Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
1
Προς αναζήτηση μιας καλής κάρτας ήχου έπεσα σ' αυτήν. Απ' ότι διάβασα η ASUS μπαίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι του ήχου και σε μερικά reviews αναφέρεται ώς κορυφαία για όλα τα υπόλοιπα εκτός από τους απαιτητικούς gamers. Την έχει κανείς για να μας μεταφέρει εντυπώσεις;

Χαρακτηριστικά:

Audio Performance:
Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 118 dB.
Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 118 dB.
Output THD+N at 1kHz: 0.0004% (-108dB).
Input THD+N at 1kHz: 0.0004% (-108dB).
Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 46kHz (for all channels).
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz input): <10Hz to 90kHz (for all channels).
Output/Input Full-Scale Voltage 2 Vrms (5.65 Vp-p).
Sample Rate Conversion Quality: Almost lossless, high-fidelity floating-point filters, which has: -140dB THD+N (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit). -145dB Dynamic Range (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit).
Main Chipset:
24-bit D-A Converter of Digital Sources: Burr-Brown PCM1796 *4 (123dB SNR, Max. 192kHz/24bit).
24-bit A-D Converter for Analog Inputs: Cirrus-Logic CS5381* 1 (120dB SNR, Max. 192kHz/24bit).
Sample Rate and Resolution:
Analog Playback Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.
Analog Recording Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.
S/PDIF Digital Output: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit ?Dolby Digital, DTS, WMA-Pro.
S/PDIF Digital Input: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.
ASIO 2.0 Driver Support: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.
I/O Ports:
Analog Output Jack: 3.50mm mini jack *4 (Front/Side/Center-Subwoofer/Back).
Analog Input Jack: 3.50mm mini jack *2 (Line-In/Mic-In).
Other line-level analog input (for CD-IN/TV Tuner): CD-In, Aux-In (4-pin header on the card).
Digital S/PDIF Output: Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector, Supports 192KHz/24bit.
Digital S/PDIF Input: Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector, Supports 192KHz/24bit.
MIDI Ports: Additional MPU-401 MIDI I/O bracket and converter cable.
Driver Features:
Operation System: Windows Vista/XP(32/64bit)/MCE2005.
Dolby Technologies: Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro-Logic IIx, Dolby Digital Live.
DTS Technologies: DTS� Connect (DTS Interactive Encoder and DTS Neo:PC).
Smart Volume Normalizer: Normalizes the volume of all audio sources into a constant level.
Xear 3D Virtual Speaker Shifter: Virtual 7.1 speaker positioning.
Magic Voice: Modifies the sound of your voice, for VOIP and online chat applications (Windows XP).
Karaoke Functions: Music Key-Shifting and Microphone Echo effects (Windows XP).
FlexBass: Professional Bass Management/Enhancement system.
Other Effects: 10-band Equalier/27 Environment Effects.
3D Sound Engines/APIs: EAX2.0&1.0, A3D 1.0, DirectSound HW & SW.
DirectX: DirectX 9.0 ή μεγαλύτερο απαιτείται για 7.1ch έξοδο.

Την έχει κανείς για να μας μεταφέρει εντυπώσεις;
Ο Mr. Παπαγεωργίου, αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτοχος τόσο της Asus οσο και της κορυφαίας Meridian αλλά και δυνατού ηχητικού συστήματος οπότε μάλλον είναι ο άνθρωπος για να μας διαφωτίσει.

Για να δούμε.

Πάντως παρατηρώντας πιο προσεχτικά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είδα αυτό:

Συγκριτικά με την Prelude που παίζει στα 96Κ δεν ξέρω αν κάνει την διαφορά κατά την αναπαραγωγή HD ήχου.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Για να δούμε.

Πάντως παρατηρώντας πιο προσεχτικά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είδα αυτό:

Συγκριτικά με την Prelude που παίζει στα 96Κ δεν ξέρω αν κάνει την διαφορά κατά την αναπαραγωγή HD ήχου.
Μπα, ειδικά στον ήχο, το τι λένε τα χαρτιά (και ειδικα στα PC και ειδικότερα σε τέτοιες διαφορές) θεωρώ ότι λίγη σημασία έχει.

Ιδού κι ένα σχετικό review.

"The ASUS Xonar D2 card's output stage features Texas Instruments Burr-Brown OPA237 opamps, which are extremely high-quality units designed for applications where high slew rate is desired. While the Razer Barracuda sound card we reviewed earlier used four stereo (2-channel) opamps, these opamps are single-channel units. This ensures a large amount of physical separation and shielding between analog signal amplifiers, minimizing crosstalk and channel leakage. It's encouraging to see that this more expensive route has been taken (stereo opamps would generate a meaningful net cost savings) in the interest of maximizing sound quality."

:violent-smiley-030:Μη με κάνεις τώρα να ξηλώσω την auzen xplosion και να βάλω αυτήν .
Λες να είναι καλύτερη? Πάντως απο λογισμικό και διάφορα μπιχλιμπίδια απο οτι είδα σκίζει.!!!:firstprize:
Λες να αξίζει τον κόπο?:confused:

Να σου πώ κι εγώ την X-plosion κοίταξα αρχικά ως πιο οικονομική λύση από την Prelude, γιατί δεν θέλω να σκάσω τα 200+ μέχρι που έπεσα πάνω στην Asus. Από e-shop η PCI-e έχει 140 ευρώ και η PCI 155 ευρώ.

Από χαρακτηριστικά όντως σκίζει, το θέμα είναι αν είναι έτσι και στην πράξη.

Και κάποια συγκριτικά charts με πολύ ενδιαφέρον εδώ.

Οι κάρτες που συμμετέχουν είναι:

- ASUS Xonar D2X
- ASUS Xonar D2
- Auzentech X-Fi Prelude
- Creative Labs SoundBlaster X-Fi Fatal1ty

Με βλέπω για Xonar D2X!

Παίδες έκατσα και διάβασα όλο το τέστ.Σαν πρώην ηλεκτρονικός και νυν μόνο για πάρτυ μου , η καρτούλα δεν παίζεται με τίποτα και απο καμία άλλη ακόμα και απο την meridian.
SPCAV μην βιαστείς να μιλήσεις (τρόπος του λέγειν) έχοντας εμπειρία απο ενισχυτές σου λέω οτι οχι μόνο τα νούμερα που δίνουν οι τύποι στο test είναι κορυφή αλλά και όλο το set up της κάρτας είναι κορυφή .
Οταν έχεις το ποιό ήσυχο ic ένα καλό lay out καλά υλικά αλλά κυρίως καλό σχεδιασμό μπορείς να κάνεις παπάδες. Βέβαια ενα καλό πρόγαμα βοηθάει αλλά δεν φτάνει .!!!
Νομίζω οτι η κάρτα είναι απο τις κορυφαίες και θα το αποδείξω αγοραζοντάς την . Μόλις την πάρω θα ποστάρω εντυπώσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Παίδες έκατσα και διάβασα όλο το τέστ.Σαν πρώην ηλεκτρονικός και νυν μόνο για πάρτυ μου , η καρτούλα δεν παίζεται με τίποτα και απο καμία άλλη ακόμα και απο την meridian.
SPCAV μην βιαστείς να μιλήσεις (τρόπος του λέγειν) έχοντας εμπειρία απο ενισχυτές σου λέω οτι οχι μόνο τα νούμερα που δίνουν οι τύποι στο test είναι κορυφή αλλά και όλο το set up της κάρτας είναι κορυφή .
Οταν έχεις το ποιό ήσυχο ic ένα καλό lay out καλά υλικά αλλά κυρίως καλό σχεδιασμό μπορείς να κάνεις παπάδες. Βέβαια ενα καλό πρόγαμα βοηθάει αλλά δεν φτάνει .!!!
Νομίζω οτι η κάρτα είναι απο τις κορυφαίες και θα το αποδείξω αγοραζοντάς την . Μόλις την πάρω θα ποστάρω εντυπώσεις κλπ.

Αντε ακόμη ένα συγκριτικούλι μεταξύ Xonar D2X και Prelude για να 'χεις να διαβάζεις! Αρκετά ενδιαφέρον.;)

Αφού πάς για αγορά (όπως κι εγώ απ' ότι βλέπω) να προτιμήσεις την PCI-e. Την βγάζουν όλοι αρκετά καλύτερη από την PCI.

Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Λοιπόν ο κύβος ερήφθη ASUS ΔΑΓΚΩΤΟ.
Και αν τα άλλαζα πάλι φουντούνια θα´παιρνα , στην μπετονιέρα. (χαρυ κλυν 80ς)
Εσείς τι λέτε ?????

εμεις λεμε οτι περιμενουμε με αγωνια την εμπειρια σου και τις εντυπωσεις σου απο την καρτα ......:award:

Εγώ πάντως την έκανα την παραγγελία μου. Οτι και να 'ναι σίγουρα θα είναι καλύτερη από αυτή της μητρικής.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Να σου πώ κι εγώ την X-plosion κοίταξα αρχικά ως πιο οικονομική λύση από την Prelude, γιατί δεν θέλω να σκάσω τα 200+ μέχρι που έπεσα πάνω στην Asus. Από e-shop η PCI-e έχει 140 ευρώ και η PCI 155 ευρώ.

Από χαρακτηριστικά όντως σκίζει, το θέμα είναι αν είναι έτσι και στην πράξη.

Εχω παρει την PCI-E απο e-shop εδω και καμια 10αρια μερες. Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ο,τι καλυτερο απο εσωτερικη καρτα εχω ακουσει. Εχω αλλες τρεις (xtrememusic, elite pro και την audiotrak prodigy hd2). Η μονη που πλησιαζει καπως ειναι η audiotrak. Αν θελετε λεπτομερειες ρωτηστε οτι μπορω(και μπορει το συστημα μου) να απαντησω. Την εχω στησει στο κυριως συστημα (στερεο) με HTPC.

Εκτος απο το συγκριτικο που αναφερε καποιος υπαρχει και ενα στο techreport αλλα χρησιμοποιει εντελως μαπα ηχεια οποτε οι διαφορες θα ειναι και μικρες. Επισης βρηκα καποιο μεγαλυτερο σε ενα φορουμ στην Σιγκαπουρη.

Παιρνει ρευμα απο το τροφοδοτικο κατευθειαν με πριζακι floppy.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Εχω παρει την PCI-E απο e-shop εδω και καμια 10αρια μερες. Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ο,τι καλυτερο απο εσωτερικη καρτα εχω ακουσει. Εχω αλλες τρεις (xtrememusic, elite pro και την audiotrak prodigy hd2). Η μονη που πλησιαζει καπως ειναι η audiotrak. Αν θελετε λεπτομερειες ρωτηστε οτι μπορω(και μπορει το συστημα μου) να απαντησω. Την εχω στησει στο κυριως συστημα (στερεο) με HTPC.

Εκτος απο το συγκριτικο που αναφερε καποιος υπαρχει και ενα στο techreport αλλα χρησιμοποιει εντελως μαπα ηχεια οποτε οι διαφορες θα ειναι και μικρες. Επισης βρηκα καποιο μεγαλυτερο σε ενα φορουμ στην Σιγκαπουρη.

Παιρνει ρευμα απο το τροφοδοτικο κατευθειαν με πριζακι floppy.

Περισσότερο μας ενδιαφέρει πως παίζει από τις αναλογικές εξόδους σε surround 5.1 ή 7.1.

Εγώ την παρέλαβα σήμερα και το απόγευμα θα γίνει η εγκατάσταση. Αντε να δούμε.

Προσωπικά δεν έχω ακούσει καμμία άλλη εκτός της onboard (που ούτως ή άλλως θα είναι η νύχτα με την μέρα) οπότε δεν έχει νόημα να μεταφέρω εντυπώσεις.

Το θέμα είναι να την δούμε (ακούσουμε) σε σχέση με την Meridian.