Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Παίδες καλησπέρα και απο εμένα ευτυχή πλέον κατοχο της XONAR D2X.
Την πήρα το μεσημέρι απο το eshop στο μενίδι , 140e ,παίρνω και 2 μπύρες on the way home , τι διαολο εχω δουλειά λέω μπροστά μου.Πρώτες εντυπώσεις όπως και στο site που πόσταρε ο μιχάλης που έκαναν το test που διάβασα χθές. Με λίγα λόγια πολύ καλές. Προσεγμένη συσκευασία με profesional look .Πολλά extra όπως καλώδια ξεχωριστό panel για midi αντάπτορες για toshlink απο rca και λοιπά. Ενας σκασμός cd με προγράματα που δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσω ποτέ ΕΝΑ CD ΜΕ POWERDVD 7 κομπλέ οχι το ultra όμως , ενα αστείο βιβλίο με ελάχιστες οδηγίες , που όμως σου λέει οτι η κάρτα θέλει εξτρα τροφοδοσία απο το τροφοδοτικό αλλιώς δεν δουλέυει και κατι άλλα ψιλά.Ωραίο μεγάλο και ψιλοβαρύ το εργαλείο χλιδάτο γυαλιστερό και άλλα τέτοια.Ομολογουμένως ποιότητα κατασκευής πολύ καλή.
Πάμε παρακάτω και νασου η πρώτη φρίκη καθώς μπερδέυω το κλώδιο που δίνει για το πανελάκι του midi και εγώ το πέρασα για τροφοδοσία .Το γνωστό απο παλιά που συνδέαμε αναλογικά το cd drive με την κάρτα η την μητρική το 4πινο που και οι άκρες είναι θυληκές.!!!! Φρίκη φρίκη φρίκη . Που θα βρώ εγω τώρα τέτοιο πράμα ? Ψάχνω στα καλώδια του τροφοδοτικού τίποτα. Γλύτωσα το εγκεφαλικό με μια βόλτα στο πλαίσιο με το μάνιουαλ και το καλωδιάκι στο χέρι.Με ξεκόλησαν μου έδωσαν και ενα molex 2 σε1 δώρο και με έστειλαν πίσω να βάλω την κάρτα στο pc.Την έβαλα επάνω σε pcix16 που είχα ελέυθερη πέρασα το cd με drivers και προγράματα και voila.Μια χαρά δούλεψε με την πρώτη χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια μέρος του software μου θυμίζει έντονα αυτό που έχει και η auzen xplosion 7.1 που ηδη εχω αλλά τεσπά. Αυτό εδω όμως είναι πολύ πιο πλούσιο έχει ξεχωριστό level για κάθε ηχείο ,ρύθμιση large small , συχνότητα αποκοπής για το sub ,equalizer 10 περιοχών και διάφορα άλλα . Αυτό που μου άρεσε είναι οτι δεν θέλει εξτρα καλώδιο απο την μητρική για να βγάλει spdif ,όπως επίσης οτι βγάζει ταυτΟχρονα αναλογικό και spdif .Το πιο φοβερό όμως είναι οτι παίρνει απλό στέρεο σήμα και το μετατρέπει σε dolby digital, dts ,κλπ.Κανονικό 5,1 που το αναγνωρίζει ο α-11 σαν πολυκάναλο σήμα όπως και απο ενα dvd.Γενικότερα η κάρτα κάνει παπάδες μεχρι και upsαmpling σε 192khz σε όλα τα σήματα. Η ποιότητα ηχου είναι πάρα πολύ καλή χωρίς ίχνος θορύβου , ασάφειας κλπ. Δεν εχω προλάβει να δω τι κάνει σε br αλλά αν παίζει έτσι όπως αυτή τη στιγμή που κάνει conversion stereo to 5.1 dd ,θα πρέπει .οντως να είναι κορυφαία.Επίσης για τα γούστα μου εχει και πολύ ωραίο interface .Εχει και πολλά άλλα που ακόμα τα ψάχνω. Πάντως γενικά νομίζω οχι μόνο αξίζει τα 140e που ζητάει γιατί συμπειφέρεται σαν πολαπλάσιου ´κοστους αλλά σε διασκεδάζει κιόλας. Α τα analog outputs πίσω φωτίζονται εσωτερικά το καθένα με άλλο χρώμα . Απίθανο το καρτάκι σας λέω.
Μιχάλη τι λές εσύ?
Προσεχώς η συνέχεια με br , αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Αν έχεις ελέυθερη θύρα pciexpress η d2x που έχει και νεότερους drivers και είναι και πιο φθηνή.

Και θεωρείται και καλύτερη λόγω των drivers(?).

Κι εγώ προχώρησα στην εγκατάσταση χθές η οποία ήταν τυφλοσούρτης. Ομοίως σε θύρα PCIe16 (υπήρχε ελέυθερη PCIe1x αλλά το μήκος της κάρτας έβρισκε πάνω στις μνήμες) όπως κι ο JOMARK, με μόνη διαφορά ότι δεν χρειάστηκε να αναζητήσω το καλώδιο τροφοδοσίας αφού το τροφοδοτικό μου έχει ήδη επάνω.:a0210:

Δοκίμασα αρχεία matroska, Blu-Ray, HD-DVD και κανά δυό μουσικά κομμάτια. Οπως το περίμενα, η νύχτα με την ημέρα σε σχέση με την onboard και με αρύθμιστο τον AV. Οπως είπα και πρίν δεν έχει νόημα να μεταφέρω εντυπώσεις αφού δεν έχω ακούσει καμμία από τις υπόλοιπες κάρτες ήχου.

Δεν είχα χρόνο να ψάξω ιδιαίτερα τις ρυθμίσεις των drivers, αλλά δύο θεματάκια με απασχολούν προς το παρόν. Αρχικά δεν ξέρω αν ο ήχος μέσω της SPDIF είναι passthrough ή κάνει την αποκωδικοποίηση η κάρτα. Επιπλέον στις ματρόσκες δεν μου παίζει ήχο από τις αναλογικές εξόδους. Είδομεν.

ορίστε είπα και εγώ να ρίξω μια ματια στο forum παρέα με καφεδάκι και τσιγαράκι (απεργούμε αναγκαστικά , αλλα αυτό είναι άλλο θέμα)διαβάζω το παρόν thread και τσουπ να το φέσι , τη παράγγειλα και εγώ τη κάρτα, άντε να δούμε εντυπώσεις τώρα..-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Αρχικά δεν ξέρω αν ο ήχος μέσω της SPDIF είναι passthrough ή κάνει την αποκωδικοποίηση η κάρτα.

Ιδού και η απάντηση στην απορία μου:

Q8: What's the application of "S/PDIF in loopback"?
Answer:
"SPDIF in loopback" is the process of looping back the sound card's S/PDIF digital
input signal directly to the S/PDIF output. It's useful mainly for two purposes:
• transforming electrical signals from coaxial cable to a fiber optical cable, or vice
versa.
• using the PC as a SPDIF bridge (typically as a media center): for example,
connect other devices like DVD players to the Xonar D2X’s S/PDIF input and
then connect its SPDIF output to an AV receiver or decoder. When you would
like to send the player device's audio to the AV receiver, you need to have the
Xonar sound card's "S/PDIF in loopback" enabled to redirect the player's input
signal to output to the AV receiver.
Since "SPDIF In Loopback" is the hardware’s high-fidelity pass-through path, not
all sound effects will be applied to the signals.

Που σημαίνει πως υπό κανονικές συνθήκες η κάρτα κάνει την αποκωδικοποίηση. Για να κάνουμε passthrough το σήμα και να γίνεται η αποκωδικοποίηση στον AV πρέπει να επιλέξουμε S/PDIF in loopback.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

ορίστε είπα και εγώ να ρίξω μια ματια στο forum παρέα με καφεδάκι και τσιγαράκι (απεργούμε αναγκαστικά , αλλα αυτό είναι άλλο θέμα)διαβάζω το παρόν thread και τσουπ να το φέσι , τη παράγγειλα και εγώ τη κάρτα, άντε να δούμε εντυπώσεις τώρα..-bye-

Αργία μήτηρ πάσης κακίας φίλε μου!:ernaehrung004:

Να τονίσω πως έχει μεγάλη σημασία να εγκαταστήσετε τους τελευταίους drivers απο το site της asus(αν δεν το εχετε κάνει ηδη). Υπάρχει μεγάλη βελτίωση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Και θεωρείται και καλύτερη λόγω των drivers(?).

Κι εγώ προχώρησα στην εγκατάσταση χθές η οποία ήταν τυφλοσούρτης. Ομοίως σε θύρα PCIe16 (υπήρχε ελέυθερη PCIe1x αλλά το μήκος της κάρτας έβρισκε πάνω στις μνήμες) όπως κι ο JOMARK, με μόνη διαφορά ότι δεν χρειάστηκε να αναζητήσω το καλώδιο τροφοδοσίας αφού το τροφοδοτικό μου έχει ήδη επάνω.:a0210:

.

Η D2X εχει καλωδιο ρευματος στη συσκευασια (molex 4 pin σε floppy).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Η D2X εχει καλωδιο ρευματος στη συσκευασια (molex 4 pin σε floppy).

Το συγκεκριμένο καλώδιο στο manual αναφέρει πως προορίζεται για τρείς διαφορετικές χρήσεις: Σύνδεση με το MIDI board, με CD/DVD-ROM Drive και τέλος με TV Tuner Card. Για την σύνδεση της κάρτας με το ρεύμα χρειάζεται σχετικό καλώδιο που να έρχεται από το τροφοδοτικό.

Το link αυτό είναι αλλά να τσεκάρεις πρώτα ποιους έχει στο συνοδευτικό CD (το γράφει επάνω). ΜΙλάμε για την PCIe έκδοση πάντα.

Κύριοι καλημέρα σας , καλορίζικες οι καρτούλες σε όλους μας.
Μιχάλη οτι γράφεις είναι σωστό για το loopback πιστεψέ με όμως η κάρτα κάνει εξαιρετική δουλειά στο decoding και απο μόνη της. Εγω σήμερα το πρωί λόγω αργίας έφαγα και μια δέυτερη φρίκη γιατί επάνω στην κάψα μου χθές ξέχασα να ξηλώσω την xplosion και ετσι σήμερα το πρωί το pc yok. Μπλέ οθόνη με το καλημέρα και άλλα ωραία συναφή. Μέχρι να το πάρω χαμπάρι είμουνα στα όρια του εγκεφαλικού. Τεσπα.Λίγο που την δοκίμασα σε BR ΜΕ το ghost rider έπαθα πλάκα . Ακουσα πράγματα που δεν είχα ξανακούσει σε 7,1 με pdvd , το ξαναλέω κάνει παπάδες.Τώρα για τους drivers θα έλεγα να περιμένουμε λίγο γιατί είναι beta απο οτι είδα και τα major hotfixes αφορούν κυρίως παιχνίδια , συνεπώς δεν υπάρχει πρεμούρα ιδιαίτερη . Μόλις γίνουν νορμάλ τους κατευάζουμε.Αυτά προς το παρόν.
Στράτο συμφωνείς?
Να προσθέσω οτι καλώδιο είχα ο βλάξ αλλά μέσα στην βλακεία μου δεν το είδα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Κύριοι καλημέρα σας , καλορίζικες οι καρτούλες σε όλους μας.
Μιχάλη οτι γράφεις είναι σωστό για το loopback πιστεψέ με όμως η κάρτα κάνει εξαιρετική δουλειά στο decoding και απο μόνη της. Εγω σήμερα το πρωί λόγω αργίας έφαγα και μια δέυτερη φρίκη γιατί επάνω στην κάψα μου χθές ξέχασα να ξηλώσω την xplosion και ετσι σήμερα το πρωί το pc yok. Μπλέ οθόνη με το καλημέρα και άλλα ωραία συναφή. Μέχρι να το πάρω χαμπάρι είμουνα στα όρια του εγκεφαλικού. Τεσπα.Λίγο που την δοκίμασα σε BR ΜΕ το ghost rider έπαθα πλάκα . Ακουσα πράγματα που δεν είχα ξανακούσει σε 7,1 με pdvd , το ξαναλέω κάνει παπάδες.Τώρα για τους drivers θα έλεγα να περιμένουμε λίγο γιατί είναι beta απο οτι είδα και τα major hotfixes αφορούν κυρίως παιχνίδια , συνεπώς δεν υπάρχει πρεμούρα ιδιαίτερη . Μόλις γίνουν νορμάλ τους κατευάζουμε.Αυτά προς το παρόν.
Στράτο συμφωνείς?
Να προσθέσω οτι καλώδιο είχα ο βλάξ αλλά μέσα στην βλακεία μου δεν το είδα.

Είδες τι κάνει ο ενθουσιασμός;:ernaehrung004:

Πάντως πραγματικά το encoding που κάνει η κάρτα στα DD & DTS είναι πολύ καλή οπότε μάλλον περισσεύει το passthrough. Ειδικά στο Ghost Rider που λές και με επιλογή το PCM track σου φεύγουν τ' αυτιά. Για να μην πώ ότι επιτέλους άκουσα το Transformers όπως έπρεπε να είναι. Η κάρτα πάντως φαίνεται να κάνει και εξαιρετική δουλειά στην κατεύθυνση του ήχου καθώς και την καθαρότητα. Φαντάζομαι τι έχει να γίνει αν αποφασίσω κάποια στιγμή να αλλάξω και ηχεία.

Αναρωτιέμαι αν θα παίξει καμμία διαφορά στην συμπεριφορά της κάρτας αν τοποθετηθεί απευθείας σε θύρα PCIe 1x...:huh2:

Καλημερα σε ολους!!!!!!!!!!!!Μια ερωτηση και απο μενα σχετικα με την ASUS...
Για πειτε βρε παιδια αν ξερετε τι ρολο παιζει το ΕΑΧ? Βλεπω οτι στην ΑSUS ειναι 2 ενω στην AUZENTECH PRELUDE ειναι 5 .
Παιζει καπου ρολο αυτο?Γιατι χρησιμοποιειται το ΕΑΧ?
Ειναι καλλιτερο για τα παιχνιδια η ειναι χρησιμο και στο audio για το ΗΟΜΕ CINEMA AUDIO?
Eυχαριστω............-bye-

Λεπτομέρειες για το ΕΑΧ μπορείς να διαβάσεις εδώ. Με την τελευταία Beta έκδοση των drivers απ´ότι είδα προστίθεται και το EAX 5.0 οπότε ουδέν θέμα. Απαραίτητο μόνο για παιχνίδια και άχρηστο στο home cinema.

Μιχάλη για άλλη μια φορά συνφωνώ με οτι λες , και για τον ενθουσιασμό.
Η κατευθυντικότητα που λές όπως και τα άλλα έχουν σε μεγάλο βαθμό , αν οχι στο μέγιστο να κάνουν με τον πολύ χαμηλό θόρυβο -118db που δικαίως διαριγνύει τα ιμάτιά της η asus, δεν είναι όμως μόνο αυτό , είναι και ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη η κάρτα απο την αρχή και ναι είναι πολύ highendάδικος .!!!Εχει όμως και ενα disadvantage τρώει αρκετά resources απο την cpu , εγω το βλέπω με το asus aibooster της μητρικής που όποτε αλλάζω volume ανεβαίνει και 10-20 μονάδες . Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται και στα vista 64 που εχω δεν ξέρω.Το διάβασα όμως και στο test , εχει μεγάλη διαφορά σάυτό απο την auzentech. Συγκριτικά πάντως με την xplosion 7.1 της auzen που φόραγα είναι κλάσεις ανώτερη , βέβαια είναι και ακριβότερη , αλλα´δεν πάυει να εχει μεγάλη διαφορά.Δοκίμασε λίγο και τα κόλπα που αναφέρω στην παρουσίαση να δείς τι κάνει όταν σου μετατρέπει stereo to dd,dts και να το μεταφέρει στον AV σαν γνήσιο πολυκάναλο σήμα , θα χαζέψεις και εσύ με την καθαρότητα και την ταχύτητα που παίζει.Δεν θα πιστέυεις τα αυτιά σου .Λόγω αργίας πετάγομαι μέχρι τον φούρνο και επιστρέφω σε λίγο.

Eυχαριστω βρε παλλικαρια για τις απαντησεις σας..................
Για συνεχιστε με τις εντυπωσεις σας απο την ASUS γιατι ειμαι ετοιμος να την παραγγειλλω και γω λεβεντες μου......
Π Ε Σ Τ Ε ΤΑ Ο Λ Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-bye--bye-:drummer::drummer: