Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Πάντως εγώ σε εγκατάσταση Vista τώρα (τρίτη προσπάθεια) δεν έχω θέματα με μπλέ οθόνες αλλά ούτε και στο παρελθόν. Προς το παρόν όλα λειτουργούν καλώς και μένει να τσεκάρω αν παίζει σωστά ο ήχος σε 5.1.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Τι να το κάνεις χωρίς υπολογιστή;
Αυτά δεν γουστάρω με τις αλλαγές.
Στο πλαίσιο τα πας πίσω απλά γιατί δεν σου άρεσαν.

Κώστα το ρημάδι δουλέυει του έκανα restore σε προηγούμενη ημερομηνία και δουλέυει μια χαρά , η μια εγκατάσταση γιατί η άλλη ακόμη νοσεί και δεν ξεκινάει κάν.Και όλα αυτά απο την κάρτα μάλλον όπως εγραψα , και αυτά τα μαλακισμένα στο e-shop μου λένε μήπως εχει φάει υιό τo pc και κάτι τέτοιες αηδίες.Θα την στείλουν λέει την κάρτα στην αντιπροσωπεία!!!:flipout::flipout::flipout:
Τεσπά θα δούμε τι θα γίνει με δαυτο. Πάντως το monitor είναι πάααααρα πολύ καλό με 1920χ1200 ανάλυση πυροβολεί οτι μπορεί να απεικονισθεί σε οθόνη.
Νομίζω τα αξίζει και με το παραπάνω τα 499e που το πουλάει το πλαίσιο.Βέβαια χωρίς xonar είμαι λίαν πικραμένος ο ήχος της supreme fx της mobo είναι ξύλινος και για γέλια αλλά τι να κάνουμε.
Χτες είδα και το mr&ms smith το οποίο ενεργοποιεί στο pdvd τα 4 νεα εγχρωμα κουμπιά που τα ονομάζει f9,f10,f11,f12 αλλά δεν είδα να κάνουν κάτι. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και να προσέχετε τις αγορές σας απο το e-shop.

Πάντως εγώ σε εγκατάσταση Vista τώρα (τρίτη προσπάθεια) δεν έχω θέματα με μπλέ οθόνες αλλά ούτε και στο παρελθόν. Προς το παρόν όλα λειτουργούν καλώς και μένει να τσεκάρω αν παίζει σωστά ο ήχος σε 5.1.

Γεια χαρά παίδες και Μιχάλη ιδιαίτερα. Χάθηκα γιατί έμπλεξα πάλι με μπλέ οθόνες κλπ νεα εγκατάσταση vista και πάλι μπλέ οθόνες πριν καν ξεκινήσει η νεα εγκατάσταση , ο λόγος ? το blue ray drive lg ggc-h20l . Το έβγαλα συνέχισε το πι σι τα vista το ξαναέβαλα και πάλι μπλε οθόνες , στην νεα αλλά και στην παλιά πλέον εγκατάσταση , εννοείται σε διαφορετικούς σκληρούς. Α ξέχασα να πω οτι του έκανα firmware update αφου τέλειωσε η νέα και έγινε χειρότερο το σκηνικό , με το που τέλειωνε το post του bios voila bsod και τις λίγες φορές που κατάφερα να κάνω login με το που άνοιγα το pdvd και ξεκίναγε το drive πάλι bsod .:twoguns:
Το ξήλωσα και το πήγα στο eshop για έλεγχο το σάββατο και θα με ειδοποιήσουν απο δευτέρα. Α η κάρτα (xonar) είναι λέει έτοιμη απο την αντιπροσωπεία αφού δεν βρήκαν πρόβλήμα και θα την στείλουν στο κατάστημα που την παρέδωσα.:violent-smiley-008::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Λες Μιχάλη να ήταν το drive και οχι η κάρτα?:grandpa: Μακάρι μπας και ησυχάσω.
Για πες κανά νεο./??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Γεια χαρά παίδες και Μιχάλη ιδιαίτερα. Χάθηκα γιατί έμπλεξα πάλι με μπλέ οθόνες κλπ νεα εγκατάσταση vista και πάλι μπλέ οθόνες πριν καν ξεκινήσει η νεα εγκατάσταση , ο λόγος ? το blue ray drive lg ggc-h20l . Το έβγαλα συνέχισε το πι σι τα vista το ξαναέβαλα και πάλι μπλε οθόνες , στην νεα αλλά και στην παλιά πλέον εγκατάσταση , εννοείται σε διαφορετικούς σκληρούς. Α ξέχασα να πω οτι του έκανα firmware update αφου τέλειωσε η νέα και έγινε χειρότερο το σκηνικό , με το που τέλειωνε το post του bios voila bsod και τις λίγες φορές που κατάφερα να κάνω login με το που άνοιγα το pdvd και ξεκίναγε το drive πάλι bsod .:twoguns:
Το ξήλωσα και το πήγα στο eshop για έλεγχο το σάββατο και θα με ειδοποιήσουν απο δευτέρα. Α η κάρτα (xonar) είναι λέει έτοιμη απο την αντιπροσωπεία αφού δεν βρήκαν πρόβλήμα και θα την στείλουν στο κατάστημα που την παρέδωσα.:violent-smiley-008::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Λες Μιχάλη να ήταν το drive και οχι η κάρτα?:grandpa: Μακάρι μπας και ησυχάσω.
Για πες κανά νεο./??

Φιλαράκι σόρρυ που βλέπω ότι εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα. Πιθανολογώ πως θα πρέπει να είναι το drive το πρόβλημα αφού εγώ τουλάχιστον με την XONAR δεν είχα ποτέ BSOD, ούτε μία φορά.

Η τελευταία εγκατάσταση των Vista για μένα αποδείχθηκε απροβλημάτιστη. Ολα δουλεύουν πλέον μια χαρά. Αναπαραγωγή σε ματρόσκες με KMPlayer ή VLC και βίντεο και ήχος σούπερ. Με το PowerDVD δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Απολαμβάνω επιτέλους ταινίες και πάλι.

Για μένα το συμπέρασμα είναι πως η κάρτα ήχου δεν έχει πρόβλημα και φυσικά για την ποιότητα του ήχου της τα έχουμε πεί. Ελπίζω να σου δώσουν καινούργιο drive και να ξεμπερδέψεις.:a0210:

ΑΜ δε που μου έδωσαν άλλο το ίδιο μου έδωσαν και δεν βρήκαν λέει κανένα πρόβλημα. Μεταξύ μας η παλιά εγκατάσταση δουλέυει μια χαρά , ενω η νέα με το που τελειώνει το ποστ του bios μπλε οθόνη.
Κάτι πρέπει να έχει αυτή η εγκατάσταση γιατί απο την αρχή δεν μου ξεκίναγε με το bd επάνω ουτε καν για πρώτη φορά και χρειάστηκε να το βγάλω για να ξεκινήσει πρώτη φορά . Και τώρα συνεχίζει ακάθεκτη .Τι σκτα´να κάνω ?:bang: Να το κάνω disable restart και μετά να το δουν τα vista μόνα τους? Ασε που οι drivers είναι της microsoft. Αυτό δεν εχει δικούς του και χρησιμοποιεί τους generic . Εχεις καμιά ιδέα? Θα με βοηθούσες τα μάλα.:bigcry:

EDIT :πρόσεχε όταν αγοράζεις απο e-shop αυτό είναι για μένα πλέον το ηθικό δίδαγμα.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Last edited:
Τι να σου πώ βρέ φίλε. Εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις τραβάω ένα ωραιότατο φορμάτ στον δίσκο και προχωράω σε μία και καθαρή εγκατάσταση. Τώρα για τα 64bit δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αφού θεωρώ πως τα Vista είναι από μόνα τους δύστροπα.
Κοίταξες μήπως θέλει κάποια αναβάθμιση το BIOS;

ΑΜ δε που μου έδωσαν άλλο το ίδιο μου έδωσαν και δεν βρήκαν λέει κανένα πρόβλημα. Μεταξύ μας η παλιά εγκατάσταση δουλέυει μια χαρά , ενω η νέα με το που τελειώνει το ποστ του bios μπλε οθόνη.
Κάτι πρέπει να έχει αυτή η εγκατάσταση γιατί απο την αρχή δεν μου ξεκίναγε με το bd επάνω ουτε καν για πρώτη φορά και χρειάστηκε να το βγάλω για να ξεκινήσει πρώτη φορά . Και τώρα συνεχίζει ακάθεκτη .Τι σκτα´να κάνω ?:bang: Να το κάνω disable restart και μετά να το δουν τα vista μόνα τους? Ασε που οι drivers είναι της microsoft. Αυτό δεν εχει δικούς του και χρησιμοποιεί τους generic . Εχεις καμιά ιδέα? Θα με βοηθούσες τα μάλα.:bigcry:

EDIT :πρόσεχε όταν αγοράζεις απο e-shop αυτό είναι για μένα πλέον το ηθικό δίδαγμα.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Αν και δεν εχω vista δες αν εχουν safe mode να δεις που κολλαει η αν εχει καποια επιλογη να φορτωνει ενα ενα τα driver να βλεπεις που θα κολλησει.

Παίδες γειά χαρά και πάλι , χθες είχα εδω τον κομπιουτερά μου και ξανακάναμε format στην νεα εγκατάσταση που είχε πρόβλημα με το bd . 4η 5 εγκαταστάσεις για να δουμε οτι τα vista δεν προχώραγαν με το br επάνω , εαν δεν κατεβάζαμε πρώτα όοολλα τα updates με το br εκτός και μετά να συνδεθεί για να το δουν τα vista . Ok μια χαρά μετά. Κλείνω το pc και το πρωί που το ανοίγω δεν δουλέυει ie και firefox kai ακόμα δλδ δεν δουλέυει ο 32 ie kai firefox μόνο ο 64μπιτος ie δουλέυει. Τι κουφό είναι αυτό σε μια νεα εγκατάσταση με μόνο pdvd και anydvd απο προγράματα δεν ξέρω.
Α μου ήρθε μύνημα και πήρα την xonar απο e-shop αφου την έστειλαν στην oktabit για έλεγχο και δεν βρηκε λέει κανένα πρόβλημα. Ετσι την πήρα πίσω με ενα γελοίο αυτοκόλητο ότι θέλει τροφοδοσία για να δουλέψει κολλημένο επάνω στην κάρτα με χαρτοταινία. Λες και εγω είμαι ΧΑΧΟΛΟΣ KAI ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.:violent-smiley-030:
Τεσπα θα δω τι κάνει στην παλιά εγκατάσταση γιατί στην νεα μου απαγόρευσε ο γιατρός να βάλω οτιδήποτε άλλο για αρχή να δούμε τι κάνει.:grandpa:
@ eagleone ¨εχουν safemode αλλά δεν σου δείχνει που κολλάει το ρημάδι , θα δω τι θα κάνει η νεα εγκατάσταση μόνο με pdvd kai anydvd και θα σου πω.
thanks.

XONAR IS BACK IN ITS PLACE !!! WHAT A WONDERFULL SOUND!!!!!
Tώρα μένει να δω αν θα βγάζει μπλέ οθόνες όταν παίζει με το pdvd και br. Στην παλιά εγκατάσταση ενοείται γιατί η νεα έχει προβλήματα και με βλέπω πάλι για φορμάτ. Θα ενημερώσω.

@ eagleone ¨εχουν safemode αλλά δεν σου δείχνει που κολλάει το ρημάδι , θα δω τι θα κάνει η νεα εγκατάσταση μόνο με pdvd kai anydvd και θα σου πω.
thanks.

Αν οχι πρεπει να υπαρχει κατι αντιστοιχο του event viewer των xp. Αν εισαι τυχερος και υπαρχει καποιο timeout στο drive (αργει - δεν ανταποκρινεται) που δινει μπλε οθονη τοτε πριν τη δωσει κατι θα γραψει εκει περα.

Παντως τα dvd κλπ drives δινουν μπλε οθονες αν κατι δεν τους αρεσει στην τροφοδοσια η το καλωδιο και καθυστερουν η γενικα αν εχουν προβλημα.

Καλημέρα @eagleone εχει event viewer αλλά απο οτι βλέπω σου δείχνει τι εχει συμβεί στο παρελθόν μόνο μαζί και με μερικούς κωδικούς κλπ. Δεν είναι οτι πιο ευχρηστο .Τα εχω βάλει όλα επάνω , δλδ και br kai xonar, στην παλιά εγκατάσταση και προς το παρών δουλέυουν καλά , κατέβασα και το pdvd 8 ultra και έπαιξα με αυτό το blade runner δεν έκανε κάτι . Μια μόνο φορά σε άσχετη φάση μου έβγαλε την κλασσσική αηδία ¨driver power state failure ¨αλλά οχι σε play back me pdvd. προς το παρόν αυτά μόνο. Εχεις καμία ιδέα για το driver power state failure? το εχει ξαναβγάλει και στο παρελθόν με την xonar επάνω. ?

Καλημέρα @eagleone εχει event viewer αλλά απο οτι βλέπω σου δείχνει τι εχει συμβεί στο παρελθόν μόνο μαζί και με μερικούς κωδικούς κλπ. Δεν είναι οτι πιο ευχρηστο .Τα εχω βάλει όλα επάνω , δλδ και br kai xonar, στην παλιά εγκατάσταση και προς το παρών δουλέυουν καλά , κατέβασα και το pdvd 8 ultra και έπαιξα με αυτό το blade runner δεν έκανε κάτι . Μια μόνο φορά σε άσχετη φάση μου έβγαλε την κλασσσική αηδία ¨driver power state failure ¨αλλά οχι σε play back me pdvd. προς το παρόν αυτά μόνο. Εχεις καμία ιδέα για το driver power state failure? το εχει ξαναβγάλει και στο παρελθόν με την xonar επάνω. ?

Παιξε λιγο με το google. Βρηκα αυτο οποτε δες και αλλα πραγματα. Μιας και εχεις και αλλη εγκατασταση δες τι διαφορα υπαρχει στο SOFTWARE που φορτωνει κατα την εκκινηση στις δυο τους.

http://support.microsoft.com/kb/246243

Tελικα βρε παλλικαραδες.......δουλευει σωστα η XONAR?????/
λυθηκαν τα προβληματα σας?????Ρωταω γιατι μου ερχεται και μενα αυριο και ελπιζω να μην φαω και γω κανενα παλτο αμανικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:Banane0:

μολις εγκατέστησα την D2X στο pc μου με vistax64 greek ultimate
μα είναι δυνατόν να έχει τέτοια διαφορά στν απόδοση σε σχέση με την x-fi fatality της creative? απίστευτος ήχος στις ταινίες , σε μουσική δεν την δοκίμασα ακόμα. λες και έχω καινούρια αυτιά......
και όλα αυτά σε αναλογική σύνδεση με τα 7.1 ηχεία , που να είχα και ψηφιακό ενισχυτή....
κατέβασα τους τελευταίους beta drivers από το site της asus και όλα βαίνουν καλώς , κανένα πρόβλημα
από τις κορυφαίες αγορές που έχω κάνει
αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη και τίποτα παραπάνω

Εχω πολλές μέρες που δεν έχω προβλήματα.
Προχτές μόνο μετά απο επανεκκίνηση δεν μπουτάριζε πάλι και το έβγαλα 15 λεπτά απο την πρίζα και συνήλθε.

μολις εγκατέστησα την D2X στο pc μου με vistax64 greek ultimate
μα είναι δυνατόν να έχει τέτοια διαφορά στν απόδοση σε σχέση με την x-fi fatality της creative? απίστευτος ήχος στις ταινίες , σε μουσική δεν την δοκίμασα ακόμα. λες και έχω καινούρια αυτιά......
και όλα αυτά σε αναλογική σύνδεση με τα 7.1 ηχεία , που να είχα και ψηφιακό ενισχυτή....
κατέβασα τους τελευταίους beta drivers από το site της asus και όλα βαίνουν καλώς , κανένα πρόβλημα
από τις κορυφαίες αγορές που έχω κάνει
αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη και τίποτα παραπάνω

Εμ ευτυχως ειναι δυνατον. Στη μουσικη εγω ειδα ενα μεγαλο ανοιγμα στην εικονα και στις συχνοτητες. Εκτος του οτι ειναι πιο καθαρη και δεν τα μπερδευει σε ολο το φασμα εχει και μεγαλυτερη εκταση πανω και κατω. Αυτο εχει μια συνεπεια - οτι οι φωνες στα τραγουδια δεν ειναι τοσο μπροστα, ειναι μαζι με τα οργανα. Εχω βεβαια μια υποψια οτι αν βαλω την prodigy hd2 στο ιδιο συστημα θα την κερδισει αλλα εχω μαθει να μην ειμαι τοσο περιεργος. Aυτο με την εικονα μαλλον επηρεαζεται απο κατι τσιπακια μεσα - δεν ειμαι και ειδικος. Στην prodigy εβαλα αυτο που εχει (4562) και ακουσα ιδιο χαρακτηρα. Απο τοτε το εχω αλλαξει σε κατι αλλο που μου αρεσει περισσοτερο (LT1364).

Υποψη οτι την συγκρινα με την Elite pro. Οποτε τα νουμερα στα τεστ ειναι μονο νουμερα...

Οπως έγραψα χθες και σήμερα η κάρτα σκοτώνει , όπως και αν συνδεθεί με τον av, είναι highendάδικη καθαρά . Ο ήχος της είναι απίστευτος .Δες και τα προηγούμενα posts και θα καταλάβεις.Αν έχεις θύρα pci ex πάρε την d2x που είναι και πιο φτηνή , κατά τα άλλα είναι ίδιες.
Μια ερωτηση να κανω και εγω.Εχω τον onkyo tx905 πως θα συνδεσω απο το htpc επανω στον onkyo?εξοδο καρτας εισοδος onkyo.Tην επεξεργασια ηχου dts dolby digital θα την αναλαβει η καρτα?αν ναι πια η δουλεια του AV παει χαμενος ο επεξεργαστης ηχου που εχει ο onkyo?

Για απλά DVD συνέδεσέ τον ψηφιακά (SPDIF).

Για HD (BLU RAY / HD DVD) αναγκαστικά τον συνδέεις αναλογικά (στο EXT IN του ενισχυτή σου) καθώς τα νέα φορμα ήχου δεν περνάνε ψηφιακά BITSTREAM παρά μόνο μέσω HDMI 1.3 (που κανένα εξάρτημα PC δεν έχει ακόμα).

Μία ενδιάμεση λύση, αν έχεις μητρική με nvidia 8200 ή intel G35, είναι η σύνδεση με HDMI οπότε και θα ακούς μέσω μετατροπής (από το POWERDVD πχ) LPCM.