Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Re: Απάντηση: Re: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Λοιπόν... οι ματρόσκες είναι ένα open source container που μπορείς να συμπεριλάβεις μέσα αρχεία βίντεο, ήχο, φωτό και υπότιτλους. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ κι εδώ.

Εμάς θα μου πείς τι μας ενδιαφέρει... κυκλοφορούν πολλά αρχεία matroska (κατάληξη .mkv) στο διαδίκτυο μέσω p2p που περιέχουν "αντίγραφα ασφαλείας" από ταινίες σε HD. Με τον ανάλογο player μπορείς να τα παίξεις.

Αν θές να σε φτιάξω πές μου.

ΟΚ όταν είναι σου λεω (συντομως)

καλη φαση οι ματροσκες !

εχουν αψογο ηχο DTS 5:1 σχεδον οι περισοτερες και βαζεις ελληνικα σε ολες και φοβερη εικονα 1080ρ !
με λιγα λογια ειναι η λυση για να δεις HD εικονα χωρις να περιμενεις ποτε θα βγαλουν ταινιες με Ελληνικα και ελοευθερων περιοχων !

εχει βεβαια πολυ κοπο η φαση αλλα αξιζει...

καλη φαση οι ματροσκες !

εχουν αψογο ηχο DTS 5:1 σχεδον οι περισοτερες και βαζεις ελληνικα σε ολες και φοβερη εικονα 1080ρ !
με λιγα λογια ειναι η λυση για να δεις HD εικονα χωρις να περιμενεις ποτε θα βγαλουν ταινιες με Ελληνικα και ελοευθερων περιοχων !

εχει βεβαια πολυ κοπο η φαση αλλα αξιζει...

Βαγγέλη δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!:ernaehrung004:

Λοιπών εχτές την εγκατέστησα.
Εκτός του ήχου της όλα τα άλλα είναι για κλάματα.
Εχω βόμβο χαμηλής συχνότητας στα ηχεία,
η ένταση στο 0 δεν μηδενίζει,
δεν υπάρχει ρύθμιση καθυστέρησης για τα περιφεριακά,
οτι ρύθμιση πειράξεις πάει το τσακ-τσακ και το γκάπ-γκούπ στα ηχεία σύννεφο.

Με τους beta drivers βελτιώνεται λίγο το φαινόμενο του μεγάλου cpu usage με την αλλαγή της έντασης.

Ακόμα το control panel της κάρτας είναι πλήρως ασύμβατο με το volume control των vista.
Δηλώνεις μη ύπαρξη υπογούφερ στα windows και στο control panel της κάρτας παραμένει.

Βέβαια απ´ολα τα παραπάνω που πιστεύω θα βελτιωθούν στο μέλλον με νέους drivers με προβληματίζει ο βόμβος που βγάζει η κάρτα.

Στα θετικά τώρα ο ήχος τής που έχει μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας και γλυκύτητας.
Δεν αγριεύει ποτέ και έχει κορυφαία ανάλυση.

Τρανταχτή διαφορά απο την x-fi η φωνή της Patricia Kaas στο piano bar που είχε μια βραχνάδα και άσχημο γρέζι τα οποία πίστευα οτι οφείλονταν στην ηχογράφηση.
Η κάρτα όμως με διέψευσε με τον καλλίτερο τρόπο.

Με τους beta drivers βελτιώνεται λίγο το φαινόμενο του μεγάλου cpu usage με την αλλαγή της έντασης.

Ακόμα το control panel της κάρτας είναι πλήρως ασύμβατο με το volume control των vista.
Δηλώνεις μη ύπαρξη υπογούφερ στα windows και στο control panel της κάρτας παραμένει.

Βέβαια απ´ολα τα παραπάνω που πιστεύω θα βελτιωθούν στο μέλλον με νέους drivers με προβληματίζει ο βόμβος που βγάζει η κάρτα.

Αυτά περί βόμβου με προβλημάτισαν κι εμένα. Ο βόμβος έκανε την εμφάνισή του κατά την χρήση των αναλογικών εξόδων και ειδικότερα κατά την αναπαραγωγή Blu-Ray και HD-DVD. Από SPDIF δεν παρατήρησα το φαινόμενο. Το παράδοξο είναι πως με pause και play στο PowerDVD ο βόμβος εξαφανίζεται ώς διά μαγείας. Να υποθέσω κι εγώ πως είναι θέμα drivers.

Την μη ρύθμιση καθυστέρησης στα περιφερειακά δεν την βρίσκω απραίτητα στα μείον.

Κώστα έκανες εγκατάσταση σε XP ή Vista;

Aπο το forum της asus.

Posted:3/4/2008 9:26:00 PM
Hi!
I have had my D2X-card for approx 2 months now. It has never worked perfectly...

History:
Inserted the D2X in an installed (XP Media Center 2005, SP2) computer.
Sound awesome. Lots of Bluescreens.
Every time I started something that accesses the D2X via Directshow using AC3Filter or FFDShow the computer generated a BSOD, complaining about something wrong with one of the .sys-files for the D2X.
The D2X used the same IRQ as my 8800 GTX.
No games worked, same BSOD.

Changed PCI-E-port for the D2X and reinstalled my machine (see specs below) with XP MCE 2005. Now, the D2X has it's own IRQ.
Almost the same prob. AC3Filter and FFDShow Audio generates BSOD. Games are now working.

If I play a movie (.mkv, AC3 sound) with Zoomplayer (AC3Filter/FFDShow audio, CoreAVC video, VMW 9 video renderer, Default DirectShow audio), BSOD!!! If I play it with VLC, works fine! If I use NVIDIA Purevideo package (for audio), works fine (no support for DTS though)!

This is NOT acceptable!

Will this be adressed in the next version of the drivers? Is anyone else having this problem?

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Την μη ρύθμιση καθυστέρησης στα περιφερειακά δεν την βρίσκω απραίτητα στα μείον.

Είναι μεγάλο μείον αν σκοπεύεις να παίζεις HD DVDs / BDs από τις αναλογικές εξόδους. Από όσο γνωρίζω, όλοι οι AV ενισχυτές παρακάμπτουν τα σχετικά ρυθμιστικά όταν παίζουν από τις 5.1 / 7.1 αναλογικές τους εισόδους. Οπότε αν δεν έχει τέτοιες ρυθμίσεις η κάρτα, είναι πρόβλημα.

Να μην ξεχάσω.
Το plugin για τα media center είναι όλα τα λεφτά.
Σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τις στάθμες σε db από το τηλεκοντρόλ.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Για σιγά ρε συ κώστα μήπως μιλάς για άλλη κάρτα? Εγώ δεν είχα κανένα απο τα προβλήματα που αναφέρεις, ούτε βόμβο στα ηχεία ούτε τσικ τσακ ούτε πρόβλημα με το control panel .Τώρα όοσν αφορά στα vista που δηλώνεις τα ηχεία σου ? εγω με ultimate 64 δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με κάτι τέτοιο .Αν μιλάς για το control panel sound είτε τα δηλώσεις εκεί είτε οχι είναι το ίδιο πράγμα αφού το procesing το κάνει η κάρτα . Και δεν σημαίνει οτι η ρύθμιση εκεί αναγκαστικά περνάει και στην κάρτα.Τώρα για καθυστέρηση των πίσω εμένα ο δικός μου ο a-11xv την ρυθμίζει ακόμα και απο αναλογική είσοδο. VOLUME CONTROL μια χαρά δουλέυει και συγχρονίζει το vista με της κάρτας .Οταν λες η ένταση στο 0 δεν μηδενίζει τι εννοείς?
Ρε μπάς και σου ´δωσανε χαλασμένη κάρτα?
Μιχάλη εσυ που είδες βόμβο σε αναλογικό στάδιο και οχι σε ψηφιακό? Εαν υπάρχει βόμβος most likely θα υπάρχει σχεδόν παντού . Αυτό που λες για play και pause στο pdvd δεν το καταλαβαίνω .Σιγουρευτείτε και οι δυο σας οτι δεν εχετε κάποιο προβληματικό device δίπλα στην κάρτα που να δημιουργεί τόοοοσο βόμβο.Εγω εχω ενα 12 fan δίπλα της με led και δεν κάνει τίποτα.
Πολύ κουφά μου φαίνονται ολα αυτά.

Τσάκ-τσάκ κάνει όταν πειράζεις την spdif.
Το μόνο που με προβληματίζει έντονα είναι ο βόμβος.
Θα δοκιμάσω και με ξεχωριστό τροφοδοτικό και βλέπουμε.
Με την ένταση στο 0 ο ενισχυτής συνεχίζει και παίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Είναι μεγάλο μείον αν σκοπεύεις να παίζεις HD DVDs / BDs από τις αναλογικές εξόδους. Από όσο γνωρίζω, όλοι οι AV ενισχυτές παρακάμπτουν τα σχετικά ρυθμιστικά όταν παίζουν από τις 5.1 / 7.1 αναλογικές τους εισόδους. Οπότε αν δεν έχει τέτοιες ρυθμίσεις η κάρτα, είναι πρόβλημα.

Δημήτρη αυτό δεν το έχω ερευνήσει εκτενώς για να τοποθετηθώ με βεβαιότητα. Νομίζω πως ο δικός μου AV έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει τις καθυστερήσεις και όταν η είσοδος είναι μέσω αναλογικών. Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Μιχάλη εσυ που είδες βόμβο σε αναλογικό στάδιο και οχι σε ψηφιακό? Εαν υπάρχει βόμβος most likely θα υπάρχει σχεδόν παντού . Αυτό που λες για play και pause στο pdvd δεν το καταλαβαίνω .Σιγουρευτείτε και οι δυο σας οτι δεν εχετε κάποιο προβληματικό device δίπλα στην κάρτα που να δημιουργεί τόοοοσο βόμβο.Εγω εχω ενα 12 fan δίπλα της με led και δεν κάνει τίποτα.
Πολύ κουφά μου φαίνονται ολα αυτά.

Φίλε όταν ξεκινάει να παίξει ταινία στα φορμά που ανάφερα πιο πάνω, (αναπαραγωγή από τον σκληρό κι όχι από δισκάκι), αρχίζει και ένας συνεχόμενος βόμβος στα surround ηχεία μόνο και συνεχίζει να ακούγεται μαζί με τον ήχο της ταινίας. Παράδοξο αλλά έτσι είναι. Οταν λοιπόν κάνω pause στην ταινία (και κατά συνέπεια ο ήχος δεν πηγαίνει πλέον στα ηχεία) ο βόμβος σταματάει. Πατώντας play όπου ξεκινάει και πάλι η ταινία ο βόμβος δεν επανέρχεται. Ακούγεται περίεργο αλλά συμβαίνει. Γι' αυτό αν θυμάσαι ρώτησα αν παίζει ρόλο που την έχω εγκαταστήσει σε PCI express 16x κι όχι σε PCIe1x. Ειδικά στο δικό μου μόμπο, η δεύτερη express προορίζεται για σύνδεση δεύτερης κάρτας γραφικών σε σειρά με την βασική και δεν ξέρω αν με τα ρεύματα κλπ. δημιουργεί κάποιο θέμα. Δεν ξέρω... σκέψεις εκφράζω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Φίλε όταν ξεκινάει να παίξει ταινία στα φορμά που ανάφερα πιο πάνω, (αναπαραγωγή από τον σκληρό κι όχι από δισκάκι), αρχίζει και ένας συνεχόμενος βόμβος στα surround ηχεία μόνο και συνεχίζει να ακούγεται μαζί με τον ήχο της ταινίας. Παράδοξο αλλά έτσι είναι. Οταν λοιπόν κάνω pause στην ταινία (και κατά συνέπεια ο ήχος δεν πηγαίνει πλέον στα ηχεία) ο βόμβος σταματάει. Πατώντας play όπου ξεκινάει και πάλι η ταινία ο βόμβος δεν επανέρχεται. Ακούγεται περίεργο αλλά συμβαίνει. Γι' αυτό αν θυμάσαι ρώτησα αν παίζει ρόλο που την έχω εγκαταστήσει σε PCI express 16x κι όχι σε PCIe1x. Ειδικά στο δικό μου μόμπο, η δεύτερη express προορίζεται για σύνδεση δεύτερης κάρτας γραφικών σε σειρά με την βασική και δεν ξέρω αν με τα ρεύματα κλπ. δημιουργεί κάποιο θέμα. Δεν ξέρω... σκέψεις εκφράζω.

Κοίτα για playback απο σκληρό δεν ξέρω γιατί εγω παίζω δισκάκια , τώρα αυτό που λες για το pciex16 δεν νομίζω να παίζει και η δικιά μου mobo δυο έχει αλλα´δεν αναφέρει πουθενά οτι είναι μόνο για δέυτερη κάρτα γραφικών , η οποία όμως δεν είναι σε σειρά με την πρώτη όπως και να έχει το θέμα . Τώρα για το άλλο που λες για τα ρέυματα δεν παίζει γιατί η xonar παίρνει ξεχωριστή τροφοδοσία με το εξτρα καλώδιο . Οπου και να την βάλεις είτε σε χ1 είτε σε χ16 είναι το ίδιο. Δεν δοκίμασα να παίξω απο σκληρό dvd να δω τι κάνει και αν ισχύουν αυτά που λέει ο κώστας. Θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα ενημερώσω.