απεγκαταστήσεις όλα τα άλλα codeck pack που τυχόν υπάρχουν στον υπολογιστή σου και να κάνεις μια ενημέρωση του directx.

http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html

Υπάρχουν διάφοροι "τρόποι αναπαραγωγής" για τα αρχεία υψηλής ανάλυσης, δηλαδή το πως διαχειρίζεται ο υπολογιστής σου την αποκωδικοποίηση. Ένας μέσος καινούριος υπολογιστής έχει αρκετή ισχύ ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθεί ιδιαίτερα ο χρήστης. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να γίνεται όλη η δουλειά από το κύκλωμα γραφικών και όχι τον κεντρικό επεξεργαστή. Στο δικό σου υπολογιστή είναι πιο σημαντικό αυτό, καθώς ο επεξεργαστής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά. Ο πιο απλός τρόπος να γίνει αυτό είναι ότι σου έγραψα πιο πάνω. Εναλλακτικά, για να εκμεταλευτείς πλήρως την nvidia κάρτα, μπορείς να διαβάσεις και τα παρακάτω:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...MKV-στα-Vista-7-32bit-με-MPC-HC-και-KM-Player

Θα επιμείνω πάντως, όπως καταλαβαίνεις, το P4 ίσως είναι αρκετό για να σερφάρεις στο ίντερνετ (ακόμη κι εκεί θα το δεις να ζορίζεται σε δύσκολες ιστοσελίδες), να δεις φωτό κ.λ.π δυστυχώς τα high def αρχεία πάντα θα έχουν πολλά ζητήματα στην αναπαραγωγή.
Υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να κάνεις την αναβάθμιση που αναφέραμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα Γραφικών-Ήχου HTPC

Θεωρώ οτι τα πράγματα ειναι πολυ ποιο απλα απο μια αναβάθμιση

Αν ειναι να σκασω μητρικη, επεξεργαστη και καρτες μνημης

Δεν δινω 315 ευρω που κανει το ps3 να μετατρέπω τις ματρόσκες σε .iso Και να τις βλέπω ακόμα και μέσω δικτύου?

Το θεμα ειναι τι μπορω να κανω με αυτο που εχω, αλλιως ξερω το δρόμο και τον τρόπο...

Γιαυτό ρωτησα αν μπορώ να επιβαρύνω κι αλλο την καρτα γραφικών που μπηκε επανω στο συστημα αποκλειστικά για την εξοδο hdmi που εχει και για κανενα αλλο λογο....

Υ.Γ. ο υπολογιστης ειχε γινει κομματι κομματι απο καταστημα

Φίλε μου πήρα σετάκι sandy bridge M/B πλήρες, cpu 2.70GHz, 4GB ram, με 160 ... Θα μπορούσα να το κατεβάσω και στα 120-130 . Τα ίδια θες και εσύ, αφού gpu & τα υπόλοιπα τα έχεις.

Αν θες να παραμείνεις με τον Ρ4, απλά όπως σου είπε ο andre πρέπει να κάνεις την κάρτα γραφικών να αναλάβει αυτή το decoding, και όχι ο cpu που προφανώς δεν μπορεί...